Πιστεύω πως οι 5 τελευταίες λέξεις της παραγράφου του κειμένου του Loci που παραθέτω είναι η ουσία:
(το πείραγμα που έλεγα)
Εν κατακλείδι, ο Loci, όπως και ο trolley, όπως και ο Nikolas, όπως και όλοι οι προγράψαντες, έχουν ένα μέρος της αλήθειας. Εγώ επιμένω στο θέμα του σεβασμού, πάνω από όλα. Και όλα τα άλλα έπονται.
Επίσης, η άποψή μου είναι πως ο Loci ήθελε να καταλήξει σε αυτήν την προτροπή. Που δεν είναι λάθος. Επομένως, ίσως ο τρόπος γραφής του και ανάπτυξης του θέματος να "παρεξηγήθηκε". Στο κάτω κάτω, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς μας με τα παραπάνω...The Genius Loci είπε:Αυτό που προτείνω είναι να είμαστε λιγώτερο απόλυτοι όταν έχουμε απέναντί μας για θέση, ειδικά όταν αποτελεί απόσταγμα της επαγγελματικής εμπειρίας και γνώσης κάποιου. Και θα πρότεινα επίσης να προσπαθούμε λίγο περισσότερο να χρησιμοποιούμε το γνωστό παγκόσμιο ιντερνετικό ακρώνυμο IMHO Ο γραπτός λόγος παρεξηγείται ευκολότατα.
Σωστό. Ίσως να έπρεπε να υπάρχει κάπου στα προσωπικά στοιχεία του μέλους. Όσον αφορά στην "αλήθειά" της... πιστεύω πως μέσω των posts φαίνεται αν κάποιος έχει πραγματικά τις γνώσεις που λέει πως έχει και δεν "αλιεύει" πληροφορίες από την γουϊκιπίντια...α) Κατ' αρχήν, που στην ευχή μπορώ να ξέρω εγώ -ή οποιοσδήποτε- τι επάγγελμα κάνει το κάθε μέλος; Υπάρχει κάπου αυτή η πληροφορία; Όχι βέβαια - άσε που και αν υπήρχε δεν θα υπήρχε άμεσος τρόπος να διασταυρωθεί.
Σωστά. Ο αμοιβαίος σεβασμός όμως στις τοποθετήσεις μας στα θέματα του φόρουμ είναι όχι απλώς απαραίτητος, αλλά αυτονόητος. Ακόμα και το (πολλές φορές ακραίο) πείραγμα μπορεί να γίνει με σωστό τρόπο....ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε ένα ψηφιακό κόσμο που όλοι μετράμε το ίδιο...και προφανώς ένας επαγγελματίας ΔΕΝ έχει το αλάθητο...
1987 εγώ. Εσύ;με την ίδια λογική ως ο πιο παλιός Mac User εδώ, θα έπρεπε ο λόγος μου να είναι ευαγγέλιο...
(το πείραγμα που έλεγα)
Εν κατακλείδι, ο Loci, όπως και ο trolley, όπως και ο Nikolas, όπως και όλοι οι προγράψαντες, έχουν ένα μέρος της αλήθειας. Εγώ επιμένω στο θέμα του σεβασμού, πάνω από όλα. Και όλα τα άλλα έπονται.