Σε έχω ξαναδιαβάσει να το γράφεις αυτό.Superfunk είπε:Μετα απο 6 με 12 ωρες παιξιματος οι χορδες ειναι αχρηστες απο πλευρας intonation (και ηχου φυσικα) και θελουν αλλαγη,
το Intonation φανταζομαι και το feel των χορδωνdigisilence είπε:Τι ακριβως αντιπροσωπευει το "μηχανικες ιδιοτητες" ?
εχεις δικιο αλλα ειμαι και τα δυο... ;D,ειδικα στις Tele και με καθαρο ηχο,που παιζω κατα 99%,τυλιχτη χορδη μετα απο 12 ωρες που να βγαζει twang δεν υπαρχει....οποτε τις αλλαζω συχνα.Νομίζω ότι είσαι αρκετά αυστηρός με το 6-12 και ακόμη κι αν το αποδεχόμουν αυτό, θα ήταν μόνο για έναν παίκτη υψηλών απαιτήσεων,με ανάλογο εξοπλισμό.
http://musicrepair.weebly.com/alambdalambdaalphagamma942-chiomicronrhodelta974nu---kappa940thetaepsilon-pi972tauepsilon.htmldigisilence είπε:Τι ακριβως αντιπροσωπευει το "μηχανικες ιδιοτητες" ?
Οι μηχανικές ιδιότητες στις χορδές κυρίως αφορούν:digisilence είπε:Τι ακριβως αντιπροσωπευει το "μηχανικες ιδιοτητες" ?
Και γω πάτησα μηχνικές ιδιότητες χορδής κιθάρας στο Google και μου έβγαλε αυτό,δεν ξέρω αν έχει και άλλο.Κανιμώθριος είπε:@kbasilis Το πινακάκι αυτό υπάρχει και σε βιβλιογραφια,αλλά από το site που παρέθεσες το πήρα.Νομίζω στο "Ηχοτεχνία" ή στο "Φυσική Ακουστική" του Σπυρίδη.
Το οποίο πινακάκι είναι προφανές ότι είναι φωτογραφία από βιβλίο.kbasilis είπε:Και γω πάτησα μηχνικές ιδιότητες χορδής κιθάρας στο Google και μου έβγαλε αυτό,δεν ξέρω αν έχει και άλλο.![]()
Ναι έτσι φαίνεταιΚανιμώθριος είπε:Το οποίο πινακάκι είναι προφανές ότι είναι φωτογραφία από βιβλίο.
Ε;![]()
Και μένα μου φάνηκε πολύ λίγος χρόνος αλλά ο καθένας όπως του αρέσει,απλά άλλο να αλλάζει η χροιά του ήχου σου μετά από 6 με 12 ώρες στο αυτί και γούστο του superfunck ή 20 μέχρι 40(αναλόγος) από τον πίνακα και άλλο να χάνει το intonation.Τέλοσπάντων,ότι έγραψα ήταν για να μην διαβάσει κανένας πιτσιρίκος και αρχίζει να αλλάζει χορδές κάθε 6 ώρες.
Νομιζω οτι η αλλοιωση των μηχανικων ιδιοτητων εχει ως αποτελεσμα την μεταβολη τωνΑφού λοιπόν χαθούν οι ηχητικές ιδιότητες της χορδής,μετά παίρνουν σειρά και οι μηχανικές
Για ηχογράφηση σίγουρα θέλεις καινούριες αλλά προσωπικά θα ήθελα να είναι λίγο παιγμένες ώστε να έχουνε "στρώσει".teddyboy είπε:Ο χρόνος που αναφέρει ο Superfunk είναι σωστός κατά τη γνώμη μου. Ειδικά αν είσαι σε φάση ηχογράφησης, όπου κι οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, οι χορδές έχουν φθορά η οποία ακούγεται.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως "πρέπει" ν'αλλάζονται τόσο συχνά, μιας κι αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τ'αυτιά του εκάστοτε παίχτη (εννοείται και με τα οικονομικά του..).
Πιθανόν οι περισσότεροι να έχετε...oselifer είπε:Επίσης είναι και μια ταλαιπωρία να αλλάζεις χορδές.
με..χειροκινητο ...ματζαφλαρι....το ΠΟΛΥ 5 με 6 λεπτα (συμπεριλαμβανομενου του χρονου κοπης και αποριψης των παλαιων χορδων...) ;D.Φαντάζομαι βέβαι ο superfunk θα αλλάζει σαν το τύπο εδώ..