Satriani *VS* Vai - Ibanez κιθαρόνια contest!

Satriani JS ή Vai Pia?

• Satriani JS

Ψήφοι: 9 37.5%
  • Vai Pia

Ψήφοι: 5 20.8%
  • Σημειώσατε "Χ"

Ψήφοι: 3 12.5%
  • Καμία

Ψήφοι: 7 29.2%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    24
Αλέξανδρος Ζήκας

Κουφη Λεοπαρδαλη

Dreaming of Ibanez Pia
Πόντοι
398
Οι τελευταίες signature Ibanez ηλεκτρικές του Satriani (JS) και του Vai (Pia).
p_region_JS2480_WH_00_02~2.jpg p_region_PIA3761_SLW_00_02~2.jpg

Αισθητικά ποιά διαλέγετε? Ψηφίστε και σχολιάστε.

Μέχρι πριν λίγο καιρό είχα καψούρα με την JS κυρίως γιατί δεν έχει μεσαίο μαγνήτη (και πρακτικά προσωπικά με εμποδίζει στις πενιές) και λόγω των στρογγυλεμένων κεράτων. Και γενικά το σώμα μου καθόταν πιο σέξι στο μάτι. Τέλος, είμαι αρκετά περισσότερο Σατριανικός απ'ότι Βαϊκός.

Ενώ στην Pia (και γενικά στις RG και στην "μαμά" Jem) τα μυτερά κέρατα δεν με συγκινούν τόσο. Και οι μαγνήτες όλοι στριμωχτά.

ΑΛΛΑ όσο πιο πολύ έβλεπα το βράδυ την Pia, τόσο οι υπέροχοι συνδιασμοί χρωμάτων, το σχέδιο στην ταστιέρα και τα δύο όμορφα κενά στο σώμα (διάδοχοι του..κομσί κομσά monkey grip), και η perla pickguard, μπορώ πλέον να πω πως είναι η πιο όμορφη κιθάρα που έχω αντικρύσει ποτέ.

(Και έχω δει από κλασικές Fender, Gibson , Gretsch, μέχρι τελευταίες προτάσεις Music Man, Suhr, Kiesel, Dean κτλ.)
Και θα της συγχωρέσω τις μυτερές γωνίες. Αν και όσο πιο πολύ την βλέπω τόσο πιο πολύ δεν μπορώ να την φανταστώ με σμιλευμένες.

Bonus points, που αυτό το θεσπέσιο λευκό + χρυσό + μαύρο μου θυμίζει τον λευκό power ranger. Δυνατή παιδική ανάμνηση!
kmqd6axrp2qd1.jpeg

Κοστίζει, αλλά στόχος μέχρι το EURO 2028 να την αποκτήσω. Όπως και το να γίνω καλύτερος κιθαρίστας αντάξιος μίας τέτοιας κιθάρας, και η εθνική μας επιτέλους να προκριθεί στα τελικά!

Τι λέτε? Όργανο που εμπνέει ή πανηγυρτζίδικο? Με τόσες λεπτομέρειες, χρυσάφια, πέρλες κτλ. μπορώ να το καταλάβω γιατί κάποιος μπορεί να το δει με αυτό το μάτι.
Ή σε άλλο χρώμα? Τις έβαλα και τις δύο άσπρες γιατί πολύ απλά το άσπρο έχει όλα τα χρώματα 😁 βεβαίως-βεβαίως.

Την JS στην έκδοση με σταθερή γέφυρα τη συζητούσα, την άλλη απλά όχι... Παρεμπιπτόντως οι power rangers ήταν το παιδικό το οποίο με έκανε να σταματήσω να βλέπω παιδικά... Γειώθηκε η φάση μετά από αυτό για εμένα, ωρίμασα, δεν μπορούσα να βλέπω άλλο

Μάλλον εξαρτάται από το χρώμα. Στο άσπρο που τις έβαλες, με τις χρυσές λεπτομέρειες, κερδιζει ξεκάθαρα η PIA. Επίσης η PIA έχει και μια τρομερή μαύρη εκδοχή, που κατά την γνώμη μου, είναι η καλύτερη της,

Όσον αφορά την JS, επίσης ξεκάθαρα το candy apple red είναι το καλύτερο και πιο κλασικό της χρώμα, αν και είμαι βεβαια προκατειλημμένος.

IMG_4546.jpeg

Α, επίσης δεν είμαι fan του μεσαίου μαγνήτη σε τέτοιου είδους κιθάρα. Προτιμώ να κρατάω humbuckers και single coils χωριστά. Οι διπλοί της JS σπλιτάρουν αρκουντως καλά.

Είναι too much η Pia, όλες οι JEM είναι υπερβολικά έντονες κιθάρες visually αλλά η συγκεκριμένη με την πέρλα και τα χρυσά καπάκια είναι a bit too much για εμένα.

H JS απο την άλλη, ειδικά αν είναι το παλαιότερο μοντέλο με τους διπλούς και τα 22 τάστα όπως του 'Εκτορα είναι δαγκωτό ναι απο 'μενα.

Οι καμπύλες της JS πάντα με κέρδιζαν.
Και ιδιαίτερα η JS1000 BTB.
Το 2008 ήμουν έτοιμος να την πάρω. Αλλά είπα Floyd Rose δεν ξαναπαίρνω. Και δεν την πηρα ποτέ.

Ρε σεις οι χειρολαβές που έχει σκαμμενες στο σώμα της η Vai είναι ότι απωθητικότερο σε σώμα κιθάρας.

Επίσης, αν δεν είσαι fanboy γιατί να μην πας σε κάτι τέτοιο;

JS και από μένα. Εχει πιο γήινο design.
Επίσης, αν δεν είσαι fanboy γιατί να μην πας σε κάτι τέτοιο;

Αυτή είναι ΑΖ σειρα. Παχύ μανίκι, για πιο κλασικούς ήχους. Διαφορετική κιθάρα από τα «supersport» μοντέλα της Ibanez. Θα την έλεγα sport touring…

Οι καμπύλες της JS πάντα με κέρδιζαν.
Και ιδιαίτερα η JS1000 BTB.
Το 2008 ήμουν έτοιμος να την πάρω. Αλλά είπα Floyd Rose δεν ξαναπαίρνω. Και δεν την πηρα ποτέ.

Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν υπάρχει περισσότερο παρεξηγημένο πράγμα στην κιθάρα από το Floyd Rose. Καλά, άσε που αυτό της Ibanez που έχει η JS είναι μεγάλη εξέλιξη από το συνηθισμένο.

Καταλαβαίνω τους τεχνικούς να το μισούν, οι παίκτες, δεν θα έπρεπε. Όλος ο μπελάς είναι το σεταρεις στην αρχή, και είναι κάτι που θα χρειαστεί μόνο αν αλλάξεις πάχος χορδών η κούρδισμα. Εάν όχι, τις αλλαγές χορδών τις κάνεις μόνος σου. Αν έμαθα εγώ, μπορεί να μάθει ο καθένας,,,

Καταλαβαίνω τους τεχνικούς να το μισούν, οι παίκτες, δεν θα έπρεπε. Όλος ο μπελάς είναι το σεταρεις στην αρχή, και είναι κάτι που θα χρειαστεί μόνο αν αλλάξεις πάχος χορδών η κούρδισμα. Εάν όχι, τις αλλαγές χορδών τις κάνεις μόνος σου. Αν έμαθα εγώ, μπορεί να μάθει ο καθένας,,,

To να αλλάξεις χορδές είναι εύκολο. Μεγάλη αλλά εύκολη διαδικασία.
Αλλά δεν είναι μονο αυτό. Εάν θελω να πιασω την ibanez που εχω με το floyd για να παιξω, πρέπει να ξεβιδώσω τις βίδες στο nut, να βάλω τα κλειδιά κουρδίσματος (αυτά της γέφυρας) στην μεση της διαδρομής, και να κουρδίσω απο τα κλειδια στο headstock. Αφού κουρδίσω, σφίγγω πάλι τις αλενόβιδες και κάνω μικροδιορθώσεις απο την γέφυρα. Γιατί όλα αυτά. Διότι με τις αλλαγές την πτώση της υγρασίας όλη η κιθάρα έχει ξεκουρδίσει πάρα πολύ σε σχέση με πριν 4-5 μήνες που ξανάκανα τη διαδικασία αυτή. Τα κλειδιά της γέφυρας δεν αρκούν για να την ξανακουρδίσω, άρα θα πρεπει να τη ξανασετάρω ολη. Και δεν κουρδίζει και εύκολα η ατιμη. Το floyd είναι πολύ ευαίσθητο, και μολις κουρδίζεις μια χορδή, χαλάει το κουρδισμα σε όλες.
Το αποτέλεσμα? Άσε την εκεί που κάθεται και το καλοκαίρι, πιάσε μια άλλη, και το καλοκαίρι που θα επανέλθει το κούρδισμα, το ξανασκέφτομαι....

@gkourmoul1 Εχω δύο κιθάρες με Floyd, και είναι σαφέστατα και οι δυο πιο σταθερες σε κούρδισμα από όλες τις κιθάρες που έχω με σταθερή γέφυρα! Ποτε-ποτε, κάνω μικροδιορθώσεις από τα βιδακια της γέφυρας και ΠΟΤΈ δεν χρειάζεται να πειράξω locking nut για κούρδισμα! Και σίγουρα έχουμε αρκετή υγρασία εδώ που είμαι…

Προσθέτω: στην JS μου, που συζητάμε και εδώ, μάλλον παίζει ρόλο ότι είναι Prestige (γιαπωνέζα για κάποιον που δεν ξέρει), των οποίων τα μανίκια περνάνε μια ειδική διαδικασία (δεν ξέρω τί) για να είναι εντελώς ανθεκτικά σε αλλαγές καιρού και υγρασίας.

Από την άλλη, και η Μεξικάνα η EVH, είναι το ίδιο σταθερή, οπότε…

@gkourmoul1 Εχω δύο κιθάρες με Floyd, και είναι σαφέστατα και οι δυο πιο σταθερες σε κούρδισμα από όλες τις κιθάρες που έχω με σταθερή γέφυρα! Ποτε-ποτε, κάνω μικροδιορθώσεις από τα βιδακια της γέφυρας και ΠΟΤΈ δεν χρειάζεται να πειράξω locking nut για κούρδισμα! Και σίγουρα έχουμε αρκετή υγρασία εδώ που είμαι…

Japan ειναι και μενα, αλλά απλή σειρά. Το ζήτημα δεν είναι η ποσότητα υγρασίας, αλλά το ευρος των αυξομειώσεων. 30% είναι το καλοκαίρι, και 80% τον χειμώνα. Και πολλές οι διακυμανσεις στο ενδιαμεσο. Όλες οι κιθάρες χάνουν κούρδισμα σε μεγαλο βαθμό καθε αλλαγής σεζόν. Μιλαμε για πανω από ημιτόνιο.

τα χα σκασει καλα σε εναν γαλλο για να παρω την js 1000 black pearl....
ολα καλα μια χαρα κιθαρα αλλα.....
το floyd rose με τσακισε με τις υγρασιες εδω πανω....
δεν το συνηθισα ποτε....
ταλαιπωρια σκετη....
ας ειναι καλα ο βελγος που μου την πηρε......

αυξομειωσεις τρελες και εχανε συνεχεια...ειχα βαρεθει....και η κιθαρα ηταν σεταρισμενη απο top class...επρεπε να ειμαι με το allen στο χερι....ε βαρεθηκα......

Του Vai έχει μια γκλαμουριά ίσως στα όρια του κιτς για μενα.
Του Vai δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, μάλλον βαρετή θα την έλεγα.

Ψήφισα του Vai, ωστόσο είναι υπερβολικά ακριβή για μένα και δεν θα την έπαιρνα ποτέ. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ γιατί μια κιθάρα να αξίζει αυτά τα χρήματα.

Με ανησυχεί λίγο μήπως μετά από καιρό ξεβάψει και το χρυσό floyd εκεί που ακουμπάει το δεξί χέρι.

Αν όμως μου χάριζαν μία από τις 2 θα έπαιρνα του Vai.

Υγ: Αν σου αρέσει η κιθάρα το floyd το μπλοκάρεις σε dive only mode και είσαι οκ.

Του Vai έχει μια γκλαμουριά ίσως στα όρια του κιτς για μενα.
Του Vai δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, μάλλον βαρετή θα την έλεγα.

Ψήφισα του Vai, ωστόσο είναι υπερβολικά ακριβή για μένα και δεν θα την έπαιρνα ποτέ. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ γιατί μια κιθάρα να αξίζει αυτά τα χρήματα.

Με ανησυχεί λίγο μήπως μετά από καιρό ξεβάψει και το χρυσό floyd εκεί που ακουμπάει το δεξί χέρι.

Αν όμως μου χάριζαν μία από τις 2 θα έπαιρνα του Vai.

Για εκείνη του Satriani εχεις να πεις κατι? :LOL:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back