Setup Ηλεκτρικης

plusyear

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Βασικα αναρωτιεμαι αν το setup της ηλεκτρικης επιδρα στα (natural) αρμονικα

Επειδη εχω σεταρει την κιθαρα μου χαμηλα για ταχυτητες δεν ξερω αν παιζει ρολο στο οτι δεν παιρνω τα αρμονικα απο ολα τα ταστα (πλην των κλασσικων 5ων,7ων 12ων κτλ κτλ)

Μηπως αν ανεβαζα το υψος των χορδων να βοηθουσε την κατασταση?

Οι αρμονικες βγαινουν μονο σε αυτα τα ταστα που περιγραφεις....οταν παιζεις ανοιχτα ,αν θες να βγαλεις αρμονικες και στα υπολοιπα ταστα πρεπει να χρησιμοποιεις και τα δυο χερια σαν καποταστο.

το χαμηλο σετ-απ δεν εχει καμμια σχεση

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι αρμονικες βγαινουν μονο σε αυτα τα ταστα που περιγραφεις....
Δε συμφωνώ σε αυτό... :roll:

Οι αρμονικές βγαίνουν πιο δυνατά στα συγκεκριμένα τάστα. Για τις υπόλοιπες θέσεις βγαίνουν αλλα δυσκολότερα και σε μικρότερη ένταση.

Οι αρμονικες βγαινουν μονο σε αυτα τα ταστα που περιγραφεις....
Δε συμφωνώ σε αυτό... :roll:
διαβασε προσεκτικα ολοκληρο το ποστ μου..... :wink:
Και πάλι θα ξαναγράψω..."Δε συμφωνώ σε αυτό..." ;)

Κι εγώ δεν συμφωνώ.

Σε σύγχρονα όργανα το έχω δει...

Σε μπάσο Vigier KAI σε κιθάρα Tom Anderson έπαιζαν αρμονικές σε σχεδόν όλα τα τάστα με ΠΕΝΑ και όχι με τεχνική κλασικής

παιδες οντως τις σηκωσα τις χορδες

υπαρχει διαφορα αλλα ανεπαισθητη...

Οι ανοικτες σε αλλα ταστα ακουγονται λιγο καλυτερα (οχι σε ολα τα ταστα) αλλα κ παλι οχι τοσο δυνατα οσο ηλπιζα

Οντως δεν ειναι τα μονα ταστα 5.7.12,19,21,24 που ακουγονται ανοιχτες αρμονικες αλλα εκει ακουγονται ποιο δυνατα

βασικα το αρμονικο με τα 2 χερια ειναι για κλασσικη κιθαρα πιο πολυ κ οχι για τοσο σε ηλεκτρικη (...για ηλεκτρικη με distortion...)

Thanx anyway guys

βασικα το ιδιο ειδα κ εγω σε ενα video σε μια caparison apple horn του mattias eklundh σε ενα demonstration που επαιζε ανοιχτες αρμονικες σε ολα τα ταστα σχεδον (...κ σε αναμεσα τους!!!)

λοιπον σε μια προσπαθεια να βγαλω τα αρμονικα...τα ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!

Εχω ενα gt-8

του πλακωσα 2 compressorες εναν στην αρχη κ εναν μετα απο το overdrive κ πριν το preamp κ ακουγοντε σε ολα τα ταστα :lol: εκτος του πρωτου :x

Αλλα απο θορυβο τιγκα!!!

ΣΥγχωρεστε με αν ειμαι εκτος θεματος, αλλα μπορεις να βγαλεις οποια νοτα γουσταρεις αρμονικη πριν το 12ο ταστο απλα πατοντας την και ακουμποντας την χορδη με το δεξι στο αντιστοιχο ταστο μετα το 12, δηλαδη μια οκταβα πανω,αλα eddie van hallen, αν καταλαβα καλα και ο SF κατι τετοιο εννουσε!

σιγουρα γινετε ετσι

αυτο χρησιμοποιειται αρκετα στην κλασσικη κιθαρα

Εγω εννουσα βεβαια για ανοικτες αρμονικες απλως ακουμπωντας ελαφρα το δακτυλο πανω απο καθε ταστο

ΣΥγχωρεστε με αν ειμαι εκτος θεματος' date=' αλλα μπορεις να βγαλεις οποια νοτα γουσταρεις αρμονικη πριν το 12ο ταστο απλα πατοντας την και ακουμποντας την χορδη με το δεξι στο αντιστοιχο ταστο μετα το 12, δηλαδη μια οκταβα πανω,αλα eddie van hallen, αν καταλαβα καλα και ο SF κατι τετοιο εννουσε![/quote']

ακριβως ,αλλα ο Ηλιας διαφωνει...... :lol: :?

ακριβως ' date='αλλα ο Ηλιας διαφωνει...... :lol: :?[/quote']
Διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι μπορείς να βγάλεις αρμονικές και σε άλλα διαστήματα χωρίς να είσαι ο Van Halen (εγώ δεν είμαι σίγουρα πάντως :lol:)

Πχ πρόσφατα έβγαζα στην κιθάρα το "Forever Lost" από Magic Numbers και σε κάποιο σημείο παίζει μια αρμονική στο 4 τάστο της ΡΕ χορδής.

Αυτό εννοώ...;)

μιας και μιλατε για αρμονικες μπορειτε να μου πειτε πως τις κανει ο eric johnson χωρις παραμορφωση ?

συγκεκριμενα το κανει πολλες φορες στο g3 .

μιας και μιλατε για αρμονικες μπορειτε να μου πειτε πως τις κανει ο eric johnson χωρις παραμορφωση ?συγκεκριμενα το κανει πολλες φορες στο g3 .
Και η αρμονική που λέω εγώ βγαίνει και χωρίς παραμόρφωση, αρκεί να παίζεις με τον bridge μαγνήτη...

Δεν είναι δύσκολο...Αφού μπορώ να το κάνω εγώ, μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε ;) :D

ακριβως ' date='αλλα ο Ηλιας διαφωνει...... :lol: :?[/quote']
Διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι μπορείς να βγάλεις αρμονικές και σε άλλα διαστήματα χωρίς να είσαι ο Van Halen (εγώ δεν είμαι σίγουρα πάντως :lol:)

Πχ πρόσφατα έβγαζα στην κιθάρα το "Forever Lost" από Magic Numbers και σε κάποιο σημείο παίζει μια αρμονική στο 4 τάστο της ΡΕ χορδής.

Αυτό εννοώ...;)
¶σχετο, αλλά επειδή γουστάρω πολύ magic numbers, μήπως έχεις ταμπλατούρες (όχι μόνο συγχορδίες) για αυτούς?ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα καλό.Ή μήπως το βγάζεις μόνος σου?

Φοβεροι οι Magic Numbers ειμαι πολυ δεμενος με αυτο το συγκροτημα γιατι ετυχε να παρακολουθησω την πρωτη συναυλια που εδωσαν ποτε τους (τυχαια επαιζαν σε ενα παμπ στο Λονδινο & ειδα φως και μπηκα :lol: ) & επαθα πλακα ακουγοντας τους...

Ημουν σιγουρος οτι καποτε θα γινονταν κορυφαιοι...

Α,οκ.Το ψιλοπροσπαθώ κι εγώ αλλά δεν βγάζω και πολύ άκρη.Τυχερέ SF....

Εντωμεταξύ κάπου διάβασα ότι βγάζουν καινούριο δίσκο μέσα στο 2006.Μακάρι δηλαδή,το περιμένω πως και πως!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back