Αγαπητέ Καταρρακτη, μ'αρεσεις γιατι εισαι σωστος και διαφωνουμε ταυτοχρονα.
Οτι λες για τα Roland εχεις δίκιο. Ειναι κρύα λες, σωστο. Εγώ θα ελεγα αχρωμάτιστα. Είναι σκληρος ο ηχος λες. Εγω θα έλεγα ακατέργαστος.
Θυμάμαι μου ειχες πει οτι παίζεις μόνος, σε ενα αλλο θέμα.
Οπότε μάλλον διαφέρουν οι οπτικές μας. Ειχα Korg Triton, πηγα στο Roland Fantom G και κατεληξα στο
Kurzweil K2661.
Eπειδη αυτο τον καιρο κινουμαι σε σχήματα, αλλο με ποπ, αλλο με ροκ, αλλο με μπλουζ, αλλο με electro στυλ, και ετοιμαζω κι αλλα (παρουσιαση Frotolla του 16ου αιωνα, θεατρική μουσική κτλ), μπορώ με απολυτη σιγουριά να πω, πως το Fantom ηταν το πιο ευχρηστο εργαλείο που περασε απο τα χέρια μου. Λογω αυτου του ακατεργαστου, που μου επετρεπε να φτιάχνω τον ήχο οπως ακριβως τον ήθελα.
Μπορώ να χειριστώ αριστα πιστευω τη μηχανη του Triton, και εχω φτασει σε ικανοποιητικό επιπεδο στο
Kurzweil. Φτιάχνω τους ηχους που θελω, αλλα οχι με την ταχύτητα του Fantom και σιγουρα οχι χωρις να παραμεινει μια korgιλα και μια kurzweilίλα στους ήχους. Ασχετα αν κατέληξα στο
Kurzweil για προσωπικους (και ανομολογητους) λογους.
Ακόμα και απο VA ή analogs. Περασαν απο τα χερια μου Polyevolver, Little Phatty, OB12, Miniak...το πιο ευχρηστο εργαλείο ήταν και ειναι το V synth.
Νομίζω εντελει πως η Roland προσανατολίζεται στο να δίνει πολυ δυνατές μηχανές, σε ανθρωπους που δε θέλουν να "περιορίζονται" σε συγκεκριμενους "ηχητικούς χαρακτηρες" (κατι που ειχε ομως το Fantom x).
Καπου εδώ να σημειωσω πως ειμαστε στο 2011, και τα workstations, επιτελους εχουν πεθάνει. Και τα hardware μηχανηματα δεν ήταν ποτέ φτιαγμένα για να λειτουργουν ως sequencers, ασχετα αν μερικοι ειχαν αυτη την ψευδαισθηση.
Λίγους βιτσιοζους ξέρω που το εκαναν αυτο (οπως ο νοιζικός μας φίλος cyclops), να χρησιμοποιουν δηλαδή 100% το sequencer του οργανου τους.
Αυτα τα λίγα, και με την αισιοδοξία να ξεκινήσουμε επιτελους, ξανά τις "μάχες" για τους ήχους των synths. Μου εχει λείψει.