Σκέψεις για μια ασφαλέστερη πώληση

yannis2025

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα,
θα ήθελα να πουλήσω ένα παλιό μαντολίνο. Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο και δεν σας κρύβω πως είμαι αρκετά ανήσυχος λόγο της σχετικά μεγάλης αξίας. Πριν φτιάξω την αγγελία σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να συγκεντρώσω περισσότερες γνώσεις/οδηγίες σχετικά με το θέμα. Έχετε? Καλοδεχούμενες!

Βγάλε αρκετές καλές φωτογραφίες, ανέφερε όλα τα τυχόν προβλήματα και μίλα με τους ανθρώπους, αν ακούγονται εντάξει βάλτους στο σπίτι σου να δουν το μαντολίνο από κοντά. Αν σου ακούγεται κάποιος περίεργος από το τηλέφωνο ή το mail πιθανότατα είναι. Δεν είναι και τόσο επικίνδυνο το εγχείρημα να πουλήσεις κάτι, μουσικοί είμαστε, καλλιεργημένοι άνθρωποι, δεν πας να πουλήσεις ντόπα

Βγάλε αρκετές καλές φωτογραφίες, ανέφερε όλα τα τυχόν προβλήματα και μίλα με τους ανθρώπους, αν ακούγονται εντάξει βάλτους στο σπίτι σου να δουν το μαντολίνο από κοντά. Αν σου ακούγεται κάποιος περίεργος από το τηλέφωνο ή το mail πιθανότατα είναι. Δεν είναι και τόσο επικίνδυνο το εγχείρημα να πουλήσεις κάτι, μουσικοί είμαστε, καλλιεργημένοι άνθρωποι, δεν πας να πουλήσεις ντόπα
Ευχαριστώ! Σε σχέση με τα χρήματα? την κατάθεση?

Ευχαριστώ! Σε σχέση με τα χρήματα? την κατάθεση?
Φαντάζομαι τα μετρητά θα τα θεωρείς επικίνδυνα... Οπότε ιδανικά ζήτα να σου κάνει την κατάθεση ενώ είστε μαζί και με το μαντολίνο... Υπάρχει τρόπος να ''φανούν'' γρήγορα τα λεφτά αλλά δεν ξέρω πολλά από αυτά, είμαι τεχνοφοβικός

Εγώ την τελευταία κιθάρα που πήρα, συναντηθήκαμε, την είδα, μου άρεσε, του μετέφερα μέσω web banking το ποσό, σε 17 δευτερόλεπτα .
Το έχω κάνει και με μετρητά, εκεί πήρε 30 δευτερόλεπτα....μέχρι να τα μετρήσει 😜

Φαντάζομαι τα μετρητά θα τα θεωρείς επικίνδυνα... Οπότε ιδανικά ζήτα να σου κάνει την κατάθεση ενώ είστε μαζί και με το μαντολίνο... Υπάρχει τρόπος να ''φανούν'' γρήγορα τα λεφτά αλλά δεν ξέρω πολλά από αυτά, είμαι τεχνοφοβικός
δυστυχώς καταλαβαίνω...

Εγώ την τελευταία κιθάρα που πήρα, συναντηθήκαμε, την είδα, μου άρεσε, του μετέφερα μέσω web banking το ποσό, σε 17 δευτερόλεπτα .
Το έχω κάνει και με μετρητά, εκεί πήρε 30 δευτερόλεπτα....μέχρι να τα μετρήσει 😜
φανταστικό! έχω ανάλογες εμπειρίες σε πωλήσεις/αγορές με μετρητά, δυστυχώς δεν έχω ανάλογη εμπειρία με το τραπεζικό σύστημα

φανταστικό! έχω ανάλογες εμπειρίες σε πωλήσεις/αγορές με μετρητά, δυστυχώς δεν έχω ανάλογη εμπειρία με το τραπεζικό σύστημα
Ε δεν νομίζω να σου δώσει πλαστά χαρτονομίσματα.
Συνήθως πλαστά είναι τα μικρά νομίσματα,που κυκλοφορούν εύκολα...20 ευρώ κλπ.
Δύσκολο να είναι τα 100αρικα.
Ξέρω γω , πάρε και έναν ανιχνευτή πλαστών...φθηνοί είναι.

Στη θέση σου επίσης , ΔΕΝ θα πήγαινα σε χώρο που θα μου υποδείκνυε αυτός.
Βρες ένα καφέ στη γειτονιά σου , που έχεις γνωστούς μέσα και κάντε εκεί τη συναλλαγή.

Last edited:
Στη θέση επίσης, ΔΕΝ θα πήγαινα σε χώρο που θα μου υποδείκνυε αυτός.
Βρες ένα καφέ στη γειτονιά σου , που έχεις γνωστούς μέσα και κάντε εκεί τη συναλλαγή.
ναι και ο χώρος είναι ένα θέμα, δεν θα ήθελα στο σπίτι, σκεφτόμουν το εργαστήριο του οργανοποιού που έκανε την ποιό πρόσφατη εκτίμηση για την κατάσταση

ναι και ο χώρος είναι ένα θέμα, δεν θα ήθελα στο σπίτι, σκεφτόμουν το εργαστήριο του οργανοποιού που έκανε την ποιό πρόσφατη εκτίμηση για την κατάσταση
Ιδανικός χώρος.
Γενικά, όπως είπα, το ραντεβού σε χώρο που ελέγχεις εσύ.

Ε δεν νομίζω να σου δώσει πλαστά χαρτονομίσματα.
Συνήθως πλαστά είναι τα μικρά νομίσματα,που κυκλοφορούν εύκολα...20 ευρώ κλπ.
Δύσκολο να είναι τα 100αρικα.
Ξέρω γω , πάρε και έναν ανιχνευτή πλαστών...φθηνοί είναι.
ναι, σχετικά με την αξία, είναι μικρό το κόστος ενός ανιχνευτή

Και από την πλευρά του αγοραστή? τι θα έκανε την κατάσταση να είναι ποιό άνετη?
Ο αγοραστής το μόνο πρόβλημα που έχει , είναι αν κουβαλάει μετρητά....αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα.
Εσείς του κάνετε κάνα καφέ....ξέρω γω , κάνα γλυκό του κουταλιού.... 😜

Είναι κατασκευή Έλληνα κατασκευαστή ή εξωτερικού?

Επίσης έχει γίνει κάποια εργασία αποκατάστασης-επισκευής? Αν ναι θα πρέπει να αναφέρεις και τι εργασία έγινε και από ποιον.

Αθήνα είσαι ή σε άλλη πόλη?

Μια λύση είναι αυτή που σου προτείνει απο πάνω το @gkourmoul1 δεν ειναι και λιγες οι φορες που διαφοροι τεχνικοι αναλαμβανουν αυτοι αυτες τις υποθέσεις, και θα μπορει να λυσει και τεχνικες απορίες που ενδεχομένως να υπάρχουν.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back