Ρουβάς - Άξιον εστί / Εκ του αποτελέσματος κρίνουμε ότι.

Το αν το είπε σωστά ο Σάκης ή όχι είναι μια συζήτηση. Έχει το ενδιαφέρον της αλλά δεν περίμενα και να το πεί λάθος.

Το ότι ο Μπιθικώτσης δεν πρόκειται ούτε σε 7δις χρόνια να ξεπεραστεί είναι βέβαιο. Εε τι να κάνουμε δηλαδή, να μην το ξανατραγουδήσει κανείς; Και για ποιό λόγο; Μην προσβληθεί κάποιος; Ποιός και γιατί; Τι είναι δηλαδή το Άξιον Εστί; Κανά αβατο, μη, τζίζ; Υπάρχει πουθενά αστυνομία τέχνης και δεν το 'χω πάρει χαμπάρι; Ή μήπως θέλουμε "επίπεδο"; Σόρυ αλλά αυτό είναι το λιγότερο αστείο.

Καλά έκανε ο Σάκης και ο κάθε Σάκης του κόσμου που θέλει να πεί τραγούδια άλλων. Από 'κει και πέρα είναι θέμα γούστου και τα υπόλοιπα να 'χαμε να λέγαμε.

Οπότε ναι Tamtam, γιατί όχι.

Superfunk είπε:
ΟΛΑ τα τραγουδια που εχει πει ΕΤΣΙ τα ελεγε,για αυτο αλλωστε ηταν και ο τριτος μεγαλυτερος τραγουδιστης που εβγαλε η χωρα,μη μπερδευεσαι και νομιζεις οτι θεωρουσε το Αξιον Εστι κατι διαφορετικο απο το "Αργοτερα Αργοτερα πλησιασαν δυο κοτερα" (που για εμενα ειναι και καλυτερο τραγουδι ετσι κι αλλοιως  ;D )

εχεις ΛΑΘΟΣ πληροφοριες αγαπητε .
Μα κι εσύ ΠΛΑΚΑ κάνεις...

Τι είναι δηλαδή το Άξιον Εστί;
Καλα αυτη ειναι και η μονη ΣΩΣΤΗ ερωτηση,σιγα το "ἁγιο" ασΘμα δηλαδη .... ;) ενα τραγουδι απο τα δεκαδες που εχει γραψει ο Γκουφης  ;D ειπε το παιδι δεν πηγε να ξαναχτισει την ΑΚΡΟΠΟΛΗ  ;D

Επιμενω για τα κοτερα (και αυτο αλλωστε ο Γκουφη το εχει γραψει  ;D )

https://www.youtube.com/watch?v=KwplhAC0T9A

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
theoctapus είπε:
Το αν το είπε σωστά ο Σάκης ή όχι είναι μια συζήτηση. Έχει το ενδιαφέρον της αλλά δεν περίμενα και να το πεί λάθος.

Οπότε ναι Tamtam, γιατί όχι.

Απλά σχολιάζω παιδιά ότι η διαφορά στο πόσο "μαζεμένα" έχει τα φωνήεντα στο Αξιον Εστί, απ' ό,τι στις συνήθισμένες "ερμηνείες" του-νιαουρίσματα είναι εμφανής.

edit: Προσέξτε στο κομμάτι που παραθέτω - που είναι κανονικό live και όχι από τα playback των Mαd Awards- πώς λέει τα α, τα ε και γενικά τα φωνήεντα που είναι αυτά που δίνουν στη φωνή του τον χαρακτηριστικά γελοίο της τόνο.

Ε, αυτά τα φωνήεντα τα είχε πολύ "στρογγυλεμένα" -τα "ά" και τα "ο"- στο Αξιον Εστί. Τα "μάζεψε" πως να το πω. Κάτι σαν διασταύρωση Πέπης Τσεσμενλή με Μάριο Φραγκούλη.

Αυτος εδω

http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[backPid]=78&tx_ttnews[tt_news]=4600&cHash=cc635ee16130cd1b6f411a0c754ddd04

τα λεει ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ

Το «Αξιον Εστί» από την άλλη, λόγω των με το αζημίωτο «αγωνιστικών» περγαμηνών του συνθέτη του κυρίως κι’όχι τόσο εξαιτίας της ποιητικής του αξίας που λίγοι αντιλαμβάνονται (μέχρι και ο Μπιθικώτσης είχε ομολογήσει σε συνέντευξή του ότι δεν καταλάβαινε τί τραγούδαγε), αποτελεί «ιερό» και «όσιο» διότι ταυτίστηκε με τους «λαϊκούς αγώνες», μπήκε στο πακέτο της «στρατευμένης τέχνης», των «τραγουδιών διαμαρτυρίας», «της πάλης» για το καθολικό δικαίωμα του διορισμού στο δημόσιο, του ψωμιού με Βιτάμ μαζί με λίγη αντίδραση στον πόλεμο του Βιετνάμ, της παιδείας των καταλήψεων και των σπουδών χωρίς τέλος – η πεμπτουσία του διανοούμενου άλλωστε, με την προσθήκη του «φρέντο» που τείνει να εξαφανίση τον «παραδοσιακό» φραπέ – και της ελευθερίας …Αρβανιτάκη έστω!

Την παρουσίαση δεν θα τη σχολιάσει κανείς;

"Ο Σάκης έλυωσε στις πρόβες".

"Η Τέχνη δεν έχει όρια" - το είπε η τηλεόραση ρε. "Η Τέχνη δεν έχει όρια"... Και η μαλακία επίσης.

Άλλες παρατηρήσεις:

Ο μόνος λόγος που ο Σάκης τραγούδησε θεοδωρακη ήταν για να μην ασχοληθεί κανείς με το γεγονός οτι έβαψε τα μαλλιά του κάστανα. Ολα εγω πχια.

Ο Μίκης έκανε dreadlocks μετά τη χθεσινή συναυλία.

Επιχειρώντας μια υπέρβαση, θα αναφέρω ότι παραγνωρίζουν όλοι πως δίπλα στα μπινελίκια στον Σπανούλη, ο Γιαννακόπουλος αναγνώρισε πως ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια και τον συνεχάρη. Τηρουμένων των αναλογιών είναι σαν να προχωράει κι αυτός κι από τα Μακαρόνια με Κιμά να περνάει στο Άξιον Εστί.

Αλλά ξέρουμε τί αντιμετώπιση έχουν όσοι προσπαθούν να εξελιχθούν και να αλλάξουν το ρεπερτόριό τους σε μια χώρα μικρόψυχη που έχει μάθει να τους βάζει όλους σε προκάτ κουτάκια.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορος και ο Ρουβάς και το Άξιον Εστί. Θεωρώ το Μίκη σπουδαίο συνθέτη αλλά το συγκεκριμένο "έπος" δε με συγκινεί. Βέβαια το ότι το έχει πει ο Μπιθικώτσης δημιουργεί ένα θέμα του στυλ πού πας ξεβράκωτος στ' αγγούρια.

Τεσπά, πολύ φασαρία για το τίποτα. Ο Σάκης είναι πολύ ωραίος άντρας, that's it. Kολάζει θηλυκά από 12 έως 85 πάνω από δύο δεκαετίες τώρα. Κατ' εμέ δεν έχει δουλειά να ασχολείται με άλλα πράγματα. Στα εκεί γύρω είναι το φόρτε του.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορος και ο Ρουβάς και το Άξιον Εστί. Θεωρώ το Μίκη σπουδαίο συνθέτη αλλά το συγκεκριμένο "έπος" δε με συγκινεί. Βέβαια το ότι το έχει πει ο Μπιθικώτσης δημιουργεί ένα θέμα του στυλ πού πας ξεβράκωτος στ' αγγούρια.
+1000

εμενα ας πουμε ΟΝΤΩΣ θα με ενοχλουσε αν καποιος "ἁσχετος" προσπαθουσε να πει ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εκπληκτικο τραγουδι του Μπιθικωτση ,να σαν και αυτα ας πουμε

https://www.youtube.com/watch?v=uf8eXHln0eE

https://www.youtube.com/watch?v=W7QAQYMXwSo

https://www.youtube.com/watch?v=NAPnQgEDhl8

https://www.youtube.com/watch?v=K6DA--WWNtI&index=38&list=PL5DEA862322B2CF2B

https://www.youtube.com/watch?v=GFw-Hn04ncU&index=52&list=PL5DEA862322B2CF2B

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και ποιος σου λέει ότι δεν θα το τραγουδήσει Σουπερφάνκ;

Εδώ κοτζάμ Σφακιανάκης τραγούδησε άντε θύμα άντε ψώνιο στο σκυλάδικο και τον έραναν οι πιστοί με τα γαρύφαλλα, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.

Λευτεριά στο Σάκις. Λευτεριά στο Νότις.

Tamtam είπε:
"Η Τέχνη δεν έχει όρια" - το είπε η τηλεόραση ρε. "Η Τέχνη δεν έχει όρια"... Και η μαλακία επίσης.
Και ποιός είσαι εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε για να κρίνει αν η τέχνη έχει όρια και ποιά είναι αυτά; Σε έβαλε κανένας θεματοφύλακα του πολιτισμού;

Εδώ κοτζάμ Σφακιανάκης τραγούδησε άντε θύμα άντε ψώνιο στο σκυλάδικο και τον έραναν οι πιστοί με τα γαρύφαλλα, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.

Λευτεριά στο Σάκις. Λευτεριά στο Νότις.
Και τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να του βουλώσουν το στόμα;

Τελικά ρε 'συ Tamtam ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, το πρόβλημα ποιό είναι;

theoctapus είπε:
Και ποιός είσαι εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε για να κρίνει αν η τέχνη έχει όρια και ποιά είναι αυτά; Σε έβαλε κανένας θεματοφύλακα του πολιτισμού;

Και τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να του βουλώσουν το στόμα;

Τελικά ρε 'συ Tamtam ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, το πρόβλημα ποιό είναι;
Τραβάς ζόρια πολλά φίλε μου. Το "η τέχνη δεν έχιε όρια" το είπε ο κυριούλης στο βίδεο. Wake up πριν ξεσπαθώσεις εναντίον άλλων γαιτί θα σκίσεις κανα μάγουλο.

Ποιανού να βουλώσουν το στόμα; Του Νότις ή του Σάκις; Μια χαρά τραγουδιστές / tv persons , είναι. Να στείλουμε το Νότη στη γιουροβίοζιο να δεις για πότε θα γίνει της ουκρανίας.

Τι εννοείς δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι το πρόβλημα Βίρνα;

Tamtam είπε:
Τραβάς ζόρια πολλά φίλε μου. Το "η τέχνη δεν έχιε όρια" το είπε ο κυριούλης στο βίδεο. Wake up πριν ξεσπαθώσεις εναντίον άλλων γαιτί θα σκίσεις κανα μάγουλο.

Ποιανού να βουλώσουν το στόμα; Του Νότις ή του Σάκις; Μια χαρά τραγουδιστές / tv persons , είναι. Να στείλουμε το Νότη στη γιουροβίοζιο να δεις για πότε θα γίνει της ουκρανίας.

Τι εννοείς δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι το πρόβλημα Βίρνα;
Tamtam, μην επιτίθεσαι, δεν τα λέω με εχθρική διάθεση αυτά, φιλικά πάντα, παρεξήγησες. Δεν έχω σκοπό να στην πω.

Στο θέμα. Δεν καταλαβαίνω τελικά τι νομίζεις, καλώς ή κακώς έγινε αυτό. Τελικά πιστεύεις πως η τέχνη πρέπει να έχει όρια ή όχι; Ή είναι μόνο τεχνικής το θέμα;

theoctapus είπε:
Tamtam, μην επιτίθεσαι, δεν τα λέω με εχθρική διάθεση αυτά, φιλικά πάντα, παρεξήγησες. Δεν έχω σκοπό να στην πω.

Στο θέμα. Δεν καταλαβαίνω τελικά τι νομίζεις, καλώς ή κακώς έγινε αυτό. Τελικά πιστεύεις πως η τέχνη πρέπει να έχει όρια ή όχι; Ή είναι μόνο τεχνικής το θέμα;
Ολόκληρη πραγματεία έγραψα! Τον βρήκα κι εγώ πολύ μετρημένο και ψυχραιμο.

Τον Γιαννακόπουλο.  ;D

Μια χαρά ερμηνεύει ο Σάκης. Ακόμα και το καθιερωμένο του (εδώ ομολογουμένως μετρημένο) φαλτσέτο που βγαίνει στην αρχή της φράσης δεν ακούγεται άσχημα.

Για το μουσικό μέρος του έργου η γνώμη μου είναι ότι είναι ελαφρώς ξεπερασμένο. Έχει ένα ενδιαφέρον κειμηλιακό. Σαν τις μαύρες μεταξωτές κάλτσες της γιαγιάς μας που ίσως κάποτε να ευλογήθηκαν από αγγέλους αλλά έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε. 

Συμφωνώ ότι σε μια συναυλία δεν πας με μπράβους. Συμφωνώ ότι δεν πας για να στηρίξεις τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη. Αυτά είναι αξιολύπητα πράγματα.   

Για το μουσικό μέρος του έργου η γνώμη μου είναι ότι είναι ελαφρώς ξεπερασμένο. Έχει ένα ενδιαφέρον κειμηλιακό. Σαν τις μαύρες μεταξωτές κάλτσες της γιαγιάς μας που ίσως κάποτε να ευλογήθηκαν από αγγέλους αλλά έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε. 
+1000

Από τη στιγμή που τραγούδησε (ή ερμήνευσε; ή αποδόμησε; ) ο Θεοδωράκης τον Θεοδωράκη, ουσιαστικά έδωσε την άδεια στον οποιοδήποτε να τραγουδήσει Θεοδωράκη και αν μη τι άλλο να θεωρηθεί άποψη.

Σκοτούρα μου για τον Ρουβά και οποιονδήποτε άλλον.

Τα τραγούδια είναι εκεί και όποιος θέλει τραγουδάει και όποιος θέλει τα ακούει και όπως θέλει τα κρίνει.

Εγώ περιμένω τη μέρα που θα σφυρίξουν Θεοδωράκη οι Scorpions τη μέρα που θα πέσει το Τείχος του Αδριανού (Saor Alba !!! )

Johnny.T είπε:
Καθως τα λεγαμε σημερα με τον Κιθ τηλεφωνικα μου λεει Τζορτζ στα τετοια μου ας τα πει οποιος θελει τα τραγουδια μου,εγω παλι γινομαι πισω απο τον καθενα.Παλι πιτα ηταν ο πουστης επαθα πλακα και κοντεβει 80.

Για το θεμα Ρουβα ισχυει το εδω ο κοσμος καιγεται και το μουνι ξυριζεται.Βγηκαν ολοι οι καρδιναλιοι του Νοιζ να κρινουν το Ρουβα για το αν και ισως και αμα.Στα τετοια μου ο Ρουβας δεν πα να πει και οπερα,τι με νοιαζει ουτε με ταιζει ουτε με ποτιζει,Αντε βουρ για μεσημεριατικο κουτσομπολε ειστε ολοι με το δηθεν ειμαι μουσικος και σχολιαζω και οποιος θελει ή αλλοι Βουβα.Χαχαχαχαχα ψοφατε για τετοια ψοφατε λεμε.Τεσπα .Λευτερια στο Σακη και στο καθε Σακη και ενα Ουου στον καθε κουλτρουρα συνθετη που πουλησε το τομαρι του στα χρονια και τωρα εγινε στατους Κβο λογω ηληκιας και λογω οτι ακομα το παιζει αριστερος ή οτιδηποτε.Στο χαντακι και οι αριστεροι στο φιναλε που εχουν πιασει τα ποστα και οδηγανε μερσεντες .Τουλαχιστον ο Ρουβας ηταν παντα αυτο ενας ποπ τυπος που προσπαθει οπως ειπε και ο μπιλ να μεινει για κατι περισσοτερο.Ασχετο αν μπορει .Τεσπα πηρα θεση ομως στο

θεμα και δεν ηθελα .Λευτερια στο Σακη λοιπον ,ειναι ελευθερος να πει οτι γουσταρει και καλα κανει .Εσυ δηλ γιατι παιζεις οτι γουσταριζεσαι στην κιθαρα σου ,ποιος σου ειπε οτι θελω να το ακουσω απο σενα στην τελικη.Ετσι δεν παει ή μηπως εδω καποιοι με καριερα μιας τριχας και ουτε ολοκληρης την ειδαν ταλεντ σοου.Αυτος τουλαχιστον κατι εχει κανει με την μουσικη.Εσυ ?εγω?αυτος?Ε?
+1000

doubletrouble είπε:
"κάτι έχει κάνει με τη μουσική"

λολ

Προσπερνάω το ότι δικαίωμα στην κριτική έχει κατά τη γνώμη σας μόνο όποιος έχει κάνει ισάριθμους ( ; ) δίσκους με αυτόν που θέλει να κριτικάρει και ερωτώ: Τα διασημόμετρα σας βγάζουν τον σάκις πιο πετυχημένο από τον syd barret σαν να λέμε; Άρα και πιο διάσημο φαντάζομαι - στη χώρα με την πιο μικρή σοου μπιζ του κόσμου. Σωστά;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back