Προβλημα με Fender Blues Junior

Sakis_Gallo

Ενεργό μέλος
Πόντοι
138
Καλημερα,

εδω και μερικες εβδομαδες εχω το εξης προβλημα με τον Fender Blues Junior.

απο μικρη ενταση μου παραμορφωνει και κομπρεσαρει τον ηχο μου. Νιωθω σαν να εχω ανοιχτο τερματισμενο πεταλι κομπρεσορα. Ακουει λιγο τις δυναμικες αλλα οχι οπως παλια. Σιγουρα θα τον παω για service αλλα θα ηθελα πρωτα να παρω καποιες γνωμες/αποψεις απο εδω :)

να σημειωσω οτι τον εχω δυομιση χρονια σχεδων και εχει παιξει πολυ

ευχαριστω πολυ

Υ.Γ. δεκτες και προτασεις για αναβαθμιση  ;)

2,5 ΧΡΟΝΙΑ και δεν εχεις αλλαξει λυχνιες?

ΤΟΣΤ εχουν γινει,αλλαξε τουλαχιστον τις τελικες.

α τελεια :P

οκ να τις αλλαξω! καλο θα ειναι να τις αλλαξω ολες η μονο τις τελικες?

και αμα τις αλλαξω τι να βαλω?

γενικα θα ηθελα να αποκτισω περισοτερο headroom

Αν έχεις τις μαμά, άλλαξε τες όλες!

Για τελικές πήγαινε σε JJ, έχουν το περισσότερο headroom από όλες τις EL84. Προενισχύτριες θα πρότεινα τις TungSol, από τις πιο καθαρές 12ΑΧ7 με το λιγότερο gain.

ΥΓ: Αναβάθμιση?! Τι είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις στον ενισχυτή σου? Σκέφτεσαι να πειράξεις κύκλωμα?

Κλασικό upgrade, εύκολο και με δραματική αλλαγή στον ήχο είναι η αλλαγή μεγαφώνου. Το μόνο πρόβλημα ότι υπάρχουν άπειρα εκεί έξω να διαλέξεις.  ;D

Μια 12ΑΥ7 στην v1 θα σου δωσει καθαροτερο ηχο επισης μια και εχει λιγοτερο gain απο μια 12ΑΧ7.

johnps είπε:
   SF..  και μια ερωτηση. βρηκα στο θωμα http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_12ay7_tube.htm  και  αυτη  http://www.thomann.de/gr/groove_tubes_12ay7.htm .  στον blues dlx RI  τι ειναι καλυτερο ?
Την ΕΗ12ΑΥ7 την εχω εδω και αρκετα χρονια στον Marshall μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος,για πλακα εβαλα στη θεση της μια NOS RCA 12AY7 που κανει....6 χιλιαδες ευρω... ;D....και ακουσα πολυ μικρη διαφορα,αρα ειναι μια πολυ τιμια λυχνια

την αλλη δεν την εχω ακουσει αλλα κατα την παγια τακτικη της GT παιζει να ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ιδια λυχνια σε υψηλοτερη τιμη.... ::)

+1 για την ΕΗΧ! Ευτυχώς κιόλας που παίζει καλά γιατί δεν υπάρχει και άλλη current production 12AY7.

Εκτος απο λαμπες, και η αλλαγη ηχειου ειναι πολυ συνηθισμενη μοντα στον blues junior αν θελεις περισοοτερο headroom

Superfunk είπε:
2,5 ΧΡΟΝΙΑ και δεν εχεις αλλαξει λυχνιες?

ΤΟΣΤ εχουν γινει,αλλαξε τουλαχιστον τις τελικες.
Έχω και γω έναν BJ, δυο χρόνια με τις ίδιες λυχνιες.

Μεχρι τώρα δεν έχω ακούσει αλλοίωση στον ήχο ούτε πτώση της έντασης (βέβαια παίζω μόνο κανένα 15λεπτο τη μέρα).

Λες να έχουν συνηθίσει τ´αυτιά μου? να μπω στο λούκι να αλλάξω τουλαχιστον τις τελικές? Υπαρχει κάποιος κανόνας για το μέγιστο χρόνο για τις λάμπες, η να εμπιστευτώ αυτο που ακούω?

Dinosp είπε:
Έχω και γω έναν BJ, δυο χρόνια με τις ίδιες λυχνιες.

Μεχρι τώρα δεν έχω ακούσει αλλοίωση στον ήχο ούτε πτώση της έντασης (βέβαια παίζω μόνο κανένα 15λεπτο τη μέρα).

Λες να έχουν συνηθίσει τ´αυτιά μου? να μπω στο λούκι να αλλάξω τουλαχιστον τις τελικές? Υπαρχει κάποιος κανόνας για το μέγιστο χρόνο για τις λάμπες, η να εμπιστευτώ αυτο που ακούω?
αν παιζεις 15 λεπτα την ημερα εχεις ακομα καμμια 10αρια χρονια μπροστα σου... ;)

Superfunk είπε:
αν παιζεις 15 λεπτα την ημερα εχεις ακομα καμμια 10αρια χρονια μπροστα σου... ;)
Ουφ... ευτυχώς

(Smiley που σκουπίζει τον ιδρώτα απο το μέτωπό του  - βλ. Waterfall-Κ, δεν ξέρω που τα βρίσκει)

hot.gif

Επειδη εχω και εγω τον ιδιο ενισχυτή εαν τον αφήνουμε ανοιχτο χωρις να παιζουμε οι λαμπες αλλοιώνονται?

Αξιζει τον κοπο να τον κλεινεις για ενα πενταλεπτο και μετα να τον ξανανοιγεις?

myster_maze είπε:
Αν έχεις τις μαμά, άλλαξε τες όλες!

Για τελικές πήγαινε σε JJ, έχουν το περισσότερο headroom από όλες τις EL84. Προενισχύτριες θα πρότεινα τις TungSol, από τις πιο καθαρές 12ΑΧ7 με το λιγότερο gain.

ΥΓ: Αναβάθμιση?! Τι είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις στον ενισχυτή σου? Σκέφτεσαι να πειράξεις κύκλωμα?

Κλασικό upgrade, εύκολο και με δραματική αλλαγή στον ήχο είναι η αλλαγή μεγαφώνου. Το μόνο πρόβλημα ότι υπάρχουν άπειρα εκεί έξω να διαλέξεις.  ;D
ευχαριστω πολυ :)

για αρχη θα αλλαξω μονο λυχνιες! γενικα δεν μου λειπει κατι σε αυτον τον ενισχυτη ολα καλλλλλα :)

οποτε για τελικες παιρνω JJ και προενισχυτριες Tungsol.

συγνωμη ρε παιδια αλλα επειδη ειμαι εντελως ασχετος

1)ποσες πρεπει να παρω απο την καθε μια ?

2) μπορω να τις βρω Ελλαδα?

3) ποσο θα κοστισουν πανω κατω?

ευχαριστω και παλι :)

Trending...

Νέα θέματα

Back