- Πόντοι
- 1
lambrosgg βαθμο μου βγαζει 4.7 και τα vista ειναι προεγκατεστημενα... ???ξαναλεω εχω καπου 3000 γιουργια και τα μαζεψα να τα χωσω για μουσικη.να παρω τα μονιτορ,μια καρτα ηχου και τα 2 μαζι(cubase,reason) για αρχη??
εδώ μας τα χαλάς όμως...methatonic είπε:τιποτα δε ξερω.ετυχε να γνωρισω ενα σουηδο ονοματι Φρεντρικ απο τους prog trance Ticon περυσι και τον ρωτησα τι και πως και μου ειπε επι λεξη"ημουνα μια μερα σε ενα φιλο μου και ειδα το cubase,κολησα,το να εφερε το αλλο και να μαι."απο μονος του εφτασε να γυρναει το κοσμο παιζοντας τα κοματια του.βεβαια ξερω οτι στη σουηδια ολοι οι μαθητες παιρνουν καποια μουσικη εκπαιδευση απο τα δημοσια σχολεια,αλλα το ζουμι ειναι οτι δε ξερει νοτες.απλα κολλησε με τα σοφτγουερ,μετα πηρε ενα συνθεσαιζερ κτλ.επαναλαμβανω οτι απλα θελω να μαθω να γραφω κανα μπλιμπλικη για χαβαλε μου.ξερω οτι πολλα κοματια που παιζουν εκει εξω ειναι παραγωγες σπιτιου.για κατι τετοιο μιλαω.το οτι αρχικα ανεφερα τις σχολες ηταν επειδη θελω πραγματικα να μαθω κατι.
Εντάξει τότε δεν πιστεύω να έχεις προβλήματα, αλλα όπως και να χει να ξέρεις ότι στ ΧΡ θα είναι πιο γρήγορα τα πάντα.lambrosgg βαθμο μου βγαζει 4.7 και τα vista ειναι προεγκατεστημενα... ???ξαναλεω εχω καπου 3000 γιουργια και τα μαζεψα να τα χωσω για μουσικη.να παρω τα μονιτορ,μια καρτα ηχου και τα 2 μαζι(cubase,reason) για αρχη??
Καινούρια δεδομένα.methatonic είπε:lambrosgg βαθμο μου βγαζει 4.7 και τα vista ειναι προεγκατεστημενα... ???ξαναλεω εχω καπου 3000 γιουργια και τα μαζεψα να τα χωσω για μουσικη.να παρω τα μονιτορ,μια καρτα ηχου και τα 2 μαζι(cubase,reason) για αρχη??
lambrosgg είπε:Το reason φίλε μου είναι ένας ψιλοαχταρμάς.
Αν θέλεις όμως να αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με έναν κανονικό sequencer και όχι τον αχταρμά του reason, τότε πιστεύω ότι η ιδανική λυση είναι το Cubase.
Αν θες να μάθεις Cubase για να ηχογραφείς άλλους, όχι, δεν χρειάζεται να ξέρεις μουσική. Για να ΦΤΙΑΞΕΙΣ τη δική σου μουσική είναι καλό (αν όχι απαραίτητο) να ξέρεις έστω τα βασικά. Λογικό δεν είναι;δηλαδη ολοι οσοι πανε ακμη και σαε να μαθουν cubase ktl ξερουν ολοι μουσικη?
Απο το site της Propelhead:Alchemist είπε:![]()
![]()
![]()
![]()
Τα ακούσαμε κι αυτά...
Για να ξέρουμε τι λέμε, το Reason είναι ένας κανονικότατος sequencer (και μάλιστα από τους πάρα πολύ καλούς), προσανατολισμένος σε MIDI και με περιορισμένες δυνατότητες audio (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι κρίσιμο σε ηλεκτρονικές μουσικές).
Και όχι, δεν έχει καμία σχέση με αχταρμά. Αν δεν είσαι άνθρωπος που θέλει τα πάντα στο πιάτο, το περιβάλλον του Reason είναι ό,τι πρέπει για παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής.
Ποιός παραπληροφορεί τώρα άραγε... :![]()
Το reason φίλε μου είναι ένας ψιλοαχταρμάς.
Αν θέλεις όμως να αρχίσεις να εξοικειώνεσαι με έναν κανονικό sequencer και όχι τον αχταρμά του reason, τότε πιστεύω ότι η ιδανική λυση είναι το Cubase.![]()
![]()
![]()
![]()
Τα ακούσαμε κι αυτά...
Για να ξέρουμε τι λέμε, το Reason είναι ένας κανονικότατος sequencer (και μάλιστα από τους πάρα πολύ καλούς), προσανατολισμένος σε MIDI και με περιορισμένες δυνατότητες audio (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι κρίσιμο σε ηλεκτρονικές μουσικές).
Και όχι, δεν έχει καμία σχέση με αχταρμά. Αν δεν είσαι άνθρωπος που θέλει τα πάντα στο πιάτο, το περιβάλλον του Reason είναι ό,τι πρέπει για παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής.
Ποιός παραπληροφορεί τώρα άραγε... :
Ακριβώς αυτό. Αν και διάβασα πέρσυ ένα φυλαδιο του ακμη (αν ιθυμάμαι καλά) και έλεγε ότι γίνονται "πρακτικά μαθήματα χρήσης του κλαβιέ" :Αν θες να μάθεις Cubase για να ηχογραφείς άλλους, όχι, δεν χρειάζεται να ξέρεις μουσική. Για να ΦΤΙΑΞΕΙΣ τη δική σου μουσική είναι καλό (αν όχι απαραίτητο) να ξέρεις έστω τα βασικά. Λογικό δεν είναι;![]()
Δεν θέλω το βιογραφικό σου, γιατί την δική σου αξία την ξέρω. Για άλλους αμφιβάλλω και πολυ θα ήθελα να δω τα δικά τους βιογραφικά.yameth είπε:Αν θες σου παραθέτω το βιογραφικό μου.
Οχι για να κομπλάρεις αλλά ίσως γιατί μόνο αυτά σου κάνουν.
Τι περισσότερο γίνεται στο νοιζ απ ότι στα chatrooms για να αποφευχθεί αυτό που λες? Το ότι δεν είναι live η επικοινωνία και δημοσιεύονται μεγάλα κείμενα? ϊσα ίσα που έτσι γίνεται πιο εύκολη η προπαγάνδα... Η απαίτηση για mail? Η ερώτηση αν είμαι πάνω απο 11? Το κάρμα? Τα αστεράκια για τα ποστς?Το Noiz φίλε μου δεν είναι κανα chatroom που μπαίνουν όλοι και κερδίζει αυτός που λέει το πιό πιστικό ψέμα.
Ποιοί είναι αυτοί? Ποιά τα πτυχία τους και ποια η θέση τους στην αγορά? Προσοχή: Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν. Λεώ ότι δεν τους ξεχωρίζω.Εδώ μέσα υπάρχουν επαγγελματίες ηχολήπτες με πτυχία και μουσικοί παρομοίως (αλλά και μη...), επιστήμονες που διδάσκουν, δουλεύουν στην αγορά και έχουν μεράκι.
Κι εσύ από την πολυθρόνα σου αμφισβητείς.
Δεν ζήτησα να μου απαντάτε είτε με καλή είτε με κακή διάθεση. Αν σε ενοχλεί το ότι μιλάω διέγραψέ με απο μέλος.Σε ακούμε να λες το μακρύ και το κοντό σου κάθε τόσο και με καλή διάθεση σου απαντάμε.
Φίλε παρεξηγείς πολλά πράγματα.
Η μουσική σαν τέχνη βοηθά πολλές υποκειμενικές απόψεις.
Η εφαρμοσμένη τέχνη όχι.
Υπάρχουν πολλές ετοιματζίδικες λύσεις που στο επιτρέπουν αυτό.methatonic είπε:ρε παιδια ειλικρινα ξερω κοσμο που με ενα συνθεσαιζερ και το fl studio βγαζει κοματια που αν και δεν ειναι για να πουλιουνται ειναι μια χαρα να τα παιξεις ενδιαμεσα σε κανα παρτυ.δε ξερουν μουσικη απλα πατανε ενα ρυθμο στο συνθ και μετα τα κανουν κοματι.τοσο λαθος ειμαι?
Όχι παίρνω προφυλάξεις.Λάμπρο παλικάρι μου όταν @αμάς ζητάς βιβλιάριο υγείας, βιβλίο επισκέψεων και βιβλίο service?
Eίσαι 19 χρονών ακόμη, get a life
Έλεος
βασικα στις πουτ.. καλο ειναι να ζηταει ;Dτο casio-ctk 731 μπορω να το συνδεσω με καπιο τροπο στο laptop για αρχη?fleamail είπε:Λάμπρο παλικάρι μου όταν @αμάς ζητάς βιβλιάριο υγείας, βιβλίο επισκέψεων και βιβλίο service?
Eίσαι 19 χρονών ακόμη, get a life
Έλεος
να παρω ενα κοργκ μ3 η να συνδεσω το καζιο?και πως θα βαλω το casio στο laptop?ξαναλεω οτι απλα θελω να μαθω να γραφω κανα μπλιμπλικη για ξεκαβλωμα δικο μου και πειραματισμο.αν κολλησω-αλλο θεμα.φιλε μου δεν ειπα πουθενα για ονειρικες μουσικες κτλAlchemist είπε:Για να το κλείσουμε το θέμα του Reason, υπάρχει κόσμος που φτιάχνει ολόκληρα αριστουργήματα μόνο με αυτό. Του poostie, κάτι θα ξέρουν για να το προτιμάνε και μάλλον δεν θα βρίσκουν τον sequencer του "υποτυπώδη και δύσχρηστο". Και τελικά, αν κάτι δεν αρέσει σε σένα φίλε Λάμπρο, δεν είναι απαραίτητα κακό.
Φίλε methatonic, αν σε καλύπτει ο τρόπος που ανέφερες (synth, FL, πατάμε ένα ρυθμό και να σου το κομμάτι), μην κάνεις όλα αυτά που λέμε, τζάμπα λεφτά θα δώσεις. Πάρε ένα Korg M3, να αφήνεις το Karma να κάνει όλη τη δουλειά και να σου βγάζει ολάκερα κομμάτια.
Πάντως πρέπει να σου πω ότι αφενός δεν μας περιέγραψες αυτό το σενάριο στην αρχή, αφετέρου ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να κάνεις ξεχωριστή και ποιοτική μουσική (όπως αυτή που ονειρεύεσαι).
Το CTK μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν MIDI keyboard αν τελικά αποφασίσεις να μπλεχτείς με τα πισιά. Μια χαρά δουλειά θα κάνεις. 8)