Ψάχνοντας απλές λύσεις ηχογράφησης για έναν αρχάριο

BitCollector είπε:
Απ' ό,τι ξέρω η χαμηλότερη εμπέδηση (impedance ή Z) της line εισόδου προκαλεί διαφορετική απόκριση στις συχνότητες του οργάνου. Αποτέλεσμα π.χ. ο "κονσολάτος" ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας, ο οποίος στην ελληνική μουσική είναι πολύ συνηθισμένος, οπότε μη χολοσκάς. Αυτό μάλλον εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο της εισόδου όσο και του οργάνου (του μαγνήτη του). Δεν είμαι τεχνικός και δε γνωρίζω παραπάνω λεπτομέρειες.

Την Tracker pre της έχεις δει, μιας και μιλάμε για EMU;

Ό,τι και ν' αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία στις μουσικές αναζητήσεις σου!  8)
BitColletor σε ευχαριστώ πολύ...πραγματικά δεν την είχα προσέξει την tracker pre...ποια η διαφορά από την 0202 και 0404 εκτός βέβαια από την τιμή που "παίζει" ανάμεσα στις δυο. Ενδιαφέρον και αυτήν..... :P

Είναι αξιόπιστη και αυτήν σαν κάρτα; Ποια η γνώμη σου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τελικά ....ψάχνοντας....ψάχνοντας.. :) βρήκα τις διαφορές που υπάρχουν.

Ειδικότερα εν συγκρίση με την EMU0202....θεωρώ την ενσωμάτωση phantom power στην tracker pre πολύ σημαντική.

Έχουν το ίδιο chipset...και γενικά είναι μια έκδοση upgrade της EMU0202 και με 2 παραπάνω αναλογικές.

Όμως :( στην περίπτωσή μου θα μου χρειαστεί; Έχω σκοπό στο μέλλον επειδή παίζω έγχορδα να κάνω ηχογράφηση και με μπαγλαμά (δημιουργία samples) μιας και δεν κυκλοφορούν πολλά.

Έμαθα όμως ότι η εγγραφή με πυκνωτικό είναι ποιό λεπτομερέστατη σε σχέση με ένα δυναμικό. Την διαφορά των 2 μικροφόνων την γνωρίζω ήδη.

Ζητώ συγνώμη που τα αναφέρω, αλλά έχει άμεση σχέση με την αγορά της κάρτας που θέλω να αγοράσω. Με phantom power (EMU tracker pre)? ή χωρίς phantom power (EMU 0202) με ένα απλό οικονομικό δυναμικό μικρόφωνο;

Ψάχνοντας στο forum πολλοί θεωρούν ότι η εγγραφή ενός έγχορδου οργάνου με πυκνωτικό είνια καλύτερη.

Βέβαια σημαντικός παράγοντας είναι και το κόστος που πάντα με προβληματίζει...τη μια λέω άντε μέχρι 200€ και την άλλη λέω απο μέσα μου πολλά είναι....πάντως το σίγουρο είναι ότι σε μια απο τις τρεις θα καταλήξω.

Δεν έχει παραπάνω εισόδους από την 0202. Έχει ένα προενισχυτή μικροφώνου ακόμα και δύο inserts. Τα inserts τα χρησιμοποιείς για να συνδέσεις (παρεμβάλεις) έναν εξωτερικό επεξεργαστή πχ. Compressor σε ένα κανάλι πρίν το σήμα σου να "μπει" στο software για ήχογράφηση. Αλλά το Phantom Power θα σου χρειαστεί σε ηχογραφήσεις με πυκνωτικό μικρόφωνο. Η αλήθεια είναι πως θα δείς μεγάλη διαφορά με το δυναμικό ειδικά σε τέτοια όργανα - μπουζούκι , μπαγλαμάς κτλ.

Loki είπε:
Δεν έχει παραπάνω εισόδους από την 0202. Έχει ένα προενισχυτή μικροφώνου ακόμα και δύο inserts. Τα inserts τα χρησιμοποιείς για να συνδέσεις (παρεμβάλεις) έναν εξωτερικό επεξεργαστή πχ. Compressor σε ένα κανάλι πρίν το σήμα σου να "μπει" στο software για ήχογράφηση. Αλλά το Phantom Power θα σου χρειαστεί σε ηχογραφήσεις με πυκνωτικό μικρόφωνο. Η αλήθεια είναι πως θα δείς μεγάλη διαφορά με το δυναμικό ειδικά σε τέτοια όργανα - μπουζούκι , μπαγλαμάς κτλ.
Loki δηλαδή από ότι κατάλαβα την προτείνεις σε σχέση την EMU 0202 για την δουλειά που τη θέλω; και έχεις την άποψη ότι το πυκνωτικό μικρόφωνο σε αυτά τα όργανα είναι καλύτερο; εάν κατάλαβα καλά....

Βασικά ναι. Η χρηματική διαφορά είναι μικρή 40 - 45 ευρώ και πιστεύω πως λόγω phantom power και δεύτερου mic preamp αξίζει να πας για την tracker pre.

jimint είπε:
και έχεις την άποψη ότι το πυκνωτικό μικρόφωνο σε αυτά τα όργανα είναι καλύτερο; εάν κατάλαβα καλά....
Σωστά κατάλαβες...

ΟΚ Loki σε ευχαριστώ για τις συμβουλές...όπως και όλους τους φίλους (και στον BitCollector για την πρότασή του)...τελικά το αποφάσισα θα αγοράσω την E-MU tracker pre  ;)....μάλιστα πληροφοριακά τηλεφώνησα σήμερα το πρωί σε κάποια γνωστά καταστήματα και όλοι μου είπανε τα καλύτερα λόγια για τις EMU...επίσης στο παρακάτω link μας δίνονται πληροφορίες για test που έγινε στη κάρτα:

http://external-audio-interface.e-mu.en.audiofanzine.com/products/reviews/index,page,2,idproduit,129511,mao,tracker_preusb_20.html

οι ποιο έμπειροι ας ρίξουν μια ματιά στα test της κάρτας.

Επίσης μία ερώτηση (μπορεί να είναι και βλακεία)......στις κάρτες αυτές (ειδικά στην tracker pre) υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσουμε ενισχυτή; να παίζουνε δηλαδή 2 όργανα που να συνδέονται σε ενισχυτή και παράλληλα να κάνουμε ηχογράφηση με την κάρτα; ή χρειάζεται κονσόλα σε αυτήν την περίπτωση;

Θα παρακαλούσα όλους τους φίλους στο συγκεκριμένο post να γράφω τις απορίες μου χωρίς φυσικά να κουράζω...τώρα που ξεκινάω το recording...σύντομα θα σας πω τις εμπειρίες μου για την κάρτα.

Περιμένω με ανυπομονησία λοιπόν τις πρώτες μου εγγραφές.

Πολλά συγχαρητήρια για το forum και σε όλα τα παιδιά.....

To 1o μέρος όσο αφορά την αγορά κάρτας έχει κλείσει...θα την αποκτήσω αυτές τις μέρες.  ;)

Τώρα ενδιαφέρομαι για μικρόφωνο.

Με αυτό θέλω να ηχογραφήσω έγχορδο όργανο (πχ. μπαγλαμάς) και από ότι έμαθα ψάχνοντας στο forum πρέπει αναγκαστικά να πάω σε πυκνωτικό, όμως θα ήθελα και ένα δυναμικό για καταγραφή φωνής, πρέπει αναγκαστικά να προβώ στην αγορά 2 μικροφώνων; ή μπορώ με ένα να συνδυάσω και τα δύο (φωνή και ηχογράφηση έγχορδου).

Για τα πυκνωτικά μικρόφωνα έχω τσεκάρει τα παρακάτω:

STUDIO PROJECTS B SERIES B1

PRODIPE A1

AKG Perception 120

Για δυναμικά το παρακάτω:

SHURE PG58

SHURE SM58 LCE

ποιο από τα παραπάνω προτείνετε;

:(....κανείς παιδιά να με βοηθήσει στην παραπάνω ερώτηση με τα μικρόφωνα; Μόλις σήμερα το απόγευμα παρέλαβα και την tracker pre.

Δεν χρειάζεσαι δυναμικό για να γράψεις φωνή.Το πυκνωτικό που θα πάρεις κάνει μια χαρά :)

blue είπε:
Δεν χρειάζεσαι δυναμικό για να γράψεις φωνή.Το πυκνωτικό που θα πάρεις κάνει μια χαρά :)
Ποιο κατά τη γνώμη σου προτείνεις από τα παραπάνω; ή έχεις κάποιο άλλο κατά νου;

Παιδιά καλησπέρα,

Ήδη δουλεύω την tracker pre αλλά αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι..... :-[

Όταν κάνω insert midi...δηλαδή ένα file midi είτε από cubase είτε από άλλο πρόγραμμα (εγκατέστησα και Live Lite) και πατάω play για να το ακούσω δεν ακούγεται τίποτα προς τα έξω....γιατί συμβαίνει αυτό; οι AISO drivers της κάρτας έχουν κανονικά εγκατασταθεί....η κάρτα δουλεύει μια χαρά.....τι συμβαίνει;

Ξέρει κανείς απο την εμπειρία του να μου πει;

Ευχαριστώ

Πρέπει να στείλεις το output * του midi καναλιού σε ένα VSTi synth ή sampler με τον επιλεγμένο ήχο που θές να αναπαραχθεί από την πληροφορία midi.

Στην χειρότερη περίπτωση δοκίμασε να το στείλεις σε Microsoft Wavetable (νομίζω πως λέγεται) αλλά μπορεί να έχεις σημαντική καθυστέρηση έτσι.

Δοκίμασε να στείλεις το output σε ένα από τα ενσωματωμένα synth του Cubase όπως το a1. Πρώτα πρέπει να φορτώσεις το VSTi που θές πατώντας F11

για να εμφανίσεις την Επιλογή VST instruments** και μετά κλικάρωντας στην πρώτη κενή θέση διαλέγεις πχ. από τα Drums το VST της επιλογής σου.   

Ελπίζω να βοήθησα.... Ψαχτο και λίγο στο Google θα βρείς πολλούς χρήσιμους οδηγούς. ;)

ΥΓ. Με γεία την κάρτα!

*εκεί που δείχνει το βέλος inspector

**στη δεύτερη εικόνα κυκλωμένο στα αριστερά

Γεια σου Loki με τα ωραία σου!!! :D :D :D

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου το έριξα στο a1 (το αναλογικό Synth)....και έπαιξε.

Τώρα μπορούμε να μετατρέψουμε τα όργανα και να ακούγεται ποιο "ανθρώπινα" δημιουργώντας έτσι κάτι σαν backing tracks; καλά τα λέω ή γράφω βλακείες;  ::)

Επίσης έχεις κάποια γνώμη για μικρόφωνο σε παρακαλώ; Σήμερα τελικά εντελώς τυχαία απέκτησα και ένα μπαγλαμαδάκι και θέλω να ηχογραφήσω...τι προτείνεις; Αλλά με αυτό (μάλλον παθητικό θα είναι) να μπορώ να ηχογραφήσω και τη φωνή μου.

Με ένα από αυτά τα 3 που έχεις υπόψιν σου μια χαρά δουλειά θα κάνεις.

Κοίτα και αυτό πού είναι λίγο off budget αλλά όπως λένε όλοι είναι φοβερό για τα λευτά του.

http://www.thomann.de/gr/rode_nt1a_inkl_sm1_grossmembranmikro.htm?sid=03f056046c567edcb431fe5497d4b10f

Μέ ένα πυκνωτικό μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος θα ηχογραφήσεις μια χαρά και το μπουζούκι και τον μπαγλαμά και την φωνή σου εννοείται.

Καλό θα ήταν το μικρόφωνο που θα πάρεις να έχει αντικραδασμική βάση (αράχνη) και για φωνή να πάρεις και ένα Pop filter

http://www.thomann.de/gr/t-bone_ms180.htm

Καλημέρα

Loki σε ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για τις χρήσιμες συμβουλές σου.

Έχω προσανατολιστεί μάλλον για το PRODIPE A1, θα δω στο τέλος ποιο θα πάρω....  ;)

Επίσης νομίζω ότι με το a1 synth στο cubaseSX στο midi αρχείο δεν ακούγονται όλα τα όργανα......(ή κάνω λάθος;)

Ενημερώνω τελικά ότι κάρτα είναι άψογη!!!!!!

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,

ενημερώνω ότι μέχρι στιγμής έχω συνθέσει τα παρακάτω:

1. Laptop με 2 Giga μνήμη (πρόσφατα αναβαθμίσιμο)

2. Cubase SX3

2. EMU-Tracker Pre κάρτα ήχου

3. AKG Perception 120

.

.

.

βρίσκομαι στην αναζήτηση monitors, προσανατολίζομαι για τα M-Audio Ηχεία Studiophile AV-30 ή AV-40 ή Behringer MS-40.

Με την ευκαιρία να κάνω μια ερώτηση εάν μπορεί κάποιος φίλος να μου απαντήσει.

Σήμερα εμπλούτισα το πρώτο μου project και με μπαγλαμά......πως γίνεται μέσα από το cubase να φορτώσω τα drums που έχει (LM-7) να ακούω τα tracks μου και παράλληλα να γράφω σε ένα νέο track πχ drums με μπότα ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιώντας το ποντίκι.

Γνωρίζω ότι καλύτερο είναι ένα keyboard αλλά δεν έχω αυτή τη δυνατότητα. Απλά θέλω να το δοκιμάσω. Γίνεται;

Ευχαριστώ και πάλι.

:( .....Τελικά μπορεί να μου απαντήσει κάποιος στην τελευταία ερώτησή μου εάν γίνεται αυτό που ρωτάω και πως;

Δες το tutorial αντί για το Battery θα χρησιμοποιείς το LM7.

Αφού γράψεις κάποια τύμπανα οταν κάνεις play θα ακούς κανονικά ολα τα audio tracks στο project σου.

Loki καλημέρα σε ευχαριστώ το είδα πως λειτουργεί....ευκαιρία να κοιτάξω όλα τα tutorial.... ;)

Με την ευκαιρία υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε την κλίμακα ένος midi; Δηλαδή φορτώνω ένα μπάσο όργανο και ξεκινάει ένα κομμάτι απο ΦΑ, υπάρχει τρόπος να το αλλάξω σε ΣΟΛ και αυτόματα να αλλάξει όλη η κλίμακα του τραγουδιού;

Στο midi edit τα μαρκαρεις ολα (ctrl+A) και τα κανεις 2 κλικ πιο πανω (απο φα σε σολ)

Trending...

Νέα θέματα

Back