- Πόντοι
- 198
Waterfall-K είπε:Τα οργανα που παιζεις στα καταστηματα ειναι εκει για δοκιμη απο τους πελατες, αν σου αρεσει κατι θα σου πουλησουν ενα καινουργιο_σφραγισμενο στην εργοστασιακη του συσκευασια_προϊον και οχι αυτο της επιδειξης.
Τα οργανα επιδειξεων πωλουνται αργοτερα σε χαμηλοτερη τιμη και με την επισημανση οτι προκειται για οργανα επιδειξεων.
Με κάλυψε ο master:Ε πως εχουν δηλαδη τον δικο τους ηχο? Η Χ σειρα πιατινιων/κιθαρων/τυμπανων δεν εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και ηχο? Αν οχι τοτε τι "σειρα" ειναι?
Δηλαδη αν εγω και συ αγορασουμε απο μια "Fender Road Worn 60 Stratocaster" (λεμε τωρα, εγω Hammond θα αγορασω...) δεν θα εχουμε τον ιδιο ηχο?
Εσυ δηλαδη οταν αγοραζεις ντραμς τι κανεις, ακους/παιζεις το ταδε μοντελο που εχει ο μαγαζατορας προς επιδειξη και εχουν παιξει πανω του αλλα 1500 ατομα και αν σου αρεσει του λες "πακεταρε το να το παρω" ή αγοραζεις το ιδιο μοντελο αλλα "του κουτιου"?
Το δευτερο φανταζομαι.
Δυστυχώς ειδικά στα ακουστικά όργανα, ειδικότερα στα ντραμς (για τα οποία ξέρω, αλλά τελευταία έχω πειστεί από φίλους κιθαρίστες* ότι το ίδιο ισχύει σε κάποιο βαθμό και για τις ηλεκτρικές κιθάρες) και ακόμα ειδικότερα στα πιατίνια οι διαφορές στην ίδια σειρά/μοντέλο/μέγεθος μπορεί να είναι από μικρές μέχρι σημαντικές, ειδικά αν ο υποψήφιος αγοραστής είναι "ιδιότροπος" σχετικά με τον ήχο που θέλει.ΣΤΑ πιατα Κωστα μου υπαρχουν καποιες διαφορες απο πιατινο σε πιατινι .Ειναι ολοκληρη Ιστορια να στο εξηγησω και παλι δεν θα το καταλαβεις παρα μονον αν το ακουσεις με τα αυτια σου .Ειλικρινα το αντιμετωπιζω χρονια αυτο το θεμα ...αλλα δεν ειναι και θεσφατο!!
Για εσάς τους πληκτράδες τα πράγματα είναι πιο απλά...

*οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου ;D
Αλλά βγήκαμε πάλι off-topic.