• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Strat Plus '97 Pickups

εβγαλες το TBX ?

Εμένα μου αρεσει πολυ δίνει ωραιο twang στον bridge.
Ναι. Δεν μου άρεσε. Έτσι κι αλλιώς ούτε το σύνηθες tone χρησιμοποιώ. Το βγάζω. Το αφήνω μόνο στα όργανα που χρησιμοποιώ στο επάγγελμα, για να παίζω κανένα τζαζ ήχο ααααν χρειαστεί.

Για στρατ ήχο φτάνει ο 5θέσιος, το vol  και η έξοδος. Τα άλλα είναι χάσιμο ήχου 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι. Δεν μου άρεσε. Έτσι κι αλλιώς ούτε το σύνηθες tone χρησιμοποιώ. Το αφήνω μόνο στα όργανα που χρησιμοποιώ στο επάγγελμα, για να παίζω κανένα τζαζ ήχο ααααν χρειαστεί.
Στη μεση φευγει εντελως απο το κυκλωμα το ποντεσιομετρο και βλεπει απευθειας το jacK .

Καλά ουτε εγω το χρησιμοποιω ολες μου η κιθαρες ,no load tone controls εχουν ουσιαστικα δηλ. δεν εχουν καθολου tone ποντεσιομετρο οταν ειναι ανοιγμενο στο φουλ.

Το ιδιο και το volume....εχω να το κλεισω καμμια 30αρια χρονια μονιμα στο 10 ειναι.. 

Το ιδιο και το volume....εχω να το κλεισω καμμια 30αρια χρονια μονιμα στο 10 ειναι.. 
Καλά αυτό είναι θέμα ήχου και είδους που παιζει ο καθένας.

Strat και high gain amp (ιδίως marshall στυλ που παίζω εγώ - αλλά και με τον fender που παίζω χρειάζεται) με ρύθμιση στάνταρ crunchy τόνο και booster always on, χωρίς vol από το 2-10 είναι σαν να παιζεις με πεταλιερα και να είναι χαλασμένα όλα το knobs.

Τα καθαρά τα παίρνω από το vol cut. Και δεν "υπάρχουν "  αυτά τα καθαρά. Για dist και sustain προσθέτω ένα drive και βουαλα έχω όλες τα επίπεδα gain από crispy clean μέχρι μασιφ drive lead tones.

All you need για τον τόνο, is control στο vol pot και στο drive stomp. 

Για το τελικό αποτέλεσμα με τα εφφε, ένα delay (με έλεγχο στο μιξ με expression pedal και όχι απαραίτητα στο on/off και με tap), ένα wah άντε κι ένα octavio κι ένα whammy και 2-3 modulation τα έχεις όλα. (Και το booster φυσικα που είπα , αλλά κι ένα clean booster στο τέλος της αλυσίδας για λίγο ανέβασμα όταν θέλεις να βγεις πιο μπροστά στο σόλο).

Όλοι δινουν βάρος σε πράγματα ανούσια κατά τη γνώμη μου.

Κάι άλλους μαγνήτες(van zandt μάλιστα) που δοκιμασα στην plus όταν δόθηκε μια ευκαιρία, ήταν ανούσιο, χωρίς όλα τα προηγούμενα. 

Control σε gain, φίλτρα (modulations), χώρο (reverb delay),  ένταση στη μίξη της μπάντας, μια καλη στάνταρ strat και ένας καλός παίχτης είναι όλο το θέμα.

Παντως ο ηχος που ακουω και θα ανεβασω μονο ανουσιο δεν τον λες.  Ακουσον μεν παταξον δε.... Δεν εκανα τιποτα περριτα μπλιμπλικια. 22 χρονια σε παταρια επαιζα κι εγω.  Κατι σκαμπαζει το φτωχο αυτι μου.  Σορρυ.... 

Παντως ο ηχος που ακουω και θα ανεβασω μονο ανουσιο δεν τον λες.  Ακουσον μεν παταξον δε.... Δεν εκανα τιποτα περριτα μπλιμπλικια. 22 χρονια σε παταρια επαιζα κι εγω.  Κατι σκαμπαζει το φτωχο αυτι μου.  Σορρυ.... 
Οπως ειπα, "κατα τη γνωμη μου".
Και πιο πολυ την εγραψα γιατι διαβαζουν και νεοι. Να μη νομιζουν οτι ειναι πανακεια ολα αυτα τα "ψαξιματα".

Όλοι δινουν βάρος σε πράγματα ανούσια κατά τη γνώμη μου.

9 ώρες πριν, Spiros Mavromatis είπε

ποιο πολυ ακουω τον...ακουστικο ηχο της κιθαρας παρα τον ηλεκτρικο αλλα ωραιοι μου φαινονται....?

ετσι κι αλλιως με τετοιο ενισχυτη και σκουπα με χορδες απο αντερο κατσικιου & μαγνητακι απο πΣυγειο να βαλεις μαμω θα ακουγεται ?

πολύ χαμηλή η ένταση του ενισχυτή. Αδικείται το βίντεο.

Πιο πολύ ακούγεται η πένα

Sorry, αλλα καθε φορα που βλεπω κλιπακι στο οποιο ακουω το strumming σε ηλεκτρικη κιθαρα, το κλεινω. Τι να καταλαβουμε?

θα κοιταξω να κανω ηχογραφηση connect με εναν ενισχυτη απο την rp355

Γενικως δεν ξερω πως να κανω ηχογραφηση σωστα. Σορρυ

Αν ηχογραφησεις ξανα απο τον Mesa με το τηλεφωνο, απλα ανοιξε ενταση να "παιξει" ο ενισχυτης, οχι να υπολειτουργει.

Συμβουλες ζηταω.  Να γραψω με ενα zoom φορητο? Να το βαλω ενα μετρο μακρια πχ? 

ή να γραψω connect με τη digitech rp355?

Συμβουλες ζηταω.  Να γραψω με ενα zoom φορητο? Να το βαλω ενα μετρο μακρια πχ? 

ή να γραψω connect με τη digitech rp355?
μα όταν ηχογραφείς με ο,τιδήποτε και ακούγεται πιό πολύ η πένα και οι χορδές σημαίνει ότι ο ενισχυτής είναι στο 0. Τζάμπα καίει η λάμπα.

Πριν ενα μηνα παρηγγειλα κ εγω απο τον Κροατη εναν bridge τελε μαγνητη  για την partscaster τελε μου:

A28A0283-C91B-4162-A45B-31C9CA3F4730.jpeg

Φοραγε εναν tonerider hot classic ο οποιος καλος ηταν αλλα μου φαινοταν λιγο generic (οπως ολοι οι tonerider που δεν σε χαλανε αλλα δεν σε ενθουσιαζουν, τους ονομαζω χρυσες μετριοτητες) κ ειπα να δοκιμασω αυτον ( μονο τον  bridge μαγνητη), οχι λογω (αυθαιρετης απο πλευρας του Κροατη) συνδεσης με τον προσωπικο μου κιθαριστικο ηρωα , αλλα λογω των specs, A5 με42awg στα 6,8Κ 

https://reverb.com/item/8223872-relic-telecaster-set-david-gilmour-esquire-1955-vintage-correct-hand-wound-tele-pickup-q-pink-floyd

Εκανε ενα μηνα να ερθει, αλλα εχω παθει πλακα, εχω να χρησιμοποιησω στρατ απο οταν μπηκε ο εν λογω μαγνητης στην κιθαρα, και ναι δεν ειμαι τελε player, αλλα φανατικος στρατοκαστερακιας. Ομως αυτος ειναι πανδαισια τοσο στα καθαρα οσο κ στα βρωμικα που ηταν και το μονιμο προβλημα μου με ολους τους τελε bridge μαγνητες που ηταν καλοι στον εναν απο τους δυο αλλα ποτε και στους δυο. Πραγματικα δοκιμαστε τον.

Να πω εδω οτι ο μαγνητης οταν τον εβαλα μικροφωνιζε καθως δεν πρεπει να ειχε γινει σωστο wax potting του baseplate κ σκεφτηκα να τον επιστρεψω στον Κροατη ο οποιος προσφερθηκε να πληρωσει ολα τα μεταφορικα προς και απο, αλλα τελικα του εκανα ενα homemade wax potting  κ εκτοτε ολα καλα.

Τωρα πρεπει να βρω μια τελε ακομα για να της φορεσω εναν custom μαγνητη που συζηταγα μαζι του με Α5 κ42awg στα 7.5~7,8K 

Μεγειες!

Τωρα πρεπει να βρω μια τελε ακομα για να της φορεσω εναν custom μαγνητη που συζηταγα μαζι του με Α5 κ42awg στα 7.5~7,8K 

Έχει πολλά καλά σετ ο Tiho. Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω και τα Α3 σετ που έχει. Έχω ηδη Α2 και Α5, και ειδικά ο πρώτος έχει κορυφαίο ήχο. Αμφότεροι έχουν μαλακά πρίμα, και έντονα μεσαία, κατι που βοηθα πολύ στον βρώμικο ήχο.

Πριν ενα μηνα παρηγγειλα κ εγω απο τον Κροατη εναν bridge τελε μαγνητη  για την partscaster τελε μου:

Προβολή συνημμένου 30660

Φοραγε εναν tonerider hot classic ο οποιος καλος ηταν αλλα μου φαινοταν λιγο generic (οπως ολοι οι tonerider που δεν σε χαλανε αλλα δεν σε ενθουσιαζουν, τους ονομαζω χρυσες μετριοτητες) κ ειπα να δοκιμασω αυτον ( μονο τον  bridge μαγνητη), οχι λογω (αυθαιρετης απο πλευρας του Κροατη) συνδεσης με τον προσωπικο μου κιθαριστικο ηρωα , αλλα λογω των specs, A5 με42awg στα 6,8Κ 

https://reverb.com/item/8223872-relic-telecaster-set-david-gilmour-esquire-1955-vintage-correct-hand-wound-tele-pickup-q-pink-floyd

Εκανε ενα μηνα να ερθει, αλλα εχω παθει πλακα, εχω να χρησιμοποιησω στρατ απο οταν μπηκε ο εν λογω μαγνητης στην κιθαρα, και ναι δεν ειμαι τελε player, αλλα φανατικος στρατοκαστερακιας. Ομως αυτος ειναι πανδαισια τοσο στα καθαρα οσο κ στα βρωμικα που ηταν και το μονιμο προβλημα μου με ολους τους τελε bridge μαγνητες που ηταν καλοι στον εναν απο τους δυο αλλα ποτε και στους δυο. Πραγματικα δοκιμαστε τον.
για στρατ μιλάμε ή για τέλε?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back