Σκέψεις για μια ασφαλέστερη πώληση

Οι άνθρωποι που θα εκτιμούσαν αυτό που πουλάς, παίζει να μην είναι πάνω από πέντε σε όλη τη χώρα,
Μπορεί να λες και πολλούς.
Θυμάμαι περίπτωση - τον περασμένο αιώνα- που γνωστός μου κιθαρίστας σε παλιατζίδικο στον Πειραιά βρήκε μαντολίνο Gibson (πρώτο τέταρτο 20ου αιώνα) και το πήρε (τζάμπα) 5.000 δραχμές (βέβαια ήξερε τι βρήκε και ήταν από τους ελάχιστους τότε, οι υπόλοιποι είχαμε πλήρη άγνοια).
Το όργανο ανταλλάχθηκε εδώ με μια '69 strat -σε μουσικό κατάστημα και πωλήθηκε έναντι μη ευκαταφρόνητου ποσού στο εξωτερικό (νομίζω στην Αγγλία).
Bottom line: Το Reverb - όπως σωστά αναφέρει ο Παναγιώτης- είναι το ενδεδειγμένο.

Τα Gibson μαντολίνα, δεν ήταν καθόλου άγνωστα στους επτανήσιους και έχω δει τουλάχιστον 4-5 απο τα 1920s να κυκλοφορούν. Μάλιστα αυτη τη στιγμή παιζει ενα στις αγγελίες. Στην Κεφαλλονιά, θείτσα μου έβγαλε ένα Loar και με ρώταγε που θα το επισκευάσει και αν ξερουμε καναν καλο μάστορα στην αθήνα, και φυσικά της ειπα να το στειλει στην Gibson και ουτε για αστειο στον αντιπρόσωπο εδω.

Δυστυχώς οι μαντολινάτες και γενικα το μαντολινο δεν ειναι και σε φάση ακμής για να πεις οτι υπάρχουν πολλοι ενδιαφερομενοι παιχτες, και αν δεν εισαι Κεφαλλονιτης κανταδόρος ή Κρητικός (αντε να βαλω και τη νέα μαντολινάτα του Λάβδα) δεν ξέρω που αλλου θα παιξεις μαντολίνο.

Δυστυχώς αν δε με απατά η μνήμη μου, το gibsonακι ειναι καιρο εκει και δε φεύγει. Άρα αντιστοιχη τύχη θα εχει μάλλον και το δικό σου.

Επειδή εδώ βλέπω ότι έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση "φοβάται ο Γάννης το θεριό και το θεριο τον Γιάννη", ήτοι από την μια ο op,"πωλητής", κατά τα λεγόμενα του α) δεν έχει τραπεζική εμπειρία, άρα συμπαιραίνω ότι δεν υπάρχει web banking και γνώση χρήσης αυτού και β) φοβάται" τα μετρητά", και από την άλλη δεν ξέρουμε αν ο "αγοραστής", εφόσον βρεθεί , θέλει να κουβαλάει μαζί του 5Κ σε ρευστό, εγώ θα πρότεινα το εξής:
1ο στάδιο. Ο αγοραστής βλέπει και εξετάζει το άργανο, κρίνει ότι είναι της αρεκσκείας του και συμφωνείται το τίμηματα
2ο στάδιο. Ο πωλητής στέλνει, ακόμα και εντός Αθηνών , το μαντολίνο με αντικαταβολή μεσω courier στον αγοαραστή.

Φυσικά αυτό προϋποθέτει συμφωνια με την courier, λόγω μεγάλου ποσού, γιατι νομίζω ότι έχουν πλαφόν στα 2Κ σε μετρητά.

Η άλλη λύση ειναι τραπεζική επιταγή από πλεύρας του αγοραστή.

Last edited:
Ο πωλητής στέλνει, ακόμα και εντός Αθηνών , το μαντολίνο με αντικαταβολή μεσω courier στον αγοαραστή.

Προτείνω την ACS, έχει μακρά εμπειρία στα μαντολίνα.

(σόρυ, δεν κρατήθηκα, οι άνθρωποι ήρθανε σε κτήριο που στεγάζεται Τράπεζα και ισχυρίστηκαν ότι δεν βρήκανε κανέναν εκεί).

Δεν το λες και ότι πιο safe...
Δεν υπάρχει πιο safe.
Μην μπερδεύεις την Τραπεζική επιταγή που εκδίδει η Τράπεζα, με το μπλοκ των επιταγων που εκδίδει ιδιώτης και δίνει εντολή στην τράπεζα.
Με άλλα λόγια, άλλο τραπεζική και άλλο τραπεζιτική επιταγή.

Δεν υπάρχει πιο safe.
Μην μπερδεύεις την Τραπεζική επιταγή που εκδίδει η Τράπεζα, με τον μπλοκ των επιταγων που εκδίδει ιδιώτης.
Ααααα... Γιατί το επιταγή μου θύμισε στις αρχές της κρίσης την περασμένη δεκαετία, που συνεργαζόμουν με ένα τοπικό έντυπο. Και ο εκδότης είχε πάνω στο γραφείο ένα πάκο που κάθε μήνα ψήλωνε...
Ήταν "πιστολιασμένες" επιταγές. Τελικά, με τόσο "πιστόλι" το έκλεισε. Έκτοτε ακούω επιταγή και τρέχω απ' την άλλη.

Ααααα... Γιατί το επιταγή μου θύμισε στις αρχές της κρίσης την περασμένη δεκαετία, που συνεργαζόμουν με ένα τοπικό έντυπο. Και ο εκδότης είχε πάνω στο γραφείο ένα πάκο που κάθε μήνα ψήλωνε...
Ήταν "πιστολιασμένες" επιταγές. Τελικά, με τόσο "πιστόλι" το έκλεισε. Έκτοτε ακούω επιταγή και τρέχω απ' την άλλη.
Αυτες ήταν τραπεζιτικές επιταγές.

Δεν το λες και ότι πιο safe...
Το πιο safe απο όλα. Το πιο ακριβό μου όργανο με τραπεζική επιταγή το πήρα σε κατασταση αντιστοιχη με τον OP. Αυτή που παλιά ονομάζανε "Δίγραμμη". Την εκδιδει η ιδια η τραπεζα με αντιστοιχία σε πραγματικο κεφάλαιο, και απο την ιδια τραπεζα εξαργυρώνεται.

Terry RoscoeBeck5
Εδώ.....αν θες να εμβαθύνεις :P
Πω... πω... πονοκέφαλος με έπιασε 😄

Το πιο safe απο όλα. Το πιο ακριβό μου όργανο με τραπεζική επιταγή το πήρα σε κατασταση αντιστοιχη με τον OP. Αυτή που παλιά ονομάζανε "Δίγραμμη". Την εκδιδει η ιδια η τραπεζα με αντιστοιχία σε πραγματικο κεφάλαιο, και απο την ιδια τραπεζα εξαργυρώνεται.
Ναι, μου τα εξήγησε ο κ. συνήγορος γιατί δεν είχα ποτέ σχέση με το αντικείμενο- τις δύο ειδών επιταγές.

Οι λεγόμενοι κανονιέρηδες... πιστόλι είναι αν φύγεις χωρίς να πληρώσεις τον καφέ, οι επιταγές συνήθως είναι άλλο διαμέτρημα

Προτείνω την ACS, έχει μακρά εμπειρία στα μαντολίνα.

(σόρυ, δεν κρατήθηκα, οι άνθρωποι ήρθανε σε κτήριο που στεγάζεται Τράπεζα και ισχυρίστηκαν ότι δεν βρήκανε κανέναν εκεί).
Το ιδιο κανουν και σε μενα, μηπως ειμαστε συναδερφοι; 😂😂😂

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back