O
OurDarkness
Guest
Όσοι είναι στο ψάξιμο για αγορά καινούριου synthesizer ίσως να τους ενδιέφερε αυτό:
http://www.johnbowen.com
http://www.johnbowen.com
Ερωτήσεις:OurDarkness είπε:Και ένα φρέσκο video από Frankfurt:
http://www.delamar.de/solaris-video/
σκρολάρετε κάτω για να το δείτε.
ελπίζω αυτό να μην είναι το σήμα της διαφημιστικής του καμπάνιας.OurDarkness είπε:Ουκ εν τω πολλω το ευ.![]()
Xρυσόστομε OurDarkness, κάθε μέρα σε εκτιμώ και περισσότερο. Είναι μάλλον δύσκολο να γίνει αντιληπτή η φοβερή σημασία ενός πραγματικά καλού hi-end φίλτρου. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε όλο την DSP ισχύ ενός mainframe, ούτε όλες τις φωνές μιας συμφωνικής χορωδίας για να έχουμε ωραίο ήχο.OurDarkness είπε:Ουκ εν τω πολλω το ευ.![]()
Ένας απο τους αγαπημένους μου ήχους , ο πρώτος ήχος απο το spiral του Βαγγελη , έχει γίνει με ένα oscilator και ένα φίλτρο. Απλός αλλά φανταστικός ήχος.bloody_sunday είπε:Xρυσόστομε OurDarkness, κάθε μέρα σε εκτιμώ και περισσότερο. Είναι μάλλον δύσκολο να γίνει αντιληπτή η φοβερή σημασία ενός πραγματικά καλού hi-end φίλτρου. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε όλο την DSP ισχύ ενός mainframe, ούτε όλες τις φωνές μιας συμφωνικής χορωδίας για να έχουμε ωραίο ήχο.Ουκ εν τω πολλω το ευ.![]()
Kι εσύ κilon που εξέφρασες το θαυμασμό σου για το μονοφωνικό Dave Smith Evolver (αν δεν απατώμαι), δεν το έχεις ακούσει για να δεις τι απίστευτο που είναι; Κι όμως, no bells and whistles, μόνο απλός αλλά πολύ ποιοτικός σχεδιασμός.
Όσον αφορά στον Ζίμερ, πράγματι, θα το ανέφερα κι εγώ, είναι κάτοχος ενός Neuron και το έχει χρησιμοποιήσει μερικές φορές, όχι ιδιαίτερα όμως.
Αν έπρεπε να διαλέξω έναν ήχο και να πω ότι είναι ο αγαπημένος μου, είναι το πρώτο όργανο που ακούγεται στο Shine On You Crazy Diamond (Part I) - και μπράβο σε όποιον βρει τι είναι.Ένας απο τους αγαπημένους μου ήχους , ο πρώτος ήχος απο το spiral του Βαγγελη , έχει γίνει με ένα oscilator και ένα φίλτρο. Απλός αλλά φανταστικός ήχος.
Εκτιμώ και τον Zimmer, και τον Jarre, και τον Παπαθανασίου (ιδιαίτερα τον τελευταίο). Αλλά δυστυχώς, όταν βλέπω τα super wow studio τους η αίσθηση που μου μένει είναι ότι είναι απλά too much. Τις προάλλες συ ο ίδιος ανέφερες για την original ηχογράφηση του Oxygene, και δυστυχώς όταν διάβασα την συνέντευξη του Jarre στο SOS βρήκα πολλά μαργαριτάρια και πολλές αναλήθειες. Για τον Zimmer, και ως προς το Solaris και ως προς το Neuron, είναι καθαρά θέμα γνωριμιών - marketing. Ίσως να είμαι λίγο κυνικός σε αυτό, αλλά ο Zimmer με το Roland System 700 που πιάνει 10 μέτρα μήκος δεν έχει ανάγκη από το Solaris. 'Η διαφορετικά λεγμένο, είπε έναν καλό λόγο, και επειδή αυτός ο λόγος κουβαλάει το όνομα Zimmer έχει διαφορετική βαρύτητα.Ο Hans φυμολογείται ότι έχει ένα ολοκληρο μεγαθήριο απο setup. Όπως και όλοι οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί. Αν αλήθευε οτι το λίγο αρκει δεν θα σκάγανε εκαντονταδες εκαταμύρια για να φτίαξουν ένα υπερπολυτελές στούντιο.
........αλλά ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω ότι ο περιορισμός μερικές φορές είναι απίστευτα δημιουργικός. Και ποτέ μα ποτέ δεν θεώρησα την μικρή πολυφωνία ως ελάττωμα. Αν ήταν ελάττωμα, τότε ελάττωμα θα ήταν και το σαξόφωνο και το φλάουτο και... η ίδια η ανθρώπινη φωνή.................quote]
Μια πικρή αλήθεια την οποία δεν θέλουμε να πιστέψουμε ή την έχουμε ξεχάσει και ξοδευόμαστε τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο, σπαταλώντας τον πολύτιμο χρόνο μας μεταξύ των φοβερών χαρακτηριστικών και των manuals.
Δυστυχώς, δεν επαληθεύει την αλήθεια του συλλογισμού σου αυτό. Όλοι όσοι έχουν τεράστιο εξοπλισμό εκατομμυρίων τον έχουν απλά γιατί μπορούν να τον έχουν, λόγω οικονομικής δυνατότητας. Έχω διαβάσει άπειρες ιστορίες περί καλλιτεχνών (ας μιλήσουμε για ηλ. μουσική) που το πολύ gear τους εμπόδισε να εκφραστούν, ακριβώς λόγω των χαοτικών δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά τους, που κατά κάποιο περίεργο τρόπο συνθλίβουν την δημιουργικότητα. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω επακριβώς, και είναι κρίμα που δεν το αντιλαμβάνεσαι...kilon είπε:Ο Hans φυμολογείται ότι έχει ένα ολοκληρο μεγαθήριο απο setup. Όπως και όλοι οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί. Αν αλήθευε οτι το λίγο αρκει δεν θα σκάγανε εκαντονταδες εκαταμύρια για να φτίαξουν ένα υπερπολυτελές στούντιο.
Δυστηχώς αγαπητέ φίλε , ισχύουν και τα δύο.
Για ρίξε μια ματιά στο στούντιο των Enigma
Έτσι ακριβώς.Δυστυχώς, δεν επαληθεύει την αλήθεια του συλλογισμού σου αυτό. Όλοι όσοι έχουν τεράστιο εξοπλισμό εκατομμυρίων τον έχουν απλά γιατί μπορούν να τον έχουν, λόγω οικονομικής δυνατότητας. Έχω διαβάσει άπειρες ιστορίες περί καλλιτεχνών (ας μιλήσουμε για ηλ. μουσική) που το πολύ gear τους εμπόδισε να εκφραστούν, ακριβώς λόγω των χαοτικών δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά τους, που κατά κάποιο περίεργο τρόπο συνθλίβουν την δημιουργικότητα.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν ζηλεύω, δεν τον έχω δει ποτέ live :-\.. Έλπίζω να περάσεις πολύ καλά, βγάλε καμμία φωτογραφία αν μπορείς.. Την Δευτέρα θα ανοίξουμε καινούριο thread για να συζητήσουμε διάφορα!OurDarkness για την συνέντευξη του Zarre ήθελα να ανοίξω θρεντ αλλά δεν έχω πολύ χρόνο. Τρομερά ενδιαφέρουσα. Τώρα το αν θα έχει περιπέτειες (ξεκουρδίσματα κλπ) με την αποφασιστική του στροφή πάλι προς τις ρίζες (όλο του τον αναλογικό εξοπλισμό δλδ) θα σας το πω από βδομάδα γιατί θα τον δω στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα το βράδυ...
Mellotron ?OurDarkness είπε:Αν έπρεπε να διαλέξω έναν ήχο και να πω ότι είναι ο αγαπημένος μου, είναι το πρώτο όργανο που ακούγεται στο Shine On You Crazy Diamond (Part I) - και μπράβο σε όποιον βρει τι είναι.
Yes!...(το πρώτο sampler στην ιστορία αν θυμάμαι καλά?)..Wow! είπε:Mellotron ?Αν έπρεπε να διαλέξω έναν ήχο και να πω ότι είναι ο αγαπημένος μου, είναι το πρώτο όργανο που ακούγεται στο Shine On You Crazy Diamond (Part I) - και μπράβο σε όποιον βρει τι είναι.