Γεια και χαρά σε όλους. Μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με την κιθάρα, είπα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με τις (ελάχιστες) σολιστικές μου ικανότητες στο όργανο. Έψαξα αρκετά βιβλία και site, κατέληξα σε κάποια και μελετάω ανελλιπώς κάθε μέρα τις διάφορες κλίμακες που έχω βρει (major, minor, harmonic minor, melodic minor, minor & major pentatonic, blues και diminished). Αρχικά, προσπαθώ να μάθω καλά κάθε κλίμακα σε δύο τουλάχιστον θέσεις, τις οποίες και εξασκώ σε διαφορετικές ταχύτητες και αξίες των νοτών. Είναι οκ πιστεύετε έτσι?
Περνάω και στο βασικό ερώτημα. Ολοκληρώνοντας τη μελέτη αυτών των κλιμάκων, βλέπω ότι υπάρχουν και τα modes (τροπικές κλίμακες?). Ποια η διαφορά μεταξύ των modes και των scales? Έχω διαβάσει κάποια πράγματα, αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς.
Thanx
(οποιαδήποτε άλλη συμβουλή για να βελτιώσω τις πολύ περιορισμένες ικανότητές μου στο solo είναι ευπρόσδεκτες)
Περνάω και στο βασικό ερώτημα. Ολοκληρώνοντας τη μελέτη αυτών των κλιμάκων, βλέπω ότι υπάρχουν και τα modes (τροπικές κλίμακες?). Ποια η διαφορά μεταξύ των modes και των scales? Έχω διαβάσει κάποια πράγματα, αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς.
Thanx
(οποιαδήποτε άλλη συμβουλή για να βελτιώσω τις πολύ περιορισμένες ικανότητές μου στο solo είναι ευπρόσδεκτες)