Πρόβλημα με πληρωμή μετά το live

bluesbreaker είπε:
Δυστυχώς υπάρχουν παντου τέτοιο καννίβαλοι :P!!!και εγώ δεν πιστεύω οτι αξίζει να προσφύγετε στον επόπτη εργασίας και να κινηθεί νομικά το θέμα...πολύς χρόνος και χρήμα,και προσωπικά πιστεύω οτι δεν αξίζει για 200 Ευρώ!πολύ απλά μπορείτε για ηθική ικανοποίηση να δυσφημίσετε το μαγαζί σε φίλους και γνωστούς και να μην ξαναπατήσετε εκεί...
σωστό κι αυτό. είπαμε είναι ηθικό το θέμα.είναι λίγο δωνκιχωτικό.

απαραίτητα: εάν δεν έχεις κάνει ποτέ σου έναρξη επαγγέλματος στο ΤΕΒΕ πριν το 1993 τότε κάνεις έναρξη στην εφορία με τον κωδικό μουσικός εκτελεστής.
και εδω προσοχη γιατι τα 200 ευρωπουλα/μηνα που θα σκατε παιξετε δεν παιξετε στο ΤΕΒΕ μπορει  να ειναι περισσοτερα απο αυτα που θα βγαζετε απο τα live σας...αν απο την αλλη ΖΕΙΤΕ απο αυτα,καντε το οπωσδηποτε...(ετσι θα παρετε και συνταξη 234 ευρω στα 80 σας.... :) :))

παντως εγω ειμαι στο ΙΚΑ και οχι στο ΤΕΒΕ  ως μουσικοσυνθετης ειναι σιγουρο οτι οι μουσικοι ασφαλιζονται στο ΤΕΒΕ?νομιζω οτι ακομα στο ΙΚΑ ασφαλιζονται...

Ρε παιδιά πάντως, οκ, δεν αξίζει δεν αξίζει για λίγα λεφτά, αλλά γι αυτό μας βάζουν κάτω και μας $**$@%*@ μετά κάθε φορά, διότι σου λέει "ποιος θα κάτσει να φάει ένα χρόνο να τρέχει στα δικαστήρια για ένα πενηντάρικο;" Πραγματικά δε γίνεται να διασφαλιστούμε κάπως από πριν;

Επιπλέον δε μπορώ να καταλάβω τη διάκριση ανάμεσα σε επαγγελματία και σε ερασιτέχνη μουσικό! Υπάρχουν καλοί και κακοί μουσικοί. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικα του καθενός, πώς το βλέπει. Το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν αφορά τον οποιονδήποτε μαγαζάτορα.

menelaos είπε:
Επιπλέον δε μπορώ να καταλάβω τη διάκριση ανάμεσα σε επαγγελματία και σε ερασιτέχνη μουσικό! Υπάρχουν καλοί και κακοί μουσικοί. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικα του καθενός, πώς το βλέπει. Το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν αφορά τον οποιονδήποτε μαγαζάτορα.
Συμφωνώ απολύτως!!απλά δεν έβαλα τα "" στη λέξη ερασιτέχνη γιατί θα άρχιζε πάλι μύλος,όπως στο thread που είχα ανήξει πριν 15 μέρες http://www.noiz.gr/index.php?topic=157076.0;topicseen ;)!

Superfunk είπε:
απαραίτητα: εάν δεν έχεις κάνει ποτέ σου έναρξη επαγγέλματος στο ΤΕΒΕ πριν το 1993 τότε κάνεις έναρξη στην εφορία με τον κωδικό μουσικός εκτελεστής.
και εδω προσοχη γιατι τα 200 ευρωπουλα/μηνα που θα σκατε παιξετε δεν παιξετε στο ΤΕΒΕ μπορει  να ειναι περισσοτερα απο αυτα που θα βγαζετε απο τα live σας...αν απο την αλλη ΖΕΙΤΕ απο αυτα,καντε το οπωσδηποτε...(ετσι θα παρετε και συνταξη 234 ευρω στα 80 σας.... :) :))

παντως εγω ειμαι στο ΙΚΑ και οχι στο ΤΕΒΕ  ως μουσικοσυνθετης ειναι σιγουρο οτι οι μουσικοι ασφαλιζονται στο ΤΕΒΕ?νομιζω οτι ακομα στο ΙΚΑ ασφαλιζονται...
μα αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ. εάν δεν έχεις κάνει έναρξη στο ΤΕΒΕ πριν το 93 δεν σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις. και έτσι παραμένεις στο ΙΚΑ με μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και δεν πληρώνεις ΤΕΒΕ. βέβαια τα συνταξιοδοτικά σου ωφέλη υπόκεινται στους εργοδότες σου μαγαζάτορες από το πόσα ένσημα θα σου κολλάνε.

τι δικηγοροι κ μπλεξιματα ρε λετε

απλα το πιανεις το τυπο κ μιλας μαζι του κ εαν δεν βγει ακρη του κανεις δυσφημηση σε οποιον ξερεις!

αλλα κ λιγο τραμπουκισμος δεν βλαπτει κατα την αποψη μου!

οχι φασαρια αλλα λιγο να τον τσιτωσεις!

superfunk & aback

γνωριζετε καποια πραγματα αλλα στο περιπου για αυτο μην δινετε συμβουλες εργατικου και φορολογικου χαρακτηρα

ας δωσει καποιος που το κατεχει γιατι μονο προβληματα δημιουργει η λαθος πληροφορηση

Ρε παιδια ,με το συμπαθειο που επεμβαινω.

Ειμαι ερασιτεχνης κιθαριστας, δεν πληρωθηκα ποτε οσο κι αν επαιξα σε χρημα (μονο ποτα κλπ).

Αλλα ειμαι επαγγελματιας σε αλλο χωρο, ειμαι Μηχανικος, και ξερω καλα οτι η πιατσα ειναι ΣΤΕΓΝΗ απο χρημα.

Εχω στα χερια μου επιταγες και ιδιωτ. συμφωνητικα περιπου στα 20.000 ευ. Ειμαι τρελαμενος, δεν εχω 200ευ για να παρω ενα λαμπατακο. Τι να συζηταμε πια...

Καλα κανετε και συζητατε το θεμα αλλα αν ο αλλος δεν ειχει χρημα δεν μπορεις να του παρεις τιποτα.

Κι εγω οταν πηγαινω σε live δεν παιρνω δευτερο ποτο (ενω ειμαι  επαγγελματιας ποτης), τι να γινει κι απο που να βρεθει χρημα δεν ξερω. Το θεμα ειναι γενικο και βαθυ.

Και παλι συγγνωμη για την επεμβαση. 

Μπουφ, κρίμα όταν χαίρεσαι ότι θα πάρεις λεφτά και στο τέλος δε σου δίνουν..

αλλά σκέψου το κι από την άλλη. Αφού η προσέλευση κόσμου ήταν μέτρια και το μαγαζί είναι μικρό όπως είπες, πιθανότατα θα μπήκε μέσα. Επίσης του κάνατε δυσφήμιση με τον μεθυσμένο τραγουδιστή σας! Έχετε πάρει ήδη την εκδίκησή σας!  ;D

..Αλλά μάλλον δε 8έλετε εκδίκηση, αλλά δικαίωση. Δε θα την βρείτε. Δεν έχει κανέναν λόγο να σας δώσει τα λεφτά. Και δε θα έχει κανένα όφελος. Ιδίως τώρα που έχουν περάσει 2 μήνες. Ο μαγαζάτορας είναι για τα σκουπίδια. Αλλά κι εσείς την επόμενη φορά να δείχνετε έναν σωστό χαρακτήρα. Όσο θυμωμένοι είσαστε εσείς από αυτόν, άλλο τόσο μπορεί να είναι κι αυτός από εσάς.

τελικά μάλλον δίκιο έχουμε όλοι, ο καθένας από τη σκοπιά του και όλοι μαζί. όλες οι απόψεις από τις πιο ακραίες μέχρι τις πιο "συντηρητικές" παίζουν.όσο για την κρίση στην αγορά: ας τα κλείσουν για να ξεσκαρτάρει και λίγο το πράγμα, και δεύτερον ας εδραιωθεί η νομιμότητα.ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ πασίγνωστος με 3 club livάδικα με 30 εργαζόμενους δηλώνει ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ 3 εργαζόμενους και ΚΑΝΕΝΑΝ μουσικό. και παίρνει και επιστροφή φόρου. εάν δε, μάθετε και το όνομα θα πάτε όχι για ποτό αλλά για να τα σπάσετε ΟΛΑ.

Απο τη στιγμη που ζει σε μια τριτοκοσμικη χωρα δεν μπορεις να περιμενεις κατι καλυτερο...αν ζουσες σε χωρα στην οποια τουλαχιστον οι νομοι ισχυουν για ολους δεν θα ειχες προβλημα με τετοιες "αδικιες"

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=894819&lngDtrID=253

ρε φιλε μας δουλευεις τωρα? εσεις επρεπε να τον πληρωσετε κιολας οχι να σας πληρωσει.......και δε μου λες εσεις εχετε κανει κατι σε δισκογραφια, εχετε καμια επιτυχια, ακουγεστε στο ραδιοφωνο? η σαρα και η μαρα πηραν απο μια κιθαρα και γρατζουναν και παιζουν και λαιβ....αυτα ειναι ...ελλας ...μη γελας...

synthakias είπε:
ρε φιλε μας δουλευεις τωρα? εσεις επρεπε να τον πληρωσετε κιολας οχι να σας πληρωσει.......και δε μου λες εσεις εχετε κανει κατι σε δισκογραφια, εχετε καμια επιτυχια, ακουγεστε στο ραδιοφωνο? η σαρα και η μαρα πηραν απο μια κιθαρα και γρατζουναν και παιζουν και λαιβ....αυτα ειναι ...ελλας ...μη γελας...
κατσε κατσε!

σε περιπτωση που εχουν κανει συμφωνια κ οι δυο τους οφειλουν να την τηρησουν!

για αυτο καλο ειναι οταν κανονιζεται ενα Live να τα συζητατε ολα!

δλδ τοσα θα ειναι τα φραγκα τοση ωρα θα παιξουμε εαν δενε χει κοσμο τι θα γινει κ παει λεγοντας!

synthakias είπε:
Καλά ασ'το μεγάλε. Άμα είναι να λέμε μπούρδες για να τσαντίσουμε τον κόσμο να το ξέρουμε να το κάνουμε όλοι.

synthakias είπε:
Ναι ρε φίλε, πέστα γαμώτο! Όλοι οι άσχετοι πήραν φόρα και νομίζουν ότι έγιναν κάτι! Και όχι μόνο στη μουσική...

Βλέπω το καλοκαίρι κόσμο να πηγαίνει στην παραλία για μπάνιο, χωρίς να έχουν καν ένα μετάλλιο πανελληνίου πρωταθλήματος!!! Που πα ρε Καραμήτρο που θες και να κολυμπήσεις να 'ουμ;

Για να μη μιλήσω για τον κόσμο που οδηγεί έχοντας ένα απλό ΔΙΠΛΩΜΑ! Όχι, θεωρώ τραγικό να βγαίνεις στο δρόμο αν δεν έχεις εμπερία από F1, WRC και WTCC (με αυτή τη σειρά).

Και τέλος, θα έχετε δει τους άχρηστους που πάνε και παίζουν σκάκι. Εμένα το κολλητάρι μου (Γκάρι Κασπάροφ λέγεται αν τον έχετε ακουστά) έκανε 22 χρόνια προπόνηση πριν παίξει την πρώτη του παρτίδα...

Άντε πια με το κάθε ψώνιο... 8) :-\

Αυτό λες εσύ;;; Εμένα που η μάνα μου ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ( :o :o :o :o :o :o) χωρίς ούτε καν να έχει βγάλει σχολή σεφ;;;;;; Απίστευτα πράγματα ρε!!!!! Ξεφτιλίκια δηλαδή!!!!

Νομίζω πάντως πως ο synthakias έμμεσα θίγει το ζήτημα της επίπτωσης που έχει η πρόσληψη ερασιτεχνών μουσικών σε κεντρικά μαγαζιά, τόσο στην ποιότητα της μουσικής όσο κ στον περιορισμό των θέσεων για τους επαγγελματίες.

Το φαινόμενο, ειδικά σε πόλεις με μεγάλο αριθμό φοιτητών, είναι ανακυκλούμενο.

Φοιτητές που παίζουν σε μαγαζιά, φοιτητές πελάτες, μέγιστο κέρδος για τους μαγαζάτορες, όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι δεν γίνεται!

Γενικότερα όμως, η προφορική συμφωνία είναι δίκοπο μαχαίρι, κ γνωρίζω πολλά περιστατικά όπου ακόμα κ με καλή απόδοση δεν πληρώθηκε το συγκρότημα λόγω μικρής προσέλευσης.

Στο βάθος βάθος, ως ακροατής, θέλω να ακούω καλή μουσική, οποιοδήποτε το κόστος.

Είμαι ο πρώτος που τονίζει ότι από τη στιγμή που ζητάω να πληρωθώ για κάτι πρέπει να είμαι άψογος, ακόμα κι αν η πληρωμή μου είναι μισό €. ΟΜΩΣ, το να μην είμαι καλός δεν είναι λόγος να μην πληρωθώ, είναι λόγος να μην ξαναπαίξω.

Zeppelin είπε:
Φοιτητές που παίζουν σε μαγαζιά, φοιτητές πελάτες, μέγιστο κέρδος για τους μαγαζάτορες, όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι δεν γίνεται!
Μα γίνεται! Δίνεις 200€ στη μπάντα, έρχονται 50 άτομα παραπάνω, και εσύ έχεις βγάλει λεφτά, και οι φοιτητές έχουν ακούσει τη μουσική τους, και το γκρουπ έχει πληρωθεί. Και τέλος πάντων μη λέμε ό,τι θέλουμε (δεν αναφέρομαι σε εσένα, αλλά σ'αυτό το ανεκδιήγητο ποστ παραπάνω): όταν έχει γίνει μια συμφωνία οφείλεις να την τηρήσεις, αλλιώς να μην την έκανες. Δε γίνεται να σου πω "έλα παίξε στο μαγαζί μου για 200€" και μετά να μη σε πληρώνω επειδή δεν έχεις δισκογραφία (lol, έλεος, δεν υπάρχει και το κατάλληλο icon εδώ). Άμα δε γουστάρω δε σε βγάζω να παίξεις.

menelaos είπε:
Δίνεις 200€ στη μπάντα, έρχονται 50 άτομα παραπάνω, και εσύ έχεις βγάλει λεφτά, και οι φοιτητές έχουν ακούσει τη μουσική τους, και το γκρουπ έχει πληρωθεί.
Ναι μόνο που ο μαγαζάτορας πρέπει να έχει ήδη διαπιστευτήρια για μία δεδομένη καλή απόδοση από το συγκρότημα, ώστε να ορίσει υψηλή αμοιβή ενώ κ το συγκρότημα οφείλει να οργανώσει σωστά το setlist, πιθανώς επηρεάζοντας κ την κατανάλωση των πελατών.

Μιλάμε για σχέση εμπιστοσύνης δλδ...

Εξ' όσων γνωρίζω λίγα είναι τα συγκροτήματα που προετοιμάζονται τόσο καλά.

Επίσης, δεν κατάλαβα, πώς η αμοιβή 200 ευρώ θα εξασφαλίσει μια προσέλευση 50 ατόμων...

Trending...

Νέα θέματα

Back