"Έφυγε" ο Τζίμης Πανούσης

Φαινεται οτι οντως ισχυει...τουλαχιστον 3 σοβαρές σελιδες το αναφερουν. Κλεινει σημαντικό κεφάλαιο....

Ελαφρυ να ειναι το χωμα του..Μας εκανε παρα πολλες φορες και γελασαμε αλλα και να σκεφτουμε με τον ιδιαιτερο τροπο που τα ελεγε ειτε στα Live του ειτε απο το ραδιοφωνο.

Πραγματικα κριμα...

δεν θα ξεχασω ποτε την 1η φορα που ακουσα αυτο. Κοντεψα να πεσω απο την καρεκλα.

Θα μας λειψεις Τζιμακο.

Στα 63 του ρε γαμώτο, τι κρίμα

"

Οι παλιοί μας φίλοι για πάντα φύγαν

κουνώντας μαντηλάκι καλαματιανό

Παίζουμε μόνοι μας στο θέατρο, μωρό μου,

κι οι θεατές θα βλέπουν κάποιο τελικό"

Θλίψη και RIP

Συλληπητήρια στη γυναίκα, την κόρη και το γιο του

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στεναχωρήθηκα παρά πολύ τώρα

Ελαφρύ το χώμα Τζιμάκο καλό ταξίδι

Σημαντικός καλλιτέχνης

Έγραφε πάντα παιδιά, μέχρι το τέλος, τραγούδια και ποιήματάκια σατρικά. Όταν τον ρωτούσαν γιατί δεν ξανακάνει άλμπουμ έλεγε "γράφω αλλά δεν διαθέτω - τα συμβόλαια των δισκογραφικών είναι μεσαιωνικού τύπου".

Ο Τζίμης ήταν μοναδικός στο είδος του και σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος, είτε συμφωνούσες είτε διαφωνούσες μαζί του και θα λείψει απέραντα και καλλιτεχνικά.

Εδώ ένα από τα αγαπημένα μου σε στίχους του, "Σαν Φεγγαράκι"

Σαν φεγγαράκι θα σου δείχνω μόνο φάτσα

δε θα γυρίσω την πλευρά τη σκοτεινή,

γιατί δεν είναι το κορμάκι μου ταράτσα

να μου απλώνεις της μαμάς σου το σκοινί

Πάρε τα λόγια σου τα φωταγωγημένα

και τα τραγούδια με τις λέξεις τις φτηνές

δεν είσαι τίποτα, αγάπη μου, για μένα

σ’ αναβοσβήνω σαν τις λάμπες τις κοινές

Είσαι επισκέπτης στης ζωή μου το μπαλκόνι,

είσαι επισκέπτης στο θαμμένο λίβιγκρούμ

Το ματωμένο το νυφιάτικο σεντόνι

το `χω στρωμένο για τη χάρη του Θεού

Είναι η ψυχή μου σε σκυλάδικο γαρδένια,

παραγγελία μεθυσμένου νταβατζή,

μου την πατάνε μανεκέν ξεσαλωμένα

την τραγουδάνε καλλιτέχνες τραβεστί

Θέλω να φύγω όπως έφυγε η λατέρνα

Να ξεψυχήσω σαν ρεμπέτης χασικλής

Και να μου παίζουνε στον τάφο μου μοντέρνα,

να βγουν βρικόλακες να κάνουνε στριπτίζ

Έχει γυρίσματα ο χρόνος και τουμπάρει

κι οι καλικάντζαροι πετούν στον ουρανό

Το μαύρο δέντρο που κρατούσε το ντουβάρι

γυρνάει ανάσκελα με ρίζες στο κενό.

α ρε τζιμακο ακόμη παίζουμε τραγούδια σου ήμουν τυχερός που τον είδα πρόσφατα λάιβ

555248_8150c666a0-93c6aacd248a6f22.jpg

"...Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά

στου κόλπου σου τη ζέστη χωμένος βαθιά

εσύ κοιλοπονάς μα εγώ δε βγαίνω

να ξαναγεννηθώ δεν την παθαίνω..."

σε γνώρισα το 1982... στα 17 μου σε μία pub σε παράδρομο της Αχαρνών.. μόλις έχεις τελειώσει μια από τις πρωτοποριακές για την εποχή παράσταση σου... τα λέμε στο μπαρ όπου χωρίς έπαρση και με υπομονή απαντάς με χιούμορ αλλά πάντα σοβαρά στις αφελείς εφηβικές ερωτήσεις μου... την στιγμή που ο φίλος μου σου ζητάει αυτόγραφο του υπογράφεις χαμογελώντας στο μπράτσο ως "μ@λ@κ@ς"...

δεν θα ξεχάσω ποτέ το πικρό αυτό χαμόγελο που προσπαθούσε να κρύψει αμήχανα το γιουχάισμα που είχες δεχθεί μερικά λεπτά πριν από μέρος της και καλά απελευθερωμένης αλλά βαθιά συντηρητικής ελληνικής rock κοινότητας...

όταν σε ρώτησα πως ΑΝΕΧΕΣΑΙ αδιαμαρτύρητα τους κακεντρεχείς, μου απάντησες πως το θέμα σου είναι να σε ΑΝΕΧΤΟΥΝ αυτοί και η δηθενιά τους... φαίνεται πως τώρα που σε ανέχεται ακόμα και ο Νταλάρας ήρθε η ώρα σου να φύγεις...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΖΙΜΑΚΟ κι αν την πάθεις και ξαναγεννηθείς ελπίζω να είμαι εκεί να συνεχίσουμε την κουβέντα...✍️ :'(

cigaret13 είπε:
Μπράβο στον Νταλάρα. Θέλει κότσια αυτό, αν και ο αντίλογος λέει πως θα του κόστιζε επικοινωνιακά αν ΔΕΝ το έκανε - το γράφω όμως χωρίς εμπάθεια, διότι εκτός από το επικοινωνιακό μέρος, υπαρχει πάντα και το προσωπικό. Και σε προσωπικό επίπεδο είμαι βέβαιος ότι θα του κόστιζε του Νταλάρα αν δεν τον αποχαιρετούσε με σεβασμό, γιατί είναι έντιμος άνθρωπος.

Δεκαπέντε χιλιάδες και μία, στραβάδια απολύθηκε...

Εδώ και η επιστολή παραίτησης του Δημήτριου Πανούση, από υπάλληλος της τράπεζας που δούλευε στα early 80s.. 

fda454d93ea728e1d74a86e1f30c818b-1.jpg

Διαφωνουσα σε  πολλα απο οσα εκανε κυριως την τελευταια δεκαετια, οταν ο αλλοτε εικονοκλαστης και ανατρεπτικος Πανουσης ειχε γινει ενας κιτς αστερας φτηνης επιθεωρησης, αλλα θα τον θυμαμαι για παντα στα 80'sκ αρχες 90's που ηταναυτο που χρειαζοταν η ελληνικη μουσικη σκηνη που επαιρνε τον εαυτο της πολυ μα πολυ στα σοβαρα.

Καλο ταξιδι.

"Ειμαστε ολες ενα ματσο βιολες σας σιχαθηκε η ψυχη μου καρκινακια του πλανητη σκατοκαριολες"

One of a kind. Και πέρα από το χιούμορ, τη σάτιρα, το ταλέντο, ανέκαθεν γούσταρα ότι ποτέ δεν χάρισε "κάστανα" στον δογματισμό που περιέβαλε την ιδεολογική του αφετηρία.

Και πάντα θα τον θεωρώ σαν έναν από τους λίγους που περιέγραψαν με απόλυτη ακρίβεια τους νεοέλληνες.

Καλό ταξίδι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back