• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Συνδέοντας με MIDI τα Roland GR-20 > rack synthesizer > DAW

marathon είπε:
Το sensitivity (paynig Feel) του Gr20  δεν μου έδειξε καμμία διαφορά στη συμπεριφορά των ήχων είτε με διαβαθμίσεις είτε με Strum...είτε εγώ δεν κάνω κάτι καλά είτε όντως δεν κάνει διαφορά.
Εάν κατάλαβα καλά από την ερώτησή σου, το sensitivity στο GR-20 έχει να κάνει με την ευαισθησία του GK μαγνήτη, πόσο γρήγορα να "αρπάζει" το σήμα - ήχο από τις χορδές της κιθάρας.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι ενώ το Oberheim είναι μονοφωνικό, όταν ανοίγω ένα stereo κανάλι στο Garageband έχω 2 κυματομορφές...από περιέργεια ρωτάω δεν μου κάνει και μεγάλη διαφορά στον ήχο.
Επίσης εάν κατάλαβα καλά από την ερώτησή σου, όταν σε ένα synthesizer χρησιμοποιούμε την ορολογία "μονοφωνικό" δεν εννοούμε mono / stereo, αλλά mono / poly, που σημαίνει μονοφωνικό / πολυφωνικό. Έχει να κάνει με την πολυφωνία του MIDI.
Υ.Γ.

Έχω την εντύπωση ότι μπέρδεψες το Audio με το Midi ή κάνω λάθος;

Μανώλης Χναράκης είπε:
Εάν κατάλαβα καλά από την ερώτησή σου, το sensitivity στο GR-20 έχει να κάνει με την ευαισθησία του GK μαγνήτη, πόσο γρήγορα να "αρπάζει" το σήμα - ήχο από τις χορδές της κιθάρας.
Μάλλον...έχει στο manual (σελίδα 21) το πώς προσαρμόζουμε το picking dynamics...εδώ δεν είδα διαφορά σε καμμία θέση

Επίσης εάν κατάλαβα καλά από την ερώτησή σου, όταν σε ένα synthesizer χρησιμοποιούμε την ορολογία "μονοφωνικό" δεν εννοούμε mono / stereo, αλλά mono / poly, που σημαίνει μονοφωνικό / πολυφωνικό. Έχει να κάνει με την πολυφωνία του MIDI.

Υ.Γ.

Έχω την εντύπωση ότι μπέρδεψες το Audio με το Midi ή κάνω λάθος;
Καλά...ότι τα έχω μπερδέψει όλα...είναι προφανές :D Αλλά δεν έχω (ακόμα) σχέση με midi. Αudio σήμα αναπαράγω.

Δηλ τι σημαίνει ότι το Oberheim είναι μονοφωνικό?. Μία έξοδο ήχου έχει σε σχέση με το Wavestation που έχει 2...

marathon είπε:
Μάλλον...έχει στο manual (σελίδα 21) το πώς προσαρμόζουμε το picking dynamics...εδώ δεν είδα διαφορά σε καμμία θέση

Καλά...ότι τα έχω μπερδέψει όλα...είναι προφανές :D Αλλά δεν έχω (ακόμα) σχέση με midi. Αudio σήμα αναπαράγω.

Δηλ τι σημαίνει ότι το Oberheim είναι μονοφωνικό?. Μία έξοδο ήχου έχει σε σχέση με το Wavestation που έχει 2...
Έχεις μπερδέψει το/α Audio με το Midi.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Έχεις μπερδέψει το/α Audio με το Midi.
Στη θεωρία μόνο δάσκαλε ;)...στον ήχο (audio) τα πάω καλά...την άλλη εβδομάδα να δείς κλάμα...που θα ξεκινήσουμε τις συνδέσεις midi :P

Δηλ τι σημαίνει ότι το Oberheim είναι μονοφωνικό?
Μονοφωνικο σημαινει οτι μπορει να παιξει ταυτοχρονα μονο μια νοτα, δηλαδη αν πατησεις 2 νοτες στο πληκτρολογιο ενος μονοφωνικου synth θα ακουστει μονο η μια.

To Oberheim Matrix 1000 δεν ειναι μονοφωνικο αλλα εξαφωνικο.

marathon είπε:
Στη θεωρία μόνο δάσκαλε ;)...στον ήχο (audio) τα πάω καλά...την άλλη εβδομάδα να δείς κλάμα...που θα ξεκινήσουμε τις συνδέσεις midi :P
Έτσι όμως λειτουργείς ανάποδα. Ο τίτλος του thread έχει να κάνει πρώτα με GK convertion, μετά με midi και αργότερα με το αποτέλεσμα - audio. Στην περίπτωσή σου, το audio είναι το αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων διαδικασιών ;)

Waterfall-K είπε:
Μονοφωνικο σημαινει οτι μπορει να παιξει ταυτοχρονα μονο μια νοτα, δηλαδη αν πατησεις 2 νοτες στο πληκτρολογιο ενος μονοφωνικου synth θα ακουστει μονο η μια.

To Oberheim Matrix 1000 δεν ειναι μονοφωνικο αλλα εξαφωνικο.
Ωραία, κατανοητό γιατί είδα ότι αντιδράει και σε μπαρέ σε κάποιους ήχους.

Το ότι έχει μία έξοδο ήχου σε σχέση με το Wavestation που έχει 2 τι σημαίνει?

Στην περίπτωσή σου, το audio είναι το αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων διαδικασιών
Πρέπει όμως να παραδεχθείς ότι λόγω ηλικίας ::), η περίπτωσή μου δεν είναι συνηθισμένη. Το audio αποτέλεσμα, μου είναι πιό βατό για τη παρούσα φάση.

Το ότι έχει μία έξοδο ήχου σε σχέση με το Wavestation που έχει 2 τι σημαίνει?
Σημαινει οτι λογικα βγαζει...mono ηχο, εκτος κι αν αυτη ο εξοδος ειναι... stereo lol... 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back