Recording Dj set

GBK

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σας, θέλω να ηχογραφήσω κάποια dj sets. Αναζητώντας λύσεις είδα οτι υπάρχει ένα application της Pioneer το djm rec αλλα βγαίνει μόνο σε ios, οπότε πήγα στην αγορά ενός εξωτερικού recorder. Βρήκα το ZOOM H1 essential σε καλή τιμή. Ωστόσο διαπίστωσα σε forum οτι μπορεί να έχω cliping και θα χρειαστώ ένα attenuator cable. Καθότι εντελώς άσχετος με καλώδια και συνδέσεις, δεν έχω βρει κάποιο καλώδιο τέτοιο στην ελληνική αγορά. Υπάρχει κάποια πρόταση για τέτοιο recording η για τέτοιο καλώδιο? Σας ευχαριστώ

Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο, θα φανταζόμουν οτι θα μπορείς ρυθμίζοντας το gain στο H1 να είσαι μια χαρά...

φιλε μου θα μπορούσες να βάλεις μια καρτα ηχου με το zoom πιθανόν να εχεις παλι miss match γιατί αν καταλαβα καλα εσυ δεν θες να χρησιμοποιήσεις το μικροφωνο του zoom αλλα τα input του , νομιζω οτι ειναι δυσκολο να πετυχεις ενα καλο αποτελέσμα . εγω θα σου ελεγα η χρησημοποιησε τα μικροφωνα του zoom η καρτα ηχου. φιλικά πάντα

Καλησπέρα σας, θέλω να ηχογραφήσω κάποια dj sets. Αναζητώντας λύσεις είδα οτι υπάρχει ένα application της Pioneer το djm rec αλλα βγαίνει μόνο σε ios, οπότε πήγα στην αγορά ενός εξωτερικού recorder. Βρήκα το ZOOM H1 essential σε καλή τιμή. Ωστόσο διαπίστωσα σε forum οτι μπορεί να έχω cliping και θα χρειαστώ ένα attenuator cable. Καθότι εντελώς άσχετος με καλώδια και συνδέσεις, δεν έχω βρει κάποιο καλώδιο τέτοιο στην ελληνική αγορά. Υπάρχει κάποια πρόταση για τέτοιο recording η για τέτοιο καλώδιο? Σας ευχαριστώ

ανέφερε αν θες λεπτομερώς τον εξοπλισμό που δουλεύεις, ώστε να μπορέσουμε να σου δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στο θέμα σου...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δουλευω με εναν Pioneer djm v10 οπου και θα συνδεθει το recorder στο rec out του μεικτη και με 2 cdj 3000. H ανησυχια μου ειναι αν το recorder Zoom h1 essential που εχω παραγγειλει κανει για την δουλεια. Διαβασα σε ξενα forum οτι κλιπαρει και χρειαζεται attenuator cable το οποιο ομως δεν βρισκω στα ηλεκτρονικα μαγαζια. Ο σκοπος μου ειναι να φτιαξω καποια μουσικα βιντεο και θελω τον ηχο καθαρο

Παντως ο μικτης σου συνδεεται με υπολογιστη μεσω usb, σωστα; Θα μπορουσες να γραψεις ετσι, και μαλιστα ψηφιακα για τον πλεον καθαρο ηχο.

Παντως ο μικτης σου συνδεεται με υπολογιστη μεσω usb, σωστα; Θα μπορουσες να γραψεις ετσι, και μαλιστα ψηφιακα για τον πλεον καθαρο ηχο.
Δεν χρησιμοποιώ υπολογιστή παίζω με USB , αν είχα υπολογιστή δεν θα υπήρχε θέμα

OK.

Κοιτα, για να γραψεις με το zoom, πιο λογικο ειναι αν κλιπαρει η εισοδος απο το rec out, να συνδεσεις ενα απλο stereo jack με τη (δευτερη) εξοδο των ακουστικων, στην οποια μπορεις να ριξεις την σταθμη, οποτε να γραψεις κανονικα. Πιο πιθανο ειναι να παρεις ενα αξιοπρεπες σημα ετσι, παρα να μπλεκεις με πατεντες.

Απο εκει και περα, εφοσον δεν ασχολεισαι με υπολογιστες, και εφοσον θελεις να γραφεις με καλη ποιοτητα, θα πρεπει να επενδυσεις σε καποιο master recorder. Ετσι καναμε και στα χρονια τα παλια, αναγκαστικα αγοραζαμε μια master recording συσκευη, διοτι στην τελικη αυτη ειναι και η σημαντικοτερη διαδικασια, η τελικη καταγραφη της μιξης. Και επεφταν μαλιστα αρκετα λεφτα για την αγορα της.

Καταλαβαινω βεβαια οτι στη φαση που εισαι, DJ και ετσι, ισως δεν πολυσκοτιζεσαι να γραφεις καθε τρεις και λιγο, οποτε ελπιζω να την κανεις τη δουλεια σου με το zoom, ή με κανα δανεικο λαπτοπακι ξερω γω.

Βλέπω με μια γρήγορη ματιά στο μάνιουαλ ότι το H1Essential δεν δείχνει να έχει κάποιο έλεγχο input gain είτε για τα μικρόφωνα είτε για το mic/line input, είναι της λογικής 32-bit float και αγιος ο θεος.

Eγώ θα σου έλεγα αντί να αγχώνεσαι προκαταβολικά να περιμένεις να σου έρθει το μηχανάκι και να κάνεις μια δοκιμή να γράψεις με το rec out του μίκτη κατευθείαν στο line input του H1 και ΑΝ όντως έχεις θέμα clipping (γιατί μπορεί και να μην έχεις, τουλάχιστον δε βλέπω εγώ λόγο να θεωρείται δεδομένο το οτι θα έχεις θέμα) τότε με αυτό που σου είπε ο manosx

να συνδεσεις ενα απλο stereo jack με τη (δευτερη) εξοδο των ακουστικων, στην οποια μπορεις να ριξεις την σταθμη, οποτε να γραψεις κανονικα. Πιο πιθανο ειναι να παρεις ενα αξιοπρεπες σημα ετσι, παρα να μπλεκεις με πατεντες.

λογικά θα κάνεις τη δουλειά σου.

Ο σκοπος μου ειναι να φτιαξω καποια μουσικα βιντεο και θελω τον ηχο καθαρο
Δέν ξέρω τι να πάρεις για την εργασία που θέλεις να κάνεις,γιατί δέν παρακολουθώ την αγορά για να είμαι ενημερωμένος και η συσκευή που χρησιμοποιούσαμε συνήθως για mix σε hardware ήταν ένα Βελγικο συστημα σκληρών δίσκων που χρησιμοποιείτε και για ηχογραφήσεις οργάνων,μου διαφεύγει το όνομα αλλά δέν είναι κάτι που θα το πάρει κάποιος για το σπίτι,αλλά σίγουρα έχεις κάνει μία λανθασμένη επιλογή hardware,ενώ επαγγελματικό αποτέλεσμα οικονομικά θα μπορείς να έχεις μόνο με την παρουσία υπολογιστή και software με την μέθοδο του προγραμματισμού,το Mixmeister είναι ένα απο αυτά και κλασσικό,αλλα υπάρχουν πλέον πολλά που πιστεύω θα σου δώσουν ενα καλύτερο αποτέλεσμα,εφ όσων τα αρχεία σου δέν θα είναι στουντιακά ετσι ώστε να έχουν όλα την ίδια ένταση και η απουσία κομπρέσορα θα επηρεάσει σίγουρα το τελικό σου αποτέλεσμα.

Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω και άλλο,λέγοντας σου,υποθέτοντας οτι θέλεις να μιξάρεις κάποιο Bass/kick σαν βάση είδος,οτί σε ζωντανή μίξη,κάποια αλλαγή θα εχει clash/masking σίγουρα καθώς τα χαμηλά θα συμπέσουν κάποια στιγμή μεταξύ τους σε λάθος αναλογία,όσο ομαλές κινήσεις και να κάνεις,η θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο,να μήν έχεις επαρκές η καθόλου μπάσο κατά την διαρκεια της μίξης,κάτι το οποίο αποτελεί μέν μέθοδο μίξης,αλλά όχι για όλα τα είδη.

Υποθετικά λοιπόν και το σήμα που θα πάρεις από τα ακουστικά να είναι σε μιά normal ενταση,το σήμα που δίνουν αυτου του τύπου οι εξόδοι για να οδηγήσουν τα ακουστικά είναι πάντα πιο δυνατό και ενισχυμένο απο ένα line level που είναι το κατάλληλο για συσκευές ηχογράφησης και ακόμη και σε χαμηλή ένταση,θα έχεις masking άπο τον τρόπο παιξίματος και clipάρισμα,ανεξαρτήτου έντασης της εξόδου ακουστικών,που θα το κάνει ακόμη χειρότερο λόγο φυσιολογία της εξόδου,οπότε θα clipάρεις σε 2 επίπεδα.

Τα mix cd που κυκλοφορουν απο διάφορες εταιρείες η djs είναι συνήθως προγραμματισμένα,σπάνια εώς καθόλου από τους ίδιους,καθώς και διάφορα sets σε μεγάλα φεστιβάλ η χώρους που δέν προσφέρονται για μίξη,ναι το ξέρουμε οτί μερικοί εχετε στημένο αυτί αλλά πάντα υπάρχουν και μικρολαθάκια μέσα,μήν παίρνετε όρκο :cool:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back