@λαμπρο (δε νομιζω οτι χρειαζεται να κανω quote απαντησεις σου)
πως οριζεις το "καλυτεροι μουσικοι" να μου δειξεις ολους αυτους τους χιλιαδες;
και να σου πω εγω πως το οριζω. θεωρω καλους μουσικους αυτους που καταφεραν να επηρεασουν νεους μουσικους. λχ για τους velvet underground λεγεται οτι αν και λιγοι αγοραζαν τους δισκους τους, οσοι το εκαναν ξεκινουσαν ενα ροκ συγκροτημα. ετσι προφανως θεωρω πως ηταν καλοι, γιατι καταφεραν να αγγιξουν
τοσο πολυ κοσμο και τον εσπρωξαν να ασχοληθει με την μουσικη.
θελεις να σου πω λοιπον γιατι πιστευω οτι ο κερτ ηταν ο σημαντικοτερος μουσικος της δεκαετιας του 90; οχι επειδη πουλησε ενα σωρο αλμπουμ, ουτε επειδη ειχε τον ξεχωριστο δικο του ηχο που τοσοι προσπαθουν και προσπαθησαν να αντιγραψουν, ουτε επειδη πηρε φοβερα εγκωμιαστικες κριτικες (λχ o Robert Christgau, με 50 χρονια κριτικων στη μουσικη εβαλε Α στο nevermind, βαθμο που δεν ειχε βαλει πριν 30 χρονια ουτε στο dark side of the moon).
δεν πιστευω οτι ηταν γαματος για κανεναν απο τους λογους αυτους.
αλλα γιατι υπαρχουν 100αδες φορουμς σαν και αυτο:
http://www.jag-stang.com/forum/
με χιλιαδες ποστς ατομων που ψαχνουν πως να πλησιασουν τον ηχο των νιρβανα.
και φυσικα με χιλιαδες haters σαν και σενα που ψαχνουν καθε ευκαιρια να κραξουν τον αταλαντο, πρεζακια, ξεπουλημενο (ενιοτε) κομπειν. με επιχειρηματα παντως τυπου "δεν ειναι μουσικος και δεν εχει παει σε ωδειο" δεν πειθεις ουτε τον εαυτο σου. ουτε με επιχειρηματα τυπου "πρεζακιας ηταν". πρεζακηδες φιλε μου ηταν οι μεγαλυτεροι τζαζιστες, πρεζακηδες ηταν και οι beatles, κατα πασα πιθανοτητα πρεζακηδες ηταν και τα δικα σου "ειδωλα" στην μουσικη.
τωρα μπορεις να καθεσαι εδω και να το συζηταμε οσο γουσταρεις.
γεγονος παραμενει οτι ο κομπειν αλλαξε και επηρεασε την μουσικη και ηταν σημαντικος μουσικος της προηγουμενης δεκαετιας. χιλιαδες φανς που ονειρευονται να πιασουν κιθαρα και να τα σπασουν το επιβεβαιωνουν (γιατι δεν ξερω ποσοι ακουσαν τον κατσιμιχα και το ιδιο βραδυ ονειρευτηκαν να παιζουν ακουστικη κιθαρα και να τραγουδανε ριιιιιιιιιτα ριτακι, τις νυχτες που κοιμασαι...)
αλλο λοιπον τα προσωπικα γουστα, και αλλο το να θες να πεισεις για την ποιοτητα της μουσικης καποιου (αν και θα ηθελα να σε δω να εξηγεις σε κριτικους με πειρα 50 ετων γιατι ο κερτ ηταν αταλαντος αλλα σε βλεπω να πηγαινεις ακλαφτος) ...
για την ποπ μουσικη τα ειπαν κ αλλοι (ποπ ηταν και οι BEATLES, o MARVIN GAYE, OI BEACH BOYS κ χιλιαδες αλλοι οποτε δεν χρειαζεται να επεκταθω νομιζω..)
κλεινοντας, εχεις καθε δικαιωμα να μη γουσταρεις ο αλλος να παιζει ξεκουρδιστος στη σκηνη (ή να μη γουσταρεις να παιζει αβαφτος) και να το θεωρεις ελλειψη σεβασμου, ειναι ομως προσωπικη σου γνωμη και για μενα και για χιλιαδες αλλους αυτο ακριβως θελουμε απο τη μουσικη. αυτη την ομορφια απ'αυτο το πραγμα λιγοι την βγαζουν, και αν κατι γουσταρω πχ στην cat power ειναι ο ηχος της live. αν ειναι φυσικος ή προσποιητος δεν με νοιαζει. ξερω ομως οτι το ηχητικο αποτελεσμα στα δικα μου αυτια φαινεται ΓΑΜΑΤΟ (και ναι, εκανα αρκετα χρονια κλασσικη μουσικη, και την βρηκα με αυτην πολυ λιγοτερο απ'οσο την βρηκα με τους αταλαντους velvet underground ας πουμε).
ps. keep trolling