• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Roland AIRA....

Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για πλατφόρμα/σειρά προϊόντων.

Το μόνο κάπως καινούργιο που βλέπω είναι μάλλον το VT-1, που μάλλον έχει να κάνει με vocals (VT=Vocal Transformer ;;; ), αντίστοιχο της σειράς VP (Vocal Ensemble) μηχανημάτων. Τα άλλα 3 υποθέτω από το format και την ονοματολογία είναι modeling remakes παλιών μηχανημάτων:

TR-08 -> TR-808

TB-3 -> TB-303

System-1 -> Synthesizer 101 (από το System-100 modular system)

Το μόνο που με ξενίζει είναι ότι στο πλήκτρο στη θέση που κανονικά θα είχε pitch/mod joystick, έχει ένα jog dial.  ???

cyclops είπε:
Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για πλατφόρμα/σειρά προϊόντων.
+1

Το μόνο κάπως καινούργιο που βλέπω είναι μάλλον το VT-1, που μάλλον έχει να κάνει με vocals (VT=Vocal Transformer ;;; ), αντίστοιχο της σειράς VP (Vocal Ensemble) μηχανημάτων.
http://www.roland.com/products/en/VT-1/

Τα άλλα 3 υποθέτω από το format και την ονοματολογία είναι modeling remakes παλιών μηχανημάτων:

TR-08 -> TR-808

TB-3 -> TB-303

System-1 -> Synthesizer 101 (από το System-100 modular system)
• TR-8 (RHYTHM PERFORMER)

• TB-3 (TOUCH BASELINE)

• VT-3 (VOICE TRANSFORMER)

• SYSTEM-1 (PLUG OUT SYNTHESIZER)

Μανώλη, το "Plug out synthesizer" μου επιτρέπει να φανταστώ ότι θα έχει "plugs" (=patchcord connections) σε software ή σε hardware επίπεδο;;; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε όντως θα πρόκειται για ενός είδους remake του System-100.

Ήδη είπα αρκετά, πάνω από το επιτρεπτό.

Edit.

Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μελέτη για επιπλέον Ελληνική υποστήριξη, ίδωμεν...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μανώλης Χναράκης είπε:
Ήδη είπα αρκετά, πάνω από το επιτρεπτό.
Απόλυτα κατανοητό. Άλλωστε Κυριακή κοντή γιορτή. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε. 8)

Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μελέτη για επιπλέον Ελληνική υποστήριξη, ίδωμεν...
Εννοείς νέο αντιπρόσωπο;  ???

cyclops είπε:
Απόλυτα κατανοητό. Άλλωστε Κυριακή κοντή γιορτή. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε. 8)
Ακριβώς  :)

Εννοείς νέο αντιπρόσωπο;  ???
Είπα κάτι τέτοιο;  ::)  ???Είπα πως υπάρχει μελέτη για επιπλέον Ελληνική υποστήριξη πάνω στα συγκεκριμένα προϊόντα.

cyclops είπε:
  θα πρόκειται για ενός είδους remake του System-100.
lol-smiley-emoticon.gif

@mamonu: Προφανώς και δεν έχεις πάρει χαμπάρι υπό ποια έννοια θεωρώ το System-1 ως remake του System 100. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, αν μη τι άλλο είσαι συνεπής στο flame posting. ::)

cyclops είπε:
@mamonu: Προφανώς και δεν έχεις πάρει χαμπάρι υπό ποια έννοια θεωρώ το System-1 ως remake του System 100. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, αν μη τι άλλο είσαι συνεπής στο flame posting. ::)

ποια έννοια.?

εγω πιστευω οτι αν βγαλουμε τα similar ονοματα οτι μπορει να ειναι μια απαντηση στα volca και οτι αναλογα την τιμη (αμα δεν τα κανουν με τιμες μπορει να ειναι και κατι... τρελλο) θα εχει ενδιαφερον.

οταν ακουω ομως αυτο... "remake του System 100" γελαω λιγο λογω μαρκετινγκ....

και εκει γελανε και η ρεγγες.

παρεπιπτοντος αυτο το PLUG OUT SYNTHESIZER συστημα

90% θα ειναι σαν το TI  της Access και σαν το plugin integration απο ROLAND στα τελευταια της μοντελα..

αλλα... μπορει και οχι... για να δουμε...

mamonu είπε:
μπορει να ειναι μια απαντηση στα volca
Νομίζω πως πολυ δύσκολα θα είναι απάντηση στα volca. Η Roland (εκτος αν αλλάξει πορεία λόγω της επιτυχίας της korg), δε μας συνηθίζει σε τιμες 100-200€. Τοσο έχουν οι θήκες της ;D

Συνηθως βγάζει πιο βαρβατα μηχανήματα, σε ψηλότερες τιμες. Δηλαδή αν το volca bass, εχει τα βασικα και κάνει 150€, το TB-3 είναι πιο πιθανό να κουβαλάει τα κέρατα του πανω (σουπερνατουραλιές κτλ), να εχει πληρη midi συνδεσιμότητα, presets με το κιλο κτλ και να ανεβει καποια κατοστάρικα στην τιμή.

Τα παραπάνω είναι υποθέσεις με βαση τη μεχρι τωρα πορεία της Roland.

Μπορεί να αλλάξει βεβαια, αλλά σίγουρα απο μαρκετινγκ, εχει κινήσει το ενδιαφέρον με συζητήσεις επι συζητήσεων. Το θεμα ειναι να δικαιωσει κιόλας τον θόρυβο γυρω απο τα καινουρια εγχειρήματα...

Η Roland ειναι μια πολυ καλη εταιρια που εχει βγαλει θρυλους ας μην βιαζομαστε και ας περιμενουμε,τα μεγαλα λογια ειναι φτωχεια.....και αλιμονο αν δεν προχωραγε τεχνολογικα μια τετια εταιρια ας συνελθουμε λιγο και μην βιαζομαστε να κρινουμε απο foto και video.

neeq είπε:
Τα παραπάνω είναι υποθέσεις με βαση τη μεχρι τωρα πορεία της Roland.

Μπορεί να αλλάξει βεβαια, αλλά σίγουρα απο μαρκετινγκ, εχει κινήσει το ενδιαφέρον με συζητήσεις επι συζητήσεων. Το θεμα ειναι να δικαιωσει κιόλας τον θόρυβο γυρω απο τα καινουρια εγχειρήματα...
απο το αποτελεσμα και οχι μονο απο το ονομα θα προσθεσω εγω... και το VT3 ηδη μου εχει προσωπικα κινησει το ενδιαφερον... (μακαρι να χει λογικη τιμη με αλλα λογια...)

Εγώ πάντως δε μπορώ να καταλάβω τι χρησιμότητα μπορεί να έχει το jog/dial στη θέση των pitch/mod joystick/wheels. Νέος τρόπος ελέγχου; ::)

Μανώλης Χναράκης είπε:
ελπίζω να το είπες για αστείο αυτό  :)
Μαλλον δεν εγινα κατανοητός. Εννοούσα, πως σε αντίθεση με την Korg, που βγαζει και μηχανήματα με περιορισμένα specs (βλ Volca), η Roland δε συνηθίζει (δεν ξερω καν αν το έχει κάνει) να βγαζει μηχανήματα χωρις πλήρη midi συνδεσιμότητα (ενα παραδειγμα).

Με λίγα λόγια δε μπορώ να φανταστω τη Roland να βγαζει κάτι σαν τα volca, να αφαιρεσει δηλαδή πράματα για να φτάσει την τιμή στα επιπεδα "toy synth". Παντα βγαζει πιο ολοκληρωμένα όργανα.

Τολμω να προβλέψω πως ακόμα και το TB-3 που φαίνεται το πιο λιτό απο τη σειρα, θα παίξει σε τιμες >350€. Μπορει και πολύ παραπάνω, αλλα δε νομίζω η Roland να πέσει πιο κάτω. Αλλωστε δε νομίζω να στοχεύει στο ίδιο κοινό με την Korg (βλ. ερασιτεχνες χομπίστες που μπορει και να παρατήσουν το οργανο μετα απο 1 μήνα).

cyclops είπε:
Εγώ πάντως δε μπορώ να καταλάβω τι χρησιμότητα μπορεί να έχει το jog/dial στη θέση των pitch/mod joystick/wheels. Νέος τρόπος ελέγχου; ::)
Μου εκανε και μενα εντυπωση αυτο κυκλωπα ιδωμεν  8)

mamonu είπε:
...το VT3 ηδη μου εχει προσωπικα κινησει το ενδιαφερον...
Ένα παράδειγμα από το παλιό BOSS VT-1 (τέλη δεκαετίας 90).

Για κάποιον που τον ενδιαφέρει πραγματικά η τιμή είναι μετά.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Για κάποιον που τον ενδιαφέρει πραγματικά η τιμή είναι μετά.
Σε αυτό συμφωνω 100%

Αν μη τι άλλο η ψηλότερη τιμή μεταφραζεται και σε αξιοπιστία (το k2661  και το v-synth μου, έχουν αντεξει κακουχιες που οργανα των 200-300€ θα είχαν γίνει ήδη βίδες).

Trending...

Νέα θέματα

Back