ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

nikmaniou

Νέο μέλος
Πόντοι
1
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να σου πει ακριβώς μια τιμή, καθώς οι παράγοντες είναι εξαιρετικά πολλοί.
Για παράδειγμα:
- Η διάρκεια κάθε κομματιού: Άλλο να είναι 1 λεπτό, άλλο 5, άλλο 10 λεπτά το κάθε κομμάτι.
- Η πολυπλοκότητα κάθε κομματιού: Άλλο να είναι απλό παιδικό τραγούδι, άλλο Rachmaninoff.
- Το πόσα όργανα έχει το κάθε κομμάτι: Άλλο να γράφεις για 1 όργανο, άλλο για κουαρτέτο, άλλο για ολόκληρη ορχήστρα
- Η ποσότητα των κομματιών: Άλλο να θέλουν 1 κομμάτι, άλλο 10+
- Το τι πραγματικά θέλουν: Άλλο να θέλουν παρτιτούρες, άλλο ηχογράφηση πιάνο, άλλο ολόκληρη παραγωγή
- Προσωπικοί παράγοντες: Πώς κοστολογείς το δικό σου χρόνο και γνώσεις. Αλλιώς κοστολογεί κάποιος που έχει δίπλωμα για πιάνο, σύνθεσης, διδακτορικό, κτλ, και αλλιώς ένας χομπίστας που ξέρει λίγη θεωρία και γρατζουνάει κιθάρα.

Αφού τα απαντήσεις αυτά, και ιδιαίτερα το τελευταίο, ένας άγραφος κανόνας που χρησιμοποιώ και εγώ αλλά και άλλοι πολλοί (δεν τον έβγαλα απ το μυαλό μου) είναι η τιμολόγηση σύμφωνα με τη διάρκεια και την πολυπλοκότητα των κομματιών.

Φυσικά πρέπει να συμπεριλάβεις πχ τα παρακάτω:
- αν θα χρειαστεί να καλέσεις μουσικούς να ηχογραφήσουν τα κομμάτια
- αν χρειαστεί φουλ παραγωγή
- μίξη, mastering
- τι άδεια και δικαιώματα θες να κρατήσεις/παραχωρήσεις
- ακόμα και αν κόψεις τιμολόγιο/απόδειξη.

Επίσης, καλό είναι να γράφεις με μικρά γράμματα, διότι με τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back