Roland aira compact s1

To Minilogue που έχω και εγώ,το βρίσκεις και μεταχειρισμένο στα 300 ευρώ.
Προσωπική μου γνώμη,ασε αυτήν την τηλεκάρτα με κουμπάκια της Roland,γιατί ούτε synth είναι,ούτε ήχο που θα κάνει την διαφορά από ένα plugin έχει.

To Minilogue που έχω και εγώ,το βρίσκεις και μεταχειρισμένο στα 300 ευρώ.
Προσωπική μου γνώμη,ασε αυτήν την τηλεκάρτα με κουμπάκια της Roland,γιατί ούτε synth είναι,ούτε ήχο που θα κάνει την διαφορά από ένα plugin έχει.
Μωρέ μαζί σου. Απλά κοίταξα αυτό (και κάποια ακόμα μικρά) επειδή είναι στο budget που θέλω να δώσω τώρα (από Ελλάδα έως 200).

Τα περι διαφοράς στον ήχο κλπ τα προσπερνάω προσωπικά επειδή ο σκοπός δεν είναι απαραίτητα να μου δώσει το κάτι παραπάνω αλλά να το κάνω πιο "χειροπιαστα" όπως είπα και που ξέρεις μπορεί να μου έδινε ένα νέο μπουστ στη δημιουργικότητα μου.
Κατά τα άλλα, (πάλι προσωπικά 🙂) επειδή είδα πολλά review και παραδείγματα του τι κάνει, τους βλέπω ωραίους τους ήχους που μπορείς να πάρεις από αυτό.

Βλέποντας διαφορά πάλι για όσα synth κοιτούσα μέχρι ώρας και διαβάζοντας και τα όσα μου είπατε, λέω να κάνω λίγη υπομονή ακόμα και να πάω σε λίγο καιρό σε κάτι με 300-400 ευρώ, να έχει και οθόνη (κάτι που οκ το παραβλέπουμε αν σε όλα τα άλλα υπερτερεί από τις άλλες προτάσεις που μπορεί να υπάρξουν) που να δείχνει κυματομορφή και έστω (αν όχι κανονικά) υποτυπώδη πλήκτρα αν και όπως είπα αυτό δε με καίει ιδιαίτερα μιας και έχω και το impulse 61.

Όποιος έχει όρεξη ας προτείνει και κάποια ακόμα και να δω τι και πώς κάνει το καθένα και να κάνω μετά τις ερωτήσεις μου εδώ.

Αυτό που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από παλιά είναι το microfreak ειδικά μετά από το παρακάτω βίντεο που είχα δει τότε που το έψαχνα και....
ρε παιδιά , τι κόμματαρα έφτιαξε στο βίντεο αυτό η Rachel K Collier...

Εδώ και το κομμάτι για όποιον θέλει να το ακούσει μετά μόνο του χωρίς τους ήχους του βίντεο

Άντε βρε τυχεροί ...και πιο αναλυτικό βίντεο για το πώς το έφτιαξε με το microfreak το τραγούδι.

Θα πήγαινα στο mini-freak αλλά.... βλέπω κάποιους να κάνουν λόγο για φθηνή κατασκευή, πλήκτρα που δε δουλεύουν, κακή αίσθηση των knobs κλπ κλπ.. κρίμα..

Καλησπέρα στην παρέα.

Σκέφτομαι να πάρω το πρώτο που hardware synth και κατέληξα μετά από κάποια έρευνα στο Roland Aira Compact S1.

Πώς το βλέπετε οι γνωστές το συγκεκριμένο?

Θα πήγαινα σε arturia microfreak αλλά σκέφτομαι για την ώρα κάτι πιο οικονομικό και έφτασα να κοιτάω τα jt4000m, nts-1, crave και το aira του τίτλου και κατέληξα σε αυτό γιατί μάλλον μου έκανε ο ήχος του περισσότερο από review που είδα.

Το αρνητικό που βρίσκω δεν είναι τόσο τα πλήκτρα μιας και θα το δουλεύω με το midi keyboard Novation impulse 61 αλλά λίγο με ενοχλεί που η οθόνη δείχνει μόνο αριθμούς και όχι κυματομορφή κλπ (σε σχέση με το microfreak)
κατ'αρχην σεβασμος, μαζι με ολα τ'αλλα που θα πρεπει να δειξει κανείς σε ενα φορουμ, σε καποιον που κατεχει το καταπληκτικο Novation Impulse!
Μπραβο συμφορουμητη!
Το εχω και ξερω!!! Για εμενα το ιδανικο Midi controller κι ας ειναι "παλιο".
Δυστυχως δεν κατεχω τι ποτα απο Roland ομως! γι'αυτο θα απαντησουν οι γνωστες!!!
Αλλά Δεν μπορω να μη σχολιασσω τον επισης ποιοτικο ηχο, αλλά και την ποιοτικη κατασκευη της Arturia, που εγραψες παραπανω, φυσικα καταλαβαινω οτι το μπατζετ παιζει βασικοτατο ρολο και... Το σεβομαι!

κατ'αρχην σεβασμος, μαζι με ολα τ'αλλα που θα πρεπει να δειξει κανείς σε ενα φορουμ, σε καποιον που κατεχει το καταπληκτικο Novation Impulse!
Μπραβο συμφορουμητη!
Το εχω και ξερω!!! Για εμενα το ιδανικο Midi controller κι ας ειναι "παλιο".
Δυστυχως δεν κατεχω τι ποτα απο Roland ομως! γι'αυτο θα απαντησουν οι γνωστες!!!
Αλλά Δεν μπορω να μη σχολιασσω τον επισης ποιοτικο ηχο, αλλά και την ποιοτικη κατασκευη της Arturia, που εγραψες παραπανω, φυσικα καταλαβαινω οτι το μπατζετ παιζει βασικοτατο ρολο και... Το σεβομαι!
Χαχ...Ναι είναι εντάξει το impulse...
Τώρα τα περί ποιοτικής κατασκευής της Arturia ψάχνω... Άλλοι λένε είναι οκ αλλά κάποιοι έχουν θέματα ή το βρίσκουν φθηνό κατασκευή..

Αυτά τα yamaha reface που είναι σχετικά φθηνά κάτω από 400 ευρώ Ελλάδα, λένε τίποτα ή να τα προσπεράσω?

Ένα είναι και μάλιστα το dx με αλγοριθμική σύνθεση.

Ψηφιακό.
Αν δεν γνωρίζεις ή θα ξεκινήσεις να μελετάει ή δεν μπλέκεις.

To cs είναι το δεύτερο πιο κοντά σε απλό tweaking αλλά περιορισμένης συνθετικής δύναμης.

Αν κάπου πρέπει να επενδύσεις είναι σε rack synth κατηγορίας Waldorf micro q, Blofeld.
Μετά στο Akai miniak.
Ανεβαίνεις μετά και πας σε Nord Lead 2x rack.
Μια ακόμα καλή πρόταση είναι η Modal με τα Rack synth της.

Αλλά.....από πού ξεκινήσαμε;

Ένα είναι και μάλιστα το dx με αλγοριθμική σύνθεση.

Ψηφιακό.
Αν δεν γνωρίζεις ή θα ξεκινήσεις να μελετάει ή δεν μπλέκεις.

To cs είναι το δεύτερο πιο κοντά σε απλό tweaking αλλά περιορισμένης συνθετικής δύναμης.
Άρα απο τα 4 που εμφανίζει στο Νάκα αυτά τα 2 λες ότι ίσως και να αξίζουν? Δεν είναι όλα synth δηλαδή ε? Δεν έχω κάτσει ακόμα να τα ψάξω..

ΥΓ. Οκ ναι είδα τι είναι τα άλλα 2.

Last edited:
Αν κάπου πρέπει να επενδύσεις είναι σε rack synth κατηγορίας Waldorf micro q, Blofeld.
Μετά στο Akai miniak.
Ανεβαίνεις μετά και πας σε Nord Lead 2x rack.
Μια ακόμα καλή πρόταση είναι η Modal με τα Rack synth της.

Αλλά.....από πού ξεκινήσαμε;
Άσε το από πού ξεκινήσαμε... Σημασία έχει το ταξίδι χαχα

Δεν έχω δει τιμές κλπ από αυτά που είπες απλά θα ήθελα να μείνω Μαξ 400-600 ευρώ για αγορά μόνο από Ελλάδα και καινούρια.
Άνοιξα και ένα θέμα στο reddit για το αν γενικά είναι προβληματικο / φθηνή κατασκευή το minifreak και μέχρι ώρας έχω πάρει μόνο θετικές απαντήσεις κάτι που με κάνει χαρούμενο μιας και ... Μου αρέσει οπτικά, λένε είναι καλό και... Σου δίνει και δώρο το Minifreak Vst.

Το minifreak σου αρέσει ?

Άσε το από πού ξεκινήσαμε... Σημασία έχει το ταξίδι χαχα

Δεν έχω δει τιμές κλπ από αυτά που είπες απλά θα ήθελα να μείνω Μαξ 400-600 ευρώ για αγορά μόνο από Ελλάδα και καινούρια.
Άνοιξα και ένα θέμα στο reddit για το αν γενικά είναι προβληματικο / φθηνή κατασκευή το minifreak και μέχρι ώρας έχω πάρει μόνο θετικές απαντήσεις κάτι που με κάνει χαρούμενο μιας και ... Μου αρέσει οπτικά, λένε είναι καλό και... Σου δίνει και δώρο το Minifreak Vst.

Το minifreak σου αρέσει ?
Παρά πολύ.
Απλά δεν ταιριάζει στο ύφος μου.
Και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχω χρόνο να πειραματιστώ.

Πριν μερικούς μήνες έπαιζε στις αγγελίες ένα lead 2x Rack μαζί με φέτα FX στα 600€.

Έμπαινα το ζαχάρωνα...ξαναέμπαινα.
Παίρνω την απόφαση να το αγοράσω. Ο πωλητής είχε ανταπόκριση στην επικοινωνία αλλά δεν μπορούσαμε να βρεθούμε . Τελικά μετά από λίγες μέρες η αγγελία εξαφανίστηκε.

Είναι από τις φορές που λες όχι ρε γμτ μου!

Αυτό που με φοβίζει στο yamaha dx (θα το ψάξω λίγο..) είναι ότι έχει fm σύνθεση που μου φαίνεται τουλάχιστον από παλαιότερο vst που δούλευα πολύ ψηφιακιλα και "γυαλιστεροι" ήχοι χωρίς ψυχή.
Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια , θα το ψάξω παραπάνω .

Γιατί τα micro / mini Freak digital δεν ειναι και αυτα?
Εννοώ την ντιτζιτίλα των 80s.
Αν θες κάτι τέτοιο ..1000 φορές Roland D05.
Εκατομμύρια ήχοι στο διαδίκτυο και τεράστιες δυνατότητες ακόμα και σήμερα

Αν θες ήχο, πας σε full on αναλογικό, κοιτάς μόνο Behringer Synths, οι δυνατότητες άπειρες.

Αν θες workflow inspiration, μπορείς να πας σε κάποιο Korg MicroKorg ή να αγοράσεις σχεδόν όλη τη σειρά Volca της Korg, ή σε Korg Minilogue μεταχειρισμένο.

Eπίσης υπάρχουν κι εδώ τα Behringer Crave, Edge, Spice & Grind που όλα μαζί κάνουν παπάδες και μπορείς να χτίζεις σιγά σιγά:

Πάντως τα Arturia μόνο αν θες να έχεις μια πλειάδα ήχων για live γιατί κατά τ' άλλα δεν έχουν ηχητικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα plugins.

Όσο για τα digital FM Synthesis κλπ, εγώ είχα το SY77, από τις ναυαρχίδες της Yamaha και το έδωσα, δεν έβρισκα νόημα να μου πιάνει χώρο από ένα σημείο και μετά με τόσα plugins να κάνουν παπάδες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back