- Πόντοι
- 38
Σχετικά με το 4, δεν υπάρχει σωστό και λάθος ύψος. Αυτό το ορίζεις ανάλογα με το πόσο σε βολεύει 

Επειδή δούλευα σε μαγαζί με μουσικά όργανα, μπορώ να σου ονομάσω πάαααρα πολλές κιθάρες (και μπάσσα) είτε φθηνές, είτε ακριβές που ερχόντουσαν ασετάριστες και καθόμουν εγώ και σέταρα το κάθε όργανο (και δεν εννοώ απλά ξεκούρδιστες).holdyourlight είπε:Και εμενα μου κάνει εντύπωση πάντως που ηρθε ασεταριστο, τουλαχιστον εδω θα την κοιτουσαν κάπως. Πάντως διαβασα και αλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Άαααχ σε καταλαβαίνω, εγώ τι να πω. Έβλεπα όργανα των 2000-2500€ να έρχονται με τις χορδές να είναι έτοιμες ν'απλώσεις ρούχα χαλαρές-χαλαρές, γέφυρες αρίθμιστες, ποτενσιόμετρα που δεν είχαν σφίξει καλά τα παξιμάδια, άσε μη πούμε και μάρκες και σκάσουν όλοι έτσιΝαι ε? Για ενα οργανο των 1500 ε το ελαχιστο που θα περιμενα ειναι να εχει ρυθμισμενες τις τονικοτητες, αλλα... τι να κανεις.
Τα ανοίγματα στο νατ σου είναι είτε πολύ μικρά για τις χορδές που χρησιμοποιείς είτε κακοκομμένα. Δοκίμασε να γυρίσεις τη μύτη ενός μολυβιού δυο κύκλους στο κάθε άνοιγμα ώστε να πέσει ο γραφίτης που φεύγει από το μολύβι μέσα στο άνοιγμα. Αν αυτό δεν βοηθήσει πας για νέο νατ.holdyourlight είπε:Μια ερωτηση που με καιει: Σε μια "τελεια" σεταρισμενη κιθαρα, (χωρις lock system) οταν πιεζεις τις χορδες ακριβώς πισω από το nut (καβαλαρηςκαι επανερχονται, πρεπει να παραμενουν τέλεια κουρδισμενες; Γιατι εμένα δεν παραμένουν!
Ναι.holdyourlight είπε:Μια ερωτηση που με καιει: Σε μια "τελεια" σεταρισμενη κιθαρα, (χωρις lock system) οταν πιεζεις τις χορδες ακριβώς πισω από το nut (καβαλαρηςκαι επανερχονται, πρεπει να παραμενουν τέλεια κουρδισμενες; Γιατι εμένα δεν παραμένουν!