Shanghai'd in Shanghai

Θα φάει φόλα στις εκλογές που δεν θα έχει προηγούμενο, αυτό ξέρω εγώ.? Αντε να έρθει το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ να ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ ΛΊΓΟ Ο ΛΑΟΣ ??

Στη δεύτερη φωτογραφία δεν μας λέτε όμως πόσοι υποφέρουν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα για να έχει αυτός κότερα και γυναίκες. 

Αυτο είναι καπιταλισμός συχρονος. ΣΕΞΙΣΜΟΣ? GOLDEN Boys ΡΏΣΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ να τροφοδοτούν τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΏΝ. 

ΧΑΧΑΧΑΧΑ 

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ, ΛΑΘΡΕΜΠΌΡΙΟ, ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΟ, ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΞΕΦΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ. 

ΕΝΑ ΑΚΌΜΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. 

ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ που σιντομα ετσι θα μας κάνει. 

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνεις ΚΊΝΑ για να ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΊ ΤΗΝ ΚΊΝΑ. 

Ζησατε το 80 και δεν μάθατε μου φαίνεται αυτό που αποτελεί το απόλυτο αξίωμα. 

"Only a NINJA can stop a NINJA" 

Εγω δεν ξαναμιλάω, όλο καζούρα μου κάνετε ?αλλά εμένα στην τελική ένα πράγμα με νοιάζει, είπα αυτά που ήθελα και περιμένω να ΠΈΣΕΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΈΝΟΣ και μετά μόνο προς τα πάνω θα έχει για τον λαό ??❤️

Θα φάει φόλα στις εκλογές
Μα το ξέρουμε ότι θα φάει φόλα στις εκλογές... Όπως και σε αυτές του 2019, έτσι και στις επόμενες.

Τι βίτσιο είναι αυτό να το λες κάθε τρεις και λίγο;

Υπομονή, θα έρθουν οι κάλπες και θα φάει φόλα, γλάρο και ότι άλλο τραβάει η όρεξη του. ?

να ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ ΛΊΓΟ Ο ΛΑΟΣ ??
Μήπως ο λαός έφαγε φασόλια;

ρε μια απλή ερώτηξις έκαμα και μου αρχίσατε την οικονομοτεχνική μελέτη?

Η ερώτηση είναι απλή, η απάντηση δεν είναι ?

Δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας, ούτε έχω επικοινωνία με ντόπιους, οπότε ό,τι γράψω είναι από δικό μου ψάξιμο, take it with a grain of salt.

Η Κίνα στο σύνολο της εφαρμόζει "no Covid policy", το οποίο σημαίνει ότι μπαίνουν πόλεις σε σκληρά lockdowns ακόμα και με 5 κρούσματα. Αυτό νομίζω είναι γνωστό.

Τις τελευταίες βδομάδες έχουν ανέβει πάρα πολύ τα νούμερα που μας παρουσιάζουν οι Κινέζοι* και το 75-80% αυτών προέρχονται από την Σανγκάη. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα να κλείσουν όλο τον πληθυσμό στα σπίτια του, με δυνάμεις καταστολείς να είναι διαρκώς στους δρόμους και στις γειτονιές, επαναφέροντας την τάξη όταν αυτό χρειάζεται.

Τι σημαίνει στην πράξη αυτό; Ο κόσμος δε μπορεί ούτε τα ψώνια του να κάνει, υπάρχουν ήδη σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και η υπομονή εξαντλείται. Έτσι ξεκίνησαν να γίνονται κάποια επεισόδια, την έκταση των οποίων δε μπορούμε να εκτιμήσουμε από εδώ.**

* Είναι λίγο-πολύ δεδομένο στον κλάδο μου ότι τα Κινεζικά νούμερα που ανακοινώνονται είναι δραματικά εκτός πραγματικότητας. Δεν υπάρχει καμία φόρμουλα υπολογισμού, αλλά η ουσία είναι πως δεν τα υπολογίζουμε ως κοντά στον πραγματικό αριθμό.

** Η ροή πληροφοριών από Κίνα είναι πολύ περιορισμένη και είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η εξακρίβωση. Συνήθως μαθαίνουμε περισσότερα αφότου περάσει αρκετός καιρός από το κάθε συμβάν.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενικά κάτι έχει η βρωμοκαστάση και δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ.

πριν απο λίγο πήγα να καταθέσω 300 στην ΕΤ. Μου λενε όχι ταμείο στο μηχάνημα.

Πάω στο μηχάνημα και τα βάζω, τα είχα πάρει από την eurobank. Σκεφτεται το μηχάνημα μου επιστρέφει τα 150 μου κρατάει τα 150, απευθυνθείτε εντός λεει.

Πάω μέσα μου δίνουν ένα κ@λόχαρτο να υπογράψω, πλακώθηκα με τη θεια που έκανε την διευθύντρια και είμαι σε αναμονή να αποδείξεω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

αυτό μόλις το ανέβασα στο φβ

παραθέτω 2 διμηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος ΔΕΗ
2021 197+166
2022 346+286 με ρήτρες 222+202 και εκπτώσεις 83+118
Αξίες ρεύματος 89+96 εναντι περισινών 140

Καταναλώσεις πανω κάτω ίδιες.

Θα φάει φόλα στις εκλογές που δεν θα έχει προηγούμενο, αυτό ξέρω εγώ.? Αντε να έρθει το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ να ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ ΛΊΓΟ Ο ΛΑΟΣ ??

Ρε συ ,δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ εκλογές στη Σαγκάη. 

Όπως δεν υπάρχουν και στη Ρωσία. 

Καλά ΟΝΤΩΣ τίποτα δεν σας έμαθαν τόσα χρόνια στο κόμμα.

στο μεταξύ η Σαγκάη έχει σε 28 μερες 12000 κρούσματα και 7 θανάτους

εμείς 483000 και 1614.

Κάπου είναι στραβά ο γιαλός σίγουρα

πριν απο λίγο πήγα να καταθέσω 300 στην ΕΤ.

Καλά να πάθεις. 

Μα Εθνική Τράπεζα;

Εθνική τράπεζα;

Έλα Χριστέ και Παναγία. 

:)

Έξω από την πλάκα, θα το βρούνε στο ημερήσιο reconciliation οποτε μη σκας.

Καλά να πάθεις. 

Μα Εθνική Τράπεζα;

Εθνική τράπεζα;

Έλα Χριστέ και Παναγία. 

:)

Έξω από την πλάκα, θα το βρούνε στο ημερήσιο reconciliation οποτε μη σκας.
Ναι εθνική.

Διότι είναι η μόνη που μπορεί να μεταφέρει στην revolut χωρίς πρόβλημα.

Και οι ελληνικές debit στο εξωτερικό τρώνε πόρτα

Μα το ξέρουμε ότι θα φάει φόλα στις εκλογές... Όπως και σε αυτές του 2019, έτσι και στις επόμενες.

Τι βίτσιο είναι αυτό να το λες κάθε τρεις και λίγο;

Υπομονή, θα έρθουν οι κάλπες και θα φάει φόλα, γλάρο και ότι άλλο τραβάει η όρεξη του. ?

Μήπως ο λαός έφαγε φασόλια;
Ο λαός έφαγε τα παραμύθια των τουρκοφαγων μακεδονομαχων, το τελευταίο τους χαρτί. 

Μετά λοιπόν την τελευταία παράσταση - παρένθεση της διαφθοράς και της διαπλοκής, θα ξαναμπουμε σύντομα και πανηγυρικά στον δρόμο του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΎ και της ΠΡΟΌΔΟΥ. 

Επιτέλους να ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ. 

Γιατί τον πέθαναν με την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ και τον σοκαραν με την αδυναμία διαχείρισης των κρίσεων και των προκλήσεων. 

Δεν μπορεί να ζήσει η νοικοκυρά. 

Δεν μπορεί να πληρώσει ο νοικοκύρης. 

Ο περήφανος Έλληνας ο τιμημένος, κατάντησε κακομοίρης. 

Και ο φαφλατας ο υπουργός φέρεται σαν εμιρης. ?

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ??

Ναι εθνική.

Διότι είναι η μόνη που μπορεί να μεταφέρει στην revolut χωρίς πρόβλημα.

Και οι ελληνικές debit στο εξωτερικό τρώνε πόρτα

Κάποιος πρέπει να σου κάνει μαθήματα internet banking  :)

Πιστωτική δεν έχεις?

Και τι εννοείς πόρτα? εγώ χρησιμοποιώ σε όλο τον κόσμο της κάρτες των Ελληνικών τραπεζών  .

Μήπως έχεις μείνει στην....επανάσταση του 2015?

τότε που χορεύε o @cos_dr τσάμικο στο Σύνταγμα και έτσι και έβγαζες ελληνική τραπεζική κάρτα για να πληρώσεις στο εξωτερικό κατουριοντουστασανε από τα γέλια?

Εγώ πάντως την Revolut από όλες τις τράπεζες μου στην Ελλάδα  την τροφοδοτω άνετα με 1 ευρω κόστος εμβάσματος (internet banking φυσικά ).

Κάποιος πρέπει να σου κάνει μαθήματα internet banking  :)
ευχαριστώ δε θα πάρω

Πιστωτική δεν έχεις?

Και τι εννοείς πόρτα? εγώ χρησιμοποιώ σε όλο τον κόσμο της κάρτες των Ελληνικών τραπεζών  .

Μήπως έχεις μείνει στην....επανάσταση του 2015?
δεν θέλω να δουλεύω παντού πιστωτική.

Εγώ πάντως την Revolut από όλες τις τράπεζες μου στην Ελλάδα  την τροφοδοτω άνετα με 1 ευρω κόστος εμβάσματος (internet banking φυσικά ).
Εγω την τροφοδοτώ χωρίς κόστος μόνο από εθνική. Οι άλλες αρνούνται

ευχαριστώ δε θα πάρω

δεν θέλω να δουλεύω παντού πιστωτική.

Εγω την τροφοδοτώ χωρίς κόστος μόνο από εθνική. Οι άλλες αρνούνται

Καλά να πάθεις τότε 

:) :)

Η ερώτηση είναι απλή, η απάντηση δεν είναι ?

Δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας, ούτε έχω επικοινωνία με ντόπιους, οπότε ό,τι γράψω είναι από δικό μου ψάξιμο, take it with a grain of salt.

Η Κίνα στο σύνολο της εφαρμόζει "no Covid policy", το οποίο σημαίνει ότι μπαίνουν πόλεις σε σκληρά lockdowns ακόμα και με 5 κρούσματα. Αυτό νομίζω είναι γνωστό.

δεν το πιάνω καθόλου εκτός από το γεγονός ότι η πυκνότητα του πληθυσμού είναι τεράστια.

Αλλά και πάλι τι να πούμε για Hong Kong, New Delhi, κλπ κλπ?

τότε που χορεύε o @cos_dr τσάμικο στο Σύνταγμα και έτσι και έβγαζες ελληνική τραπεζική κάρτα για να πληρώσεις στο εξωτερικό κατουριοντουστασανε από τα γέλια?
Η ΜΕΡΚΕΛ από το χέρι μας πήρε το 2015.

Αν η ΜΕΡΚΕΛ δεν ήθελε τον ΑΛΕΞΗ, ΑΛΕΞΗΣ δεν θα έβγαινε.

και τώρα τον ΑΛΕΞΗ θέλουν.

Τον άλλον που του εύχεται τη γνωστή ευχή όλο το πανελλήνιο όπου σταθεί και όπου βρεθεί  τον έχουν κάνει πέρα όσο και να τους γλύφει με τις δήθεν πρωτοβουλίες του?

Η Ευρώπη θέλει ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, βαρέθηκε τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ των ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ που ζούνε από το ΚΡΑΤΟΣ και χρησιμοποιούν τις ΔΕΚΟ σαν ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. ?

Τέλος πάντων, εγώ δεν θα συνεχίσω γιατί βλέπω πως δεν είναι αρεστές οι σοσιαλιστικές τοποθετήσεις, περισσότερο συγκλίνουμε στο να επιβραβεύουμε το ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ παραβλέποντας κάθε τι στραβό στη λογική του λιγότερου κακού και της ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΔΕΟΥΣ του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

Κάτι βέβαια που δεν θα αποτυπωθεί στις επερχόμενες εκλογές γιατί κατά την άποψή μου είναι μειοψηφική άποψη?

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ!!!

ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ!!!!

Καλό μεσημέρι και εγώ δεν ξαναμιλάω γιατί θα με παρεξηγήσουν και θα μου ρίξουν καμιά ποινή λόγω των κανόνων του φορουμ και δεν είναι καιροί για τέτοια. ? Τώρα πρέπει να δείξουμε ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ και να ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ?χαχαχαχαχαχαχ

Άντε καλό μεσημέρι.

Και καλά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών

https://www.ot.gr/2022/03/19/oikonomia/metra-stiriksis-ola-to-paketo-gia-tin-akriveia-oi-dikaiouxoi/

Εμείς θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά μας.

Ο λογαριασμός θα έρθει σε εμάς πάλι, εμάς που μας στηρίξανε. ?

δεν το πιάνω καθόλου εκτός από το γεγονός ότι η πυκνότητα του πληθυσμού είναι τεράστια.

Αλλά και πάλι τι να πούμε για Hong Kong, New Delhi, κλπ κλπ?

Για εξήγησε λίγο τι δεν πιάνεις. Γιατί εφαρμόζεται αυτή η πολιτική; Πώς; Τι ισχύει με τα νούμερα και γιατί υπάρχει απόσταση μεταξύ αυτών που ανακοινώνονται και αυτών που νομίζουμε ότι πραγματικά είναι;

Για εξήγησε λίγο τι δεν πιάνεις.

Γιατί εφαρμόζεται αυτή η πολιτική; 
1

2

Τι ισχύει με τα νούμερα και γιατί υπάρχει απόσταση μεταξύ αυτών που ανακοινώνονται και αυτών που νομίζουμε ότι πραγματικά είναι;
3

https://luminocity3d.org/WorldPopDen/#10/31.1235/121.6887

https://luminocity3d.org/WorldPopDen/#10/40.9633/29.0149

δυό παραδείγματα με ίδια δεδομένα αλλά διαφορετικές πολιτικές

1

2

3

https://luminocity3d.org/WorldPopDen/#10/31.1235/121.6887

https://luminocity3d.org/WorldPopDen/#10/40.9633/29.0149

δυό παραδείγματα με ίδια δεδομένα αλλά διαφορετικές πολιτικές

Δε θα έλεγα ότι έχω επαρκή επαφή με την εσωτερική πολιτική της Κίνας για να σου δώσω πλήρη απάντηση σχετικά με το πώς εκείνοι παρουσιάζουν και αιτιολογούν τις επιλογές τους.

Η program director του μεταπτυχιακού μου ασχολείται αποκλειστικά με θέματα ΗΠΑ-Κίνας και από τα papers της συμπεραίνω ότι γενικότερα η ιστορία και κουλτούρα του συγκεκριμένου τόπου είναι τέτοια που επιτρέπει αυταρχικά μέτρα, ειδικά σε καιρούς κρίσεων όπως τώρα.

Αν ψάχνεις rational αιτιολόγηση σε Covid policies Κίνας, θα σε σώσω από αρκετό κόπο λέγοντας ότι πας να το εξετάσεις με δυτικά κριτήρια, κάτι το οποίο είδαμε και στην περίπτωση της Ρωσίας πως είναι συνταγή αποτυχίας σχετικά με την κατανόηση και επεξήγηση τάσεων και συμπεριφορών.

Είναι εκ τη γενέσει της λάθος η σύγκριση Τουρκίας-Κίνας, ειδικά λαμβάνοντας ως κύριο κριτήριο το population density. Άλλη η κατάσταση της εσωτερικής τους πολιτικής, διαφορετικά δομημένα συστήματα, διαφορετικές αντιλήψεις κόσμου, διαφορετικά γεωπολιτικά στοιχεία, διαφορετική οικονομική κατάσταση.

Για τα υπόλοιπα:

(1) Η πολιτική αυτή, όπως και οι υπόλοιπες πολιτικές που αφορούν population control στην Κίνα, έχουν τη βάση τους στο γενικότερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης που ασκεί εδώ και αιώνες η χώρα. Στην προκειμένη περίπτωση εκσυγχρονίζεται, με τη χρήση drones, robot dogs, κλπ.

(2) Απ'όσα γνωρίζω, οι Κινεζικές αρχές είναι διαρκώς στους δρόμους και με τη συνδρομή drones-robot dogs ελέγχουν πλήρως την κινητικότητα του πληθυσμού. Απαγορεύεται να βγεις από το σπίτι σου πρακτικά, ακόμα και για να πας στο φαρμακείο. Η μεταφορά προϊόντων γίνεται από τις αρχές, όπου επί της ουσίας αφήνουν μία σακούλα με τρόφιμα κάθε 7-14 μέρες σε κάθε σπίτι, ανεξάρτητα από το πόσοι ζουν μέσα, τι ανάγκες έχουν, κλπ. Τα επεισόδια λέγεται ότι ξεκίνησαν από ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φάρμακα και δεν τους παρέχονταν από το κράτος.

(3) Η Κίνα, η Ρωσία και η Β.Κορέα έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια μια στρατηγική τύπου "information warfare", όπου δεν παρέχουν πραγματικά στοιχεία σε δυτικούς οργανισμούς τύπου ΟΗΕ, Unicef, WHO, κλπ, με πρόσχημα ότι αυτά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή δυτικών αφηγημάτων, περιθωριοποίηση των χωρών, ανάπτυξη Ρωσοφοβίας, κλπ. Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα νέο είδος "τοίχου", καθώς πλέον δεν υπάρχει εύκολη επικοινωνία με κόσμο σε αυτές τις χώρες, το οποίο προκαλεί και προβλήματα σε ζητήματα παγκόσμιας διακυβέρνησης όπως ο Covid, η κλιματική αλλαγή αλλά και συγκρούσεις όπως η Ρωσο-Ουκρανική που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία.

Η μεταφορά προϊόντων γίνεται από τις αρχές, όπου επί της ουσίας αφήνουν μία σακούλα με τρόφιμα κάθε 7-14 μέρες σε κάθε σπίτι, ανεξάρτητα από το πόσοι ζουν μέσα, τι ανάγκες έχουν, κλπ.

Εκτός από αυτό, υπάρχει και η δυνατότητα online παραγγελιών για προμήθειες.

Το θέμα είναι ότι σταδιακά δημιουργείται έλλειψη ακόμα και σε βασικά αγαθά.

Η Ευρώπη θέλει ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ,
Ναι, το είδαμε και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές (1,7%)- μεγάλες επιτυχίες λαίμαι... 

Η Γερμανία ήταν μια άλλη περίπτωση (πριν το πεις) με την "αυτοκτονία" του CDU όσον αφορά την επιλογή υποψηφίου. Βέβαια είδες που πήγε το ΥΠΟΙΚ εκεί... Στον φιλελεύθερο... 

Εκτός από αυτό, υπάρχει και η δυνατότητα online παραγγελιών για προμήθειες.

Το θέμα είναι ότι σταδιακά δημιουργείται έλλειψη ακόμα και σε βασικά αγαθά.

Σωστός, όλο και κάτι θα μου ξέφευγε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back