Η εναλλαγη ειναι καλη.
Παμε στα δυσκολα τωρα.
Το απολυτο speaker test που εχω ειναι μια DDD ηχογραφηση της ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗΣ μεγαλης φουγκας σε Σολ ελασονα, στην ενορχηστρωση του στοκοφσκι.
Οταν λοιπον ξεκιναει, βαζεις ΤΕΡΜΑ τον ηχο, και ΙΣΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, μιλαμε ψιθυρος. Υποσχεσαι στον εαυτο σου οτι δε θα χαμηλωσεις τον ηχο, και 10 λεπτα αργοτερα ζεις την κολαση της καραμουζας.
Πρωτο συμπερασμα ειναι οτι το youtube ειναι για τα πανυγηρια κυριολεκτικα, για συτο και δε βαζω link, ειναι γελοια η κατασταση με τις δυναμικες στο youtube.
Δευτερο ειναι οτι σε αναλογικο ουτε κατα διανοια, εδω σε DDD και ειναι οριακη η κατασταση, στην αρχη νομιζεις οτι ακους μπομπινα πεταμενη, μονο οταν γινει η συντελεια λες "ΟΚ, τα ατομα το εχουν τερματισει", αν ειχες και 30 db λιγοτερα στη δυναμικη; Με τιποτα.
Τριτο ειναι οτι αν βαλεις παλιοτερες ηχογραφησεις του εργου καμια σχεση, ουτε καν στοχευουν εκει, πολυ μικροτερη διαφορα δυναμικων, και παλι δεν υπαρχει ουτε κατα διανοια η ιδια ευκρινεια, βεβαια εφοσον μιλαμε για αλλη ηχογραφηση ΟΚ δε μιλαμε για αμεση συγκριση, αλλα αυτη η ακροτητα απο τον ψιθυρο στην συντελεια, και με τετοια ΜΗΔΕΝΙΚΗ παραμορφωση ( σε αυτο συντελει φυσικα οτι τα ηχεια μου εχουν πολυ καλη αποδοση σε αυτον ειδικα τον τομεα), ε αυτο δεν το εχω πετυχει σε αναλογικη ηχογραφηση ΠΟΤΕ, και εχω ακουσει παρα πολλες.
Αλλα ακομα και αν υποθετικα υπαρχει, εφοσον στο DDD υπαρχει με στοιχεια και οχι υποθετικα, τοτε λαμβανοντας υποψη και τα υπολοιπα του πλεονεκτηματα, μπορουμε να καταλαβουμε γιατι εχει γινει the medium of choice για την ηχογραφηση κλασσικης μουσικης ( και οχι μονο). Αν αρκει σε αυτους που ηχογραφουν, νομιζω οτι εμας μας περισσευει.
Φυσικα, εφοσον καποιος λαβει υποψη του ολα αυτα, και παρολα αυτα επιμενει στο αναλογικο γιατι ετσι του λενε οι αισθησεις του και οι προτιμησεις του, αυτο ειναι αναφερετο δικαιωμα του. Θα ηταν και η μουσικη σε καλυτερη μοιρα αν ειχαν ολοι αυτην την προτιμηση, δυστυχως προτιμηθηκαν τα mp3 ακομα και στα 64 kbps, και να τα αποτελεσματα.