Steve Harris από Iron Maiden! Ένα θρύλος!

ειναι εντελως παραλογο αυτο που εγινε, ενα thrash group, εστω και με πιο "μαζεμενο" ηχο περασε πανω απο ολα τα ποπ, πως γεγεν αυτο;

Mε το black album και τον Bob Rock.

Αν δεν συνέβαινε το black album (που δεν είναι thrash metal), δεν θα ήταν τόσο μεγάλοι παγκοσμίως, θα ήταν βέβαια και πάλι τεράστιοι αλλά σε φάση Maiden και Priest σαν μέγεθος.

Για το mainstream κοινό Metallica = black album (και συγκεκριμένα του enter sandman και nothing else matters που αθροιστικά σε views στο youtube πλησιάζουν τα 2 δις)

Σχετικά με το θέμα πάντως, εδώ ο άνθρωπος, που είναι γνωστός και μη-εξαιρετέος στους μπασιστικούς κύκλους (απ'ότι μου λέει φίλος μου μπασίστας που μου το κοινοποίησε), σχεδόν ''απολογείται'' κάθε φορά που παίζει κάποιο lick του Harris ? στο video-review του γιαπωνέζικου signature μοντέλου.. το μπασάκι φαίνεται μούρλια παρεπιπτόντως δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα

Δεν ειναι τα αλμπουμ που εκαναν μεγαλο συγκροτημα τους Metallica, ουτε το black album ουτε κανενα αλλο. Ειναι φυσικα οι ζωντανες τους εμφανισεις, εμφανισεις χορταστικες και με μεγαλο σεβασμο στον ακροατη τους, που τους εχουν κανει να ειναι στην ενατη θεση σε εισπραξεις αναμεσα σε ολα τα acts ολων των εποχων, και στην εκτη θεση (!) σε αντιστοιχο αριθμο εισητηριων.

https://data.pollstar.com/Chart/2022/07/072522_top.touring.artists_1020.pdf

Καλα αλμπουμ εχουν βγαλει πολλες μπαντες, στα live φαινεται ομως ποιος ειναι πραγματικα δυνατος, εκει λοιπον ξηγηθηκαν salty peanut οι μαγκες και μπραβο τους.

Δεν ειναι τα αλμπουμ που εκαναν μεγαλο συγκροτημα τους Metallica, ουτε το black album ουτε κανενα αλλο. Ειναι φυσικα οι ζωντανες τους εμφανισεις, εμφανισεις χορταστικες και με μεγαλο σεβασμο στον ακροατη τους, που τους εχουν κανει να ειναι στην ενατη θεση σε εισπραξεις αναμεσα σε ολα τα acts ολων των εποχων, και στην εκτη θεση (!) σε αντιστοιχο αριθμο εισητηριων.

https://data.pollstar.com/Chart/2022/07/072522_top.touring.artists_1020.pdf

Καλα αλμπουμ εχουν βγαλει πολλες μπαντες, στα live φαινεται ομως ποιος ειναι πραγματικα δυνατος, εκει λοιπον ξηγηθηκαν salty peanut οι μαγκες και μπραβο τους.
Υ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τους είδα στη Νέα Σμύρνη το 93 και ήταν η εποχή που ο Hetfield φορούσε την ολόσωμη μαύρη φόρμα και είχε μουστάκα/φαβορίτες ενωμένα. Ο άνθρωπος έπαιρνε ζωές. Δεν ξέρω πολλούς άλλους φρόντμαν πλην του Λέμμυ που να είχαν το impact αυτό σε χιλιάδες ανθρώπους από κάτω. 

Edit: Διόρθωσα χρονολογία. ήταν 93, όχι 92

Αν θελεις να ακουσεις μουσικαραδες να παιζουν ζωντανα , πας στο μεγαρο. Στα ροκ live πας για το event, ε και σε αυτο ειναι στους τοπ ever.

Οταν ηταν στα ντουζενια τους ηταν οντως καλοι, τωρα με τα πι τι περιμενεις.

Αν θελεις να ακουσεις μουσικαραδες να παιζουν ζωντανα , πας στο μεγαρο. Στα ροκ live πας για το event, ε και σε αυτο ειναι στους τοπ ever.

Οταν ηταν στα ντουζενια τους ηταν οντως καλοι, τωρα με τα πι τι περιμενεις.

Σαφως και τα live τους καθιερωσαν, δεν γινεται να σε καθιερωσει ενα αλμπουμ, με τιποτα, να ειχαν πολλα παρομοια επιτυχημενα αλμπουμ να πω ναι, αλλα μονος σου το λες, αυτο μονο του πουλησε οσο ολα τα αλλα.

Αλλα στα live μιλαμε για εισπραξεις ανω του ενος δις δολλαρια, το ποσο ειναι
τρομακτικο, δηλαδη ΟΚ βγαλανε ενα αλμπουμ που το ξερει η κουτση Μαρια, αλλα πανε στις Φιλλιπινες και γεμιζουν τα σταδια και τσαλαπατιουνται για να τους δουν, αυτο δεν ειναι θεμα αλμπουμ αλλα act.

Μου είχε κάνει εντύπωση ένα live στο Νοτιο Πόλο. Έγιναν η μόνη μπάντα που έπαιξαν σε όλες τις ηπείρους σε ένα έτος. Χτυπιόταν κάτι φρικιά επιστήμονες ?

Και μιας και λέμε για metallica άκουσα το νέο άλμπουμ και παραδόξως ακούγεται.θα του δώσω και δεύτερη ευκαιρία.

https://ironmaidenismyreligion.net/ο-dave-ellefson-των-megadeth-θεωρεί-τον-steve-harris-τον-καλύτερο-μπ/

Ο Dave Ellefson των Megadeth θεωρεί τον Steve Harris, τον καλύτερο μπασίστα!

Χωρίς να θέλω να μειώσω την τεράστια επιρροή του Harris, σε γενιές από εμάς που πιάσαμε το μπάσο στο χέρι, αυτά τα "καλύτερος" είναι... καλύτερο να αποφεύγονται. 

Χωρίς να θέλω να μειώσω την τεράστια επιρροή του Harris, σε γενιές από εμάς που πιάσαμε το μπάσο στο χέρι, αυτά τα "καλύτερος" είναι... καλύτερο να αποφεύγονται. 
Οντως δεν υπαρχει λογος....

Και το λέω διότι αν ο Harris είναι ο "καλύτερος", αυτούς πώς θα τους αποκαλέσουμε; ?

Μόλις τώρα, Terry RoscoeBeck5 είπε

Και το λέω διότι αν ο Harris είναι ο "καλύτερος", αυτούς πώς θα τους αποκαλέσουμε; ?

Αλλο πραγμα!

Αλλα οι Maiden εχουν το χαρισμα η το ταλεντο να στεκοντε στην σκηνη....Τιποτα δεν ειναι τυχαιο...

Χωρις να θελω να μειωσω τους παραπανω μουσικους..! ???

Ο Harris είναι ο Harris και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται κανέναν "προσδιορισμό". Είναι μια "σχολή" από μόνος του και αυτό φτάνει.  

groova λέμε, τρελό push pull effect με τα τύμπανα!!!

Ο Harris btw δεν "ξέρει" να παίζει, όπως και κανείς από maiden εκτός του Mcbrain ίσως. Ταλέντα είναι όλοι τους και μάθανε να παίζουν τόσο όσο.

https://ironmaidenismyreligion.net/φανταστικό-βίντεο-οπαδοί-κάνουν-ντου-8/

Φανταστικό βίντεο: Οπαδοί κάνουν ντου 8 ώρες πριν την συναυλία των Iron Maiden!

Στην Μαλάκασα το 2018!!! ???
Κοίτα, η "μαύρη αλήθεια" είναι ότι όσον αφορά τη Μαλακάσα (όχι για τους Maiden, αλλά γενικά) το ένα οκτάωρο πριν είναι επιβεβλημένο. Μου έχει συμβεί δηλαδή, γι αυτό έχω άποψη.

Για τους Heaven And Hell (Sabbath με Dio δηλαδή), είχαμε πάει κανονική... εκδρομή. Νωρίς- νωρίς το μεσημέρι παρκάραμε στα 100 μέτρα από την είσοδο, με τα backpack μας, τα φαγητά, τα ποτά μας, αράξαμε σε προνομιούχα θέση και περιμέναμε να έρθει η ώρα, να παίξουν οι υπόλοιποι και να απολαύσουμε το main event.

Στα μισά του τελευταίου κομματιού αποχωρήσαμε- πριν τη μαζική έξοδο- και γίναμε καπνός πριν γίνει της καημένης.

Αντίθετα, στον Waters που δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία προσέλευσης, κοντέψαμε να παρκάρουμε στη... Θήβα και μας έφυγε η ούγια στο περπάτημα.

Οπότε το 8 ώρες πριν, πέρα από από τη φανατίλα έχει και πρακτική διάσταση... ?        

Trending...

Νέα θέματα

Back