Ram για PC

Pakos69

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Hi,

καθώς έχω ένα κενό slot στο PC μου για μνήμη RAM σκέφτηκα να κάνω μια αναβάθμιση...και για το λόγο αυτο σκέφτομαι να αγοράσω μία απο τις παρακάτω(1GB είναι όλες και σκεφτήτε και την τσέπη μου...):

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=842478

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=860875

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=801321

Παρακαλώ όποιος ξέρει να μου πει άμα κάνουν για το PC μου το οποίο είναι (δεν τα ξέρω καλα, ότι γράφει)

Intel® Pentium® 4 CPU 2.40GHz 2.41GHZ, 1,00 GB of RAM και δουλεύω σε Microsoft Windows XP Professional με το Service Pack 2

Μόνο η πρώτη μπορεί να παίξει, η μητρική σου δεν πρόκειται να παίρνει μνήμες DDR2, μόνο απλές DDR. Και πάλι, θα πρέπει να δεις ποιά ακριβώς μνήμη έχεις ώστε να πάρεις μια ίδια ή τουλάχιστον να έχει τα ίδια timings και το ίδιο CAS latency.

Κατέβασε το CPU-Z, τρέξτο και δες ποιές μνήμες έχεις. Μετά το ξανασυζητάμε...

ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση, το κατέβασα το πρόγραμμα αλλά άμα μπορείς μου εξηγείς τι να κάνω ή τι πρέπει να σου πω ώστε να με βοηθήσεις?

πάντως γράφει:

CAS# Latency: 2.5 clocks

RAS# to CAS# Delay: 3 clocks

RAS# Precharge: 3 clocks

Cycle Time(Tras): 7 clocks

Bank cycle Type(Trc): 11 clocks

P.S. στις κάρτες το CL ακολουθούμενο απο ένα αριθμό είναι το Clock??

Από τις καρτέλες που έχει στο πάνω μέρος, πήγαινε στο "SPD". Εκεί θα δεις ποιά ακριβώς μνήμη έχεις σε κάθε slot, σε ποιά συχνότητα και με τι timings. Δες και τα λέμε! :wink:

ok

slot #1:

DDR

Module Size: 512 MBytes

Max Bandwidth: PC2700(166MHz)

Manufacturer: Kingston

Part Number: K

Timing Table:

Frequency: 133 MHz 166 MHz

CAS# LAtency: 2.0 2.5

RAS# to CAS#: 3 3

Tras: 6 7

και το ίδιο στην slot #2

Συγγνώμη, η μητρική σου έχει 3 slots για μνήμες; Τσέκαρε αν μπορείς την καρτέλα "memory" και πες μου αν δουλεύεις σε dual channel ή single. :?

3 slot έχω....όμως στην καρτέλα memory τι μου γράφει και δεν είναι κενο στο έχω γράψει παραπάνω...πάντως κάπου γράφει "Channels#" αλλά είναι κενό δίπλα

ΟΚ, το 'χουμε! :)

Λοιπόν, η μνήμη που θέλεις (αν θέλεις να προσθέσεις 1 γίγα) θα ήταν το καλύτερο να είναι η Kingston KVR333X64C25/1G που είναι DDR 333 (όπως αυτές που έχεις), με CAS latency 2.5 και στο 1 gigabyte.

Ή τέλος πάντων, οποιαδήποτε μνήμη DDR 333 και με δυομισάρι latency πιθανότατα θα δουλέψει αφού έτσι κι αλλιώς τα dual channel δεν παίζουν εξ ορισμού.

Ελπίζω να βοήθησα και καλές αγορές!

οκ 1000 thnx!!! όμως απο αυτές που έχω τα links κάνει καμία????

ευχαριστώ πάντως για το χρόνο και το ενδιαφέρον σου!

Ίσως η πρώτη μόνο αλλά δεν είναι και σίγουρο. Αν το mobo σου δέχεται και 400άρες μνήμες θα παίξει αλλά θα πέσει στα 333 η συχνότητα λειτουργίας. Αλλά υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μη δέχεται καν 400άρες και να πρέπει να ψάξεις αλλού!

You 're welcome mate...

Δεν πειράζει, απλά θα έχεις μια πιο γρήγορη μνήμη η οποία θα δουλεύει αργά, that's all. Το κρίσιμο, όπως σου είπα, είναι να τη δέχεται το mobo σου...

Mobo = motherboard, μητρική

ok...τότε με αυτό το σκεπτικό γιατί να μην πάρω όποια να ναι απο τις 3??? Πάντως εμφανισιακά αυτές που έχω είναι σαν την 3η όχι σαν τις πρώτες 2...

Οι μνήμες DDR2 όχι απλά δεν θα παίξυν, ούτε καν θα κουμπώσουν στη μητρική σου! Εσύ πρέπει να ψάχνεις πρωτίστως μόνο για απλές DDR και δευτερευόντως με τα χαρακτηριστικά που σου έγραψα!

αχα κατάλαβα! Χίλια ευχαριστω!!! sry που σ επρειξα αλλα είμαι ταλιμπάν σε θέματα υπολογιστή....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back