• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Πρόβλημα σε μαγνήτες ηλεκτρικής κιθάρας

ΠΤΣ

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γειά.

Έχω ένα πρόβλημα με την κιθάρα μου,είναι μια BC Rich με Fishman fluence μαγνήτες.Καπια στιγμή ο neck μαγνήτης σταμάτησε να δουλεύει.Βεβεα όταν άνοιξα το καπάκι με τα ηλεκτρονικά των μαγνητων και έβαλα το switch στον neck μαγνήτη και έβαλα πάνω στο switch ένα κατσαβίδι ο μαγνήτης ανειξε και ακουγόταν κανονικά.Επίσης καθώς άλλαζα θέσεις στο switch έβλεπα να μετακινήτε το κάτω μέρος(του switch) του από την bridge στην μεσεα θέση και το ανάποδο αλλά όταν προσπαθούσα να βάλω το neck μαγνήτη δεν κινούνταν τίποτα κάτο από το switch λες και έχει κολλήσει.Ξερει κάνεις τι μπορεί να σημβενει ; (Ο διακόπτης μετακινήστε και στις 3 θέσεις από επάνω αλλά μάλλον όχι από κάτο).

Ξεκινα κανοντας εναν οπτικο ελεγχο οτι ολα τα καλωδια απο τους μαγνητες αλλα και απο/προς το switch ειναι οκ. Για 100% σιγουρια θα μπορουσες να κανεις μια μια τις κολησεις εκ νεου, ζητημα 15 λεπτων ειναι αν εχεις καλάι και ενα κολλητηρι. 

Εαν παρολα αυτα το προβλημα συνεχιζεται, και συμφωνα με τα λεγομενα σου, το προβλημα ισως ειναι στο switch το οποιο χρηζει αντικαταστασης.

Δυσκολα παντως καποιος να μπορεσει να σε βοηθησει μονο απο την περιγραφη, ισως καποιες φωτογραφιες να βοηθαγαν περισσοτερο. 

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα (νομίζω χωράει εδώ το θέμα μου)

Παρέλαβα μαγνήτες  από το Ρωσσο pribora

Τους blues classic

Στην τοποθέτηση παρατήρησα το εξής,

το καπάκι δεν φτάνει μέχρι κάτω δοκίμασα και με fender γνησια καπακια και με mexico 

το ίδιο αποτέλεσμα.

Του έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ότι έτσι είναι το νορμαλ γιατί αν ακουμπάει κάτω το καπάκι μπορεί να κοπει το σύρμα.?

Έχετε συναντήσει ποτέ κάτι ανάλογο?

IMG_3140.jpg

Φωτογραφίες από το προιόν που αγόρασες, στο επίσημο σάιτ.

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με αυτά που σου λέει ο πωλητής.

Screenshot 2021-02-22 19.40.16.png Screenshot 2021-02-22 19.39.48.png Screenshot 2021-02-22 19.39.45.png Screenshot 2021-02-22 19.39.42.png

Φωτογραφίες από το προιόν που αγόρασες, στο επίσημο σάιτ.

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με αυτά που σου λέει ο πωλητής.

Προβολή συνημμένου 27881Προβολή συνημμένου 27882Προβολή συνημμένου 27883Προβολή συνημμένου 27884

Ναι το είδα και του έστειλα 

περιμένω απαντηση

μάλλον την πάτησα από τον Ρώσο 

Ναι, όταν προσπάθησα να βάλω fender καπάκι σε κινέζικο μαγνήτη. Το πιο πιθανό είναι κι αυτός να τους αγοράζει με το κιλό από Κίνα και να τους πουλάει σαν handmade

Ναι, όταν προσπάθησα να βάλω fender καπάκι σε κινέζικο μαγνήτη. Το πιο πιθανό είναι κι αυτός να τους αγοράζει με το κιλό από Κίνα και να τους πουλάει σαν handmade
Λες ε?

Θα δοκιμάσω κινεζικά καπάκια τότε αν βρω

παραμύθια μου γραφει

όταν πάει στο γραφείο θα μου στείλει μαγνήτες από custom shop fender απο seymour duncan απο fralin να μου αποδειξει οτι ολα εχουν κενο.Λες και δεν εχω ξαναδει μαγνητη

..αστα βραστά 

όταν πάει στο γραφείο θα μου στείλει μαγνήτες από custom shop fender απο seymour duncan απο fralin να μου αποδειξει οτι ολα εχουν κενο.

Στείλε του αυτές τις φωτό, (από άλλους μαγνήτες) που είναι στο δικό του site με μαγνήτες που έχει φτιάξει ο ίδιος, και πες του "το και το", "σ' αυτούς που έφτιαξες εσύ μάστορα (χέσε την Fender), γιατί δεν υπάρχει κενό?"

tr_wh-1-scaled.jpg

PRI_6344-1-scaled.jpg

Στείλε του αυτές τις φωτό, (από άλλους μαγνήτες) που είναι στο δικό του site με μαγνήτες που έχει φτιάξει ο ίδιος, και πες του "το και το", "σ' αυτούς που έφτιαξες εσύ μάστορα (χέσε την Fender), γιατί δεν υπάρχει κενό?"

Το έκανα ήδη και τώρα τα γύρισε 

ότι δεν επηρεάζει τον ηχο κτλ

του είπα ότι είναι αντιαισθητικό να είναι χωμένοι οι πόλοι  μέσα στο καπάκι και δέχτηκε να τους πάρει πίσω και να επιστρέψει τα χρήματα 

Παράγγειλε από Q (reverb). Με ~100 ευρώ παίρνεις σετ με ονειρεμένο ήχο  και σε 10 μέρες το έχεις σπίτι σου.

Παράγγειλε από Q (reverb). Με ~100 ευρώ παίρνεις σετ με ονειρεμένο ήχο  και σε 10 μέρες το έχεις σπίτι σου.

Ειχα διβασει καλες κριτικες για τους pribora,αλλα τσαμπα η αναμονη 2 μηνες,δεν τους εβαλα καν να τους ακουσω.

Ευτυχως δεν πληρωσα τελωνειο, μου κοστισαν 50 ευρω

Θέλω ένα σετ με fat blues ηχο.Εχεις να προτεινεις καποιο σετ απο q θα το κοιταξω.Τhanx

Φυσικά και έχω να σου προτείνω με 90+10 μεταφορικά.

Αυτό εάν θες coil tap. Με τα 12.5 kohm έχεις λίγο περισσότερη ένταση, gain, και μπασο μεσαία. Με τα 6,5kohm έχεις παραδοσιακό ηχο. Προσωπικά τα εναλλάσω με push push διακόπτη. Συνήθως παίζω στο mode με την μεγάλη έξοδο, καθώς έχει πολύ παχύ ήχο.

https://reverb.com/item/5745172-stratocaster-mixed-magnets-alnico-2-5-coil-tapped-mid-custom-guitar-pickups-set-by-q-pickups-strat

Έχει πολλά άλλα. Εάν θες στείλε του mail να τον ρωτήσεις τιμή πχ χωρίς coil split, γύρω στα 9Κohm, A2/5. Είναι μια μεσοβέσικη λύση αυτή, λίγο πιο οικονομική (κοντά 80+10 μεταφορικά).

Ο ήχος, γενικότερα, είναι φλατ (εφόσον τα πάρεις με flat poles). Ισορροπημένες όλες οι συχνότητες. Θα χρειάζεται να ρίχνεις μπασο στον ενισχυτή στα πολλά Kohm.  Οι texas special είναι πολύ thin και μέτριοι μπροστά τους.

Ειχα διβασει καλες κριτικες για τους pribora,αλλα τσαμπα η αναμονη 2 μηνες,δεν τους εβαλα καν να τους ακουσω.

Ευτυχως δεν πληρωσα τελωνειο, μου κοστισαν 50 ευρω

Θέλω ένα σετ με fat blues ηχο.Εχεις να προτεινεις καποιο σετ απο q θα το κοιταξω.Τhanx

εναλλακτικά tonerider. Επίσης τσέκαρε και εδώ τώρα που έχει προσφορά: https://governorpickups.com/product-category/stratocaster/

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα (νομίζω χωράει εδώ το θέμα μου)

Παρέλαβα μαγνήτες  από το Ρωσσο pribora

Τους blues classic

Στην τοποθέτηση παρατήρησα το εξής,

το καπάκι δεν φτάνει μέχρι κάτω δοκίμασα και με fender γνησια καπακια και με mexico 

το ίδιο αποτέλεσμα.

Του έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ότι έτσι είναι το νορμαλ γιατί αν ακουμπάει κάτω το καπάκι μπορεί να κοπει το σύρμα.?

Προβολή συνημμένου 27880

μιας και το έφερε η κουβέντα, τι διαφορά έχουν τα γνήσια fender καπάκια με mexico;

Trending...

Νέα θέματα

Back