Αναγκαστική αλλαγή μανικιού σε GIBSON ή πώληση?

Καλημέρα φίλε, εύχομαι να <<έρθει>> το χέρι σου σύντομα, τουλάχιστον να μην χάσεις έδαφος στην κλασσική, που θα έιναι κρίμα...!

Γνώμη μου είναι ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι μια σωστή τεχνική.

Και όταν λέω σωστή εννοώ <αυτήν που δεν οδηγέι με μαθηματική ακρίβεια στην τενοντίτιδα>>

Μπορεί τα 2 όργανα να έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά μην ξεχνάς πως αλλιώς κρατάς μια κλασσική κιθάρα και αλλιώς μια ηλεκτρική.

Η τεχνική σου στην κλασσική, με το τελείως διαφορετικό μπράτσο και tension από την ηλεκτρική, ενδεχομένως να δημιουργεί το πρόβλημα.

Αν έχεις κάποιον φίλο γνώστη του θέματος (πχ κάποιον καθηγητή ηλεκτρικής), ζήτησέ του να σου υποδείξει τι ακριβώς να διορθώσεις, γιατί πολύ φοβάμαι πως και με χοντρό μανίκι, το πρόβλημα θα παραμείνει.

Άλλωστε, όπως ειπώθηκε, και ο VAI σε...μπουζουκοταστιέρα παίζει..!

mscmkr είπε:
Ooops sorry "boukas" εννοούσα...
Συγνώμη αλλά ο γιατρός δεν χρειάζεται να ξέρει τραφικές λεπτομέριες και πολλά ψιλά γράμματα. Απλά πως λειτουρούν τα νεύρα και το μηχανισμό καταπόνησης και είναι σε θέση να καταλάβει από τι προήλθε το τραύμα.

Έλεος μην το γυρίσουμε τώρα στο εγώ ξέρω καλύτερα τον οργανισμό μου παρά ο γιατρός....

Και μη συγκρίνουμε τον Vai με οποιοδήποτε άλλο. Είναι άλλη η κατασκευή στο χέρι του vai και άλλη του SRV. Μην μπλέκουμε βούρτσες και φούστες. 

Η μοναδική σωστή συμβουλή είναι ότι αφού τραβήχτηκε με γιατρούς (πιστεύω σε περισσότερους από έναν) και του έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα, να πάει σε ειδικό φυσικοθεραπευτή και θα γειάνει

Noμίζω υπάρχουν ειδικοι γιατροι που ειδικέυονται σε παθήσεις μουσικών (τενοντίτιδες κλπ)...δε ξέρω αν είδες κάποιον τέτοιο.

Αγαπητε Vintaz, οι δυσπλασίες στο χώρο των μουσικών είναι αρκετά συνηθισμένες. Οπως αρκετά διαδεδομένες είναι και οι κακές συμβουλές απο αυτούς που σε περιβάλλουν, δηλ καθηγητές, φίλους μουσικούς και γιατρούς.

Απο τα 27-28 μου εχω μόνιμο πρόβλημα στο αριστερό χέρι. Η τενοντίτιδα πλέον εξελίσεται αργά-αργά σε μίνι αυχενικό και αφορά όλο το χέρι, απο τον ώμο ως και τον καρπό. Ολα αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να ακούσω και να δεχθώ συμβουλές και παραινέσεις απο δεκάδες ανθρώπους, όποιας ιδιότητας μπορείς να φανταστείς οι οποιοι απλά θέλαν να βοηθήσουν, αλλα 8 στις 10 φορές μαλλον το ανάποδο πετυχαιναν....

Κοντολογίς, θα πρέπει να προσέξεις τις κωπώσεις οι οποίες ευκολότατα περνιώνται για πρόβλημα στον τένοντα ή στον καρπιαίο σωλήνα. Με λίγη γυμναστική και επανεξέταση τησ δακτυλοθεσίας τις ξεπερνάς έυκολα, αν και μπορούν να σε ταλαιπωρήσουν αρκετά. Οι κωπώσεις όμως ΔΕΝ ειναι τενοντίτιδα.

Επίσης μην περνάς απο την κλασική στην ηλεκτρική χωρίς διάλειμμα.

Και τέλος, ναι το προφίλ του μπράτσου μπορεί να είναι πρόβλημα ΜΟΝΟ οταν η δακτυλοθεσία και η κλίση του καρπού είναι λανθασμένες.

Και παρ'όλη την πίεση απο γιατρους κτλ, ΜΗΝ βάλεις νυστέρι, και ΜΗΝ σταματάς να παίζεις.

boukas είπε:
Έλεος μην το γυρίσουμε τώρα στο εγώ ξέρω καλύτερα τον οργανισμό μου παρά ο γιατρός....
Φίλε Boukas είναι δεδομένο οτι ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ καλύτερα τον οργανισμό μας από τον γιατρό. Δες το έτσι. Ο γιατρός - όταν δεν μπαίνει στη διαδικασία εργαστηριακών, ακτινολογικών ή επεμβατικών εξετάσεων - βασίζεται σε αυτά που ΕΣΥ θα του πεις για να κάνει τη διάγνωση. Όταν σε έχει στο ιατρείο, εσένα ρωτάει αν πονάς, που πονάς, πόσο πονάς. Εσύ του λες τις συνήθειες σου, αν έκανες κάτι διαφορετικό, με λίγα λόγια εσύ του δίνεις τα δεδομένα τα οποία κατατάσσει στη σική του βάση δεδομένων και βγάζει τη διάγνωση.

+1000 σε αυτά που λέει ο Silot.

Εντάξει δεν το συνεχίζω.........

Υποτίθεται ότι γίνεται λόγος για τους σωστούς γιατρούς, σοβαρούς που κάνουν τη δουλειά τους

mscmkr είπε:
Ο γιατρός - όταν δεν μπαίνει στη διαδικασία εργαστηριακών, ακτινολογικών ή επεμβατικών εξετάσεων
τι λεεεεεεεεεεεεεε ρε????? μεχρι και οι ψυχιατροι εχουν δικα τους τεστ αξιολογησης στα οποια σε υποβαλουν

πειτε μου τωρα οτι εχετε παει σε ορθοπαιδικο ή αθληιατρο και δν σας εβγαλε μια μαγνητικη, εστω μια ακτινογραφια για υποψια τενοντιτιδας και των υπολοιπων που συζητουνται εδω...!!!

V.P. είπε:
πειτε μου τωρα οτι εχετε παει σε ορθοπαιδικο ή αθληιατρο και δν σας εβγαλε μια μαγνητικη, εστω μια ακτινογραφια για υποψια τενοντιτιδας και των υπολοιπων που συζητουνται εδω...!!!
θυμάμαι τουλάχιστον 3 φορές που έγινε αυτό. Γιατί σε εκπλήσσει ?

Silot είπε:
θυμάμαι τουλάχιστον 3 φορές που έγινε αυτό. Γιατί σε εκπλήσσει ?
ρε silot σε εκτιμω αφανταστα αλλα να τα ακουσεις θες?????:D

ναι το ξερω οτι υπαρχουν κομπογιανιτες κτλπ , αλλα μην μου πειτε τωρα οτι καποιος που κοιταει σοβαρα την υγεια του δν θα παει στον καλυτερο, και μην μου πειτε οτι οταν πας σε εναν Νικολαου(π.χ.)δν θα σου κανει τις απαραιτητες διαγνωστικες εξετασεις, αλλα θα βασιστει σε ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ!!γιατι περι αυτου μιλαει ο mscmkr....!!!

θελω να πω ,και να το κλεισουμε εδω, μην δαιμονοποιουμαι τα παντα...υπαρχουν εξαιρετοι ιατροι, αφηστε τα ματζουνια , πηγενετε σε εναν απο αυτους ,καντε την θεραπεια σας και τελειωσε το θεμα...καθε φορα σκανε thread για τενοντιτιδα και γινετε χαμος λες και μιλαμε για την επαρατη!!!! "και δν ξερει ο γιατρος, και οχι το ενα,και οχι το αλλο, και αλλαξε μανικι εκει ειναι το μυστικο κτλπ..."

Φίλε VP φυσικά και να πας σε γιατρό όταν έχεις τενοντίτιδα. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Φυσικά και εξετάσεις να κάνεις και όλα. Και οι Έλληνες γιατροί - που σπουδάσαν σε νορμάλ πανεπιστήμια - είναι μια χαρά.

Αυτό που λέω εγώ και ο Silot είναι ότι κανένας γιατρός δεν μπορεί να σου πει ότι φταίει το "λεπτό" μανίκι της κιθάρας γι'αυτό.  Ο γιατρός δεν μπορεί καν να "πιάσει" το concept του "λεπτού" μανικιού, πόσο μάλλον να σου προτείνει να το αλλάξεις σε "χοντρό".

Καλησπέρα και πάλι σε όλους..Δεν ήθελα απο ένα απλό θέμα να ξεκινήσει μία έντονη αντιπαράθεση απόψεων αλλά τελικά άθελά μου το κατάφερα  :(...Ελπίζω να σταματήσει εδώ και να επικεντρωθεί στο θέμα καθώς πέρα απ'το δικό μου πρόβλημα ,το post ίσως βοηθήσει και άλλους που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση

Μπορώ να πω ότι όλοι έχετε δίκιο απ'την πλευρά σας..Το θέμα είναι ότι επικρατεί ένας χαμός στα δημόσια νοσοκομεία..Όχι ότι δεν υπάρχουν καλοί γιατροί αλλά θα πρέπει να ψάξεις αρκετά για να τους βρεις και για να ασχοληθούν με το πρόβλημά σου ή θα πρέπει να σε γνωρίζουν ή να έχετε τύχη και να είναι στις καλές τους..Δεν φταίνε όμως αυτοί αλλά το σύστημα λειτουργίας στο δημόσιο τομέα.

Εγώ προσωπικά επέλεξα τον ιδιωτικό τομέα με καλούς γιατρούς λόγω τυχερών γνωριμιών και δεν χρειάστηκε να με τρέχουν με μαγνητικές (κυρίως αυτές δείχνουν αν υπάρχει πρόβλημα-όχι τόσο οι υπέρηχοι και η κλασική ακτινογραφία του δημόσιου νοσοκομείου)Ωστόσο επειδή μου είπαν ότι αφού δεν το καταπονώ και το πρόβλημα μου σταδιακά περνάει δεν πρέπει να υπάρχει μόνιμος τραυματισμός..οπότε δεν συζητάμε για επεμβάσεις αλλά για μια καταπόνηση ή κάποια τενοντίτιδα πράγμα που μου φαίνεται λογικό.

Η μαγνητική είναι μια διαδικασία που απαιτεί και χρόνο και χρήμα(>200 ευρώ αν θυμάμαι καλά όταν είχα κάνει για ένα πρόβλημα στον ώμο μου που ξεπεράστηκε , και για να την γράψεις σε ταμείο είναι μια διαδικασία κουραστική πχ. στο ΙΚΑ) και όταν κατεύθυνα τον γιατρό μου στα περί λεπτού μπράτσου της κιθάρας εννοείται ότι δεν ήξερε αλλά κατάλαβε αμέσως αφού το σκέφτηκε και το θεώρησε πάρα πολύ πιθανόν βάσει της κλινικής εξέτασης μου (=κινήσεις στον καρπό-παλάμη που εντοπίζουν τα σημεία που προκαλούν πόνο) και των ιατρικών γνώσεων του.

Να τονίσω ότι ο γιατρός σε συνεργασία με τον ασθενή έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος.Οι φυσιοθεραπείες όντως βοηθούν, κυρίως το μασάζ ,αλλά δυστυχώς απαιτούν πολύ χρόνο-χρήμα και αυτή την περίοδο εμένα προσωπικά ο χρόνος μου είναι ελάχιστος

Για να επιστρέψω λοιπόν στο θέμα , ως προς την τεχνική εγώ προσωπικά έχω μικρές διαφορές μεταξύ κλασικής και ηλεκτρικής (μιλάω πάντα για το αριστερό χέρι που έχει πρόβλημα μόνο στον καρπό και που είναι στην ταστιέρα)κάτι το οποίο έχω παρατηρήσει και στον καθηγητή μου που ωστόσο έχει διαφορετική ανατομία χεριού.

Επίσης έχω παρατηρήσει πχ κάποιους γνωστούς κιθαρίστες που παίζουν όπως είχα αναφέρει με τον αντίχειρα να κρέμεται από πάνω και να ''αγκαλιάζουν'' το μανίκι στα σηκώματα και στα ακόρντα πχ. ,αλλά όσες φορές το δοκίμασα δεν με βολεύει καθόλου και γι'αυτό θεώρησα ότι η λύση του χοντρού μανικιού ίσως μου λύσει το πρόβλημα αφού στην ηλεκτροκλασική δεν πονάω.

Κάθε συμβουλή σας είναι πάντα ευπρόσδεκτη και συγγνώμη ξανά για το μακροσκελές κείμενο..

Φίλε μου οι διαφωνίες είναι πάντα εποικοδομητικές. Κανείς δεν τσακώνεται. Μπορεί με κάποιους να διαφωνούμε εδώ και σε άλλο θρεντ να συμφωνούμε. Χαλαρά... :)

Τελική μου προσωπική συμβουλή - πριν προβείς σε δραματικές αλλαγές - ψάξτο όσο μπορείς και καλή τύχη.

Φιλε μου,αυτο επαθα και εγω οταν πηρα μια gibson les paul classic 60's...ενω ειχα την gibson les paul deluxe του 1979 με 50's μπρατσο...βεβαια δεν εφτασα να παω στο γιατρο αλλα ημουν ενα βημα πριν....μεχρι που το συνηθησα και παιζω μονο με αυτην τωρα...με την deluxe πολυ σπανια...δηλαδη εγω τωρα  μαλλον πρεπει να πουλησω την deluxe!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back