Πρόβλημα με γείωση

δεν υπαρχει λογος για να παραγγειλεις απο Αμερικη μερικα ποτενσιομετρα..................υπαρχουν πιο κοντα(ακομα και στο Ελλαντα αν ψαξεις)........ιδου ενα λινκ απο Ευρωπη....

http://www.thomann.de/emg_poti_push_pull_prodinfo.html

Fenderiarhs έβγαλα τις αντιστάσεις αλλά ο θόρυβος όχι απλά δεν έφυγε αυξήθηκε κιόλας.Υπάρχει περίπτωση να τα έχουν φτύσει τα ποτενσιόμετρα και εκεί να είναι το πρόβλημα;

Όπως και να έχει πάω για παραγελλία 8)

ελπιζω να μην αφησες πολυ ωρα σε επαφη το κολλητηρι με το ποτενσιομετρο γιατι θα το ελιωσες........

ειμαι σιγουρος πως εχεις κανει κατι λαθος...............αν ανεβασεις μια φςτογραφια με το τι εχεις κανει θα σου πω............κατα 90% εχεις κανει λαθος στο καλωδιο που παει απ το μαγνητη στο ποτενσιομετρο.......(το hot δηλαδη).............σου ξαναλεω,......το καλωδιο αυτο αποτελειται απο δυο καλωδια ουσιαστικα...........φαντασου δυο ομοκεντρους κυκλους......ο εσωτερικος κυκλος ειναι το σημα του μαγνητη και ο χωρος αναμεσα στους δυο κυκλους ειναι ενα "μεταλλικο" περιβλημα το οποιο ειναι η γειωση......πρεπει να "γδυσεις" προσεχτικα το καλωδιο μεχρι να αποκαλυφθει αυτο το περιβλημα το οποιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΤΕΝΣΙΟΜΕΤΡΟ.....ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΤΕΝΣΙΟΜΕΤΡΟ ΟΧΙ ΣΤΑ INPUT-OUTPUT .

Μόλις μου απάντησαν απο EMG.Μου είπαν ότι δεν έχω γειώσει καλά τους διπλούς.(αυτό που μου είπες πριν fenderiarhs).Και ρωτάω όμως τώρα...

Τους γείωσα σύμφωνα με το διάγραμμα,η κόλληση έγινε καλά(δεν είμαι και τόσο άσχετος :oops: )Μήπως έχει σημασία αν είναι κολλημένο στο πλάι ή απο πάνω;;;(μ^%$#α ερώτηση;;;)

μααααααααααααλιστα................λοιπον για πες μου.................τα ποτενσιομετρα που χρησιμοποιεις εστω και αν ειναι 250Κ ειναι push-pull h oxi?????Αν δεν ειναι πεταξε τα ολα οσα εχεις κανει ειναι λαθος....................η μια γειωση ειναι στο DPDT SWITCH ΠΟΥ εχει το ποτενσιομετρο που ειναι ειδικα φτιαγμενο για τον emg89 και εκει παει και η γειωση του μαγνητη(ενα απο τα πολλα καλωδιακια που φευγουν απ τον 89).......εξαλλου αν δε βαλεις αυτα τα συγκεκριμενα ποτενσιομετρα που επιτρεπουν ο emg89 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ SPLIT.......οποτε και ποιος ο λογος που τον αγορασες...........

Είναι push-pull τα ποτενσιόμετρα.

η μια γειωση ειναι στο DPDT SWITCH ΠΟΥ εχει το ποτενσιομετρο που ειναι ειδικα φτιαγμενο για τον emg89 και εκει παει και η γειωση του μαγνητη(ενα απο τα πολλα καλωδιακια που φευγουν απ τον 89).......
Εννοείς δηλαδή ότι τα ποτενσιόμετρα που είναι στο πακέτο του 89 είναι μόνο για αυτόν και άλλα ποτενσιόμετρα δε θα κάνουν σωστά τη δουλειά;Αν παραγγείλω αυτά απο Θωμά;;;Ο 89 έχει 2 γειώσεις δηλαδή;Μία το περίβλημα που είπες πριν και μια ένα μικρό καλωδιάκι;;Γιατί αν ισχύει αυτό τότε μάλλον κατάλαβα που είναι το πρόβλημα.

Υ.Γ Sorry για τις πολλαπλές ερωτήσεις :roll:

Dokimase na valeis ton enisxyth h to petali poy xrhsimopoieis se allh priza h opoia ksereis oti einai geiwmenh.

Dokimase na valeis ton enisxyth h to petali poy xrhsimopoieis se allh priza h opoia ksereis oti einai geiwmenh.
Αυτό έκανα χθές και τώρα μπήκα να το ποστάρω :D :D Όντως αυτό ήταν.Τζάμπα ταλαιπώρησα τον fenderiarh :roll:

Αυτό έκανα χθές και τώρα μπήκα να το ποστάρω :D :D Όντως αυτό ήταν.Τζάμπα ταλαιπώρησα τον fenderiarh :roll:
Janick είσαι απερίγραπτος! :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτό να γραφτεί στα καλύτερα του φόρουμ παρακαλώ! 8) :lol: :lol: :lol:

Που να φανταστώ και εγώ ο άμοιρος :roll: ότι το πρόβλημα ήταν εκεί.Όλοι είπανε κάτι δεν κόλλησε καλά :D

Που να φανταστώ και εγώ ο άμοιρος :roll: ότι το πρόβλημα ήταν εκεί.Όλοι είπανε κάτι δεν κόλλησε καλά :D
Ρε συ janick (και οποιοσδήποτε άλλος το ξέρει φυσικά), να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία από την αρχή του thread?

Οι EMG δεν έρχονται πακέτο με ποτενσιόμετρα κλπ? Γιατί απ'όσο ξέρω έχουν ειδικές επαφές που δεν απαιτούν κόλληση. Ή δεν έχω καταλάβει καλά? :?

Οι EMG δεν έρχονται πακέτο με ποτενσιόμετρα κλπ? Γιατί απ'όσο ξέρω έχουν ειδικές επαφές που δεν απαιτούν κόλληση. Ή δεν έχω καταλάβει καλά? :?
Τους πήρα μεταχειρισμένους χωρίς τα ποτενσιόμετρα τα οποία τα αγόρασα μόνος μου.Όσο για τις επαφές είναι σαν όλους τους μαγνήτες συν βέβαια τα της μπαταρίας.Έχουν βέβαια μια ευκολία.Το κεντρικό καλώδιο δεν είναι προσκωλημένο στον μαγνήτη αλλά το συνδέεις σε μια υποδοχή αφού τελειώσεις την κόλληση για να μην παιδεύεσαι.

Ρε συ janick (και οποιοσδήποτε άλλος το ξέρει φυσικά)' date=' να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία από την αρχή του thread?

Οι EMG δεν έρχονται πακέτο με ποτενσιόμετρα κλπ? Γιατί απ'όσο ξέρω έχουν ειδικές επαφές που δεν απαιτούν κόλληση. Ή δεν έχω καταλάβει καλά? :?[/quote']

Αν τους αγορασεις καινουργιους ναι ερχονται μαζι με 25Κ ποτενσιομετρα(με τα οποια και δουλευουν σωστα) Για τις επαφες που λες μαλλον εννοεις το quick connect συστημα που εχουν οι καινουργιοι emg. Το quick connect ειναι μια υποδοχη στο πισω μερος του μαγνητη και εκει μπαινουν "συρταρωτά" τα καλωδια που πανε στα ποτενσιομετρα. Οι κολλησεις στα ποτενσιομετρα και στο output jack γινονται με τον κλασσικο τροπο. Απαξ και κανεις μια φορα την εγκατασταση μετα μπορεις να "αλλαξεις" τον EMG με οποιονδηποτε αλλο emg απλως αποσυνδεοντας τον απο το quick connect......πολυ καλη πατεντα μακαρι ολοι οι pickup makers να την εφαρμοζαν.....ριξε μια ματια στο site της emg και θα το δεις ακριβως πως ειναι.........

Janick & Fenteriarh ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. :D

Νόμιζα ότι το quick connect αναφερόταν και στα ποτενσιόμετρα, ακριβώς για να μπορείς να προσθέσεις κάποιο "ειδικό" τέτοιο της EMG (κάποιο booster ας πούμε). Αλλά και έτσι είναι έξυπνη και σωστή ιδέα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back