Στιχοι αναζητουν μελοποιηση

Anna Perikleidakh

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Το Νυφικο

ΚΟΥΠΛΕ 1
Νυφικό μου άσπρο και ακριβό
Πάθος μου που έμεινε μισό
Βρίζω,σκίζω,κομματιάζω το θρυνώ
Μα το ερωτεύωμαι απ την αρχή κι αυτό

ΓΕΦΥΡΑ
χρόνια μές στη ντουλάπα να κλαίει γοερά
ποιός φταίει που χαθήκαν όλα τα όνειρα

ΡΕΦΡΕΝ
Ονειρεμένο νυφικό μου
Λευκό πικρό παραπονό μου
τη μορφή του μου ζητάς
μα δεν τον νοιάζει πια για μας
μετάξι κι όμορφη δαντέλα
πετραδια διαλεχτά ένα ένα
τώρα με λύπη σας κοιτώ
και δάκρυα πίνω για νερό

ΚΟΥΠΛΕ 2
Νυφικό μου άσπρο αστραφτερό
Πες μου γιατί είσαι πια θαμπό
είναι ο πόνος μου μεγάλος,τραγικός
Νυφικό μου άσπρο πόσο σάγαπώ

ΓΕΦΥΡΑ
χρόνια μές στη ντουλάπα να κλαίει γοερά
ποιός φταίει που χαθήκαν όλα τα όνειρα

ΡΕΦΡΕΝ
Ονειρεμένο νυφικό μου
Λευκό πικρό παραπονό μου
τη μορφή του μου ζητάς
μα δεν τον νοιάζει ποια για μας
μετάξι κι όμορφη δαντέλα
πετραδια διαλεχτά ένα ένα
τώρα με λύπη σας κοιτώ
και δάκρυα πίνω για νερό

τηλ. 6972323373 Αννα

τηλ. 6972323372

Εδω οι στιχοι σου μελοποιημενοι σε ενα δευτερολεπτο

Και εδω οι δικοι μου στιχοι που εξηγουν τη διαδικασια, και αυτοι μελοποιημενοι σε ενα δευτερολεπτο

Εδω οι στιχοι σου μελοποιημενοι σε ενα δευτερολεπτο

Προβολή συνημμένου 53887
Και εδω οι δικοι μου στιχοι που εξηγουν τη διαδικασια, και αυτοι μελοποιημενοι σε ενα δευτερολεπτο
Προβολή συνημμένου 53888
ευχαριστω μανο αλλα το ΑΙ δεν ειναι αυτο που ειχα υπόψην μου

Καλα ναι, πλακα εκανα περισσοτερο.

Σου ευχομαι να βρεις αυτο που ζητας.

Μαλιστα, ισως να εχεις καλυτερα αποτελεσματα αν δοκιμασεις και στις αγγελιες του noiz, αν δεν το εχεις κανει ηδη.

Καλη τυχη!

Καλα ναι, πλακα εκανα περισσοτερο.

Σου ευχομαι να βρεις αυτο που ζητας.

Μαλιστα, ισως να εχεις καλυτερα αποτελεσματα αν δοκιμασεις και στις αγγελιες του noiz, αν δεν το εχεις κανει ηδη.

Καλη τυχη!
σε ευχαριστω πολυ!

ευχαριστω μανο αλλα το ΑΙ δεν ειναι αυτο που ειχα υπόψην μου
Πρώτα από όλα...καλώς ήρθες!!!
Είμαι περίεργος τι είναι αυτό που είχες υπόψην σου. Ακούγοντας τη δημιουργία του Μάνου (πέρα από τη πλάκα), αναρωτιέμαι γιατί πιστεύεις ότι ένας "κανονικός" συνθέτης θα σου έδινε κάτι παραπάνω. Το (μουσικό) κομμάτι που άκουσα δεν διαφέρει από τα πολλά που ακούμε από Αργυρούς, Αναστασίες, Eλληνίδιδες....δηλ μια "κλασσική" σύνθεση με μέτρια (ανέμπνευστη) ενορχήστρωση -ιδίωμά των ελληνικών παραγώμενων τραγουδιών - κάτι που είναι άλλο ένα δυνατό σημείο της ΑΙ. Ο Μάνος και καλός μουσικός είναι και καλός συνθέτης, χωρίς συγκεκριμένο brief (θέλω ένα κομμάτι smooth jazz με σαξόφωνο Stan Getz)....έκανε ένα σουξέ!!!! Πιστεύω ότι και οι περισσότεροι που μελοποιούν τέτοιους στίχους, κάτι τέτοιο θα έγραφαν.

Εμένα πιο πολύ για Πέγκυ Ζήνα μου φάνηκε

καλησπερα σας και ευχαριστω που ασχοληθηκατε με το thread μου.Αυτο που περίμενα είναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο ΑΙ.Την ιδιοτητα του Μανου ως συνθετη δεν τη γνωριζα και δεν ειχα καμια προθεση να θιξω τον ανθρωπο.Απλα κατ επιλογην θα ηθελα μια πιο "ανθρωπινη" προσεγγιση του κομματιου χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν που χρησιμοποιει το ΑΙ.Οσο για τη κα Πεγκη Ζηνα τη θεωρω μια αξιοπρεπεστατη παρουσια στην ελληνικη δισκογραφια.Τωρα αν οι στιχοι μου συγκαταλεγονται στα "ολα ιδια" σεβομαι την αποψη σας και σας ευχαριστω για αυτη.

Κορίτσι μου γιατί τετοια απαισιοδοξία; Παρεπιπτόντως το θρηνώ με -ή.

Κορίτσι μου γιατί τετοια απαισιοδοξία; Παρεπιπτόντως το θρηνώ με -ή.
προκειτε για βιωματικους στιχους που αρχικα ειχαν αποδωθει ως ποιημα.ευχαριστω για τη διορθωση!

Σχολίασα αποκλειστικά το μουσικό μέρος και το πόνημα του Μάνου και όχι τους στίχους σου. Νομίζω πάντως ότι πλέον κανένας μας δεν καταλαβαίνει εάν η δημιουργία είναι ανθρώπινη ή ΑΙ….ούτε εσένα τα έπρεπε να σε ενδιαφέρει. Τελικά -θεωρώ- ότι το τελικό αποτέλεσμα και άκουσμα (όπως και να έχει δημιουργηθεί) θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Θα είναι ωραία άσκηση πάντως να δώσουμε τους στίχους σου στο ΑΙ σε διαφορετικά.στυλ (έθνικ, ραπ…)…εάν έχω χρόνο, θα δοκιμάσω το ΣΚ!

Ουτε κατα διανοια με θιγεις, ισα ισα που εγω σου ζηταω συγνωμη που εβαλα τους στιχους σου στο ΑΙ.

Και δε με θιγεις, διοτι ουτε θεωρω τη μουσικη αυτη μουσικη μου, αλλα ουτε και ειναι, διοτι αν την ανεβαζα(με) στις streaming πλατφορμες θα ετρωγε σουτ ως προιον ΑΙ.

Για τη δικη μου μουσικη δε χρησιμοποιω ΑΙ. Δεν ειμαι ομως σιγουρος οτι θα εκανα κατι πιο πειστικο απο αυτο. Ειδικα αν το περναγα και ενα σιδερωματακι, να ριξω ας πουμε ενα- εναμισι τονο το κομματι γιατι η φωνη στο ρεφραιν παει προς το τσιριγμα :ROFLMAO:, να βαζαμε και καμια διαβατικη συγχορδια εκει στη γεφυρα για να περασει στο ρεφραιν πιο πειστικα, και μια απλοποιηση στην αρμονια της γεφυρας για λιγοτερο μελοδραμα :ROFLMAO: , και βεβαια καμποσα οργανα παιγμενα
με τα χερακια μας :ROFLMAO: και ξαφνικα θα γινοταν το κομματι πολυ-πολυ καλυτερο.

Αλλα εστω και οπως ειναι, να το φτιαξεις σε ενα δευτερολεπτο; Και αν δε σου αρεσει αυτο, να κανεις οσα αλλα κομματια θες; Δεν υπαρχει αυτο το πραγμα.

Αλλωστε και φιλοσοφικα να το δεις, τι μαθαινεις με την αρμονια, την αντιστιξη και ολα αυτα; Αλγοριθμους μαθαινεις, να τι μαθαινεις. Ε, τωρα τα μαθαινει αντι του ανθρωπινου εγκεφαλου ο υπολογιστης.

Σου ευχομαι λοιπον ειλικρινα να αναλαβει τους στιχους καποιος που να κανει πολυ- πολυ καλυτερη δουλεια απο το ΑΙ. Προσωπικα παντως, δε θα κραταγα και την ανασα μου ωσπου να συμβει αυτο :ROFLMAO:

Ουτε κατα διανοια με θιγεις, ισα ισα που εγω σου ζηταω συγνωμη που εβαλα τους στιχους σου στο ΑΙ.

Και δε με θιγεις, διοτι ουτε θεωρω τη μουσικη αυτη μουσικη μου, αλλα ουτε και ειναι, διοτι αν την ανεβαζα(με) στις streaming πλατφορμες θα ετρωγε σουτ ως προιον ΑΙ.

Για τη δικη μου μουσικη δε χρησιμοποιω ΑΙ. Δεν ειμαι ομως σιγουρος οτι θα εκανα κατι πιο πειστικο απο αυτο. Ειδικα αν το περναγα και ενα σιδερωματακι, να ριξω ας πουμε ενα- εναμισι τονο το κομματι γιατι η φωνη στο ρεφραιν παει προς το τσιριγμα :ROFLMAO:, να βαζαμε και καμια διαβατικη συγχορδια εκει στη γεφυρα για να περασει στο ρεφραιν πιο πειστικα, και μια απλοποιηση στην αρμονια της γεφυρας για λιγοτερο μελοδραμα :ROFLMAO: , και βεβαια καμποσα οργανα παιγμενα
με τα χερακια μας :ROFLMAO: και ξαφνικα θα γινοταν το κομματι πολυ-πολυ καλυτερο.

Αλλα εστω και οπως ειναι, να το φτιαξεις σε ενα δευτερολεπτο; Και αν δε σου αρεσει αυτο, να κανεις οσα αλλα κομματια θες; Δεν υπαρχει αυτο το πραγμα.

Αλλωστε και φιλοσοφικα να το δεις, τι μαθαινεις με την αρμονια, την αντιστιξη και ολα αυτα; Αλγοριθμους μαθαινεις, να τι μαθαινεις. Ε, τωρα τα μαθαινει αντι του ανθρωπινου εγκεφαλου ο υπολογιστης.

Σου ευχομαι λοιπον ειλικρινα να αναλαβει τους στιχους καποιος που να κανει πολυ- πολυ καλυτερη δουλεια απο το ΑΙ. Προσωπικα παντως, δε θα κραταγα και την ανασα μου ωσπου να συμβει αυτο :ROFLMAO:
φυσικα και εχω δοκιμασει το ΑΙ στο κομματι,άλλωστε έπρεπε να δημιουργησω μια φανταστικη μελοδία για να "πατησω" πανω και να μετατρεψω τη ποιηση σε τραγουδι.Έπειτα εδωσα τη μελοδια που ειχα στο μυαλο μου με φωνητικο prompt και ιδου το αποτελεσμα

Και τωρα η ερωτηση του ενος εκατομμυριου:

Ας υποθεσουμε οτι ησουν 100% ικανοποιημενη με το κομματι αυτο του ΑΙ απο συνθετικης αποψης.

Αν το εκανες ενα transcription σε παρτα, και μετα πηγαινες σε ενα στουντιο με σεσσιοναδες και καμια καλη τραγουδιαρα και το ηχογραφουσες, θα περναγε κανονικα;

Διοτι ειναι σιγουρος, χωρις ομως να το γνωριζω αυτο θετικα, οτι το audio αρχειο απο την ΑΙ πλατφορμα θα εχει καποια metadata που θα δινουν σημα οτι προκειται για ΑΙ. Αλλα αν το ηχογραφησεις απο το 0; Το πηρες και εφυγες;

Εδω χρειαζομαστε δικηγορο για την απαντηση, @LK σωσε μας

Και τωρα η ερωτηση του ενος εκατομμυριου:

Ας υποθεσουμε οτι ησουν 100% ικανοποιημενη με το κομματι αυτο του ΑΙ απο συνθετικης αποψης.

Αν το εκανες ενα transcription σε παρτα, και μετα πηγαινες σε ενα στουντιο με σεσσιοναδες και καμια καλη τραγουδιαρα και το ηχογραφουσες, θα περναγε κανονικα;

Διοτι ειναι σιγουρος, χωρις ομως να το γνωριζω αυτο θετικα, οτι το audio αρχειο απο την ΑΙ πλατφορμα θα εχει καποια metadata που θα δινουν σημα οτι προκειται για ΑΙ. Αλλα αν το ηχογραφησεις απο το 0; Το πηρες και εφυγες;

Εδω χρειαζομαστε δικηγορο για την απαντηση, @LK σωσε μας
εμ δεν το γνωριζω αυτο.ενω εχω τροπο να αποδείξω την εγκυροτητα των στιχων δεν εχω τροπο να αποδειξω οτι και η μελοδια εγινε με φωνητικο prompt κατι που ισως κατοχυρωνε και αυτη καπως.αν ειμαι ευχαριστημενη τωρα.......ειναι η μουσικη αποδοση οπως περιπου την ειχα φανταστει γι΄αυτο πιστευω οτι εκατσε καλα στο κομματι....αλλα συνθετης δεν ειμαι....επισης προτιμω να στηριζομαι στο feedback των ακροατων καθως οπως ειπα προκειτε για βιωματικο τραγουδι που οπως και να το κανεις αλλιως ακουγεται σε μενα

Άννα γράφω feedback! Αυτό που μου κάνει εντύπωση από του στίχους αυτούς είναι ότι δεν λέει μια κουβέντα για τον γαμπρό λες και το φόρεμα του νυφικού στο πανηγύρι είναι αυτοσκοπός... Δεν θα έπρεπε να έλεγε και για κάποιον άνθρωπο το τραγούδι; Έτσι το εισπράττω εγώ, μπορεί να μην βλέπω πίσω από τις λέξεις τον Αλέξη τον κριμένο.

Άννα γράφω feedback! Αυτό που μου κάνει εντύπωση από του στίχους αυτούς είναι ότι δεν λέει μια κουβέντα για τον γαμπρό λες και το φόρεμα του νυφικού στο πανηγύρι είναι αυτοσκοπός... Δεν θα έπρεπε να έλεγε και για κάποιον άνθρωπο το τραγούδι; Έτσι το εισπράττω εγώ, μπορεί να μην βλέπω πίσω από της λέξεις τον Αλέξη τον κριμένο.
xaxaxaxaxxaaxx klaiwwwwwww τι να κανω καλε που ο γαμπρος με παρατησε για αλλη πριν το γαμο και ξεμεινα με το νυφικο στη ντουλαπα??????

xaxaxaxaxxaaxx klaiwwwwwww τι να κανω καλε που ο γαμπρος με παρατησε για αλλη πριν το γαμο και ξεμεινα με το νυφικο στη ντουλαπα??????
περα απο τη πλακα αυτο ακριβως εγινε.το νυφικο ηταν υπαρκτο.το κρατησα (και το εκλαψα) 13 χρονια και τελικα το πεταξα οταν μετακομισα με τον τωρινο μου συζηγο ουτως ωστε να μη φορεθει ποτε

*κρυμμένο

Άκου και τη δική μου εκδοχή πριν αποφασίσεις

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back