Πρόβλημα με καινούργιο Marshall

Guitar Guru
Πόντοι
183
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Ήρθε σήμερα ο Marshall studio classic κεφάλι, καινούργιος από Thomann, αλλά ενώ ανάβει κανονικά (και οι λάμπες) ήχος τίποτε. Τον δοκίμασα με δύο διαφορετικά 8ohm ηχεία και δεν παίζει, μόνο ένα ντουκ ακούγεται όταν σβήνει. Φαντάζομαι δεν μπορεί να είναι θέμα fuse εφόσον ανάβει, ούτε καν κοίταξα που είναι το fuse. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που μου έχει ξεφύγει, δοκίμασα ηχεία 8 ohm (ένα weber και ένα eminence beta 10) με το καλώδιο ηχείου που είχε η συσκευασία.. Το άφησα κάνα δίλεπτο standby τίποτε...

Παίζει να είναι θέμα fuse ξέρει κανείς από αυτά τα μοντέλα?

--- απότι βλέπω έχει δύο fuse επομένως μπορεί να είναι αυτό.,,

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τελικά λάμπα. Η προενισχύτρια με το καπάκι (phase splitter?) είχε σπάσει από το ελατήριο της θήκης, το return του ενισχυτή δουλεύει κανονικά. Πάω να βρω λάμπες τώρα . .. :)

20231003_193804.jpg

Τι να βρεις? Γραψε να σου στειλουν καινουργια λαμπα απο Thomann, και στειλε φωτο. Ανδεν θελεις στειλεις ολο το μηχανημα πισω και φυσικα αν δεχτουν να το κανουν και δεν ζητησουν να το στειλεις πισω, γιατι ειναι και τυπικοι σε αυτα.

Κάνε αυτό που λέει ο Σπύρος. 
Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με φωτογραφίες κλπ, το στέλνεις πίσω και σου στέλνουν καινούριο μηχάνημα, χωρίς να χρεωθείς πουθενά. 

+1 σε ότι είπαν τα παιδιά από πάνω.

Τυπικότατοι στο τομαν, παράδειγμα προς μίμηση, σε ό,τι προβλημα μου έχει προκύψει δεν χρειάστηκε δεύτερο μέιλ.... επιστροφή και αντικατάσταση (στη περίπτωση σου θα έκανα κουβέντα για λάμπα μόνο)

• Like
  • Συμφωνώ
Reactions: fatalv and Alter
Κατόπιν συμβουλής τεχνικού τον έστειλα πίσω και σήμερα ήρθε η αντικατάσταση, η οποία δουλεύει κανονικά. Καιρό είχα να παίξω με JCM800 και τον είχα πεθυμήσει. Το τέλειο gain και ηχόχρωμα για τον ήχο που θέλω!

Εδώ μια φωτό, με το πλέον αντισυμβατικό ηχείο για κεφαλή marshall: Eminence Beta 10 (250 watt είναι νομίζω) :) Τον δοκίμασα βέβαια και με κάνα δυο αλλά που βρίσκονται στον χώρο. Τώρα θέλω και ένα ανάλογο ηχείο, τουλάχιστον να χωράει πάνω ή κεφαλή! :)

20231027_145526.jpg

Τα προτιμάς από τα δικά του, η μόνο για την καλύτερη τιμή; Για μικρά λαιβ τα θέλω.

https://www.thomann.de/gr/marshall_studio_classic_sc212_cabinet.htm

Νομίζω μ αρέσει πιο πολύ και ο ήχος και το στυλ της 2χ12 όρθια, αλλά από άποψη χώρου το πλάγιο είναι λίγο πιο εύχρηστο, αν και αν καταλήξω σε 2χ12 μάλλον όρθιο θα πάρω..

Τα προτιμάς από τα δικά του, η μόνο για την καλύτερη τιμή; Για μικρά λαιβ τα θέλω.

https://www.thomann.de/gr/marshall_studio_classic_sc212_cabinet.htm

Νομίζω μ αρέσει πιο πολύ και ο ήχος και το στυλ της 2χ12 όρθια, αλλά από άποψη χώρου το πλάγιο είναι λίγο πιο εύχρηστο, αν και αν καταλήξω σε 2χ12 μάλλον όρθιο θα πάρω..

• Like
Reactions: Alter
Ακόμη στο δοκίμασε είμαι με τον ενισχυτή. Δοκίμασα μια μεγάλη χειροποίητη 1x12 με Vintage 30 (καινούργιο κινεζικό) αλλά ήταν υπερβολικά πρίμα με αυτόν τον ενισχυτή. Τώρα παίζω μια Marshall Mx112 με εικοσαετίας αγγλικό G-12 65 που ακούγεται πολύ ωραία. Αν βρω να δοκιμάσω και κανένα greenback θα ήταν σούπερ! Είναι πιο μπάσα από τα G-12 65;

Ένα άλλο θέμα είναι τα αγγλικά Celestion vs τα κινέζικα (οτιδήποτε καινούργιο δηλαδή). Όσους ξέρω με εμπειρία προτιμούν τα αγγλικά, που κατά βάση θεωρούν ότι έχουν πιο γλυκά πρίμα. Και εμένα ότι έχω ακούσει έτσι μου φάνηκε..

20231119_234151.jpg

Εμενα τα V30 δεν μου αρεσαν οσα εχω δοκιμασει, ακριβως λογω των πριμων.
Καπου εβλεπα ενα βιντεο για τα V30, και τα καινουργια κινεζικα ειναι πιο ωραια τα πριμα τους.
Τα 75 μου ακουγονται πιο γεματα, αλλά τα greenback με μεγαλυτερη ακριβεια στον ηχο.
Βεβαια υπαρχουν και τα EV που πολλοι θεωρουν αμερικανιά, αλλα αξιζει να τα δοκιμασει κανεις, γιατι μπορει να βρει αυτο που του αρεσει τελικα σε αυτα.
Τα eminince επισης μου αρεσουν απο αυτα που εχω δοκιμασει.

• Like
Reactions: Flotzen and Alter

metal βεβαια αλλα καταλαβαινεις τη διαφορα

• Like
Αν βρω να δοκιμάσω και κανένα greenback θα ήταν σούπερ! Είναι πιο μπάσα από τα G-12 65;

Νομίζω το ιδανικό έχεις. Ηχείο με πολύ μπασο, και μαλακά πρίμα. Το greenback έχει λιγότερα μπάσα, και περισσότερα μεσαία. Και έχει και τα μισά watt, εάν αυτό σε απασχολεί.

• Like
Πηρα περυσι απο θωμα Sv20 combo bstock και την πρωτη βδομαδα αρχισε να κανει διακοπες , βγαζω ξαναβαζω βυσμα κιθαρας και στρωνει. Πραγμα που γινεται ομως σιγουρα ξανα μεσα στην ωρα. Long story short μετα απο μηνες που δοκιμασα καλωδια,επικοινωνησα με θωμα (μου ειπαν φταινε οι λαμπες) ανοιξα τον ενισχυτη κ βρηκα μια φισα μισο-κουμπωμενη.

Απο τοτε δεν εχω κανενα θεμα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα