Seth Lover neck γνώμες

ikon

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπέρα σε όλους.

Ξαναφτιάχνω μια gibson lp από την αρχή, αλλο χρώμα, νέο hardware άλλους μαγνήτες κ.α.

Ο ήχος που ψάχνω γενικά είναι mellow warm, κάτι σαν jazz δηλαδή (όχι όμως πολύ muddy).

Παίζω 90% με τον neck μαγνήτη και πάντα καθαρά. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον seymour duncan jazz αλλά θεωρώ ότι είναι ελαφρώς bright  και γι'αυτό σκέφτομαι (μετά από λίγο ψάξιμο)  τον seth lover.

Οι απορίες:

1-Θεωρείτε ότι κάνει γι'αυτό που θέλω;

2-Ποιά είνα η γνώμη σας γενικά για τον μαγνήτη (neck);

3-Θα έχω τίποτα προβλήματα με θόρυβο

που θα πιάνει από άλλες συσκευές (επειδή δεν είναι potted);

4-Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο (έχω σε άλλη les paul τον classic 57 και δεν μπορώ να πω ότι έχω ξετρελαθεί);

Ps: Ο ενισχυτής μου είναι ένας blues jr στον οποίο σκέφτομαι να βάλω ένα cannabis rex.

Ευχαριστώ.

1.Nαι

2.Εξαιρετικος ο αγαπημενος μου humbucker

3.To potting δεν προστατευει τους μαγνητες απο τον θορυβο,απο το FEEDBACK τους προστατευει.

4.Οχι

Ειναι στανταρ ο μαγνητης που θα βαλω στο λεσπολακι μου καποια στιγμη στο μελλον.

Κριμα που δε βγαινει με 4 conductors για parallel wiring, θα ειχε πολυ ενδιαφερον πιστευω.

είναι στανταρ διάσταση?

αν τον βάλω στην dot θα έχει διαφορά σε ένταση με τον μανίσιο bridge?

AuditoryDriving είπε:
Κριμα που δε βγαινει με 4 conductors για parallel wiring, θα ειχε πολυ ενδιαφερον πιστευω.
Βγαινει.

είναι στανταρ διάσταση?αν τον βάλω στην dot θα έχει διαφορά σε ένταση με τον μανίσιο bridge?
λογικα θα ειναι πιο χαμηλα οι stock της ΕΡΙ ειναι αρκετα γκαζωμενοι απο οτι θυμαμαι.

Ο Seth Lover ειναι πολυ καθαρος μαγνητης,πιο κοντα σε αυτους που φοραει η Tele σου που αλλωστε ο...Seth Lover τους ειχε σχεδιασει.

Superfunk είπε:
Βγαινει.

λογικα θα ειναι πιο χαμηλα οι stock της ΕΡΙ ειναι αρκετα γκαζωμενοι απο οτι θυμαμαι.

Ο Seth Lover ειναι πολυ καθαρος μαγνητης,πιο κοντα σε αυτους που φοραει η Tele σου που αλλωστε ο...Seth Lover τους ειχε σχεδιασει.
Ξέρω...για αυτό μου έκανε κλικ.

Αλλά άλλο εκείνο.

Αυτό το γκαζωμένοι είναι αλήθεια.

Σε ίδιο σεταπ καβαλάνε σε ένταση και τις δυό squier αμάσητες.

Αλλά η dlx είναι στα ίδια επίπεδα και ....δυστυχώς - ευτυχώς καλύτερη ηχητικά... :'(

Οι Lovers είναι τέλειοι, χωρίς καμία αντίρρηση.

Αλλά για αυτά που θέλεις μπορει να σου κάνουν ΚΑΙ οι Antiquities.

Ψάξου λίγο.

Η λύση σου μάλλον (εγώ θεωρώ σίγουρα) είναι εδώ:

http://www.gaspickups.gr/

Εχθές άλλαξα μαγνήτη στην Gibson L5, βάζοντας τον GAS PAFoid N.

Η διαφορά του ήχου προς το καλύτερο ήταν απίστευτη!!! Η κιθάρα έγινε Wes Montgomery ready... Ο Γιάννης είναι πραγματικά γνώστης του θέματος.

Από εχθές, είμαι με ένα χαμόγελο ως εδώ :) :)

Ασε που δοκιμάζεις, τι κάνει για την κιθάρα σου, αφού πρώτα ακούσεις...

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

ikon είπε:
Καλησπέρα σε όλους.

Ξαναφτιάχνω μια gibson lp από την αρχή, αλλο χρώμα, νέο hardware άλλους μαγνήτες κ.α.

Ο ήχος που ψάχνω γενικά είναι mellow warm, κάτι σαν jazz δηλαδή (όχι όμως πολύ muddy).

Παίζω 90% με τον neck μαγνήτη και πάντα καθαρά. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον seymour duncan jazz αλλά θεωρώ ότι είναι ελαφρώς bright  και γι'αυτό σκέφτομαι (μετά από λίγο ψάξιμο)  τον seth lover.
Έχοντας κάνει βαριά χρήση σε Burstbucker (θεωρώ πως πρόκειται πρακτικά για τον ίδιο μαγνήτη με τον SL) και παίζοντας αποκλειστικά σχεδόν με neck, συμφωνώ πως ο Seth Lover ή όποιος άλλος μαγνήτης αυτών των προδιαγραφών είναι ενδιαφέρουσα επιλογή. Από την άλλη, δε ζητάς κάτι έξω από τις δυνατότητες των περισσοτέρων humbuckers με "λίγα κυβικά". Οι triple ceramic με 20k output ορθώς δεν έχουν μπει στη συζήτηση... 8)

Ίσως ο Seth Lover είναι καλό σημείο για να αρχίσεις, σκεπτόμενος ότι εάν δεν είναι τελικά αυτό που ψάχνεις θα πουληθεί εύκολα λόγω καλή φήμης (και δίκαια).

Feedback ίσως και να έχεις, αλλά δύσκολα θα το αντιμετωπίσεις πριν φτάσεις σε εντάσεις αστυνομίας...

makam είπε:
Η λύση σου μάλλον (εγώ θεωρώ σίγουρα) είναι εδώ:

http://www.gaspickups.gr/

...Ο Γιάννης είναι πραγματικά γνώστης του θέματος.
2:46  Yeap!  ;D  ;D

Tους seths τους έχω χρόνια σε κιθάρα μου και δεν φεύγουν.

Τέλειοι για οποιοδήποτε είδος. (Εκτός του metal)

Θενκς για τη βοήθεια παιδιά!

Τσεκάρω και τις άλλες εναλλακτικές που είπατε, να δω γενικά τι παίζει  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back