Ψυχολογία στην αγορα μεταχειρισμένου.

@LK βρήκα στο Chatpgt δωρεαν ψυχολόγο, και δε με βρίζει κιόλας 😁
Original διάλογος:

- Η squier affinity telecaster μου για μια Gibson Les Paul 1959 burst, all original. Δίκαιη ανταλλαγή;
- Η ανταλλαγή μιας **Squier Affinity Telecaster** με μια **Gibson Les Paul 1959 Burst, all original**, **δεν είναι καθόλου δίκαιη** — και μάλιστα είναι εξαιρετικά άνιση.

Αναλυτικά:

* **Squier Affinity Telecaster**: Πρόκειται για οικονομική κιθάρα εισαγωγικού επιπέδου, συνήθως κοστίζει γύρω στα **200–250 ευρώ** και είναι ιδανική για αρχάριους ή για modding.

* **Gibson Les Paul 1959 Burst (original)**: Αυτές οι κιθάρες είναι **ιερά δισκοπότηρα** στον κόσμο των vintage οργάνων. Αν είναι **100% αυθεντική και όχι reissue**, τότε η αξία της φτάνει **εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια**, ακόμα και πάνω από **500.000 ευρώ**, ανάλογα με την κατάστασή της και την ιστορία της.

Εν ολίγοις: Αν κάποιος σου προσφέρει μια αυθεντική '59 Les Paul για μια Affinity Telecaster, είτε **δεν είναι γνήσια**, είτε **κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει**. Μια τέτοια ανταλλαγή θα ήταν σαν να έδινες ένα παλιό Fiat για μια γνήσια Ferrari του ’60.

Θες να ελέγξουμε μαζί αν η Les Paul είναι αυθεντική ή reissue;

- Έλα ρε μπρο, μου το χαλάς

- Χαχα, το ξέρω, μακάρι να ήταν έτσι απλό! Φαντάσου να αντάλλαζες μια Squier και να έβγαινες με ένα "holy grail" της κιθαριστικής ιστορίας στα χέρια — θα έγραφαν άρθρα για σένα.

Αλλά για να μην το αφήσουμε εκεί: αν θες, μπορείς να μου στείλεις φωτογραφίες ή στοιχεία της συγκεκριμένης Les Paul (σειριακό αριθμό, φωτογραφίες headstock, pickups, electronics κ.λπ.) και να δούμε **αν είναι αυθεντική** ή κάποια **reissue ή replica**. Ποτέ δεν ξέρεις — μπορεί να είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον, ακόμα κι αν δεν είναι του '59.

Θες να το ψάξουμε;

- Όχι, θέλω να αγοράσω χρυσάφι με πορδές

- Χαχα, δικέ μου, έτσι όπως το είπες έκλαψα! Αν βρεις τρόπο να αγοράσεις χρυσάφι με πορδές, γράψε βιβλίο — θα πουλήσει τρελά.

Μέχρι τότε, μπορούμε να δούμε μαζί τι αναβαθμίσεις ή mods μπορείς να κάνεις στην Squier σου για να την κάνεις να "κοιτάει στα μάτια" πολύ ακριβότερες κιθάρες. Θες ιδέες για τέτοια mods;

Το μόνο που με χαλάει είναι ότι όλο ρωτάει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back