• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Stratocaster για έφηβο

Dixie

Μέλος
Πόντοι
68
Έφηβος που ασχολείται με την ηλεκτρική κιθάρα εδώ και 2 χρόνια παίζοντας με μια Squier Affinity «έψησε»

τους γονείς του να του πάρουν μια καλύτερη κιθάρα και ζήτησε τη βοήθειά μου. Στα 400 ευρώ το μπάτζετ.

Εκτός για τις Squier Classic Vibe τον ενημέρωσα για τις YAMAHA PACIFICA, τις VINTAGE. Έχετε να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό;

«Παιδεύεται» με classic rock τραγούδια, ποπ-ροκ, αλλά έχει φάει κόλλημα και με τους Iron Maiden.

ένα «ταυράκι» είναι καλή λύση;
Maiden και ταυράκι δεν ματσάρουν...

Sabbath και ταυράκι απόλυτο ματσάρισμα... ?

Εγώ θα επιμείνω για τις Ibanez- εντελώς value for money- και στις αγγελίες κυκλοφορούν ορισμένες στο budget που ανέφερες. Super strat και με locking τρέμολο κάποιες από αυτές, για να πάει ο νέος μας  στο επόμενο level.  

Αφού έχει ήδη στρατ, μπορεί να πάρει κάτι άλλο, πχ ταυρακι ή les paul , ή τελε με διπλούς.

Εάν θέλει ντε και καλά ST type, να πάει classic vibe εάν θέλει λεπτό μανίκι, σε vintage εάν θέλει παχυ μανίκι, ή σε ibanez εάν θέλει πιο μοντέρνα specs όπως πιο φλατ μανίκι με jumbo τάστα κλπ. Και η yamaha είναι μια χαρά, εάν τον εμπνέει ο σχεδιασμός της.

με locking τρέμολο κάποιες από αυτές ...

Μακριά από κάτι τέτοιο.

Θα παιδευτεί πολύ, δεν νομίζω ότι είναι ακόμα ώρα για κάτι τέτοιο.

Δεν θα μπορεί να κουρδίσει εύκολα, ούτε να αλλάξει χορδές.

Μακριά από κάτι τέτοιο.

Θα παιδευτεί πολύ, δεν νομίζω ότι είναι ακόμα ώρα για κάτι τέτοιο.

Δεν θα μπορεί να κουρδίσει εύκολα, ούτε να αλλάξει χορδές.
Πω πω... συντήρηση ?

Να μαθαίνουν από μικρά φίλος.

Έχει και Ibanez με "κλασικό" τρέμολο. 

Και με βλέπεις να επιμένω για τις Ibanez, υπό την αίρεση ότι αν είναι να φύγεις από Squier Classic Vibe, δεν είναι να πας σε Vintage ή Pacifica... Να πάρεις ένα κουτσουράκι (μεταχειρισμένο) για να πας σε πιο πάνω level. 

Αφτά...

αν είναι να φύγεις από Squier Classic Vibe, δεν είναι να πας σε Vintage ή Pacifica... Να πάρεις ένα κουτσουράκι (μεταχειρισμένο) για να πας σε πιο πάνω level. 

Θέλει να φύγει από την affinity των 200 και να παει σε οργανο των 400.  Η classic vibe και η vintage είναι αναβάθμιση σε όλα.

Για τις ibanez, με κλασικό τρέμολο ή χωρίς τρέμολο (πχ RG421), συμφωνώ. Εκπληκτικά όργανα, άλλης φιλοσοφίας (πιο hot μαγνήτες, πιο μοντερνα specs και σχεδιαση). Σίγουρα θα τα κοιτούσα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πω πω... συντήρηση ?

Να μαθαίνουν από μικρά φίλος.

Έχει και Ibanez με "κλασικό" τρέμολο. 

Και με βλέπεις να επιμένω για τις Ibanez, υπό την αίρεση ότι αν είναι να φύγεις από Squier Classic Vibe, δεν είναι να πας σε Vintage ή Pacifica... Να πάρεις ένα κουτσουράκι (μεταχειρισμένο) για να πας σε πιο πάνω level. 

Αφτά...

Ναι βρε, εγώ για το locking μίλησα μόνο.

Ναι βρε, εγώ για το locking μίλησα μόνο.
O tempora o mores...

Οι έφηβοι (κιθαρίστες)* στα '80ς όταν πρωτο βγήκαν τα locking, ξερογλειφόντουσαν πότε θα αποκτούσαν κιθάρα με locking (και floyd ή kahler). 

Τώρα λέμε, "θα μπλέξει το παιδί"... ? 

*Έφηβος κιθαρίστας στα ΄80ς= 99,9% μεταλλάς κιθαρίστας ?

O tempora o mores...

Οι έφηβοι (κιθαρίστες)* στα '80ς όταν πρωτο βγήκαν τα locking, ξερογλειφόντουσαν πότε θα αποκτούσαν κιθάρα με locking (και floyd ή kahler). 

Αμανείχε Floyd ή Kahler θα έκανε λίγο λιγότερο από την κιθάρα.

Σε κιθάρα 400 ευρώ, τι locking να υπολογίσεις ...

Αυτοί στα 80s μπορεί να ξερογλείφονταν, αλλά ή τα χώνανε για κάτι καλό, ή βλαστημάγανε την ώρα και την στιγμή που το πήρανε.

Επειδή η διαφορά ποιότητας της Affinity με μια κιθάρα αξίας ~400 Eu δεν είναι και πολύ μεγάλη, μήπως η λύση του παρακάτω  https://www.thomann.de/gr/fender_pre_wired_st_pickguard_hss.htm   είναι καλύτερη;

Τώρα βέβαια μιλάμε για ένα 18χρονο παιδί και μια καινούρια κιθάρα οπότε.....?

Επειδή η διαφορά ποιότητας της Affinity με μια κιθάρα αξίας ~400 Eu δεν είναι και πολύ μεγάλη, μήπως η λύση του παρακάτω  https://www.thomann.de/gr/fender_pre_wired_st_pickguard_hss.htm   είναι καλύτερη;

Τώρα βέβαια μιλάμε για ένα 18χρονο παιδί και μια καινούρια κιθάρα οπότε.....?

Δεν το βλέπω πολύ σοφό να αναβαθμίσεις με κόστος παραπάνω από την κιθάρα, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο φτηνή κιθάρα.

Η classic vibe είναι πολύ καλύτερο όργανο, σαν αίσθηση στο παίξιμο. Σου δίδει εντύπωση ότι παίζεις με πιο ακριβό όργανο. Προσωπικα, θα έπαιρνα κάτι διαφορετικο, εφόσον υπάρχει στρατ.

Σε κιθάρα 400 ευρώ, τι locking να υπολογίσεις ...
Χμμμ... είδα αυτό https://smart.noiz.gr/details.php?id=508094

Μπρατσάρα- wizard, που είναι "βούτυρο" αν σου αρέσουν τα λεπτά και πλατιά μπράτσα

και Edge Zero II τρέμολο.  

Sorry, αλλά εγώ αν ήμουν... ανήσυχος έφηβος (και κιθαρίστας) ?, εκεί θα πήγαινα ?

Ένα κακό με τις φτηνές κιθάρες, που έχουν floyd rose, είναι ότι το τελευταίο είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, και φθείρεται γρηγορα, σχετικά. Όταν πρόκειται για μεταχειρισμενη, το ρίσκο μεγαλώνει. Δεν τη λες και την καλύτερη επενδυση.

Δεν το βλέπω πολύ σοφό να αναβαθμίσεις με κόστος παραπάνω από την κιθάρα, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο φτηνή κιθάρα.

Η classic vibe είναι πολύ καλύτερο όργανο, σαν αίσθηση στο παίξιμο. Σου δίδει εντύπωση ότι παίζεις με πιο ακριβό όργανο. Προσωπικα, θα έπαιρνα κάτι διαφορετικο, εφόσον υπάρχει στρατ.
 Γιώργο πέρα από το ερώτημα του OP και την ηλικία του τελικού παραλήπτη (κι εγώ στην θέση του θα ήθελα καινούρια κιθάρα), η αλλαγή με ένα καλό loaded pickguard, κλειδιών, nut και με ένα καλό fret leveling (περίπου 400Eu όλα), θα έχει στα χέρια του μια άλλη κιθάρα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Γιώργο πέρα από το ερώτημα του OP και την ηλικία του τελικού παραλήπτη (κι εγώ στην θέση του θα ήθελα καινούρια κιθάρα), η αλλαγή με ένα καλό loaded pickguard, κλειδιών, nut και με ένα καλό fret leveling (περίπου 400Eu όλα), θα έχεις στα χέρια του μια άλλη κιθάρα.

Εάν είχε τελε, ναι.

Με στρατ, πρέπει να αλλάξεις και γέφυρα. (Οι γέφυρες στις φτηνές στρατ είναι πολύ ξενερα σε αισθηση).

Το να δώσεις τόσα λεφτά στην affinity και να εχεις τόσο ευτελή γέφυρα, δε λέει ...

Trending...

Νέα θέματα

Back