Συμβουλές για την μίξη του μπάσου;

ναι βρε Σπύρο, όταν θέλουμε σωστό μπάσο παίζουμε μπάσο. Όμως ο Νίκος μάλλον δεν μπορεί και δεν έχει κι όλας.
Ναι κι εγω του εξηγω οτι και το καλυτερο midi να εχει, θελει πολυ δουλεια και στο programming και στη μιξη και να μην απογοητευεται.

Και αν μπορεσει να παρει καποια στιγμη ενα μπασακι, θα ειναι καλο και ισως του κανει πιο ευκολη τη ζωη.

Ναι κι εγω του εξηγω οτι και το καλυτερο midi να εχει, θελει πολυ δουλεια και στο programming και στη μιξη και να μην απογοητευεται.

Και αν μπορεσει να παρει καποια στιγμη ενα μπασακι, θα ειναι καλο και ισως του κανει πιο ευκολη τη ζωη.
ακριβώς.

Εγώ τελικά έχω χρησιμοποιήσει midi bass μόνο σε 2-3 κομμάτια, και μάλιστα αποσπασματικά για να το "κρύψω" όσο γίνεται, αλλά και ιδίως γιατι είναι άταστο. Πού θα πάει θα τα καταφέρω λες μέσα στο 20 να πάρω ένα μπασάκι?

Και το βασικο που παρελειψα να διευκρινησω ειναι οτι οτι και να κανει στη μιξη, αν δεν ειναι καλα/καταλληλα προγραμματισμενο τo midi bass ή καλα/καταλληλα παιγμενο το αληθινο μπασο, δεν σωνεται η κατασταση.

Στο θεμα των συμβουλων στη μιξη, θα αφησω τους ειδικους να μιλησουν.

.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ξεκινά με ένα καλό κομπρεσσαρισμα του μπάσου.

Τουλάχιστον 8:1 (θα σου έλεγα και παραπάνω μια και τα synth basses το χρειάζονται) με σχεδόν μηδενικό attack και 800 ms release.

Να αγοράσω μπάσο αλλά δεν ξέρω να παίζω καρδιά μου,μόνο τα πλήκτρα βαράω για την ώρα ? πόσο μάλλον να σκεφτώ σαν ώριμος μπασίστας.

Σε ευχαριστώ Σπύρο,θα πέσει δουλειά σήμερα με προγραμματισμό και οτι καταφέρω κατάφερα. ?

Ξεκινά με ένα καλό κομπρεσσαρισμα του μπάσου.

Τουλάχιστον 8:1 (θα σου έλεγα και παραπάνω μια και τα synth basses το χρειάζονται) με σχεδόν μηδενικό attack και 800 ms release.
Ευχαριστώ Νίκο,έχει να πέσει πολύ τεστάρισμα σήμερα.

Να αγοράσω μπάσο αλλά δεν ξέρω να παίζω καρδιά μου,μόνο τα πλήκτρα βαράω για την ώρα ? πόσο μάλλον να σκεφτώ σαν ώριμος μπασίστας.

Σε ευχαριστώ Σπύρο,θα πέσει δουλειά σήμερα με προγραμματισμό και οτι καταφέρω κατάφερα. ?
Τωρα προσεξα οτι γραφεις "πληκτράς". Νομιζα οτι παιζεις κιθαρα και θα ηταν καπως πιο ευκολο να παιξεις και μπασο.

Λοιπόν,

Αλλαξα τον ήχο του μπάσου για να φανούν τα velocity,πείραξα την μίξη και κάποια όργανα σε εντάσεις/reverb/eq μετά τις προτάσεις σας και περιμένω τις νέες παρατηρήσεις σας.

Το μπάσο ακόμα σαν να μου ακούγεται ένα τικ ψηλά και τα ντραμς κάπως χαμηλά αλλά είμαι και ολίγον κουφός.

Βαράτε αλύπητα συντρόφια.

Προβολή συνημμένου Lost in thought.mp3

Το θεμα δεν ειναι μονο τα velocity κλπ
Ειναι και η μπασογραμμη να ειναι μπασογραμμη μπασιστα
Πως το κάνω αυτό?πέρα απο εμπειρία τι πρέπει να σκέφτομαι οταν βγάζω μια μπασογραμμή?

Ρωτάω σοβαρά.

Πως το κάνω αυτό?πέρα απο εμπειρία τι άλλο πρέπει να σκέφτομαι οταν βγάζω μια μπασογραμμή?

Ρωτάω σοβαρά.
Πρεπει να ακους μουσικη , εστιαζοντας στο μπασο.

Βαράτε αλύπητα

Είναι μόνο χίλιες φορές καλύτερο, θα μπορούσε να είναι και περισσότερες, αν έκοβες λίγο τα πρίμα στα πιάτα (για τα τύμπανα μιλάω). :classic_smile:

Από εκεί και πέρα το να σκέφτεσαι σαν μπασίστας δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, μια χαρά είναι το μπάσο (ίσως ένα eqδάκι το ήθελε ακόμα, γιατί ψιλομπουμάρει σε κάποια σημεία).

Είναι μόνο χίλιες φορές καλύτερο, θα μπορούσε να είναι και περισσότερες, αν έκοβες λίγο τα πρίμα στα πιάτα (για τα τύμπανα μιλάω). :classic_smile:

Από εκεί και πέρα το να σκέφτεσαι σαν μπασίστας δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, μια χαρά είναι το μπάσο (ίσως ένα eqδάκι το ήθελε ακόμα, γιατί ψιλομπουμάρει σε κάποια σημεία).
Να είσαι καλά Στράτε(Στάυρε,για να μην ξεχνιουνται και οι μαλακίες που λέω)

Στά πιάτα εννοείς hi-hat,ride έτσι? οχι στην μπότα,snare?

Το μπάσο όντως κάνει κάτι ωραία τέτοια,γι'αυτό μου ακούγεται σαν να είναι δυνατά,δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρώ την χρυσή τομή,αν έχεις καμμιά ιδέα ρίχτη.

Για το μπασίστας έχει δίκιο ο Σπύρος αλλά όπως λές και εσύ,σιγούλια,σιγούλια και προχωράμε.

1.Στά πιάτα εννοείς hi-hat,ride έτσι?

2.οχι στην μπότα,snare?

1. Ναι

2. Όχι

Πςςςς Λακωνικότατος έτσι?

Το μπάσο όντως κάνει κάτι ωραία τέτοια,γι'αυτό μου ακούγεται σαν να είναι δυνατά,δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρώ την χρυσή τομή,αν έχεις καμμιά ιδέα ρίχτη.

Ξεκίνα με ένα hi-pass filter (κόβει μπάσα αυτό), μέχρι να το ακούσεις να είναι πιο ευκρινές.

Αν μετά σου φαίνεται σιγά, τσίμπα λίγο τα μεσαία (προς την πλευρά των ψηλών).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back