Ψυχολογία στην αγορα μεταχειρισμένου.

Δεν έχει σχέση αυτό...δεν συζητάμε εδώ ότι κάποιος είπε 'ναι φίλε θα στη δώσω 1000ε' και μετά να αλλάζει γνώμη...εδώ συζητάμε το ενδεχόμενο ο πωλητής να αναθεωρεί την τιμή που έχει βάλει στη διάρκεια του χρόνου και χωρίς να έχει υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία...
Επίσης, τυχαίνει καμιά φορά να αναθρωρήσει κανείς και προς τα κάτω για λόγους αγοράς / προσφοράς-ζήτησης κλπ. πχ. επειδή ο Τομαν έβαλε παμφηνα /μισή τιμή το delay που είχα αγοράσει 300 ευρώ )και που ήδη το πουλαω μεταχειρισμένο 200, το έχει βάλει 210 καινουριο!
Θα αναγκαστώ να το ρίξω στα 170 και πάλι η διαφορά από την τιμή του καινουριου θα είναι λιγότερη από όση ήταν στην αρχική μου αγγελία που το είχα 200 από 300.

Παράδειγμα βήτον: Υπάρχουν και εκείνοι που μόλςι ένα πετάλι κάνει hype λόγω ενός σαχλού influencer, πχ το Bad Monkey, θα βάλουν τιμή αντίστοιχη του hype που δημιουργήθηκε. Το να βρει κανείς σήμερα BAD mONKEY ή Digitech DF7, ή ακόμη ακόμη και Danelectro Tuna Melt tremolo σε τιμή κάτω των 80 ευρώ είναι εξαιρετικά σπάνιο.
Ε, σαυτές τις περιπτώσεις της Digitech ας πούμε, το να είχε κάποιος στο Reverb ένα Bad Monkey στα 50-60 ευρώ και να του αλλάξει τιμή την επόμενη μέρα σε 180, έχει την εξηγησή του.
Εγώ πάντως του έκανα rehouse :D

1745080798383.jpeg

Last edited:
Στο 90% των περιπτώσεων αυτός που ανέβασε την τιμή από 1000 στα 1150 είναι διότι όλοι του έκαναν παζάρια για 800-900 οπότε την έβαλε 1150 για να την δώσει 950-1000.

Στο 90% των περιπτώσεων αυτός που ανέβασε την τιμή από 1000 στα 1150 είναι διότι όλοι του έκαναν παζάρια για 800-900 οπότε την έβαλε 1150 για να την δώσει 950-1000.
Ο λόγος που το έκανε μπορεί να είναι αυτός.
Αλλά δεν μας ενδιαφέρει στο παρόν ερώτημα...για ποιο λόγο το έκανε.
Αν το ερμηνεύσουμε ακόμα και έτσι ως αγοραστές, αυτή η διαπίστωση μας θα μας έκανε trigger να κάνουμε εμείς ως αγοραστές κάτι;

Το παζάρι είναι καθαρά οθωμανικό στοιχείο, όπως και ο νεποτισμός και η σουλτανοποίηση των εχόντων εξουσία, 200 χρόνια ελεύθεροι και 40 χρόνια ευρωπαίοι πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσουμε

Χμμμ... Θα μου επιτρέψετε (για μια ακόμη φορά, όταν βέβαια βλέπω σχετικό θέμα "αγοράς" απ' τον κ. συνήγορο), να εκφράσω την... καθιερωμένη απορία μου.

Τι έχει κιαλάρει πάλι και το φέρνει λάου-λάου; :unsure: 😄

Χμμμ... Θα μου επιτρέψετε (για μια ακόμη φορά, όταν βέβαια βλέπω σχετικό θέμα "αγοράς" απ' τον κ. συνήγορο), να εκφράσω την... καθιερωμένη απορία μου.

Τι έχει κιαλάρει πάλι και το φέρνει λάου-λάου; :unsure: 😄
Το ενδιαφέρον μου είναι από την πλευρά του εν δυνάμει πωλητή, γι αυτό και ζητώ να μου απαντήσετε ως αγοραστές.

Το ενδιαφέρον μου είναι από την πλευρά του εν δυνάμει πωλητή, γι αυτό και ζητώ να μου απαντήσετε ως αγοραστές.
Αααα... συγνώμη, παρανόησα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί :unsure: 😄

Α, ναι... Έχεις να κάνεις καιρό αγορά και έχω αρχίσει να ανησυχώ...

Αααα... συγνώμη, παρανόησα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί :unsure: 😄

Α, ναι... Έχεις να κάνεις καιρό αγορά και έχω αρχίσει να ανησυχώ...
Ναι πολύ καιρό.
Πέρασε ένας μήνας 😜

Ναι πολύ καιρό.
Πέρασε ένας μήνας 😜
Λίγο το λες; Και για να το πάω και ένα βήμα παρακάτω... Τι
εν δυνάμει πωλητή;
Για πες, διότι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον το plot.

Εγώ έχω την άλλη απορία. Καλές και χρυσές επενδύσεις οι κιθάρες που με τόσο κόπο αγόρασε ο Λάκης. Όταν πολλαπλασιαστεί η αξία τους, και αξίζει να τις πουλήσει, θα ήταν διατεθειμένος να τις αποχωριστεί? Μήπως όχι, διότι θα εκτός από επενδυτής είναι και συλλέκτης? Θα μπορούσε πάλι να μπει στη διαδικασία αγοράς νέων Gibson και fender, για να κρατά ολοκληρωμένη τη συλλογή του?

😁

Για πες, διότι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον το plot.
Δεν μπορώ να δώσω παραπάνω πληροφορίες.
Βοηθάτε την έρευνα μου εθελοντικά και χωρίς αντιπαροχή 😜

Εγώ έχω την άλλη απορία. Καλές και χρυσές επενδύσεις οι κιθάρες που με τόσο κόπο αγόρασε ο Λάκης. Όταν πολλαπλασιαστεί η αξία τους, και αξίζει να τις πουλήσει, θα ήταν διατεθειμένος να τις αποχωριστεί? Μήπως όχι, διότι θα εκτός από επενδυτής είναι και συλλέκτης? Θα μπορούσε πάλι να μπει στη διαδικασία αγοράς νέων Gibson και fender, για να κρατά ολοκληρωμένη τη συλλογή του?

😁
Δεν πρέπει να είσαι ποτέ συναισθηματικός με τα assets.
Το έμαθα το 1986, όταν είδα το wall street, του Oliver Stone.

😁
Έλα μου ντε... Διότι αν θέλει να αποχωριστεί τις φτηνές πλην τίμιες, το ερώτημα είναι κομμάτι "άκυρο".
Οπότε θεωρώ ότι ορθώς υποθέτω ότι κάτι "ψήνει"...

Έλα μου ντε... Διότι αν θέλει να αποχωριστεί τις φτηνές πλην τίμιες, το ερώτημα είναι κομμάτι "άκυρο".
Οπότε θεωρώ ότι ορθώς υποθέτω ότι κάτι "ψήνει"...
Κάθε μέρα ψήνω
Αλλά σε διαβεβαιώνω ότι το παρόν νήμα δεν έχει καμια σχέση με κιθάρα..
Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της κιθάρας, γιατί το θέμα το ξέρουν όλοι εδώ μέσα και θα μπορούσαν να απαντήσουν εποικοδομητικά στην υπόθεση εργασίας.

Αλλά σε διαβεβαιώνω ότι το παρόν νήμα δεν έχει καμια σχέση με κιθάρα..
Με γρίφους μιλάς γέροντα... :unsure:

Τουλάχιστον άλλαξε το "Μαγκούφης" και κάνε το "Μυστηριώδης" :cool:

Με γρίφους μιλάς γέροντα... :unsure:

Τουλάχιστον άλλαξε το "Μαγκούφης" και κάνε το "Μυστηριώδης" :cool:
Μπορώ να το κάνω "Μυστηριώδης Μαγκούφης ".

Το παζάρι είναι καθαρά οθωμανικό στοιχείο, όπως και ο νεποτισμός και η σουλτανοποίηση των εχόντων εξουσία, 200 χρόνια ελεύθεροι και 40 χρόνια ευρωπαίοι πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσουμε
Εγώ πάντως όταν βάζω αγγελίες στο reverb,δεν έχω παράπονο, με ταράζει όλη η Ευρώπη στο παζάρι....

Όπως ένας νεοφερμένος ελεύθερος επαγγελματίας θα κάνει καλύτερη προσφορά φοβούμενος μην χάσει την δουλειά σε σχέση με κάποιον πιο έμπειρο επαγγελματία που είναι χρόνια στο κουρμπετι και έχει μεγάλο πελατολόγιο (και ο πρώτος στο τέλος θα καταλήξει και να δουλεύει περισσότερο και να βγάζει λιγότερα λεφτά από τον έμπειρο), κάπως αντίστοιχα και κάποιος που μπαίνει στις αγγελίες από θέση "ισχύος" (έχει ακριβώς το gear που πάντα ήθελε και από εκεί και πέρα οποιαδήποτε νέα προσθήκη καλοδεχούμενη αλλά όχι απολύτως απαραίτητη) θα έχει πολύ καλύτερα deals σε σχέση με κάποιον που "καίγεται" να πάρει το όργανο επειδή είναι το πρώτο του.

Αυτά με τις αυξομειώσεις τιμών ειδικά σε κιθάρες που είναι χρόνια στις αγγελίες (οι καλές προσφορές-ευκαιριες φεύγουν γρήγορα όπως προαναφέρθηκε) ούτε με ενδιαφέρει γιατί το κάνουν, αν το εννοούν, αν υπάρχει κάποια συνωμοσία από πίσω κτλ. Αν κάνω νύξη, θα κάνω προσφορά στην αρχική τιμή (ή στην τιμή που εγώ θεωρώ δίκαιη). Υπάρχουν δύο εκδοχές.

-Να φύγει ο πωλητής με τα ωραία ζεστά κολλαριστα λεφτουδακια και να τσιμπήσω το όργανο

-Να μην δεχτεί ο πωλητής και να κρατήσω τα εγώ τα ωραία ζεστά κολλαριστα λεφτουδακια μου... Την κιθάρα του έτσι κι αλλιώς την έχω ήδη (είτε ίδιο μοντέλο είτε στο περίπου)

Και στις δύο περιπτώσεις είμαι κερδισμένος δηλαδή...

Επωλείτο 1.000 ευρώ....και τώρα 1.150.
Πως αντιδράτε;
1ον δεν ξανά ασχολείστε;
2ον Αναστατώνεστε και ευελπιστείτε να πέσει στην αρχική τιμή και να την αρπάξετε;

Αρχικά θεωρώ ότι αν ίσχυαν αντικειμενικά τα παρακάτω:"Η κιθάρα αυτή είναι σε πολύ δελεαστική τιμή, σε πολύ καλή κατάσταση" η κιθάρα δε θα έμενε απούλητη για 5 μήνες

Αλλά για την οικονομία της συζήτησης και με δεδομένο ότι έχω τα χρήματα,
αν δεν την είχα αγοράσει τόσο καιρό στα χίλια, μάλλον θα υπήρχαν λόγοι που με την αύξηση τις τιμής, έγιναν ακόμη περισσότεροι..
Μάλλον unfollow στην αγγελία λοιπόν..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back