Roland aira compact s1

Πάντως τα Arturia μόνο αν θες να έχεις μια πλειάδα ήχων για live γιατί κατά τ' άλλα δεν έχουν ηχητικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα plugins.

Στην ουσία δεν ψάχνω τον απόλυτο ήχο, θέλω κάτι σε hardware να πειραματιστω και να μην κοιτάω συνέχεια οθόνη υπολογιστή και να έχει ένα κάποιο βάθος στη δημιουργία ήχων χωρίς όμως να πρέπει να μπω πολύ βαθιά για να πάρω αποτέλεσμα.
Επίσης θα ήθελα κάτι με σίγουρα 6+ polyphony και τουλάχιστον το minifreak έχει 6.
Το κόστος είναι οκ, η εμφάνιση επίσης με φτιάχνει, δίνει και το vst του μαζί, δε ξέρω ... αλλά... νομίζω είναι αυτό που ψάχνω .

Το reface dx το άκουσα αρκετά και ... Δεν ...

Τα υπόλοιπα που λες, ναι, τα είδα μέσα στις μέρες τώρα που το ψάχνω, αλλά δεν είναι αυτό που πραγματικά νομίζω πως θέλω.

@Costas Siachamis

Ωραίο φαίνεται το Mininova και σε καλή τιμή αλλά... Σε σχέση με το minifreak τουλάχιστον που κοιτάω νομίζω είναι πιο δύσκολο / κουράζει ο τρόπος του να φτιάξεις ήχο μεσα σε μενού παραμενού κλπ
Κατά τα άλλα και 16 notes polyphony έχει και effects και απολα..

Επίσης θα ήθελα κάτι με σίγουρα 6+ polyphony και τουλάχιστον το minifreak έχει 6.
Το κόστος είναι οκ, η εμφάνιση επίσης με φτιάχνει, δίνει και το vst του μαζί, δε ξέρω ... αλλά... νομίζω είναι αυτό που ψάχνω .
ΟΚ τέλεια! Το ζητούμενο είναι να σου αρέσει εσένα και να κάνεις μια πληροφορημένη επιλογή. Νομίζω ότι ξέρεις τί θέλεις και θα το ευχαριστηθείς!

Ευχαριστώ παιδία για τη βοήθεια.
Θα ψάξω λίγο ακόμα και θα καταλήξω κάπου.
Και το miniloque xd μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και ίσως παραβλέψω το 4 notes polyphony αν καταλήξω σε αυτό.

έχω πάρει μόνο θετικές απαντήσεις κάτι που με κάνει χαρούμενο μιας και ... Μου αρέσει οπτικά, λένε είναι καλό και... Σου δίνει και δώρο το Minifreak Vst...
αμα μιλαει ο Theo,,,!!!!! αυτο να παρεις!!!!!!!!!!
αφου σου αρεσει κιολας,,,

Ωραίο πράγμα και αυτό...

Μέχρι στιγμής είναι ανάμεσα σε minifreak, minilogue xd και hydrasynth explorer (με το τελευταίο μάλλον να είναι εκτός... Μου βγάζει λίγο παραπάνω ψηφιακιλα στον ήχο και πιο γυαλιστερό χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα)

Θα πάω από Δευτέρα Τρίτη να τα δω από κοντά και να διαλέξω.

Ωραίο πράγμα και αυτό...

Μέχρι στιγμής είναι ανάμεσα σε minifreak, minilogue xd και hydrasynth explorer (με το τελευταίο μάλλον να είναι εκτός... Μου βγάζει λίγο παραπάνω ψηφιακιλα στον ήχο και πιο γυαλιστερό χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα)

Θα πάω από Δευτέρα Τρίτη να τα δω από κοντά και να διαλέξω.

Εν τω μεταξύ μου βγάζει λέω το , hydrasynth explorer λίγη παραπάνω ψηφιακιλα και... Έρχεται ο άλλος μου αποδεικνύει ότι έχω άδικο χαχα

Πραγματικά πολύ καλό συγκριτικό με τα συν και τα πλην από το κάθενα. Εξαιρετικός.

Παιδιά πήγα και δοκίμασα και τα 3 (microfreak, minifreak και minilogue xd)

Έχουμε και λέμε.

Microfreak ωραίο, πλάκα είχε, τα keys όπως είναι έτσι δε με τρέλαναν.

Minifreak πολύ όμορφο, μικρότερο από όσο το περίμενα, ωραία knobs κλπ και αυτές οι λωρίδες στο πλάι αριστερά βολικές. Τα πλήκτρα χμ... Δεν τρελάθηκα, είναι λίγο κοντά σε μήκος και γενικά δε μου έκατσαν τρέλα καλά, όχι μάπα τελείως αλλά οκκ.

Minilogue Xd, ωραίο, knobs μεγαλύτερα , πιο βολικά και με ωραιότερη "αντίσταση" από του minifreak, πλήκτρα μάλλον το ίδιο σε πλάτος με Minifreak αλλά πιο μακριά, πιο εύκολα / άνετα στο παίξιμο. Αχ αυτό το 4 polyphony.....

Ήχος μου άρεσε και στα 3. Στα λίγα presets που είδα λίγο πιο ζεστό μου φάνηκε το minilogue xd...

Χμ.. δε ξέρω .. μπέρδεμα...

Το minifreak θεωρητικά έχει περισσότερες δυνατότητες στην σύνθεση ήχου , δίνει και το vst του που ότι κανείς στο synth περνάει στο vst και το ανάποδο (πολύ βολικό και τρελό +) και είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα.

Το πιο εύκολο είναι να πάω με τα μισά λεφτά (του minilogue xd / minifreak) στο minifreak αλλά δε ξέρω που θα με περιορίσει στο μέλλον και δεν έχει και εφφέ για πιο γρήγορες δοκιμές / σεταρισματα.

Last edited:
κοιτα! χωρις πλακα, κι ας ακουστει ετσι!!!!!!!!!!
επειδη σε καποιο ποστ σου εσυ το ειπες κιολας, οτι σκεφτεσαι να "μεταφερεις" ολη τη παραγωγη σου, απο soft, (ενα κομματι τελος παντων), και απο daws που τωρα χρησιμοποιεις, σε hardware συνθς.
Απο τη στιγμη, που την ορεξη την εχεις, για να τρεξεις να ψαξεις να ακουσεις / ασχοληθεις με οργανα, γιατι δε περιμενεις λιγο, να μαζεψεις καποια επιπλεον χρηματα, ψαχνοντας παραλληλλα να ακουσεις & να ασχοληθεις μηπως σε καλυπτει, το καινουριο Korg Kronos ή το Kurzweil K2700! Ειναι Workstations μεν και τα 2, ξεφευγουν σε τιμη οκ το ξερουμε αυτο, αλλά αν τα παρεις, ουτε 2ο οργανο θα χρειαστεις τουλαχιστον μεσα στα επομενα 25 χρονια, και θα μας κανεις και ενα review για το Kronos που δε προβλεπεται να μας κανει κανείς συντομα!!!

Εμμμμ.... συγγνώμη...από το συνθ των 200€...φτάσαμε στα 359€...και προχωράμε στα 2660€ και 3469€...
παταω το φαστ φόργουορντ για να βοηθησω τη κατασταση!!!!!! + οτι κανει και μια ουσιαστικη προσθηκη & επενδυση για το μελλον!!!!!
ειδικα αυτο των 2,500 ειναι μονο 2-3 φορες πανω απο αυτα που θελει να δωσει!!!!!
αυριο θα πηγαινε στο 500άρικο, κλπ!
εγω τον πηγα κατευθειαν στο ψαχνο - στο τελος της "πιστας"!!!!!!!!!!

Minilogue Xd, ωραίο, knobs μεγαλύτερα , πιο βολικά και με ωραιότερη "αντίσταση" από του minifreak, πλήκτρα μάλλον το ίδιο σε πλάτος με Minifreak αλλά πιο μακριά, πιο εύκολα / άνετα στο παίξιμο. Αχ αυτό το 4 polyphony.....
Το minilogue πάρε,γιατί έχει επάνω τα βασικά πράγματα που έχουν και ακριβότερα αναλογικά synths,το οποίο σημαίνει οτί και κάτι καλύτερο αναλογικό να πέσει αργότερα στα χέρια σου θα έχεις κάνει μια σχετική εξάσκηση και θα μπορείς να αντεπεξέλθεις.Το δεύτερο καλό που θα σου κάνει,είναι να μάθεις καλύτερα να δουλεύεις τα vsts που βασίζονται σε αναλογικά synths.
Ξέρω δέν θές να χρησιμοποιείς,αλλά υπάρχουν ορισμένα που είναι πάρα πολύ καλά.Η uhe και η GForce είναι εταιρίες που φτιάχνουν κάποια.

Ο ήχος έρχεται τελευταίος για τον εξής λόγο.

Οτι presets και να έχει,πρέπει να μάθεις να τα πειράζεις για να φτιάχνεις δικά σου πράγματα και καλύτερα αντί να γυρνάς κουμπάκια και ορολογίες που δέν θα συναντήσεις ποτέ ξανά μπροστά σου,όπως του Microfreak που σκέφτεσαι να πάρεις,καλύτερα να μάθεις σε κανονικό αναλογικό μηχάνημα,με κλασσικό αναλογικό περιβάλλον.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που πρέπει να πάς σε μιά τέτοια επιλογή.Οχι μόνο ο ήχος,που και αυτός θα είναι καλύτερος απο το υβριδικό της Arturia.
Το πρώτο που θα κοιτάς θα είναι που θα μάθεις να φτιάχνεις αυτό που γίνεται η αφορμή για να κάνεις μιά αγορά και πόσο άνετα γίνεται.

Παρακάτω βλέπουμε μιά έκδοση,συλλεκτική μάλιστα,του Microfreak,που μπορώ να πώ οτί στο όνομα έπεσαν ακριβώς μέσα,γιατί το πρώτο πράγμα που θα πάθει κάποιος όταν του το εμφανίσεις και δέν έχει μελετήσει αστρονομία,είναι να φρικάρει.
Διπλα ακριβώς,ένα synth όπως πρέπει να είναι φτιαγμένο.
Ολα καλύτερα,από την κορυφή μέχρι τα πλήκτρα.

Γιορτές έρχονται,μιά τελευταία φορά δέν είναι ντροπή.
Βγές πές τα κάλαντα.
Θα σε συνόδευα,αλλά έχω κλείσει Αγιος Βασίλης έξω από εμπορικό κατάστημα.

Attachments

• main_4e767ae0-1000x1000w.jpg
    main_4e767ae0-1000x1000w.jpg
    175.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • minilogue_xd_1.jpg
    minilogue_xd_1.jpg
    74.9 KB · Εμφανίσεις: 0
Το microfreak βγαίνει από τη συζήτηση και μένουν τα άλλα 2 (minifreak και minilogue Xd)

Για τα υπόλοιπα που γράψατε θα απαντήσω λίγο αργότερα γιατί είμαι στο δρόμο...
κοιτα! χωρις πλακα, κι ας ακουστει ετσι!!!!!!!!!!
επειδη σε καποιο ποστ σου εσυ το ειπες κιολας, οτι σκεφτεσαι να "μεταφερεις" ολη τη παραγωγη σου, απο soft, (ενα κομματι τελος παντων), και απο daws που τωρα χρησιμοποιεις, σε hardware συνθς.
Απο τη στιγμη, που την ορεξη την εχεις, για να τρεξεις να ψαξεις να ακουσεις / ασχοληθεις με οργανα, γιατι δε περιμενεις λιγο, να μαζεψεις καποια επιπλεον χρηματα, ψαχνοντας παραλληλλα να ακουσεις & να ασχοληθεις μηπως σε καλυπτει, το καινουριο Korg Kronos ή το Kurzweil K2700! Ειναι Workstations μεν και τα 2, ξεφευγουν σε τιμη οκ το ξερουμε αυτο, αλλά αν τα παρεις, ουτε 2ο οργανο θα χρειαστεις τουλαχιστον μεσα στα επομενα 25 χρονια, και θα μας κανεις και ενα review για το Kronos που δε προβλεπεται να μας κανει κανείς συντομα!!!
Καταλαβαίνω πώς το λες.
Μπορώ να πάρω πολλά πράγματα με τόσα χρήματα (μας έφαγε τα λεφτά τελευταία η φωτογραφία - το άλλο μου χόμπυ... εκεί να δεις..) , δεν είναι μόνο το synth που θα ήθελα σε βάθος χρόνου ώστε να ρίξω τόσα χρήματα εκεί. Μέχρι 1000 το ακούω, αλλά, στην παρούσα φάση θέλω κάτι σύντομα να παίξω, να πειραματιστώ / μάθω, οπότε μαξ 600 μπορώ οπότε και εκεί κινούμαι (μόνο για καινούριο κοιτάω, όχι μεταχειρισμένα).

Όσον αφορά το να φύγω τελείως από το Software / Daw, οκ, ήταν μια υπερβολή, υπάρχει σαν ενδεχόμενο, ποτέ δε ξέρεις τί μπορεί να συμβεί στο μέλλον .. αλλά.. κακά τα ψέματα, έχω μάθει στα Daw κλπ, κάνω τη δουλειά μου γρήγορα και είναι ήδη πληρωμένα, δε χρειάζεται να δώσω και άλλα χρήματα.

Το minilogue πάρε,γιατί έχει επάνω τα βασικά πράγματα που έχουν και ακριβότερα αναλογικά synths,το οποίο σημαίνει οτί και κάτι καλύτερο αναλογικό να πέσει αργότερα στα χέρια σου θα έχεις κάνει μια σχετική εξάσκηση και θα μπορείς να αντεπεξέλθεις.Το δεύτερο καλό που θα σου κάνει,είναι να μάθεις καλύτερα να δουλεύεις τα vsts που βασίζονται σε αναλογικά synths.
Ξέρω δέν θές να χρησιμοποιείς,αλλά υπάρχουν ορισμένα που είναι πάρα πολύ καλά.Η uhe και η GForce είναι εταιρίες που φτιάχνουν κάποια.

Ο ήχος έρχεται τελευταίος για τον εξής λόγο.

Οτι presets και να έχει,πρέπει να μάθεις να τα πειράζεις για να φτιάχνεις δικά σου πράγματα και καλύτερα αντί να γυρνάς κουμπάκια και ορολογίες που δέν θα συναντήσεις ποτέ ξανά μπροστά σου,όπως του Microfreak που σκέφτεσαι να πάρεις,καλύτερα να μάθεις σε κανονικό αναλογικό μηχάνημα,με κλασσικό αναλογικό περιβάλλον.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που πρέπει να πάς σε μιά τέτοια επιλογή.Οχι μόνο ο ήχος,που και αυτός θα είναι καλύτερος απο το υβριδικό της Arturia.
Το πρώτο που θα κοιτάς θα είναι που θα μάθεις να φτιάχνεις αυτό που γίνεται η αφορμή για να κάνεις μιά αγορά και πόσο άνετα γίνεται.

Παρακάτω βλέπουμε μιά έκδοση,συλλεκτική μάλιστα,του Microfreak,που μπορώ να πώ οτί στο όνομα έπεσαν ακριβώς μέσα,γιατί το πρώτο πράγμα που θα πάθει κάποιος όταν του το εμφανίσεις και δέν έχει μελετήσει αστρονομία,είναι να φρικάρει.
Διπλα ακριβώς,ένα synth όπως πρέπει να είναι φτιαγμένο.
Ολα καλύτερα,από την κορυφή μέχρι τα πλήκτρα.

Γιορτές έρχονται,μιά τελευταία φορά δέν είναι ντροπή.
Βγές πές τα κάλαντα.
Θα σε συνόδευα,αλλά έχω κλείσει Αγιος Βασίλης έξω από εμπορικό κατάστημα.

Το microfreak έφυγε από τη μέση σαν επιλογή, έμειναν MiniFreak και Minilog Xd.
Και πάλι μπορεί να σου μοιάζει κάπως και το Minifreak σε σχέση με το Minilogue xd αλλά... νομίζω τα πάει καλύτερα.

Πάντως ακούω δείγματα από το Korg Minilogue xd σαν τα παρακάτω:

και... οκ, έχει το κάτι πολύ ιδιαίτερο και σούπερ και ζεστό και και και.... (παλιο - 4φωνία.. τι μας κάνεις... παίζω πολύ συχνά 5-6 νότες ταυτόχρονα..)

ΥΓ: Α, ξέχασα, πολύ μου άρεσε και η οθόνη του Korg που.. δείχνει την Κυματομορφή...

ΥΓ2: Αλήθεια είναι τόσο εκτός ''Κλασσικών Όρων Σύνθεσης'' το Minifreak?

/////////////////////////////////////////////////////////////

Καταλαβαίνω ακριβώς πλέον πως εννούσε το παρακάτω ο φίλος @kpeyos
Πάντως τα Arturia μόνο αν θες να έχεις μια πλειάδα ήχων για live γιατί κατά τ' άλλα δεν έχουν ηχητικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα plugins.
Live δε με ενδιαφέρει αλλά ναι, δε ξέρω πόση ακριβώς διαφορά έχει σε σχέση με τα όποια Plugins προς το καλύτερο αλλά η διαφορά δεν είναι μεγάλη.. Είναι σίγουρα λίγότερο ''ψηφιακό'' από ένα MiniNova αλλά δεν το λες και ζεστό... (ok, φυσικά παίζει ρόλο και το είδος μουσικής που θέλει να φτιάξει ο καθένας..)

Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι έχει τρελές δυνατότητες σαν Synth από όσα βλέπω / λένε, δίνει δωρεάν το Vst του, έχει 6 φωνές, η τιμή είναι καλή, εμφανισιακά μου αρέσει και... οκ, για ένα Hardware Synth ξεκινήσαμε, απλά να πειράζω με τα χέρια, να είμαι λίγο πιο ελεύθερος από οθόνες και αφοσιωμένος περισσότερο στον ήχο που ακούω παρά στο τί ''βλέπω''.

Πάντως αν πάρω το Minifreak θα με τρώει τι θα κέρδιζα με το Minilogue xd..
Ενώ σε ανάποδη περίπτωση αγοράς του Minilogue Xd, νομίζω θα με καίει λιγότερο τί θα κέρδιζα από το Minifreak, ίσως γιατί αγοράσει σε βάθος χρόνου και έχω στην κατοχή μου αρκετά Ψηφιακά synth Vst.. (Harmor, Fm8, Z3ta+2, Go2 Rob Papen, Synthmaster One, Carbon Electra, Razor και άλλα... :ROFLMAO:)

////////////////////////////////////

Αλήθεια, με κάποιο τρικ δεν υπάρχει τρόπος να φέρεις τον ήχο του Minifreak πιο κοντά στου Minilogue Xd για όταν θέλεις κάτι τέτοιο, πιο γεμάτο, πιο μουντό, πιο γήινο κλπ? Πχ κανά tape emulator, κανένα saturation ή... δε ξέρω γω τί άλλο?

Μια ερώτηση.
Εφόσον η πολυφωνία σε περιορίζει, μήπως το Modwave με 60 νότες θα σε καλύπτει; Ή το opsix.(FM synth)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back