Γεια σου Μανο!
Αν και εχεις πεσει σε σφηκοφωλια ροκαδων ως επι το πλειστον,η προσπαθεια σου αξιζει σχολιασμου.
Ο Μανωλης Χναρακης εκανε εκτενη και ευστοχο σχολιασμο,συμφωνω μαζι του σε ολα.
Η ηχογραφηση ειναι πολυ καλη κατ εμε.
Ακουγονται ολα(το σημαντικοτερο για μενα)και με σωστες ισορροπιες.
Ειναι αρκετα πανω απο το μεσο ορο ''δειγματων''που κατα καιρους κατατιθενται στο νοιζ και σε αλλους προορισμους.
Θα σταθω ομως στην αισθητικη του εγχειρηματος.
Ο πιανιστας εβαλε το χερακι του κατα 80% και οι παραμορφωμενες κιθαρες αλλο ενα 20%ωστε το κομματι να γινει ημισκυλαδικο ενω θα μπορουσε να γινει μια ομορφη μπαλαντα με αλλη προσεγγιση,πιο μινιμαλιστικη,κι ας συγκαταλεγεται απο πολλους στα ''ενα βημα πριν το σκυλαδικο'' τραγουδια.
Το κρισιμο για μενα σημειο ομως ειναι οτι ο τραγουδιστης,ο οποιος το υποστηριζει με απολυτη σοβαροτητα,χαραμιζεται απ την υποκρουση.
Μου δινει(ο τραγουδιστης)την εντυπωση οτι θα ηταν ΠΟΛΥ καλος σε αλλο ειδος ελληνικου τραγουδιου,λαικου-παραδοσιακου-χατζηδακικου για να μην πω τον ορο ''εντεχνο'' που γινε καποτε καραμελα κι εχει λιωσει στο στομα και το μυαλο μας.
Να σου πω τελος οτι δεν ειμαι ο καταλληλοτερος για κριτικη στο ειδος,εκρινα με βαση ενα ενστικτο που προερχεται απο την ενασχοληση μου με τις ηχογραφησεις-παραγωγες και την επιδερμικη μου επαφη με το ελληνικο τραγουδι.
Υπαρχει ενα σοβαροτατο υποβαθρο για ακρως επαγγελματικα πραγματα στη δουλεια σου.
Μπραβο!
εδιτ:Για να προλαβω οιανδηποτε παρεξηγηση,η χρηση του ορου ''σκυλαδικο''-ημισκυλαδικο δεν ενεχει ιχνος ειρωνειας ή υποβιβασμου για το ειδος αυτο.
Χρησιμοποιηθηκε σαν ορος για συνεννοηση.