seymour duncan ή dimarzio???

STEFMAISTER

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα!

Θέλω ν αλλάξω τον Neck και bridge μαγνήτη σε μια fender lite ash strat που πήρα την προηγούμενη βδομάδα και να της βάλω διπλούς...Γενικά κοιτάω για κάτι που θα έχει και όμορφα καθαρά αλλά και πολλά γκάζια.. :P

Είμαι ανάμεσα σε dimarzio air norton για Neck και super distortion για bridge

και σε seymour duncan hot rails ομοίως και για neck και bridge...

Ακούω γνώμες????

O air norton ειναι πολυ καλος. Νορμαλ καθαρα αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο (για μενα τουλαχιστον) αλλα γκαζωμενος ειτε πολυ ειτε λιγο εχει πολυ πολυ ωραιο παχυ ηχο.

Καταλαβα....γενικα παντως απο τα samples  της seymour καταλαβαινω οτι ο hot rails για neck θεση παιζει να παραμορφωνει πολυ στα καθαρα...

Ενα γενικος κανονας ειναι οτι οσο μεγαλυτερο output εχει ο μαγνητης τοσο περισσοτερο κανει για γκαζια.

καλα ναι οντως δε διαφωνω σε καμια περιπτωση...οτι θελω κατι σε στυλ super distortion ή hot rails για γεφυρα ειμαι 99% σιγουρος...για τον λαιμο ειναι που σκαλωνω γιατι εκει παιζω πολυ με καθαρα αλλα θελω να εχει και το γκαζι του..απ οτι διαβαζω εδω ο jb jr seymour ισως να ειναι λιγακι πιο κομπλε για τη θεση αυτη..??

Εγω στο neck θα εβαζα μονό μαγνητη. Νταξει ο air norton ωραια καθαρα εχει αλλα σε καθαρα προτιμω μονους.  Βασικα μηπως να αλλαζες μονο τον bridge?

κοιτα...αυτη η συγκεκριμενη εχει απο μονη της εναν seymour πανω μονο aps-1...εχει το κλασσικο buzz του μονου...τελειος καθαρος ηχος,αλλα στο γκαζι για τα δικα μου αυτια κλανει λιγο πανω του...γενικα για να καταλαβεις πηρα την συγκεκριμενη κιθαρα για να εχω μια με μονους επειδη παιζω με διπλους γενικα, και μ αρεσει τοσο πολυ το μπρατσο της και γενικα ολη η κατασκευη της που θελω να τη φερω στα μετρα μου οσον αφορα τον ηχο για να τη χρησιμοποιω σε Live  κτλ κτλ....οποτε τωρα εχω κολλησει οσον αφορα τη θεση του λαιμου και σκεφτομαι για seymour duncan hot rails ή jb jr ή little 59'.....χιλια θενξ παντως φιλε μου....

Παρακαλω!

Ο little 59 παντως μια χαρα θα σου κανει. Ομως ολα ειναι θεμα προσωπικου γουστου, ακου τους και αποφασισε.

το κουλο παντως ειναι οτι στο site της seymour ενω στον καταλογο τον little 59 τον εχει σαν high output οταν πας να κοιταξεις τα τεχνικα τον εχει σαν Moderate μετα... ???

ποιος ξερει....μαλλον θα βαλω τον jb jr στον λαιμο...

εχει κανεις εμπειριες απο το συγκεκριμενο μαγνητη ή απο κανεναν αλλο που αναφερουμε εκτος του air norton που μου απαντησε παρα πανω ο φιλος??

Τελικα κατεληξα σε jb junior neck position και hot rails για bridge!

Kομπλε δεν θα ναι?η μηπως να τους βαλω αναποδα?η μηπως να μην τους βαλω καθολου?η μηπως να τους παραγγειλω και οταν θα ρθει το κουριερ να μη δεχτω το δεμα και να τους στειλω πισω??δε θα ταν μεγαλη σκανταλια αυτο??? ;) ;D :o

Eχω στη μια μου κιθαρα εναν hot rails στο neck και στην αλλη (μεχρι στιγμης) εναν lil59. Kαι οι 2 ειναι ωραιοι, με διαφορετικο ήχο. Ο 59 θα σου δωσει εναν γλυκο παχυ ηχο και ίσως ειναι πιο κοντα σε αυτο που ψαχνεις. O hot rails ειναι λιγο ιδιομορφος (σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι) αλλα αν μαθεις να τον χρησιμοποιεις κανει για πολλα παραπανω πραγματα απο γκαζοσολα.

Οποιον και να διαλεξεις, αξιοποιησε και τη δυνατοτητα για split. Μπορει να μην ακουγονται 100% σαν κανονικοι μονοι (φυσικως αδυνατο) καποιοι ομως πλησιαζουν πολυ και οι sd ανηκουν σε αυτους, δινουν εναν πληρως αξιοποιησιμο ηχο (βεβαια king of the hill στο σπλιταρισμα μεχρι στιγμης ειναι οι haeussel, απαιχτοι).

Μαλιστα!ευχαριστω παρα πολυ!

απλα θελω να ειμαι σιγουρος καθ οτι δεν τους εχω ακουσει καπου Live και στο youtube στα βιντεο απλα ολοι προσπαθουν να δειξουν ποσο γρηγοροι ειναι,για το τι σειρα να τους βαλω...εννοω ποιον γεφυρα και ποιον λαιμο....απο την ταπεινη μου εμπειρια καταλαβαινω οτι μαλλον ο hot rails πρεπει να παει κατω και ο jb jr πανω...εγω αυτο ακομη που δεν εχω καταλαβει ειναι αν ο hot rails ειναι "ακαταλληλος" για λαιμο αν θες να εχεις και ωραια καθαρα...οπως ας πουμε ο jb jr ισως να εχει λιγοτερο Output...

STEFMAISTER είπε:
Τελικα κατεληξα σε jb junior neck position και hot rails για bridge!

Kομπλε δεν θα ναι?η μηπως να τους βαλω αναποδα?η μηπως να μην τους βαλω καθολου?η μηπως να τους παραγγειλω και οταν θα ρθει το κουριερ να μη δεχτω το δεμα και να τους στειλω πισω??δε θα ταν μεγαλη σκανταλια αυτο??? ;) ;D :o
O hot rails φίλος είναι πολύ ωραίος μαγνήτης.Ξύνει λίγο μεν αλλά είναι παχύς.Τον jb σε neck δεν τον έχω ακούσει.Γενικότερα δεν με ενθουσίασε αυτός ο μαγνήτης.Μόνο στον Mustaine :P

βασηκα δε μας ειπες τι θες να παιξεις  και πως περιπου να μοιαζει  ???

τωρα αν θες μεταλ και πανο βαλε σετ τους hot rails πανο και κατο ειναι γεματοι και γκαζατοι με τα καθαρα δε τρελαθηκα

για blues rock βαλε ενα σετακι σε μεγεθει μονου jb/b και 59/n εχουν και γκαζια/n και καλα καθαρα/b και εκλεισες

θα σου έλεγα να βάλεις τον '59 στο λαιμο, ο jb "κολλάει" καλύτερα για bridge, προσωπική γνώμη πάντα... βασικά ο jb μαζί με τον anderson H2+ είναι οι δύο αγαπημένοι μου διπλοί μαγνήτες για τη θέση bridge...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back