Σπάσιμο στο μπράτσο μπάσου

messalion

Μέλος
Πόντοι
36
γεια σας παιδια

εχτες ξεθαψα ενα παλιο μπασακι που ειχα ξεχασμενο στην αποθηκη

ειναι το πρωτο μου μπασο και σκεφτηκα να το βγαλω να το καθαρισω και να το περιποιηθω λιγακι μιας και εχει συναισθηματικη αξια

προς μεγαλη μου εκπληξη οταν εβγαλα τις χορδες παρατηρησα αυτο το σπασιμο-φουσκωμα που βλεπετε στις φωτο

ερωτηση 1: υπαρχει τροπος να επιδιορθωθει ??

ερωτηση 2: αξιζει να δωσω τα χρηματα ??

ερωτηση 3: απο τι μπορει να εγινε αυτο το ραγισμα (εκτως απο θερμοκρασια)

ερωτηση 4: αν τιποτα απο τα παραπανω δεν συμφερει - μπορειτε να μου προτεινετε καποια σελιδα ή να με παραπεμψετε καπου για ενα καινουργιο φτηνο μπρατσο ??

ευχαριστω εκ των προτερων ;) ;)

P7193122.JPG

P7193124.JPG

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν και πιθανώς με κάποιο ξυλόστοκο να το έκλεινες και να μην πολύ φαινόταν- καλαμπορτζιά φυσικά,με αμφίβολα αποτελέσματα- καλύτερα ακολούθα αυτό το λινκ: http://www.madinter.com/b2c/index.php?page=pp_producto.php&md=0&ref=MEMAJB

Με 18 ευρώ έλυσες το πρόβλημα σου (περί τα 46 με τα μεταφορικά)- το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα βερνικάκι  ;)

οχι και παπατζιλικια σε τετοιας αξιας οργανο  ;D ;D ;D (πλακα κανω)

απλα θα ηθελα να παιζει κιολας και με ξυλοστοκο ή εποξικη θα μου κανει αισθηση στο δαχτυλο δεν νομιζεις ??

το λινκ ειναι ολα τα λ7 κατι τετοιο ζητουσα αν δεν γινοταν κατι αλλο σαν επισκευη

απο ισπανια ειναι αυτο το site ?? εχεις ξαναπαραγγειλει και ηρθε στα χερια σου ?? μη δωσω και τα 50 ευρω τσαμπα γιατι εχω κακες εμπειριες απο ιντερνετικες παραγγελειες μουσικων οργανων-εξαρτηματων >:( >:(

messalion είπε:
απο ισπανια ειναι αυτο το site ?? εχεις ξαναπαραγγειλει και ηρθε στα χερια σου ?? μη δωσω και τα 50 ευρω τσαμπα γιατι εχω κακες εμπειριες απο ιντερνετικες παραγγελειες μουσικων οργανων-εξαρτηματων >:( >:(
Το έχω δίπλα μου και ήταν μεγάλη έκπληξη- γιατί και εγώ είχα τις αμφιβολίες μου. Δηλαδή μπράτσο 18 ευρώ, ε όπως και να το κάνεις ήμουν επιφυλακτικός. Εκτός από την άψογη συσκευασία είχε μαζί και το άλεν του παρακαλώ. Τέτοια μεγαλεία οι Ισπανοί  ;D

Πάντως για να μην το παίζω έξυπνος, να είναι καλά ο Μάραθον που μου έριξε το tip για τον Ισπανό.  

αυτου του mara πρεπει να του φτιαξουμε τουρτα  ;D ;D ;D

καλη φαση θα το ψαξω - υπαρχει τιποτα σε maple ??  :P :P

οταν εγω ειχα πει για τον ισπανο ολοι κοροιδευανε σε αυτο το φορουμ. παντως σε ολες τις παραγγελιες που εχω κανει ηταν σωστος, κανενα προβλημα. οσο για το μπρατσο σου απο τις φωτογραφιες δεν μπορω να δω φουσκωμα-ραγισμα, αλλα λογικα δεχεται επιδιορθωση και με καλο τριψιμο στο τελος δεν καταλαβαινεις τιποτα στο δαχτυλο, αυτο στο εγγυωμαι

messalion είπε:
αυτου του mara πρεπει να του φτιαξουμε τουρτα  ;D ;D ;D

καλη φαση θα το ψαξω - υπαρχει τιποτα σε maple ??  :P :P
;D ;D ;D ;D

Δυστυχώς όχι. Και εγώ πήγαινα σφαίρα για maple αλλά για την ώρα δεν...

@ E.G το ανησυχητικό είναι ότι ράγισμα πάει κάθετα και πιθανώς να ανοίξει και άλλο. Ποιος ξέρει... Πάντως δεν έχω ξανά δει κάτι αντίστοιχο.

απο το να το πεταξεις, στην θεση σου θα του εβαζα κολα και πιστεψε με μπορει σε χρονια να σκορπισει ολο αλλα εκει να μην παθει τιποτα. τριψε καλα και ανεβαινε σε νουμερα μεχρι το 2000. θα γινει τοσο λειο οσο ο ποπος ενος μωρου :)

E.G. είπε:
οταν εγω ειχα πει για τον ισπανο ολοι κοροιδευανε σε αυτο το φορουμ.
εγώ είμαι από τους πρώτους...γιατί πραγματικά τα σώματά του δεν έχουν καμμία σχέση με το licenced by Fender...είναι άλλα αντί άλλων...αλλά πράγματι εάν ψάχνεις μπράτσο με 18 ευρώ είναι η καλύτερη λύση.Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι το σώμα που θα το βάλει ο Τέρρης δεν κόστισε πάνω από 20 ευρώ...οπότε ΟΚ  ;)

marathon είπε:
πραγματικά τα σώματά του δεν έχουν καμμία σχέση με το licenced by Fender...είναι άλλα αντί άλλων...
γιατι το λες και μου κοβεις την φορα ?? το λιγουρευομουν να φτιαξω ενα modeling οργανο σε στυλ jacko pastorious

μην νομιζεις και το δικο μου σωμα δεν κοστιζει παραπανω απο 20 ευρω (που λεει ο λογος) αλλα ειναι συναισθηματικη η ολη προσπαθεια

το φοβαμαι να σας πω την αληθεια να βαλω κολα γιατι το σπασιμο (το οποιο φενεται στις φωτο ) 1ον ειναι καθετο και 2ον τωρα που το ξανακοιταξα λιγο καλυτερα εχει σπασει-ραγισει το rosewood-η ταστιερα μεχρι το nut................

κανεις δεν εχει ιδεα ομως απο τι θα μπορουσε να συμβει ?? τουλαχιστον να ξερω να προφυλασω και τα υπολοιπα οργανα μου απο το ιδιο πραγμα

οπως ειναι το σπασιμο σου δεν ειναι απο ταση χορδων. το ποιο πιθανο ειναι απο αλλαγη υγρασιας, γι αυτο ειναι και στην ακρη της ταστιερας και δεν πιστευω οτι θα μεγαλωσει. ολα αυτα υποθετικα βεβαια γιατι οπως σου ειπα απο την φωτο δεν βλεπω το ραγισμα αλλα μια μαυρη γραμμη. αν μπορουσες να βγαλεις μια ποιο καλη φωτο θα βοηθουσε.

Δυστυχως man το σπασιμο αυτο εχει να κανει με το truss rod, το οποιο σπρωχνει κατω ακριβως απο το σπασιμο σου. Δοκιμασε πρωτα απ ολα να χαλαρωσεις την βεργα. Μετα η λυση ειναι να ξεκολληθει η ταστιερα απο το μπρατσο (οχι απαραιτητα ολη, τα πρωτα 3 ταστα πχ) και να αλλαχθει το κομματι αυτο. Προσωπικα θα αλλαζα μπρατσο, στον Μπεη βρισκεις με 50 ευρω μαζι με μεταφορικα. Η επισκευη θα σου κοστισει σαφως περισσοτερα.

το trusrod δεν γυριζει καθολου - λες και εχει κολλησει - το να αρχισω να κοβω και να ξυνω και να ραβω αντι να παρω ενα καινουργιο μπρατσο τοτε...............σαφως και προτυμω το 2ο

ενα washburn lion edition ειναι οχι τιποτα το σπαουδαιο αλλα θελω οπως εχω ξαναπει να το επισκευασω - αλλαξω για συναισθηματικους λογους

ερωτηση προς αυτους που εχουν κανει παραγγελεια απο τον "ισπανο" που μου ποσταρατε

την παραγγελεια πως την κανατε ?? προσπαθω να παραγγειλω το μπρατσο και δεν μου εχει checkout ??? ??? ??? ??? mara ?? terry ?? someone ??  ??? ???

messalion είπε:
την παραγγελεια πως την κανατε ?? προσπαθω να παραγγειλω το μπρατσο και δεν μου εχει checkout ??? ??? ??? ??? mara ?? terry ?? someone ??  ??? ???
Κάνε login σαν μέλος.

marathon είπε:
Κάνε login σαν μέλος.
εκανα αλλα τελικα ηθελε να βαλω και κατι αλλο στην παραγγελεια για να φτασει τα 20 ευρω ;D

ξερεις ποτε θα ειναι στα χερια μου περιπου ?? ή αν παιζει να μου κατσει καμια περιεργη στραβη με το τελωνειο ??

messalion είπε:
ξερεις ποτε θα ειναι στα χερια μου περιπου ?? ή αν παιζει να μου κατσει καμια περιεργη στραβη με το τελωνειο ??
Σε 5-6 μέρες και δεν έχεις τελωνείο...από Ισπανία έρχεται

Και μετά να ανάψεις μια... λαμπάδα στον Άγιο Μάραθον τον θαυματουργό  ;D που έκανε και είδαμε το φως μας  ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Και μετά να ανάψεις μια... λαμπάδα στον Άγιο Μάραθον τον θαυματουργό  ;D που έκανε και είδαμε το φως μας  ;D ;D ;D
off topic

ο οποιος ακομα μου χρωσταει ενα λινκ για το σαγρε αλλα τελος παντων ;D ;D

οχι λαμπαδα - διαστημοπλοιο θα αναψω :D :D

mara - ειπες πιο πανω οτι τα σωματα απο τον ισπανο ερχονται αλλα ντ αλλων - γιατι το ειπες ?? εχεις καποια σχετικη εμπειρια που θα ηθελες να μοιραστεις μαζι μας μην κανουμε και εμεις κανα λαθος ?? ;) ;) ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back