Συνδέοντας με MIDI τα Roland GR-20 > rack synthesizer > DAW

Μανώλης Χναράκης είπε:
Σύνθια δεν θα παίξω αφού όλα τα σύνθια θα παιχτούν από Midi κιθάρες!!!
Δεν έχει καταλάβει τίποτα...οι του blues, έχουν περιορισμένη αντίληψη!!!!

marathon είπε:
Σήμερα....ΚΑΙ δεν έμαθα τίποτα ΚΑΙ μου χαλάτε και το θέμα... 8)
It sucks to be on the receiving end παππούλη, έτσι;  8)

και ο The Genius Loci τα Hammond
William = Genius Loci

Τώρα γιατί ο Τσίλιας έγινε Γουλιέλμος, μόνο ο Επικούρης το γνωρίζει.

audiokostas είπε:
It sucks to be on the receiving end παππούλη, έτσι;  8)
Ω ρε τι του είπεεεε....

RayDTutto είπε:
Ω ρε τι του είπεεεε....
το μόνο που θα καταφέρει είναι να μείνει εκτός μπάντας...μιά ζωή να παίζει blues... ;) ;D

marathon είπε:
το μόνο που θα καταφέρει είναι να μείνει εκτός μπάντας...μια ζωή να παίζει blues... ;) ;D
Και να να πεις έστω ότι τα παιζα (καλά) κι αυτά, στο διάολο να πάει............. :-[

(εδώ είναι που μπαίνετε και αρχίζετε όλοι "μα όχι τι λες, γκρουβάρεις ασύστολα σαν το Ρουβά και φωνή σα Καζαντζίδης κλπ κλπ αυτοσχεδιάστε.....")

Αλλά ειλικρινά, πέρα από τις συνήθεις μας μπούρδες, ας το ξαναγυρίστε το θέμα στο αρχικό, προκειμένου να υπάρχει σαν reference στις μελλοντικές γενιές.

audiokostas είπε:
Και να να πεις έστω ότι τα παιζα (καλά) κι αυτά, στο διάολο να πάει.............
μια χαρά τα παίζεις για το κοινό που έχουμε στην Ελλάδα...μέχρι και εγώ έρχομαι να σας ακούσω...από υποχρέωση :P

Πάντως το wavestation είναι ωραίο συνθάκι... Δοκίμασες με έναν απλό ήχο π.χ. πιάνο να παίξεις, και σου έβγαζε καθυστέρηση;

manosx είπε:
Πάντως το wavestation είναι ωραίο συνθάκι... Δοκίμασες με έναν απλό ήχο π.χ. πιάνο να παίξεις, και σου έβγαζε καθυστέρηση;
Το πιάνο (όπως και το pan flute...) είναι από αυτά που κολλάνε περισσότερο...άσε που τέτοια έχει και native το GR20... Δεν έχω ακόμα αίσθηση του Wavestation με το λίγο που το δοκίμασα χθές.

marathon είπε:
Το πιάνο (όπως και το pan flute...) είναι από αυτά που κολλάνε περισσότερο...άσε που τέτοια έχει και native το GR20... Δεν έχω ακόμα αίσθηση του Wavestation με το λίγο που το δοκίμασα χθές.
Έχεις ένα midi keyboard? Ένα της πλάκας έστω... Αν ναι, δοκίμασε με αυτό να δεις αν έχει latency το wavestation και το MIDI του, ή αν τα προβλήματα ξεκινούν από το GK/GR.

Ειδικά στις μπάσσες στο πιάνο (κουρδισμένες μια οκτάβα κάτω, να υποθέσω), αν περιμένεις άμεση απόκριση από το GR... μάλλον έχεις λάθος μηχάνημα.  ;)

The Genius Loci είπε:
Έχεις ένα midi keyboard? Ένα της πλάκας έστω... Αν ναι, δοκίμασε με αυτό να δεις αν έχει latency το wavestation και το MIDI του, ή αν τα προβλήματα ξεκινούν από το GK/GR.
Επειδή είμαι πάνω από 5 χρόνια χρήστης σε Gr20, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα "προβλήματα" είναι καθαρά του GK/GR σε σχέση με το device. Θα επαναλάβω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο setup με το Oberheim ήταν εντυπωσιακό. Προφανώς και έχω midi keyboard (πάνω από 5 χρόνια...)....

Επίσης, μην ξεχνάς ότι έχω ανεβάσει πολλά κομμάτια με σαχλόφωνο (ίσως τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον εδώ μέσα), οπότε ξέρω τι να περιμένω από το σύστημα.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=180941.10

Την (πρακτική) υπέρβαση ψάχνω.

Xnarakis....τι είν τούτο?

http://www.stringport.com/hardware/

http://store.keithmcmillen.com/StringPort/StringPort-Full-Suite-for-Guitar.html

153.jpg

Μανώλης Χναράκης είπε:
Μετατροπέας.

Μετατρέπει το σήμα του GK μαγνήτη σε MIDI & USB.
Χαίρω πολύ...γιατί κάνει ένα 1000κο πές μου... ;)

marathon είπε:
Χαίρω πολύ...γιατί κάνει ένα 1000κο πές μου... ;)
Κατ'αρχήν κάνει $495 σκέτο και $995 μαζί με software.

Το γιατί κάνει τόσο, το ξέρει ο κατασκευαστής  ;D

Διότι έχει 24bit converters, USB2, TRS με επιλογή στα -10/+4dB και επίσης είναι πολύ γρήγορο έτσι όπως λέει.

Δεν το έχω δοκιμάσει, δεν το γνωρίζω.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δεν το έχω δοκιμάσει, δεν το γνωρίζω.
Aυτό ήθελα φίλος...αφού ξέρεις ότι σε ακολουθώ πιστά! ;D

Ένα άλλο πάντως πιπιρόλι που σκέφτομαι να συνδέσω στη midoκατάστασή μου είναι αυτό...

http://www.modularsquare.com/Eowave-Eomono-50cm-Ribbon,656.html

Θα κάνει δουλειά? ::) Θα το δώ πάντως από κοντά όταν πάω Παρίσι

marathon είπε:
Aυτό ήθελα φίλος...αφού ξέρεις ότι σε ακολουθώ πιστά! ;D
Σ'ευχαριστώ. Αλλά αφού δεν το έχω δει, δεν το έχω δοκιμάσει, τί να σου πώ;

Ένα άλλο πάντως πιπιρόλι που σκέφτομαι να συνδέσω στη midoκατάστασή μου είναι αυτό...

http://www.modularsquare.com/Eowave-Eomono-50cm-Ribbon,656.html

Θα κάνει δουλειά? ::) Θα το δώ πάντως από κοντά όταν πάω Παρίσι
Είναι αισθητήρας πίεσης (sensor) γιά τους "φτωχούς" ή γιά πολύ ειδικές περιπτώσεις.Το VG-99 έχει τέτοιο (Ribbon Controller) καθώς καί D BEAM.

Ερώτηση.

Γιατί ψάχνεις τα no name?

Όταν χρειαστείς υποστήριξη που και ποιόν θα ρωτήσεις;

Μανώλης Χναράκης είπε:
Ερώτηση.

Γιατί ψάχνεις τα no name?

Όταν χρειαστείς υποστήριξη που και ποιόν θα ρωτήσεις;
1) γιατί δεν ξέρω τα έχοντα name

2) γιατί για 100 ευρώ και με name να έχω ...τόσα θα πληρώσω για επισκευή.

3) ΠΑΝΤΑ εσένα θα ρωτάω ;D ;D ;D

marathon είπε:
1) γιατί δεν ξέρω τα έχοντα name

2) γιατί για 100 ευρώ και με name να έχω ...τόσα θα πληρώσω για επισκευή.

3) ΠΑΝΤΑ εσένα θα ρωτάω ;D ;D ;D
1) Πρώτα να ψάξεις γιά τα έχοντα name.

2) Όταν σε έχοντα name έχεις 5ετή over all εγγύηση δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

3) Αυτό το έχω καταλάβει ;D ;D ;D αν και υπάρχουν και άλλα αξιόλογα άτομα εδώ στο φόρουμ και ειδικά κιθαρίστες, που μπορούν να σου πουν εντυπώσεις καί συμβουλές από no name μηχανήματα, που πολύ πιθανό να τα έχουν δοκιμάσει ή ακόμα και να τα έχουν στην κατοχή τους.

Λοιπόν...το audio μέρος των racks, τό χω!!!! Εντάξει θέλει ακόμα ψάξιμο στους ήχους...το Oberheim έχει 1000 και εγώ είμαι στο 178 (και το Wavestation δεν το έχω πιάσει ακόμα...) αλλά έχω καταλάβει την audio πλευρά τους.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=188479.msg597172;topicseen#new

Το sensitivity (paynig Feel) του Gr20  δεν μου έδειξε καμμία διαφορά στη συμπεριφορά των ήχων είτε με διαβαθμίσεις είτε με Strum...είτε εγώ δεν κάνω κάτι καλά είτε όντως δεν κάνει διαφορά.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι ενώ το Oberheim είναι μονοφωνικό, όταν ανοίγω ένα stereo κανάλι στο Garageband έχω 2 κυματομορφές...από περιέργεια ρωτάω δεν μου κάνει και μεγάλη διαφορά στον ήχο.

marathon είπε:
Το sensitivity (paynig Feel) του Gr20  δεν μου έδειξε καμμία διαφορά στη συμπεριφορά των ήχων είτε με διαβαθμίσεις είτε με Strum...είτε εγώ δεν κάνω κάτι καλά είτε όντως δεν κάνει διαφορά.
Εάν κατάλαβα καλά από την ερώτησή σου, το sensitivity στο GR-20 έχει να κάνει με την ευαισθησία του GK μαγνήτη, πόσο γρήγορα να "αρπάζει" το σήμα - ήχο από τις χορδές της κιθάρας.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι ενώ το Oberheim είναι μονοφωνικό, όταν ανοίγω ένα stereo κανάλι στο Garageband έχω 2 κυματομορφές...από περιέργεια ρωτάω δεν μου κάνει και μεγάλη διαφορά στον ήχο.
Επίσης εάν κατάλαβα καλά από την ερώτησή σου, όταν σε ένα synthesizer χρησιμοποιούμε την ορολογία "μονοφωνικό" δεν εννοούμε mono / stereo, αλλά mono / poly, που σημαίνει μονοφωνικό / πολυφωνικό. Έχει να κάνει με την πολυφωνία του MIDI.
Υ.Γ.

Έχω την εντύπωση ότι μπέρδεψες το Audio με το Midi ή κάνω λάθος;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back