Shanghai'd in Shanghai

Αυτό συμβαίνει χωρίς καμία παρέμβαση των αγορών αλλά και της πολιτικής της ΕΕ έναντι της Ελλάδας?

Θεωρείς πως είναι ΚΑΘΑΡΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που οφείλεται στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ της που "τα κάνουν όλα λάθος"?

ε? ?

Ακούω ΑΠΟΨΗΣ?

Το βιωτικο επιπεδο των Ελληνων επεσε γιατι :

1. ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 

για τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ λογους* 

2. Επειδη χρεοκοπησε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ επρεπε να γινουν 2 τινα 

α. να πληρωσει το ΜΑΡΜΑΡΟ (μεσω της αγριας φορολογησης ωστε να πληρωνονται οι ΔΟΣΕΙΣ των ΕΠΙΠΛΕΟΝ δανειων που χρειαστηκαν για να....λειτουργει και να ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ο....δημοσιος τομεας) ο ιδιωτικος τομεας και οι εργαζομενοι σε αυτον (οι οποιοι ομως ΔΕΝ ηταν υπευθυνοι για την χρεοκοπια του....δημοσιου τομεα) 

β. να συρικνωθει ο δημοσιος τομεας και τα εξοδα του (*Το 2009 το ελληνικό κράτος είχε δαπάνες 84,2 δισ. ευρώ και έσοδα 50,5 δισ. ευρώ. Εμφάνισε έλλειμμα 36,3 δισ. ευρώ από το οποίο τα 24,3 δισ. ευρώ πρωτογενές δηλ. εκτός τόκων. Το ύψος των μισθών και συντάξεων του δημοσίου το 2009 ήταν 24,5 δισ. ευρώ συν 17,7 δισ. ευρώ η επιδότηση από το προϋπολογισμό για τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, από έσοδα 50,5 δισ. ευρώ τα 42 ήταν για μισθούς και ΠΡΟΩΡΕΣ κατα το πλειστον και παχυλοτατες  συντάξεις και..εφαπαξ 50αρηδων)

3. ΟΛΕΣ οι κυβερνησεις διαλεξαν την κουρτινα..... β....

Οποιος λοιπον θυμωνει  με την πτωση του...βιωτικου επιπεδου των Ελληνων μπορει πολυ καλα να δει ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ... για αυτο και ΣΙΓΟΥΡΑ να δει οτι δεν ηταν η...... ΕΕ ο φταιχτης.... (εκτος και αν προσλαμβανε καραβιες υπαλληλων και ξοδεψε 1 τρις μεσα σε 10 ετη σε προωρες συνταξεις  η ....ΕΕ και δεν το καταλαβαμε)

In plain Greek:

Πριν την κρίση δημιουργήθηκαν τεράστια ελλείμματα λόγω της μεγάλης αύξησης των δαπανών του Κράτους. Η αναγκαστική προσαρμογή σε μικρότερα/μηδενικά ελλείμματα δεν έγινε περιορίζοντας τις δαπάνες του κράτους (ως ποσοστό του ΑΕΠ) αλλά κυρίως με την αύξηση των εσόδων, με την αύξηση της φορολογίας.
Αυτός ο τρόπος προσαρμογής είχε συνέπειες στην ισότητα και την αλληλεγγύη. Μετέφερε το βάρος της προσαρμογής από τον Δημόσιο τομέα στον Ιδιωτικό. Ήταν μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή να διατηρηθεί και να προστατευθεί ένας υπερτροφικός Δημόσιος Τομέας με κάθε κόστος. Το αποτέλεσμα ήταν επιπλέον φορολογικό βάρος στην κοινωνία συνδυασμένο με μεγάλη ανεργία στον ιδιωτικό τομέα…..
Σε όρους αλληλεγγύης, διαπιστώνονται στενές σχέσεις μεταξύ πολιτικού συστήματος και δημόσιας διοίκησης (σημ. μεταφραστή: πελατειακό κράτος το λένε) που λειτούργησαν εις βάρος σημαντικών συλλογικών συμφερόντων (και προκάλεσαν φτώχεια, ανεργία, επιμήκυνση της κρίσης και ανισότητα).

Αλλά είναι προφανές πως ο καπιταλισμός στη σημερινή του μορφή φθίνει, και σύντομα θα πάψει (αν δεν έχει ήδη) να θεωρείται "το καλύτερο υπαρκτό σύστημα με τα καλά και τα κακά του"

ο "καπιταλισμος" (οπως τον αντιλαμβανεται ο μεσος Ελληνας κομμουνιστης ,δηλ. το 90% του πληθυσμου στη χωρα ? που οταν ακουει τη λεξη σκεφτεται τον Ολιβερ Τουίστ ?  ) εχει ηδη αντικατασταθει....εδω και τουλαχιστον 10 ετη απο ενα αλλο πολυ πιο "δικαιο",ευελικτο και ανανεώσιμο συστημα ...επεσε βεβαια πανω στην ΠΑΝΔΗΜΙΑ και τωρα στον ΠΟΛΕΜΟ και ταλαιπωρηθηκε ,το μέλλον του παντως ειναι λαμπρο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Προφανώς ο Δαρβίνος πέρασε και δεν ακούμπησε στα πανεπιστήμια μας.

Με αυτή την λογική Γιάννη, καλά κάνει ο Πούτης στην Ουκρανία.

Είναι πιο δυνατός, οπότε ...

Με αυτή την λογική εγώ διαφωνώ στην βάση της.

Τι είναι καλύτερο και πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση?

A. Να ζούμε όλοι ανεξαιρέτως με ποιότητα ζωής Χ?

Β. Η πλειοψηφία να ζει με ποιότητα ζωής 2Χ αλλά δίπλα της κάποιοι να ζουν με 10Χ, 20Χ ή 1000Χ?

εννοειται το Β, απλα μαθηματικα ? και ο βασικος λογος της εξαφανισης του κομμουνισμου ως οικονομικο συστημα.

και δεν εχει φυσικα ουδεμια σχεση με τον Δαρβινο.

Με αυτή την λογική Γιάννη, καλά κάνει ο Πούτης στην Ουκρανία.

Είναι πιο δυνατός, οπότε ...

Με αυτή την λογική εγώ διαφωνώ στην βάση της.
Μα δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Ο άνθρωπος είναι νοήμων αλλά έτσι κι αλλιως είναι ένα πλάσμα όπως όλα τα άλλα που δεν έχει απαραίτητα ορθολογική συμπεριφορά, έχει συναισθήματα, διαφθείρεται και κάποιοι όπως ο πουτης, κάνει ότι κάνουν τα μεγάλα ψάρια. Συμβαίνει παντού και σε όλα τα ανθρώπινα συστήματα. Απλά σε κάποια όπως σε έννομες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, αυτά περιορίζονται σε ένα μικρότερο ποσοστό απο ότι σε άλλες. Παράδεισος δεν υπάρχει. Πολύ χοντρικά αλλά βασικά τα λέω γιατί είναι μεγάλη συζήτηση που μπορεί να στηριχτεί με επιστημονικά δεδομένα. Δεν είναι ιδεολογία.

Μα δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Ο άνθρωπος είναι νοήμων αλλά έτσι κι αλλιως είναι ένα πλάσμα όπως όλα τα άλλα που δεν έχει απαραίτητα ορθολογική συμπεριφορά, έχει συναισθήματα, διαφθείρεται και κάποιοι όπως ο πουτης, κάνει ότι κάνουν τα μεγάλα ψάρια. Συμβαίνει παντού και σε όλα τα ανθρώπινα συστήματα. Απλά σε κάποια όπως σε έννομες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, αυτά περιορίζονται σε ένα μικρότερο ποσοστό απο ότι σε άλλες. Παράδεισος δεν υπάρχει. Πολύ χοντρικά αλλά βασικά τα λέω γιατί είναι μεγάλη συζήτηση που μπορεί να στηριχτεί με επιστημονικά δεδομένα. Δεν είναι ιδεολογία.

Το ότι συμβαίνει, ναι, συμβαίνει.

Το ότι εξηγείται επιστημονικά, επίσης, σύμφωνοι.

Αντί όμως να προσπαθούμε να το αμβλύνουμε ως (υποτίθεται) νοήμονα όντα, εμείς το χρησιμοποιούμε ως αιτιολογία για ότι κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας εις βάρος άλλων.

Πχ η θέση της γυναίκας ιστορικά, οι μειονότητες, η σκλαβιά, τα δικαιώματα των μαύρων, κλπ.

Αν δηλαδή υπάρχει "φυσική" ανισότητα (που υπάρχει), εμείς δημιουργήσαμε και την κοινωνική ανισότητα και την οικονομική ανισότητα, και τις καλλιεργούμε με περισσό πάθος μάλιστα, αντί να προσπαθούμε να αμβλύνουμε ακόμη και την "φυσική" ανισότητα.

Με αυτό διαφωνώ, και εκεί πήγαινε και το προηγούμενο post μου.

Και ως γνωστόν, τον άνθρωπο (ως είδος) τον σιχαίνομαι.

Θα πω ένα τελευταίο και θα αφήσω τη συζήτηση (κακώς ενεπλάκην εξ'αρχής).

Όσο στρέβλωση είναι να κυβερνάται μια χώρα από δημόσιους υπαλλήλους, άλλο τόσο είναι ιδιώτες να φτάνουν να γίνονται πιο πλούσιοι από ολόκληρα κράτη.

Κι επίσης, όσο στρέβλωση είναι η κηφήνας που σου κουνάει το δάχτυλο στο δημόσιο και δεν έχει κανένα προσόν, άλλο τόσο είναι ο κηφήνας που τα βρήκε όλα έτοιμα από την οικογένεια του και έχει την ηθελημένη ψευδαίσθηση πως ότι κατάφερε το κατάφερε μόνος του.

Τέλος, την "ζωώδη φύση" την επικαλούμαστε πάντα όπου εξυπηρετεί, ας πούμε γουστάρουμε και λίγο το "ζωώδες" σεξ, από την άλλη όμως δεν τρώμε με τα χέρια, ή ας πούμε αν δούμε έναν πιο μικρόσωμο πάμε και τον δέρνουμε αλλά εάν έρθει να μας δείρει ένα γομάρι καλούμε την αστυνομία...?

Ευχαρίστως να συμφωνήσω μαζί σας αλλά έχετε σαν δεδομένο τον άνθρωπο ως ένα εξελιγμένο ον.

Ναι αλλά σε ποιό στάδιο;

Η εξέλιξη... εξελίσσεται και όσο πίσω ιστορικά και να πάτε θα δείτε τα μπρος - πίσω που έκανε η ανθρωπότητα. Οι Ρωμαίοι είχαν υδραγωγεία και δημόσιες τουαλέτες με τρεχούμενα και ζεστά νερά που χάθηκαν και επανήλθαν στον 18ο αιώνα σε κάποιες χώρες και στον 20ο σε άλλες. Οταν θεωρείς τον άνθρωπο εξελιγμένο ορθολογικά ον, καταλήγεις να λες σήμερα, "μα είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό δίπλα μας στον 21ο αιώνα;" ?

Όσο για τη "ζωώδη φύση" @JimmyPap είναι κρίμα που το αναφέρεις. Είναι πολύ κάτω των περιστάσεων της συζήτησης μας. Κουβέντα κόσμια έκανα. Αν έχεις πάντως να παραθέσεις στοιχεία γι αυτά που υποστήριξες... ή να απαντήσεις στο ποστ μου, να το κουβεντιάσουμε.

Είμαι εδώ για να αναθεωρώ την εμπειρία μου και τις ελλιπείς γνώσεις μου. 

Τεσ'πα, μια λογική κουβέντα χωρίς κομματικοπολιτικές αποχρώσεις πήγα να κάνω με αφορμή το ερώτημα σου. Ας μείνει εδω λοιπόν. Δεν είναι και της θεματολογίας μας...?

Οι Ρωμαίοι είχαν υδραγωγεία και δημόσιες τουαλέτες με τρεχούμενα και ζεστά νερά
Οι Ρωμαίοι όταν πήγαιναν τον κατώτατο μισθό από τα 870 δηνάρια στα  663 δηνάρια το έλεγαν μείωση μισθού λόγω δημοσιονομικών αναγκών. Όμως όταν από τα 663 δηνάρια τον ανέβαζαν στα 713 δεν το έλεγαν ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ αλλά ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ.

Εδώ τον λένε ΑΥΞΗΣΗ.

Αυτό είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑΑΑΑΑ!!!!!!❤️

Οι Ρωμαίοι
Οι Ρωμαίοι δεν είχαν το know how, το οποίο κατέχει κατ' αποκλειστικότητα ο grande νταουλιέρης: 

Όταν ο άλλος δώσει 10... σηστρέσια (τέσσερα σηστρέσια- ένα δηνάριο), να πεταχτεί και να πει, τι 10 εγώ δίνω 20... Και δώρο η ΑΤΑ (οι... γέροντες θα τη θυμούνται).

Στο τέλος αυτό που σου δίνει, είναι ένας σπόρος... χαρουπιάς. Να τον φυτέψεις, να περιμένεις να γίνει δένδρο, να βγάλει χαρούπια, να ανέβεις να μασουλήσεις κάνα χαρούπι μπας και ξεγελάσεις την πείνα σου...  ?

Καλές γιορτές σε όλους και το αρνί με μέτρο (όχι με το μέτρο) ?

και το αρνί με μέτρο (όχι με το μέτρο)

Μια χαρα ειναι το αρνι και τα ζωικά λίπη  (ειδικα απο τα grass fed αρνακια της Ελλαδος)....τις τηγανητες πατατες (με σπορελαια) και τις ψωμουκλες και τα καντΑΪφια να φοβαστεσοσαντε.....που θα σας πανε τη χοληστερινη στο 340...

Αρνι και με το μετρο να φας αν το συνοδεψεις με μια σαλατα πασας θα εισαι...(επιτρεπεται και μπυριτσα ή κρασι ...αυτα με το μετρο ? )

το οποίο κατέχει κατ' αποκλειστικότητα ο grande νταουλιέρης: 

αΦτος? (παρε ΑΤΟΜΟ στο 03.39 ? )

που θα σας πανε τη χολιστερινη στο 340
Τι μου θύμισες με αυτό... Πριν από αρκετά χρόνια, έγινε μια noizοσύναξη σε ένα famous κεμπαπτζίδικο στα μέρη του αείμνηστου Dkall- δεν θυμάμαι αν ήσουν.

Μόλις ήρθε το φαΐ όλοι οι... γέροντες βγάλαμε και από ένα χάπι: Για χοληστερίνη, για πίεση, για ζάχαρο... you name it ?

Το χάπι πήγε σύννεφο λέμε...   ?

2 ώρες πριν, Superfunk είπε

αΦτος? (παρε ΑΤΟΜΟ στο 03.39 ? )

Φίλος, μιας και έβαλες οβίδεον με την εθνική τηλεπαρουσιάστρια της Κορέας της καρδιάς μας, θέλω να σου πω ότι ο σοσιαλισμός αποδίδει...

Όχι για όλους... για την "εθνική" παρουσιάστρια ?

Δεν ξέρω αν υπέπεσε στην αντίληψη σου ότι ο εκεί μέγας νταουλιέρης, πριν κάνα- δύο εβδομάδες, της έκανε δώρο σούπερ- ντούπερ διαμέρισμα. Αμ τι νόμιζες...

Κάτι ξέρει θα ξέρει και ο Κωστάκης μας και μας "στρέφει" προς τον... σοσιαλισμό ? Αμ τι νόμιζες...

Βρε ο σοσιαλισμός σε κρατάει fit... για αυτό δεν έχει ασανσέρ ?

Αλλά που να σκαμπάσουμε εμείς, τα γκαπιταλιστικά γκουρούνια, από αυτά τα κόλπα τα ζόρικα ?

Γενικά τα διαμερίσματα/  πολυκατοικίες/  μπλόκς/ ουρανοξύστες και σαν κοσνεπτ και σαν λειτουργικοτητα ειναι για τους πτωχούς (σε όποιον όροφο) . 

Αν ηταν οι πλούσιοι δεν θα έμεναν σε επαύλεις ....

Μην κοιτατε που η πόλη της φούσκας η Νεα η Υόρκη το εκαμε τρεντ και πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στα ψώνια. (Και καλα τους κανει δηλαδή) .

Οι Ρωμαίοι δεν είχαν το know how, το οποίο κατέχει κατ' αποκλειστικότητα ο grande νταουλιέρης: 

Όταν ο άλλος δώσει 10... σηστρέσια (τέσσερα σηστρέσια- ένα δηνάριο), να πεταχτεί και να πει, τι 10 εγώ δίνω 20... Και δώρο η ΑΤΑ (οι... γέροντες θα τη θυμούνται).

Στο τέλος αυτό που σου δίνει, είναι ένας σπόρος... χαρουπιάς. Να τον φυτέψεις, να περιμένεις να γίνει δένδρο, να βγάλει χαρούπια, να ανέβεις να μασουλήσεις κάνα χαρούπι μπας και ξεγελάσεις την πείνα σου...  ?

Καλές γιορτές σε όλους και το αρνί με μέτρο (όχι με το μέτρο) ?
Οι Ρωμαίοι σέβονταν πιο πολύ τις επαρχίες τους από ότι ο δυτικός κόσμος.και η ΕΕχαχαχαχα. Καλή Ανάσταση και Καλή Αλλαγή?. Να ξαναγίνει η Ευρώπη μας των λαων και της ευημερίας και όχι του κεφαλαίου και της χρεοκρατιας. 

Αυτά που βλέπετε στην Σανγκάη θα τα βλέπουμε στην ΕΕ τώρα που θα πέσει πείνα. Μας τσάκισαν, κάνανε τα ταμεία μας ομόλογα και τα κουρεψαν για να σώσουν τις τράπεζες τους. Έτσι διαβασα εγώ κάπου ? και εγώ τώρα γιατί πεινάω? Γιατί να μην φάω αρνάκι, εγώ άνθρωπος δεν είμαι? Να το βάλω στην κάρτα να το πληρώνω με τόκο? 

Εμένα το κάνανε αυτό? Αχ μια μέρα θα ξεσηκωθει ο λαός, ο φτωχός ο λαός μου που υπέφερε 10 χρόνια μνημονίου για να αντιμετωπίσει συνέπειες μιας κρίσης που ήρθε απέξω, για το τίποτα. 

Καλα έκαμαν και δίνανε, γιατί να μην έδιναν μισθούς και συντάξεις στο ΔΗΜΌΣΙΟ ε??Υγεία είναι να τα δίνεις. 

Ας μην τα έδιναν τοτε, αλλά άμα δεν το έκαναν και δεν διοριζαν και δεν έδιναν τα δάνεια χωρίς αντίκρυσμα και έργα σε ημετερους ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ και τσάκιζαν την παραγωγή, θα γίνονταν βουλευταδες? 

Και άμα έδιναν κατιτίς παραπάνω στο λαό τι θα άλλαζε δηλαδης? Τώρα τι άλλαξε? Μόνο ΠΕΙΝΑΜΕ οι κσψεροι και άμα ψελλίζεις και κάτι για τον δυτικό κόσμο που φέρθηκε μπαμπεσικα ? για όλα αυτά, θα σου πούνε αντε να ζήσεις στη Σαγκάη τοτε ή στη Ρωσία ή στη Βόρειο Κορέα άμα δεν σου αρέσει. 

Αν δεν είναι όμως έτσι. 

Κλαίει ο κόσμος, πενεται και έχει νεύρα και οργη. Απανταχού, σε όλη τη γη 

Μην τον ζοριζεις τον πεινασμένο άμα δεν έχει έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες γιατί θα ψοφήσει και τα χρέη που θα αφήσει εσύ θα τα πληρώσεις μέχρι να σε ψοφήσουνε και εσένα. 

Τέτοια ελεγε ο Σωκρατης λίγο πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας που τους είχαν περικυκλώσει οι Τούρκοι και βύθισαν την Έλλη, αλλά ξεχνάμε μου φαίνεται την ιστορία ?και θα την ξαναζησουμε ?

Τέτοια ελεγε ο Σωκρατης λίγο πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας που τους είχαν περικυκλώσει οι Τούρκοι και βύθισαν την Έλλη ..

Αυτά γίνανε παλιά, επί χούντας.

Το θέμα είναι να βλέπουμε μπροστά.

Τώρα να δούμε τι θα γίνει, που φεύγει ο Ηρακλής για την Αργοναυτική εκστρατεία να πάρει πίσω την ωραία Ελένη από τον Μινώταυρο.

Αυτά γίνανε παλιά, επί χούντας.

Το θέμα είναι να βλέπουμε μπροστά.

Τώρα να δούμε τι θα γίνει, που φεύγει ο Ηρακλής για την Αργοναυτική εκστρατεία να πάρει πίσω την ωραία Ελένη από τον Μινώταυρο.
Τα θυμάσαι καλά εσύ. Εγώ μάλλον τα έχω μπλέξει. ?

Έχω μπλέξει τα μπούτια μου. Καλά έλεγε ο @Superfunk,  πρώτη φορά έλεγε βλέπω ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ να πιστεύει στο Χριστό ?

Το ότι συμβαίνει, ναι, συμβαίνει.

Το ότι εξηγείται επιστημονικά, επίσης, σύμφωνοι.

Αντί όμως να προσπαθούμε να το αμβλύνουμε ως (υποτίθεται) νοήμονα όντα, εμείς το χρησιμοποιούμε ως αιτιολογία για ότι κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας εις βάρος άλλων.

Πχ η θέση της γυναίκας ιστορικά, οι μειονότητες, η σκλαβιά, τα δικαιώματα των μαύρων, κλπ.

Γιατί θεωρείς πως στηρίζονται και δικαιολογούνται όλα τα παραπάνω σε μια ορθολογική εξήγηση και όχι στην άξεστη, ζωώδη συμπεριφορά αυτού που ορίζεις εσυ ως νοήμονα; 

Και ποιό καθεστώς και πότε άμβλυνε τις αρνητικές συμπεριφορές στις μειονότητες που βλέπουμε σήμερα αν δεν είναι οι δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες, με τις σουφραζέτες, την απαγόρευση της σκλαβιάς, τη θέση των ΛΟΑΤΚΙ με πάλη βέβαια αλλά μέσα απο αυτό το σύστημα;

Ποιός λέει πως η κοινοβουλευτική δημοκρατία εκπροσωπεί την πλειοψηφία αλλά επίσης συνταγματικά δεν προστατεύει τις μειονότητες;

Ποιο εναλλακτικό σύστημα προστατεύει τις μειονότητες;

Η κομουνιστική Κίνα που σήμερα "εκπαιδεύει" σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους Uyghurs, η Β. Κορέα που τιμωρείται όποιος τολμήσει να μετακινηθεί (αν δεν ανήκει στην οικογένεια του κομμουνιστή ηγέτη) ή η πρώην Σοβιετική Ένωση με τα πογκρόμ κατα των μειονοτήτων και ακόμα και η σημερινή Ρωσία με τα δεοντολογικά κατάλοιπα της;

Θυμάσαι τις Pussy Riot;

Πες κάπου στη Μόσχα, το Πεκίνο ή την Πιονγκ Γιανγκ για Gay pride και έλα να τα ξαναπούμε αν τα καταφέρεις.

Θέλω να πω, είναι σωστά και δίκαια αυτά τα ιδανικά που οι περισσότεροι θέλουμε, στην πράξη όμως τα πράγματα σκαλώνουν σε αυταρχικά και διεφθαρμένα καθεστώτα και όσο και αργό να σου φαίνεται το σύστημα της ΕΝΝΟΜΗΣ κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι το μόνο που ιστορικά κινείται προοδευτικά στην πράξη και όχι στα λόγια. 

Όσο για την "φύση" του ανθρώπου, αυτή παραμένει μακριά απο την ιδεατή αν κρίνουμε απο τα παραπάνω. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back