"Trussart Style" Guitar Project

leon7pap είπε:
Καλησπερα και σας ευχαριστω για τα καλα λογια.Ηθελα να κανω 10 πραγματα εκανα τελικα τα 7 αλλα τουλαχιστον αυτα τα 7 προσπαθησα να τα κανω οσο πιο καλα μπορουσα.Δεν πηρα ρισκα υπερβολικα για τις δυνατοτητες μου.Το αποτελεσμα ομολογω οτι μου αρεσει και μενα και δεν βλεπω την ωρα να ερθουν και οι μαγνητες να ακοθσω και πως λαλαει το εργαλειο.Σας ευχαριστω και παλι ολους καθε συμβουλη ηταν χρησιμη ειτε για να κανω πραγματα ειτε για να αποκλεισω πραγματα!

ΥΓ.Special thanks στον BUDDYL για την καθοδηγηση και τις συμβουλες.

ΥΓ2.Φιλε argytar ανηκω στην κατηγορια των ανθρωπων που πιστευουν οτι το 90/100 του ηχου που "στελνει" μια ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα στον ενισχυτη οφειλεται στους ΜΑΓΝΗΤΕΣ και που δεν πολυσκανε για το υπολοιπο 10/100!(Αυτο ρυθμιζεται ευκολα με τα απειρα κουμπακια απο πεταλια,ενισχυτη και δεν συμμαζευεται)Οποτε ευχαριστω για την προταση αλλα η κιθαρα θα μεινει ως εχει.
Για να χάσει βάρος πιο πολύ το είπα (πόσο ζυγίζει τώρα το σώμα με αυτά πάνω?) και για να είσαι πιο κοντά στην ορίτζιναλ. Ας μείνει όπως θες δικιά σου είναι εννοείται την κάνεις ό,τι θέλεις.  ;) Τώρα τα άλλα περί μαγνητών κτλ τα γνωρίζω και εγώ και συμφωνώ αν και όχι απόλυτα στο ποσοστό επί τοις εκατό. Να συνεχίσεις να κάνεις πρότζεκτ! Έχεις αξιοθαύμαστη επιμονή που σε πάει κάθε φορά και πιο μακριά.

Φιλε argytar μη νομιζεις...εν τελει δεν ειναι και πολυ βαρυτερη απ οτι θα ηταν...το πλεγμα ειναι αρκετα λεπτο και ελαφρυ.Με το προηγουμενο προτζεκτ ομως την ψιλοπατησα οπως λες http://www.noiz.gr/index.php?topic=200402.40  γιατι  εβαλα inox αντι για αλουμινιο....εμφανησιακα ειναι πολυ πιο shiny αλλα ειναι ασηκωτη πλεον η ρημαδα...Τωρα σχετικα με τα προτζεκτ...ειναι μεχρι σε κανα σερφαρισμα στο ιντερνετ να πεσω σε καμια να μου τιναξει τα μυαλα παλι και παμε απο την αρχη...

ΥΓ.Καποτε ειχα βαλει σκοπο να φτιαξω την ESP EXPLORER JH-2 με το diamond plate...τελικα βρεθηκα κοντα στο να αγορασω την ΓΝΗΣΙΑ (μια απο τις 200 που υπαρχουν) μετα στραβωσε το deal και δεν ξαναασχοληθηκα ποτε....λες?

(Και βεβαια...ελπιζω η γυναικα μου να μη διαβαζει αυτη τη στιγμη το συγκεκριμενο thread!!!)

2014-04-12_13.59.29.jpg

2014-04-12_13.59.41.jpg

2014-04-12_14.03.56.jpg

Πολύ ωραίες οι "αδερφούλες"!  :D

Στη Les Paul δεν μπορούσες να βάλεις πιο μικρές/διακριτικές βίδες; Φαίνονται πολύ μεγάλες αυτές γι' αυτό ρωτάω.

Δυστυχως ηταν τοσο δυσκαμπτο το ινοξ που ηθελε πραγματικα πολυ ζορι λογω και του curved top για να "κατσει" οποτε οι "καφροβιδες" ηταν μονοδρομος....αν ειχα επιλογη θα εβαζα οσο το δυνατον μικροτερες οπως και εκανα στην τελε που ειναι φλατ.

Καλησπερα.Eδω ειναι κατι τελευταιες πινελιες στο Headstock λιγο πριν εγκαταστησω τους μαγνητες.Παραθετω φωτος...ακολουθουν sound clips!!!

2014-04-15_17.35.12.jpg

2014-04-15_17.36.50.jpg

2014-04-15_17.37.24.jpg

Καλησπερα σε ολους.Σημερα ειπα να ασχοληθω με το Neck relic και ετσι εκανα μερικες "ατασθαλιες" στο πισω μερος του λαιμου στο headstock και αναμεσα στα ταστα στ σημειο που γινεται το fret binding....σκεφτομουν να ρελικαρω και το φρετμπορντ ελαφρα...κατω απο τις χορδες με "θαμπαδα" μονο αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι θα ειναι ωραιο στο μαυρο...αν ηταν maple και οχι black maple gloss θα το ειχα κανει ηδη...τοποθετησα προχειρα τους μαγνητες (GFS modern vintage) και αυριο θα την στειλω για ητεκτρικα (cts push pull για σπλιταρισμα...electrosocket input jack).Οτι εκανα εκανα πλεον!!!Τελος!!!Παραθετω και τις τελικες φωτος...το επομενο update θα ειναι με clips να δουμε και πως τα λεει!!!

2014-05-02_22.14.13.jpg

2014-05-02_22.18.44.jpg

2014-05-02_22.17.50.jpg

πως μπορω ρε παιδια να διαγραψω μηνυμα που εχω ποσταρει κατα λαθος?

Καλησπερα σε ολους.Επαναφερω το συγκεκριμενο θεμα μιας που βρηκα λιγο χρονο να ασχοληθω και να φτιαξω μερικα κλιπακια.Παραθετω μερικους απο τους ηχους που εβγαλα απο την τελε μου σε συνδυασμο με την boss-gt-100.Προκειται για hi gain legends ενισχυτες και αυτο που παιρνουμε ειναι η προσομοιωση τους απο την εν λογω πεταλιερα.κιθαρα-πεταλιερα-cubase.θα ακολουθησει και βιντεακι με καθαρους ηχους...(οποιος θελει τα patch PM να του τα στειλω)

Ευχαριστω για τον χρνο σας καθε σχολιο καλοδεχουμενο (σε καθε μια προσομοιωση χρησιμοποιω 2 tracks παναρισμενα 100/100 αριστερα δεξια...ειναι παιγμενα one take)

Πειραματιστηκα λιγο με τα υψη των μαγνητων και ηχητικα ειναι εκει που θελω.Στο χερι εχει κατσει πολυ καλυτερα απο ολες οσες εχω και καποιες ειναι και σημαντικα ακιβοτερες της.Αν ειχε και 22 ταστα δεν θα την αφηνα κατω για κανενα λογο...

Καλησπερα σε ολους.Εδω ειναι και το λινκ για το τελευταιο βιντεακι με τους καθαρους ηχους που παιρνω απο την κιθαρα σε συνδυασμο παντα με την boss gt-100.Δεν μπορω να πω οτι εχω ασχοληθει τοσο πολυ με τα καθαρα οσο με τα βρωμικα (τα οποια ειναι πολυ "δυσκολο" στο να "καθαρισουν") και ολα ειναι παιγμενα one take (εξ ου και τα ενα σωρο λαθη!!!!) στο cubase ενα track (center pan).Και πανω κατω αυτοι ειναι και οι main ηχοι μου σε rec η live καταστασεις.

Κλεινοντας το thread να ευχαριστησω και παλι οσους βοηθησαν με τις πολυτιμες συμβουλες τους στην κατασκευη της κιθαρας!!!

Special thanks στους Κώστα Κακανιαρη και Αναστάση Καγμάκη.

Ξεθαβω το νημα να ποσταρω την τελευταια πινελια που αφορα την συγκεκριμενη κιθαρα.Απο το κουφαρι λοιπον του διατρητου  μετα την υδροκοπη προεκυψε ρολογακι τοιχου στο ιδιο στυλ με την κιθαρα.Εδω ειναι και μερικες φωτος...δεν τελειωσε ακομα...(θα μπει μεμβρανη να προστατευει απο τις σκονες το μαυρο βελουδο θα ρελικαριστει λιγακι ακομα περιμετρικα...ισως το καδραρω και θα εκτυπωθουν καποιοι στιχοι του Time των Pink Floyd("life is long and there is time to kill today" ή "...you missed the starting gun...") σε κοκκινο και διαφανο αυτοκολλητο (medieval font) να μπουν σε ημικυκλιο πανω απο τους δεικτες.Ελπιζω να σας αρσει.

20150622_023627.jpg

20150622_033118.jpg

20150622_033221.jpg

Εδώ εχουν μπει διάφορα καλουδια πανω και πλέον κοσμεί το σπίτι φίλου!

received_2109318929350682.jpeg

received_2109318726017369.jpeg

4 χρόνια μετα την κατασκευή εχει πάρει και λίγο φυσικο ρελικ καθώς οτιδηποτε έχει ξυστει έχει αρχίσει να χάνει τη λάμψη του ασήμι που ηταν απο κάτω και να ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙ!!!!

FB_IMG_1528884061531.jpg

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back