• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Software για ταξινόμηση παρτιτούρων

killbill

Μέλος
Πόντοι
28
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Πέρα από το παραδοσιακό ντοσιέ με φύλλα Α4 όπου έχει μπροστά του ο τραγουδιστής κυρίως προκειμένου να θυμάται τους στίχους (ή ο μουσικός για να θυμάται τα ακκόρντα κλπ), σε ένα live, έχω παρατηρήσει την χρήση tablet. Ένα stand με ένα tablet όπου ρίχνει κλεφτές ματιές ο τραγουδιστής στους στίχους όποτε χρειαστεί.

Υπάρχει κάποιο ειδικό software που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό;
ας πούμε που να σου ταξινομεί τα τραγούδια με βάση το όνομα του καλλιτέχνη, ή το είδος της μουσικής, ή αλφαβητικά με βάση τον τίτλο του τραγουδιού κλπ, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτηση; ή με ένα drag να σε πηγαίνει στο επόμενο τραγούδι που του έχεις ορίσει εσύ τη σειρά;

ή έχει απλά μπροστά του μια λίστα με pdf αρχεία σε περιβάλλον windows explorer και κάνει κάθε φορά διπλό κλικ για να ανοίξει τους στίχους από το επόμενο τραγούδι που θα παίξει;
ή έχουν ένα pdf με όλους τους στίχους μέσα με τη σειρά που θα παιχτούν οπότε κάθε φορά σκρολάρει προς τα πάνω προκειμένου να εμφανιστεί το επόμενο τραγούδι;
Πως δουλεύουν στα lives με τη χρήση tablets?

Πέρα από το παραδοσιακό ντοσιέ με φύλλα Α4 όπου έχει μπροστά του ο τραγουδιστής κυρίως προκειμένου να θυμάται τους στίχους (ή ο μουσικός για να θυμάται τα ακκόρντα κλπ), σε ένα live, έχω παρατηρήσει την χρήση tablet. Ένα stand με ένα tablet όπου ρίχνει κλεφτές ματιές ο τραγουδιστής στους στίχους όποτε χρειαστεί.

Υπάρχει κάποιο ειδικό software που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό;
ας πούμε που να σου ταξινομεί τα τραγούδια με βάση το όνομα του καλλιτέχνη, ή το είδος της μουσικής, ή αλφαβητικά με βάση τον τίτλο του τραγουδιού κλπ, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτηση; ή με ένα drag να σε πηγαίνει στο επόμενο τραγούδι που του έχεις ορίσει εσύ τη σειρά;

ή έχει απλά μπροστά του μια λίστα με pdf αρχεία σε περιβάλλον windows explorer και κάνει κάθε φορά διπλό κλικ για να ανοίξει τους στίχους από το επόμενο τραγούδι που θα παίξει;
ή έχουν ένα pdf με όλους τους στίχους μέσα με τη σειρά που θα παιχτούν οπότε κάθε φορά σκρολάρει προς τα πάνω προκειμένου να εμφανιστεί το επόμενο τραγούδι;
Πως δουλεύουν στα lives με τη χρήση tablets?
Ναι, υπάρχει ειδικό software, υπάρχουν lyrics και chord ή staff editors, διάφορες επιλογές που δουλεύουν σε Android η ΙΟS. Με ένα Google search η search στο youtube θα δεις και πως χρησιμοποιούνται και τι υποστηρίζουν απο format.

Για τα αρμόνια Yamaha σύνδεση με οθόνη ή ταμπλετ:

Και μια πιο εξειδικευμένη λειτουργία με ένα από τα αρμόνια που ενδιαφέρεσαι:
Αρμόνιο Yamaha PSR SX600
I-pad
songbook (με κατάλογο τραγουδιών του συγκεκριμένου καταστήματος)
2 καλώδια

Διαλέγοντας απο το I-pad έκαστη παρτιτούρα αυτόματα φέρνει στη μνήμη του οργάνου το αντίστοιχο style και τους ήχους που έχει προγραμματιστεί από τον χρήστη:

• Like
Reactions: killbill
Όχι, θέλω κάτι ανεξάρτητο από πλήκτρα, να μη συνδέεται με πλήκτρο.
Για την τραγουδίστρια το θέλω βασικά, να μην έχει ντοσιέ με φύλλα μπροστά. και άκομψο είναι επι σκηνής και παλιομοδίτικο. Αλλά και να μη ξεφυλλίζει μπρος πίσω να ψάχνει ένα τραγούδι

Για παρτιτουρα απο tablet, κατι τετοιο θα ειναι ολα τα λεφτα

Τον Μάρτιο του 23 πήγα σε συναυλία του κλασικού κιθαριστή Aniello Desiderio (μεγάλου βεληνεκούς παιχταράς) ο οποίος είχε βάση με τάμπλετ και το συγκεκριμένο εργαλείο στα πόδια του να αλλάζει παρτιτούρες (πολύ διακριτικό και αθόρυβο)
Δεν μας είπε τι πρόγραμμα χρησιμοποιούσε, αλλά μας είπε οτι δεν έχει κανένα λόγο να επιστρέψει στο χαρτί.

• Like
Reactions: cos_dr
Κυκλοφορούν πολλά προγράμματα για ανάγνωση στίχων και μουσικής.
Μια αναζήτηση θα σας διαφωτίσει.
Οι πιο πολλοί γνωστοί μου επαγγελματίες μουσικοί χρησιμοποιούν αυτό.

Εγώ που τραγουδάω και παίζω ταυτόχρονα κιθάρα χρησιμοποιώ κάτι πιο απλό

Επειδή τα χέρια μου είναι απασχολημένα γυρίζω τις σελίδες με ένα bluetooth page turner.

Χρησιμοποιώ ένα παλιό Ipad 12.9 που το στηρίζω στο mic stand με αυτό (υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις)

Πάντα στα live έχω backup ένα ντοσιέ με έντυπα σε περίπτωση που χαλάσει το Ipad.

Δεν γυρίζω ποτέ σε ντοσιέ, η ευκολία του Ipad με stand, page turner και την εφαρμογή και είναι απίστευτη.

Το όλο image που βγαίνει είναι εντελώς αντίθετό με την εικόνα ενός τραγουδιστή σε ροκ μπάντα αλλά στη ηλικία που είμαι αυτό έχει ήδη χαθεί από άλλους παράγοντες... χαχαχαχαχαχα

Σε αυτα τα apps μπορείς να προσθέσεις και δικές σου σκαναρισμένες φωτοτυπίες ή και αρχεία pdf και να τα διαχειριστείς?
Στο YouTube βλέπω ότι κάνουν προσθήκη αρχείων από αναζήτηση σε συγκεκριμένη βάση δεδομένων όπου τα αρχεία έχουν συγκεκριμένο format ώστε με ενα κλικ να αλλάζει ο τόνος στις συγχορδίες

Εγώ θελω να έχω μόνο pdf's δικά μου, κάποια σκαναρισμένα χειρόγραφα, κάποια μόνο στίχοι χωρίς ακκορντα κλπ

Σου παρέχει διαχείριση καί ταξινόμηση σε διάφορα επίπεδα?

Ναι, μπορείς να προσθέσεις φωτογραφίες που έχεις ήδη, ή να βγάλεις μέσω του app, ή να εισάγεις pdf και μετά να γράψεις πάνω τους είτε με σημειώσεις τυπογραφικά, είτε «χειρόγραφα» χρησιμοποιώντας ένα pen (πχ εγώ έχω apple pen και σημειώνω πάνω σαν στυλό).

Μετά μπορείς να κάνεις export είτε με την μορφή αρχείου του προγράμματος είτε pdf και να τα κάνεις share.

Διαχείριση και ταξινόμηση έχει ότι θέλεις αρκεί κατά την εισαγωγή του αρχείου να του δώσεις τις κατάλληλες πληροφορίες στο αρχείο πχ artist, genre, key και πολλά άλλα. Μετά τα ταξiνομείς όπως θέλεις και κάνεις τα playlist σου.
Πχ εγώ έχω μια μεγάλη λίστα με όλα τα τραγούδια και κάνω μια λίστα για κάθε live.

• Like
Reactions: killbill

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα