Soldano SLO Metal - Playthrough

aris 17561

Μέλος
Πόντοι
38

Οριστε και το κλιπακι που ζητησατε... Αν θελετε καντε και ενα subscribe... Απο τεχνολογια , κλασικα... Η ux2 κατευθειαν στον ενισχυτη οπως λεει η Line6 , και απο εκει στην isocab που εχω φτιαξει , με το celestion v30 μεσα και στην ακρη του κωνου , το sm57 shure... Περιπου 2 εκατοστα απο την ακρη του μεγαφωνου... Στο Playthrough παιζω τα γκαζια με την suhr και αλλαζω μετα για τα καθαρα με την φεντερ... Οχι οτι η σουρ δεν εχει καθαρα αλλα οκ η φεντερ ειναι πιο εξπερτ σε αυτο... Οτι θελετε να ερωτησετε παρακαλω... Μην ντρεπεστε... !!!

Λοιπόν, όπως το είχα φανταστεί, μάλλον παλιομοδίτικος ήχος για τα γούστα μου. Δεν λέω πολύ καλός και καθαρός αλλά not my cup of tea. Πιo πολύ μου άρεσε ο marshall.

Αυτό με το reamp είναι πολύ ωραίο γιατί υπάρχει ένα benchmark, μπορείς να κάνεις συγκρίσεις. Έλα να σου ξαναδώσω το rack να δοκιμάσεις με το reamp.

Και για να σε κάνω να τινάξεις τον οικογενειακό προυπολογισμό στον αέρα (εκτός αν υπάρχει unlimited supply οπότε καμιά αδερφή έχεις;  ;D) βρές και έναν diezel να γουστάρουμε.

theoctapus είπε:
βρές και έναν diezel να γουστάρουμε.
Περασε υπο δοκιμη σε καποια φαση ενας herbert και ο τοτε soldano decatone που ειχα , το ειχε κανει αλλοιφη...

Εσενα λογικα θα σου αρεσει ο evh5153 που ειναι πιο μοντερνος...

aris 17561 είπε:
Εσενα λογικα θα σου αρεσει ο evh5153 που ειναι πιο μοντερνος...
Κι εγώ αυτό φαντάζομαι.

Περασε υπο δοκιμη σε καποια φαση ενας herbert και ο τοτε soldano decatone που ειχα , το ειχε κανει αλλοιφη...
Πρέπει να βρούμε κανέναν vh4 ή hagen.

Συμφωνώ με τον theoctapus στο ότι προτιμώ τον JVM,για την ακρίβεια με έπεισες να προχωρήσω στην αγορά ενός JVM,η οποία θα ολοκληρωθεί σε μερικές μέρες! ;D Όσον αφορά τον Soldano,πολύ ωραίος ενισχυτής,αλλά το ηχόχρωμά του δεν είναι του γούστου μου,είμαι κι εγώ των πιο modern metal ήχων -όχι ακουσμάτων-.Anyway,σ'ευχαριστούμε πολύ για το vid!! :) :)

+1 για το Μαρσάλι. Πιο ζωντανός ήχος! Αλλά νομίζω ότι ο SLO αδικείται από το είδος της μουσικής. Είναι για άλλα πράγματα ;)

RayDTutto είπε:
Αλλά νομίζω ότι ο SLO αδικείται από το είδος της μουσικής. Είναι για άλλα πράγματα ;)
Μπορεί και να 'χεις δίκιο, όμως υποτείθεται ότι ο slo είναι το μέτρο σύγκρισης για τον αρκετα γκαζομένο ήχο ή τουλάχιστον έτσι λένε (imho με τόσους ενισχυτές εκει έξω το να ξεχωρίζει κάποιος έναν χωρίς να αναφέρεται σε προσωπικό γούστο είναι το λιγότερο κοντόφθαλμο, γι' αυτό και δεν συμφωνώ με την προηγούμενη ρήση).

τρομερος και ο soldano!!!

βεβαια η συγκριση ειναι καπως αδικη μιας και ο jvm ειναι ποιο ολοκληρωμενο μηχανημα!

ασε τη διαφορα σε τιμη ::)

οποτε jvm δαγκωτο!

kkmspm είπε:
βεβαια η συγκριση ειναι καπως αδικη μιας και ο jvm ειναι ποιο ολοκληρωμενο μηχανημα!
Ρε τι τολμησες και ξεστομισες ; Ρε γκαις μην συγκρίνεται τώρα τον σολντανο με τον μαρσαλ . Γενικά είναι κάπως δύσκολο να κρίνεις έναν ενίσχυτη σε μίξη . Δηλαδή σκεφτείτε ότι ο σολντανο κοστίζει 3800 ... Οπότε καθίστε και αναλογιστειτε πόσο θράσος χρειάζεται για να πουλάς έναν μονοκαναλο στην όυσια ενίσχυτη στα 3800 . Ο ενίσχυτης εχει κάποια μαγεία που μόνο αν τον δοκιμασεις σε ικανή ένταση μπορείς να νιώσεις το γιατί βρίσκεται στον πανθεων των ενισχύτων . Δεν διαφωνώ ότι ο μαρσαλ σκιζει . Ισως αν έπρεπε να κράτησω έναν να έμπαινα σε δειλημα . Οχι όμως επειδή είναι καλύτερος αλλά επειδή θα ήθελα τα 2500 στην τσέπη και επειδή δεν μπορω να τον ανοίξω τόσο όσο πρέπει . 

kkmspm είπε:
τρομερος και ο soldano!!!

ασε τη διαφορα σε τιμη ::)

οποτε jvm δαγκωτο!

Ρε τι τολμησες και ξεστομισες ; Ρε γκαις μην συγκρίνεται τώρα τον σολντανο με τον μαρσαλ . Γενικά είναι κάπως δύσκολο να κρίνεις έναν ενίσχυτη σε μίξη . Δηλαδή σκεφτείτε ότι ο σολντανο κοστίζει 3800 ... Οπότε καθίστε και αναλογιστειτε πόσο θράσος χρειάζεται για να πουλάς έναν μονοκαναλο στην όυσια ενίσχυτη στα 3800 . Ο ενίσχυτης εχει κάποια μαγεία που μόνο αν τον δοκιμασεις σε ικανή ένταση μπορείς να νιώσεις το γιατί βρίσκεται στον πανθεων των ενισχύτων . Δεν διαφωνώ ότι ο μαρσαλ σκιζει . Ισως αν έπρεπε να κράτησω έναν να έμπαινα σε δειλημα . Οχι όμως επειδή είναι καλύτερος αλλά επειδή θα ήθελα τα 2500 στην τσέπη και επειδή δεν μπορω να τον ανοίξω τόσο όσο πρέπει . 

:o :o  :o

Το ίδιο λέμε αλλά με διαφορετική διατύπωση....

Ο soldano είναι το machine που ένα πράγμα άριστα! Ο jvm είναι ένα entry-level πολυμηχάνημα που τα κανει όλα καλά αλλά τίποτα άριστα(καλά το crunch του εγω το θεωρώ αριστο :P).

Γιαυτο λέω ότι είναι άδικη η σύγκριση....

Αυτή την καθαρότητα και την διαύγια του slo πολύ την γουστάρω,και τον Marshall τον γουστάρω για την "Marshallιά" του(για να το πω πιο εύκολα  ;D)

Άρη Ωραία δουλειά,είσαι και ο πρώτος  ;)

Ωραιότατος και ο Slo!  8)

Αυτό το track που χρησιμοποιείς πάντως για reamping είναι πολύ χρήσιμο για να συγκρίνεις δυο ενισχυτές. Μπράβο!  :)

Ωραίο Άρη.

Αλλά θα ήθελα εδώ να σου επισημάνω ένα πράγμα, που ίσως δεν έχεις σκεφτεί μέχρι τώρα.

Καλοί ενισχυτές υπάρχουν πολλοί, ακριβοί, φθηνότεροι και ακριβότεροι.

Το τι κάνει κάποιον ενισχυτή κατάλληλο για κάποιον ή όχι, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, είναι και ο τρόπος που παίζει (και φυσικά πολλές άλλες παράμετροι).

Ο τρόπος που χτυπάει τις χορδές, το παιχτικό του ύφος, κλπ.

Αν κρίνω από τις παρουσιάσεις σου, και βγάλω συμπέρασμα μόνο από αυτές, δεν είναι εύκολο, να αναδειχτούν οι δυναμικές του εκάστοτε ενισχυτή, το πόσο ακούει την πένα, το σκάσιμό του, ο τρόπος που συμπεριφέρεται στο διαφορετικό χτύπημα βρε αδερφέ.

Και όλα αυτά σε όλη την γκάμα των ήχων που μπορεί να δώσει, από μπασοψιθυριστούς, bluesy, crunch, hi-gain, κλπ.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι το ενδιαφέρον σου είναι πολύ συγκεκριμένο όσον αφορά τον ήχο που θέλεις να βγάλεις, όμως στον Soldano πχ χαραμίζεται ένα μεγάλο μέρος των ηχοχρωμάτων και δυνατοτήτων του, δίπλα σε έναν πχ πάρα πολύ καλό Marshall (που επίσης έχει πολλά περισσότερα να δείξει), κάνοντάς τους να ακούγονται περίπου ισόπεδοι.

Και αυτό γιατί όλο το τεστ συνήθως αναλώνεται σε power chords (το ξέρω τα γουστάρεις τρελά αλλά ....) παιγμένα μάλιστα πολύ flat (με τις δυναμικές στο τέρμα) αν και εδώ χρησιμοποίησες και κάτι λίιιιιγο διαφορετικό.

Απλά θεωρώ ότι ο τρόπος που τεστάρεις τους ενισχυτές (και πολύ καλά κάνεις βέβαια) είναι μονοδιάστατος.

Και solid state αν ήταν, μικρή διαφορά (πιστεύω) θα ακούγαμε.

Απλά ρε φίλε, προσπάθησε να αναδείξεις (όσο αυτό είναι εφικτό), τις ιδιαιτερότητες του κάθε ενισχυτή, γιατί εκεί είναι όλο το ζουμί.

Μπράβο σου και πάλι για τις προσπάθειες που κάνεις (πράγμα καθόλου εύκολο).

Απάντηση για εσένα από πάνω ... Αγαπητέ επειδή είναι μεγάλο το κείμενο σου δεν κάνω παράθεση .

Συμφωνώ απόλυτα στο αίτημα σου ... Εγω προσωπικά δυστυχεστατα δεν είμαι παίχτης με ευρεία γκάμα ως εκ τούτου έχω αφήσει πράσινο φως για οποίο θέλει να κάνουμε ένα τεστ οπουδήποτε ενίσχυτη μαζί να έρθει σπίτι μου και να κάνουμε ότι γουστάρει . Οπότε οποίος θέλει καθαρό παιξιμο και το εχει , ας στείλει π.μ. Να το κάνουμε . Σίγουρα αυτό θα εχει περισσότερο ενδιαφέρον γιατί θα ρυθμιστεί ο ενίσχυτης και με το αυτί κάποιου αλλού και θα παιχτεί με το χέρι αλλού .´

το track που εχει βαλει ο αρης στο reamping ειναι φουλ σε δυναμικες, με πολυ ωραια χρωματα....οποτε δεν νομιζω οτι δεν παιρνουμε γευση και απο αυτο. τωρα το τι αισθηση δινει ο ενισχυτης στην πενια, οτι βιντεο και να φτιαξει δεν θα το μαθουμε.

Βεβαια αυτο εχει να κανει καθαρα με τα metal ηχωχροματα που δοκιμαζει ο αρης...για κατι ποιο μπλουζ, η καθαρα εχεις δικιο...

Θενξ για το κλιπ, φτιάχτηκα με το ιντρο απογευματιάτικα...  :P

kkmspm είπε:
το track που εχει βαλει ο αρης στο reamping ειναι φουλ σε δυναμικες, με πολυ ωραια χρωματα....
Γι' αυτό έγραψα ότι εδώ κάνει κάτι διαφορετικό, για να το τονίσω αυτό.

Όμως όπως κι εσύ έγραψες....

Ο soldano είναι το machine που ένα πράγμα άριστα! Ο jvm είναι ένα entry-level πολυμηχάνημα που τα κανει όλα καλά αλλά τίποτα άριστα
...αυτό που κάνει καλά ο Slo θα ήθελα να ακούσω εδώ, καθώς και τι μπορεί να κάνει καλά ο JVM. ;)

aris 17561 είπε:
Ο σολντανο αν ανοίξει μπορεί να τα κάνει Ολα καλα . Απλα αντί να είναι πολυκαναλος μπορείς με roll off του βολιουμ να παίξεις ότι θες .
Και αυτό θα ήθελα να δω, είδες βρε συ που ξέρεις τι θέλει ο κόσμος (και μπράβο σου)? Κάντο, αυτό ζητάω, όχι παπάδες παιξίματος. ;)

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back