Συμβουλές για την μίξη του μπάσου;

όταν λέω πλήκτρο εννοώ συνθετικό.

ο Σταύρος καλά σου είπε, αλλά ρώτα και τον άλλο Σταύρο. ?

(δεν υπήρχε άλλο νήμα που έλεγε τη βοήθειά σας κλπ?)
Πολύ πιθανό κάποιος admin να άλλαξε τον τίτλο ώστε να φαίνεται τι πραγματικά ζητάω και να μπορεί και κανένας άλλος να βρει πληροφορίες και οχι τις κουλαμάρες που βάζω για τίτλους.

Ableton to DAW.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ πιθανό κάποιος admin να άλλαξε τον τίτλο ώστε να φαίνεται τι πραγματικά ζητάω και να μπορεί και κανένας άλλος να βρει πληροφορίες και οχι τις κουλαμάρες που βάζω για τίτλους.

αν μη τι άλλο ο αντμιν έχει χιούμορ...

Από εκεί και πέρα, δεν είναι όλοι οι ήχοι στον ίδιο χώρο.

Η "παραμορφωμένη κιθάρα", είναι πολύ πίσω (δεν μιλάω για ένταση, αλλά για χώρο/reverb), το ένα πλήκτρο πολύ μπροστά (όπως και το μπάσο) και τα τύμπανα κάπου στην μέση.

Εκεί δώσε περισσότερο βάρος, στους χώρους, που είναι άνισοι κατά την γνώμη μου.
Ευστράτιε,πιο πλήκτρο ακούς πολύ μπροστά?

Ευστράτιε,πιο πλήκτρο ακούς πολύ μπροστά?

Το ηλεκτρικό πιάνο που μπαίνει στο 1:19.

Να συμπηρώσω εδώ, ότι πείραγμα στο velocity θέλουν και τα τύμπανα, που παίζουν με πανομοιότυπη σχεδόν δύναμη σε όλη την διάρκεια του κομματιού, θα έπρεπε να χαμηλώνουν όταν χαμηλώνει το κομμάτι, αλλά και να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στην δύναμη των χτυπημάτων σε κάθε μέρος του σετ (των τυμπάνων).

Κάποιες φορές πχ να χτυπάει ο ντράμερ το ταμπούρο πιο απαλά, άλλες λίγο πιο δυνατά, ακόμα πιο δυνατά, πολύ δυνατά κλπ..

Αυτό το πούστικο το πιάνο μου το είχε πει και ο Γιάννης @yameth την πρώτη φορά και το έχω κόψει πάνω απο τα 14κ και κάτω απο τα 200hz αυτήν την φορά για να μην γεμίζει τόσο,θα το πετσοκόψω παραπάνω μιας και η ένταση είναι ίδια με την αρχική του,εκτός και αν έχω κάνει άλλη μαλακία.

Να συμπηρώσω εδώ, ότι πείραγμα στο velocity θέλουν και τα τύμπανα, που παίζουν με πανομοιότυπη σχεδόν δύναμη σε όλη την διάρκεια του κομματιού, θα έπρεπε να χαμηλώνουν όταν χαμηλώνει το κομμάτι, αλλά και να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στην δύναμη των χτυπημάτων σε κάθε μέρος του σετ (των τυμπάνων).

Κάποιες φορές πχ να χτυπάει ο ντράμερ το ταμπούρο πιο απαλά, άλλες λίγο πιο δυνατά, ακόμα πιο δυνατά, πολύ δυνατά κλπ..
Τα τύμπανα τουλάχιστον στον midi φάκελο έχουν διαφορετικά velocity,μήπως το παράκανα στο compression?

Αυτό το πούστικο το πιάνο μου το είχε πει και ο Γιάννης @yameth την πρώτη φορά και το έχω κόψει πάνω απο τα 14κ και κάτω απο τα 200hz αυτήν την φορά για να μην γεμίζει τόσο,θα το πετσοκόψω παραπάνω μιας και η ένταση είναι ίδια με την αρχική του,εκτός και αν έχω κάνει άλλη μαλακία.

θα έλεγα να μην πετσοκόψεις τίποτα.

Παίξε με το velocity σε όλα τα όργανα. Και απόφυγε θα έλεγα τιμές από 100-105 και πάνω.

Το όργανο χάνει την χροιά του (όποιο είναι) με τιμές πάνω από το 115 ιδίως. Γίνεται σχεδόν κρουστό και άψυχο.

θα έλεγα να μην πετσοκόψεις τίποτα.

Παίξε με το velocity σε όλα τα όργανα. Και απόφυγε θα έλεγα τιμές από 100-105 και πάνω.

Το όργανο χάνει την χροιά του (όποιο είναι) με τιμές πάνω από το 115 ιδίως. Γίνεται σχεδόν κρουστό και άψυχο.
Οβερ,θα κάτσω να βγάλω τα ματάκια μου άυριο να δω τι έχω κάνει με τα velocity και να δοκιμάσω να τα κατεβάσω.

Δεν είναι μόνο θέμα eq, αλλά και reverb.

Τα τύμπανα τουλάχιστον στον midi φάκελο έχουν διαφορετικά velocity,μήπως το παράκανα στο compression?

Αν κρίνω από την μπότα, μάλλον.

Στην ρυθμική να χώσω reverb δηλαδής και να αφαιρέσω απο το πιάνο για να δώ αν βοηθάει?

Το ανάποδο θα έλεγα να κάνεις (το πιάνο είναι πολύ μπροστά, πρέπει να πάει λίγο πιο πίσω, δώσε του λίγο παραπάνω χώρο/reverb).

Επίσης μην μειώνεις από το ένα και αυξάνεις από το άλλο.

Βγάλε τελείως το reverb από όλα, και ξεκίνα με ένα ένα όργανο, ή ...

ή βρες μια βάση που να ταιριάζουν οι χώροι τους (πχ ρυθμική και τύμπανα), και φέρε τα άλλα όργανα στον ίδιο χώρο.

reverb θα βάλεις αφού πρώτα έχεις κανονίσει velocity, εντάσεις, eq και τέτοια.
Οβερ

Το ανάποδο θα έλεγα να κάνεις.

Επίσης μην μειώνεις από το ένα και αυξάνεις από το άλλο.

Βγάλε τελείως το reverb από όλα, και ξεκίνα με ένα ένα όργανο, ή ...

ή βρες μια βάση που να ταιριάζουν οι χώροι τους (πχ ρυθμική και τύμπανα), και φέρε τα άλλα όργανα στον ίδιο χώρο.
Οβερ!

Ξεκίνησα να φτιάχνω εντάσεις και eq αφού είχα βάλει εφφέ σε όλα τα όργανα

Καλη χρονια σε ολους.

Πιστευω Νικολη,το μπασο θελει πιο χαμηλα και σιγουρα μεγαλυτερες αξιες-νομιζω εχεις την ταση να παιζεις μικρες αξιες σςτα κομματια σου και κοφτα στα μπασα αλλα μαλλον ετσι σου αρεσει-και η γενικη μειξη ενα καθαρισμα.

Στα υπολοιπα,το κομματι ειναι ωραιο και σιγα σιγα ακουγεται και βγαινει το υφος στο παιξιμο και τη συνθεση.

Δεν εχει σημασια που ειναι παλαιοτερο,ο τροπος που τα προσεγγιζεις εχει τη σφραγιδα σου πια.

Καλη χρονια σε ολους.

Πιστευω Νικολη,το μπασο θελει πιο χαμηλα και σιγουρα μεγαλυτερες αξιες-νομιζω εχεις την ταση να παιζεις μικρες αξιες σςτα κομματια σου και κοφτα στα μπασα αλλα μαλλον ετσι σου αρεσει-και η γενικη μειξη ενα καθαρισμα.

Στα υπολοιπα,το κομματι ειναι ωραιο και σιγα σιγα ακουγεται και βγαινει το υφος στο παιξιμο και τη συνθεση.

Δεν εχει σημασια που ειναι παλαιοτερο,ο τροπος που τα προσεγγιζεις εχει τη σφραγιδα σου πια.
Γειά σου Αρχοντα Γεώργιε!

Θυμάμαι και στο κομμάτι σου που μου ζητούσες να κρατάει το μπάσο,το έχω βάλει στο πρόγραμμα για άυριο να το φτιάξω μαζί με τις εντάσεις.

To μπασο ειναι το πιο δυσκολο κατα την αποψη μου στη μιξη.

Κι εγω το παλευω ακομα.

Ειχα βρει ενα προγραμμα που νομιζω ειναι απο τα καλυτερα, το Trilian, και παρολο που ηθελε πολυ σκαλισμα στο ιδιο το software (εχει απειρα κολπα) να ερθει εκει που ηθελα, σκαλισμα στη μιξη και στο midi map κλπ, κι ομως παλι δεν μπορουσε να καλυψει ολα τα θελω μου παιχτικα (εκτος οτι ηθελε πολυ δουλεια για τα ghost notes κλπ, τα slides ειχαν περιορισμενες δυνατοτητες).

Κι ειναι και βαρυ (θελει καλο PC)

Ηχητικα παντως νομιζες οτι ειναι αληθινο.

Τελικα πηρα ενα μπασακι αληθινο (με τα μισα λεφτα που κοστιζει το Trilian) και βρηκα την υγεια μου.

Κι αυτο ομως θελει τα δικα του. Προενισχυση, eq comp, σκαλισμα στη μιξη σε καλα monitor κλπ

Ευχομαι να βρεις ακρη.

Το βασικο ειναι να σκεφτεσαι σαν μπασιστας. Ωριμος μπασιστας.

Εδω ειναι η πρωτη προσπαθεια που ειχα κανει με το trillian (παρασυρμενος στη μιξη, δυνατα το μπασο νομιζω)

Ολα Midi εκτος της κιθαρας.

ναι βρε Σπύρο, όταν θέλουμε σωστό μπάσο παίζουμε μπάσο. Όμως ο Νίκος μάλλον δεν μπορεί και δεν έχει κι όλας.

Trending...

Νέα θέματα

Back