Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν δικό τους κόσμο και φήμη , και βάζουν μέσα συγκροτήματα αφού πρώτα τους ζητήσουν ενα demo , η ελέγξει ο λεγόμενος μαέστρος του μαγαζιού, το πρόγραμμα του γκρουπ, π.χ . πρεπει να έχετε και ελληνικά, την υποχρεωτική διάρκεια του προγραμματος , να εχετε 2 φωνες, και αυτά τα κομμάτια κ.α. Αυτα τα μαγαζιά , αν τα πάμε καλά, πληρώνουν καλά, και δινουν και μέρες, ιδανικότερα φυσικά αν το γκρούπ εχει και λίγο "δικό του " κόσμο, ολα καλά και όλα ωραία.
Υπάρχουν μαγαζιά λαιβάδικα, τα οποία , βαζουν οποιους θέλουν να παίξουν και τους πληρώνουν με ποσοστά και καλά και απο εκεί αρχίζει, "μα δεν ηρθε ο κόσμος που μου λέγατε, δεν παίξατε καλά, θα σας πληρώσω οταν εχω λεφτά, θα δουμε και τετοια.
Για τους μουσικούς που παίζουν ερασιτεχνικά και εχουν ενα γκρουπάκι αυτή είναι η πραγματικότητα, οπως και πραγματικοτητα είναι η δυσκολίας να κρατηθεί η συσταση ενός τέτοιου γκρούπ,
Πάντα θα μπαίνουμε μέσα ,αρκετά μέσα ακόμα και 70 ευρώ να βγάλουμε ο καθένας, διοτι είναι οι μετακινήσεις, οι πρόβες που χρειάζονται , και κυρίως οτι δεν θα μας πληρώνουν πάντα οπως εχει συμφωνηθεί που είναι το θέμα του topic.
Εξαρτάται απο το μαγαζί , και απο αυτό που μπορούμε να δώσουμε εμείς , για να εχουμε προοπτική να παίζουμε σε πιο καλά μαγαζιά και καλές μέρες, οπότε να παίρνουμε. Εξαρτάται και την πόλη , την περιοχή κ.λ.π. , Εγώ που ειμαι κι εγώ ένας που ασχολείται με το άθλημα, εχω "περάσει" όλα τα σενάρια, πολλές φορές τσαντιζόμουν με την νοοτροπία, καταλαβα όμως κάποια στιγμή οτι έτσι είναι και δεν αλλάζει (Βιομηχανία Υποταγής Συνειδήσεων.)
Αν θελετε χρήματα, μονο λαϊκά, και ρεμπετάδικα παιδιά,
για όλα τα άλλα , stick to the band