• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Προβλημα με ibanez s470

messalion

Μέλος
Πόντοι
36
Καλησπερα παιδια.....επαιζα πανω σε ενα παλκο το μεσημερι και οπως γυριζα περα δωθε καποια στιγμη η ζωνη της κιθαρας βγηκε απο την μπροστινη θεση με αποτελεσμα η κιθαρα να σκασει κατω απο υψος 2 μετρων και βαλε με την πλατη και το μπρατσο.....κανω download κατι χριστοπαναγιες και σκεφτομουν απο μεσα μου οτι "παει....αυτο ηταν....ετσι αισθανονται και οι αλλοι στο νοιζ που τους εχουν πεσει κιθαρες" - προς μεγαλη μου εκπληξη ομως  οταν την σηκωσα δεν ειχε παθει ΤΙΠΟΤΑ.....ουτε γρατζουνια.....την εβγαλα απο το βυσμα και την πηγα καπου που εχει ησυχια για να την ακουσω και να την περιεργαστω.........την κοιταξα και την ξανακοιταξα δεν φενεται να εχει κατι...ομως το προβλημα ηρθε απο το floyd.....

καθε φορα που χτυπαω την οποιαδηποτε χορδη ακουγεται τριξιμο - πολυ τριξιμο ομως απο το floyd......

την τσεκαρα απο πισω μηπως εχουν παθει τιποτα τα ελλατηρια αλλα και εκει τιποτα...ολα καλα.....ξαναεσφιξα παραπανω τις βιδες του floyd....και παλι.....nada.....

τι μπορω αλλο να τσεκαρω ? πειτε καμια ιδεα εχω παθει 3 εγκεφαλικα απανωτα......

Χρηστο ειδες μηπως τα μαχαιρια του φλοιντ βγηκαν απο τη θεση τους απο τις δυο βιδες στις οποιες στηριζονται? Εγω μια φορα π επεσα απο τη σκαλα αγκαλια με τη δικη μ ibanezoula  :'( :'( το μονο που επαθα ηταν μια γρατζουνια που χτυπησε σε μια γωνια απο κατω κ ειχε κουνηθει το τρεμολο απο τις θεσεις αυτες....

ναι το κοιταξα.....δεν εχει φυγει τιποτα....και το ξαναβιδωσα στα 2 point που εχει....

Περιεργο... Εισαι σιγουρος οτι το τριξιμο ακουγεται απο το τρεμολο? Το μονο λογικο απο το οποιο θα μπορουσε να ακουγεται τριξιμο απο το τρεμολο μου φαινεται να ειναι τα ελατηρια... Δοκιμασε να τα ακουμπας τα ελατηρια κ χτυπα τις χορδες να δεις αν παλι ακουγεται τοτε μηπως δν ειναι απο το τρεμολο? μηπως απο το χτυπημα με καποιο τροπο ακουμπαν οι χορδες σε καποιο αλλο σημειο? (ταστο ή μαγνητες) ?

Edit η μηπως στο locking nut παιζει τπτ... μηπως απο το χτυπημα τιναξε καμια βιδα κ δν το κλεινει καλα τωρα κ ακουγεται απο κει?

100% σιγουρος......το τσεκαρα με τα ελατηρια......το τριξιμο προερχεται απο το floyd....και δεν μπορω να καταλαβω απο που μιας και δεν φενεται να εχει σπασει ή ραγισει κατι ??? ???

Αν το ακουμπας το τρεμολο με την παλαμη σου οταν χτυπας τις χορδες παλι κανει το ιδιο ακριβως τριξιμο? Δοκιμασε να το ακουμπας σε διαφορα σημεια μπας κ σε οδηγησει με καποιο τροπο σε καποιο σημειο απο το οποιο να προερχεται... Παντως πολυ περιεργο να τριζει απο καποιο σταθερο σημειο του τρεμολο... Μηπως απο τα saddles τπτ η τα fine tuners....

Βασικα κατω απο καθε saddle στο σημειο που ειναι τα fine tuners νομιζω εχει ενα μικρο ελατηριο. για δες κ εκει μηπως κανενα βγηκε απο τη θεση του

βασικα τωρα το περιεργαζομουν και ειδα οτι κατι εχει σπασει στην βαση του τρεμολο.....θα το λυσω ολο για να δω........

Ωραια. Παντως αν ειναι αυτο το μονο που επαθε απο τετοιο πεσιμο παλι καλα να λες...

τιποτα φενεται να εχει σπασει ή ραγισει....παρ'ολα αυτα νομιζω οτι κατι εκανα και το εφτιαξα.......περασα χορδες και δεν κανει τριξιμο......αντε τωρα σεταπ παλι απο την αρχη.....

αν εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο μπορει να μας πει τι εφταιγε ?

messalion είπε:
τιποτα φενεται να εχει σπασει ή ραγισει....παρ'ολα αυτα νομιζω οτι κατι εκανα και το εφτιαξα.......περασα χορδες και δεν κανει τριξιμο......αντε τωρα σεταπ παλι απο την αρχη.....

Πολλές φορές αν τα saddles δεν είναι βιδωμένα καλά παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο .

Αυτά τα είχες σφίξει όπως έκανες με τις υπόλοιπες βίδες ?

τα saddles εχουν 2 μερη open/close δεν γινεται να μην τα εχω σφιξει καλα γιατι αλλιως θα εβγαινε η χορδη

και παλι ομως το buzzzzz που ακουγοταν μετα απο λιγο μου το ξαναεκανε......ουφφφ θα σκασω......τι μπορει να φταιει ρε γαμωτο ? (εκτως οτι της εφυγε η ουγια απο το πεσιμο)

messalion είπε:
τα saddles εχουν 2 μερη open/close δεν γινεται να μην τα εχω σφιξει καλα γιατι αλλιως θα εβγαινε η χορδη

και παλι ομως το buzzzzz που ακουγοταν μετα απο λιγο μου το ξαναεκανε......ουφφφ θα σκασω......τι μπορει να φταιει ρε γ***το ? (εκτως οτι της εφυγε η ουγια απο το πεσιμο)
Εννοούσα τις βίδες που ρυθμίζουν τις αρμονικές , που στην ουσία κρατάνε τα saddles κάτω

στο plate του floyd . Επειδή είχα παρόμοιο πρόβλημα το έλυσα με αυτόν τον τρόπο .

BSolution είπε:
Εννοούσα τις βίδες που ρυθμίζουν τις αρμονικές , που στην ουσία κρατάνε τα saddles κάτω

στο plate του floyd . Επειδή είχα παρόμοιο πρόβλημα το έλυσα με αυτόν τον τρόπο .
ααααα......ομολογουμενως δεν το κοιταξα αυτο καθολου θα το κοιταξω........μακαρι φιλε μου να ειναι αυτο.....ή να ειναι εκει τουλαχιστον το προβλημα....

ομως με ξενιζει κατι......το κανει σε ΟΛΕΣ τις χορδες.....μηπως εχεις και τιποτα αλλο στο νου σου που να μπορει να φταιει ?

messalion είπε:
Που έπεσε φταίει μάλλον αλλά ίσως είναι ανάδρομος ο Ερμής... Πήγαινε στον Τρίμη ή στον Jimmy που συνεργάζεται και δες τι και πως... Και πάρε strap locks!

funky_bassman είπε:
Που έπεσε φταίει μάλλον αλλά ίσως είναι ανάδρομος ο Ερμής... Πήγαινε στον Τρίμη ή στον Jimmy που συνεργάζεται και δες τι και πως... Και πάρε strap locks!
ο τριμης μου πεφτει λιγο μακρια (400 χιλιομετρα) απο τον jimmy εχω κακες εμπειριες με τις κιθαρες μου και τον αποφευγω......

λογω του οτι ειμαι μακρια απο καποιον "ειδικο" προσπαθω οτι μπορω να το κανω και να το φτιαχνω μονος μου, γι'αυτο ζηταω βοηθεια απο εδω μεσα.....αμα ηταν κατι που ηξερα τι παιζει δεν θα ποσταρα

και για σκεψου οτι ειχα strap locks και μου ειχαν σπασει πριν 4 μερες και δεν πηγα να παρω αλλα......οντως ειναι αναδρομος ο Ερμης ή παιζεις με τον πονο μου ρε ?? :P

Δοκίμασε να κάνεις lock το floyd (με σφήνα) και δες αν συνεχίζει να τρίζει... Αν ΝΑΙ τότε είναι στα rails ή στο nut το θέμα! Αν ΟΧΙ τότε παίζει με τα point ή με ελατήρια...

funky_bassman είπε:
Δοκίμασε να κάνεις lock το floyd (με σφήνα) και δες αν συνεχίζει να τρίζει... Αν ΝΑΙ τότε είναι στα rails ή στο nut το θέμα! Αν ΟΧΙ τότε παίζει με τα point ή με ελατήρια...
πωωωω αυτο δεν το ειχα σκεφτει.....μπραβο ρε popmaster ;D θα το δοκιμασω......

γιατι να ειναι στο nut το προβλημα ? αφου απο το floyd τριζει..... ??? ???

messalion είπε:
πωωωω αυτο δεν το ειχα σκεφτει.....μπραβο ρε popmaster ;D θα το δοκιμασω......

γιατι να ειναι στο nut το προβλημα ? αφου απο το floyd τριζει..... ??? ???
Γράψε λάθος για το nut τότε... Νόμιζα ότι άκουγες απλώς ένα τρίξιμο και σκέφτηκα μήπως ήταν τα παξιμαδάκια του lock στο nut... Μήπως ξέσφιξαν και έτριζε η χορδή...

Trending...

Νέα θέματα

Back